Bana göre de varoşluk. Paran yoksa düğün yapmazsın nikahla evlenirsin. Başka yol bulursun. Ama başkalarını rahatsız ediyorsan varoşsundur.
Sokakta düğün yapan görgüsüzdür varoştur.
Maalesef hepsi maddiyatsızlıktan değil, bu bir kültür olmuş.Düğün salonları da çok pahalı ama ya. Ben de rahatsız oluyorum ama salona parası olmayan insanlar sadece müzik sistemine para verip kendince eğleniyorlar
Zaten sokak düğünü dedikleri şey köyde olur kendi evinin bahçenin önünde yapıyorsun insanlar bu kadar rahatsız olmuyor.Yahu varoş zaten kenar mahalle demek. Benim oturduğum mahallede sadece asker eğlencesine denk geldim. Ama salonda düğün olacaksa bile düğün öncesi sabahtan aile evlerinde bu tarz eğlence olduğu oluyor.
Günümüz şartlarında bencillikten başka bir şey değil. Şehirde yaşıyorsan kurallarına uyacaksın. Sen yüzlerce ailenin yaşadığı apartmanların önünde milleti rahatsız edemezsin. Hastası yaşlısı bebeği çocuğu var. 9da uyuması gereken çocuklar bunlar yüzünden ayakta. Çok meraklıysanız mahalle düğününe gidin köyünüze yapın evinizin önünde.
ya al benden de o kadar ya ben bile hazirlik yapiyorum derslerime calisiyorum agir cünkü, her hafta sonu bizim burda davul zurnalarla alay gelip biraz oynayip gidiyorlar artik sinir olmaya basladim odaklanamiyordumvaroş semtte oturmanın cezası resmen. Her hafta sonu sokak düğünü oluyor arkadaşlar. Hala tam gaz devam ediyor sabah erken kalkıcam uyumam mümkün değil evin içinde çalıyor müzik resmen. Polisi aradım başka ne yapabilirim? Mahkemeye mi vereyim?
Önünü çevirip ozel hayatından sormuyorlar mi.Her gün binanın kapısı önünde oturan kadınlar içlerinden utana sıkıla geçiyorsun ne berbat bir duygu anlatamam ayakkabina kadar seni dikizliyolar
VaroşVaroşluğu davranışlarımız belirler, yaşadığımız yer değil. Konu sahibi maddi durumlardan o muhitte yaşıyor, yoksa “yarın biz de oğlanın sünnetini, caddeye döner kurdurup yaparız” demiyordur. İnsanlar bu tip kişilerle münasebeti minimuma indirmek için 40 yıllık binalara dünyanın parasını verip düzgün semtlerde oturuyor.
Ekleme: Ama varoş lafı rahatsız ettiyse başkalarının özgürlük alanını umursamayan saygısız grup diyelim.
Haklısın abla ona bende katılıyorum. Benim şahit olduklarım hep orta halli insanlardı. Parası yoksa nikahla yetinsinler diyemiyorum. İnsanların hevesi var demek ki. Zaten çoğu şeyden mahrumken bir de düğün eğlencesinden uzak kalmasınlar diye düşünüyorum ben. Ama saat konusunda düzenlemeler olmalı kesinlikle. Sokakta düğün yapıyoruz diye cılkını çıkarmamak gerek.Maalesef hepsi maddiyatsızlıktan değil, bu bir kültür olmuş.
Ben İstanbul’da hiç sokak düğünü görmedim, en azından benim yaşadığım yerde sokak düğünü diye bir şey yoktu hala yok ama ne zaman Ege’de bir kasabaya geldim sokak düğünleriyle tanıştım, gayet iyi para kazanan yoğunlukla müteahhitlerin yaşadığı bu yerde neredeyse her akşam bir sokakta sokak düğünü oluyor, köylerindeki kültürü buraya da taşımışlar, çimentoya demire, yapacakları eve para harcamak varken oğulları sünnet olacak veya evlenecek diye para harcamak istemiyorlar, kapılarının önü üst segment son model araçlarla dolu olan, sokak düğününde abiyeler giyip bilekten dirseğe kadar takıp takıştıran insanlar gariban değiller.
varoş kelimesi hakaret değil, küfür değil. tdk'ya göre anlamı belli.Oldu tamam senin istediğin şeylere duyar kasarım bir dahakine.
Bende rahatsız oluyorum ama bu şekilde eğlenenlere de varoş demeyi kendimde hak görmüyorum. Hatta kimsede görmüyorum.
Ayrıca o mahalledekiler varoşsa konu sahibi de varoş çünkü o da orda.
bu öyle heves etmişler şeklinde minnoş yaklaşılacak bir konu değil bence. o zaman ben de açık havada yüksek sesli müzik dinleyip dans etmeye heves ediyorum haftada iki kere. çıkıp yapayım desem yapabilir miyim sizce? 12'ye kadar da değil akşam 8 ile 10 arasında yapmak istiyorum bangır bangır müzik eşliğinde, bu da benim hevesim. olur mu? uygun kaçar mı?Haklısın abla ona bende katılıyorum. Benim şahit olduklarım hep orta halli insanlardı. Parası yoksa nikahla yetinsinler diyemiyorum. İnsanların hevesi var demek ki. Zaten çoğu şeyden mahrumken bir de düğün eğlencesinden uzak kalmasınlar diye düşünüyorum ben. Ama saat konusunda düzenlemeler olmalı kesinlikle. Sokakta düğün yapıyoruz diye cılkını çıkarmamak gerek.
Burada hakaret anlamıyla yazıldığını hepimiz biliyoruz ama . Ciddi ciddi tdk daki anlamına göre yorumlayan varsa da gülerim yani
E yap madem. Gerekli yerlerden izin al. Veriyorlarsa yapbu öyle heves etmişler şeklinde minnoş yaklaşılacak bir konu değil bence. o zaman ben de açık havada yüksek sesli müzik dinleyip dans etmeye heves ediyorum haftada iki kere. çıkıp yapayım desem yapabilir miyim sizce? 12'ye kadar da değil akşam 8 ile 10 arasında yapmak istiyorum bangır bangır müzik eşliğinde, bu da benim hevesim. olur mu? uygun kaçar mı?
Valla sokak düğünleri izine tabii olduğundan, burada bir parantez açayım izni belediyeler vermiyor, şehir merkezindeyseniz valilik, ilçedeyseniz kaymakamlığa başvuruyorsunuz, köy vb yerlerde genelde jandarma bölgesi olduğu için jandarmaya düğün yapacağız diye bildiriyorsunuz.Haklısın abla ona bende katılıyorum. Benim şahit olduklarım hep orta halli insanlardı. Parası yoksa nikahla yetinsinler diyemiyorum. İnsanların hevesi var demek ki. Zaten çoğu şeyden mahrumken bir de düğün eğlencesinden uzak kalmasınlar diye düşünüyorum ben. Ama saat konusunda düzenlemeler olmalı kesinlikle. Sokakta düğün yapıyoruz diye cılkını çıkarmamak gerek.
güzel kıvırma, tebrikler.E yap madem. Gerekli yerlerden izin al. Veriyorlarsa yap
o zaman onlar da hakaret yiyecekleri hareketler yapmasınlar.Burada hakaret anlamıyla yazıldığını hepimiz biliyoruz ama . Ciddi ciddi tdk daki anlamına göre yorumlayan varsa da gülerim yani
Valla benim memleketimde bir de belediyenin düğün sabahı düğün yapılacak alanı yıkatma hizmeti var.varoş semtte oturmanın cezası resmen. Her hafta sonu sokak düğünü oluyor arkadaşlar. Hala tam gaz devam ediyor sabah erken kalkıcam uyumam mümkün değil evin içinde çalıyor müzik resmen. Polisi aradım başka ne yapabilirim? Mahkemeye mi vereyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?