Sokak düğünü mü kaldı?

Yahu varoş zaten kenar mahalle demek. Benim oturduğum mahallede sadece asker eğlencesine denk geldim. Ama salonda düğün olacaksa bile düğün öncesi sabahtan aile evlerinde bu tarz eğlence olduğu oluyor.

Günümüz şartlarında bencillikten başka bir şey değil. Şehirde yaşıyorsan kurallarına uyacaksın. Sen yüzlerce ailenin yaşadığı apartmanların önünde milleti rahatsız edemezsin. Hastası yaşlısı bebeği çocuğu var. 9da uyuması gereken çocuklar bunlar yüzünden ayakta. Çok meraklıysanız mahalle düğününe gidin köyünüze yapın evinizin önünde.
 
Düğün salonları da çok pahalı ama ya. Ben de rahatsız oluyorum ama salona parası olmayan insanlar sadece müzik sistemine para verip kendince eğleniyorlar
Maalesef hepsi maddiyatsızlıktan değil, bu bir kültür olmuş.
Ben İstanbul’da hiç sokak düğünü görmedim, en azından benim yaşadığım yerde sokak düğünü diye bir şey yoktu hala yok ama ne zaman Ege’de bir kasabaya geldim sokak düğünleriyle tanıştım, gayet iyi para kazanan yoğunlukla müteahhitlerin yaşadığı bu yerde neredeyse her akşam bir sokakta sokak düğünü oluyor, köylerindeki kültürü buraya da taşımışlar, çimentoya demire, yapacakları eve para harcamak varken oğulları sünnet olacak veya evlenecek diye para harcamak istemiyorlar, kapılarının önü üst segment son model araçlarla dolu olan, sokak düğününde abiyeler giyip bilekten dirseğe kadar takıp takıştıran insanlar gariban değiller.
 
Zaten sokak düğünü dedikleri şey köyde olur kendi evinin bahçenin önünde yapıyorsun insanlar bu kadar rahatsız olmuyor.
Şehirde kat kat binalar yüzlerce insanın olduğu bir alanı kapatıp ne hakla rahatsızlık verirsin.
Hiç unutmam bizim burada çok düğün olmaz. Sitenin kapıcısı bizim sitenin ara sokağını kapatıp yaptı sünnet düğünü. Oğlum o zaman 6 aylık ya var ya yok gürültüden habire uyanıryordu. Ne ah ettim o zaman. Terbiyesizlik. Yaz günü cam açamıyoruz çocuk ter içinde yine uyuyamıyor. Ben habire uyutmaya çalışıyorum.
 
ya al benden de o kadar ya ben bile hazirlik yapiyorum derslerime calisiyorum agir cünkü, her hafta sonu bizim burda davul zurnalarla alay gelip biraz oynayip gidiyorlar artik sinir olmaya basladim odaklanamiyordum
 
Varoş
  1. kent ya da kasabada merkezin dışında, uzağında kalan mahalle, dış mahalle.
Köken
Macarcadan
 
Haklısın abla ona bende katılıyorum. Benim şahit olduklarım hep orta halli insanlardı. Parası yoksa nikahla yetinsinler diyemiyorum. İnsanların hevesi var demek ki. Zaten çoğu şeyden mahrumken bir de düğün eğlencesinden uzak kalmasınlar diye düşünüyorum ben. Ama saat konusunda düzenlemeler olmalı kesinlikle. Sokakta düğün yapıyoruz diye cılkını çıkarmamak gerek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
varoş kelimesi hakaret değil, küfür değil. tdk'ya göre anlamı belli.

 
bu öyle heves etmişler şeklinde minnoş yaklaşılacak bir konu değil bence. o zaman ben de açık havada yüksek sesli müzik dinleyip dans etmeye heves ediyorum haftada iki kere. çıkıp yapayım desem yapabilir miyim sizce? 12'ye kadar da değil akşam 8 ile 10 arasında yapmak istiyorum bangır bangır müzik eşliğinde, bu da benim hevesim. olur mu? uygun kaçar mı?
 
E yap madem. Gerekli yerlerden izin al. Veriyorlarsa yap
 
Valla sokak düğünleri izine tabii olduğundan, burada bir parantez açayım izni belediyeler vermiyor, şehir merkezindeyseniz valilik, ilçedeyseniz kaymakamlığa başvuruyorsunuz, köy vb yerlerde genelde jandarma bölgesi olduğu için jandarmaya düğün yapacağız diye bildiriyorsunuz.
Genelde saat 12’ye kadar izin çıkıyor, sokak düğünlerinden rahatsız olanlar bence il merkezlerinde yaşıyorlarsa valiliğe ilçedeyseler kaymakamlığa şikayette bulunsun.

En azından haftanın neredeyse her günü olmasın da belli günlerde belli saatlerde olsun, hastası olan var, bebeklisi var, vardiyalı çalışanı var, sınava hazırlananı var, anacım bunlar hem vur patlasın çal oynasın yapıyorlar hem de bazısı havai fişek bile atıyor şaka gibiler
 
Burada hakaret anlamıyla yazıldığını hepimiz biliyoruz ama . Ciddi ciddi tdk daki anlamına göre yorumlayan varsa da gülerim yani
o zaman onlar da hakaret yiyecekleri hareketler yapmasınlar.
ben sokak düğünü duyduğumda küfür ediyorum mesela, beddua ediyorum. beni saatlerce mutsuz edene bir ömür mutsuzluk diliyorum. kaç kişiden böyle küfür yiyorlar haberleri yok.
oldu canım ben saatlerce bangır bangır milleti rahatsız edeyim, şehre uygun davranmayayım ama bana birileri varoş deyince aaa ne ayıp diyeyim, oldu.
onların yaptığı ayıp değil ama birileri varoş deyince ayıp? bravo.
şu konuda bile mağdur olan suçlu çıkarıldı ya helal olsun.
 
Evet varoşluktur, varoşluğun tanımı budur. Bilmem kaç katlı apartmanların olduğu sokak aralarında davullarıyla zurnalarıyla gürültü kirliliği yaratmak, yaşlıyı, hastayı, bebeği rahatsız etmek varoşluktur. Durumun mu yok? Köyüne git orada yap düğün ya da nikahlan geç.

Apartman merdivenleri önünde donuyla, tumanıyla, eteğiyle merdivenleri süpürüp çekirdek çitlemek, insanların geçmesini engellemek, bağıra çağıra sohbet edip etrafa rahatsızlık vermek, gelenin geçenin dedikodusunu yapmak, komşunun evine girene çıkana kadar çekiştirmek varoşluktur. Bunların merdivenlerde çay kahve içen versiyonları da var evlere şenlikler. Eviniz mi yok? Balkonunuz mu yok? Hiçbirinin mi yok yani? Parklar ne güne duruyor?

İlgilenmediği, tahammül edemediği çocuklarını gün boyu geceye kadar sokaklara salıp, gürültüleriyle insanlara rahatsızlık vermek varoşluktur. Sokaklar çocuk doğurmaz, ilgileneceksin çocuğunla, parka götüreceksin, aktivitelere vereceksin. Bakacak durumun yoksa doğurup sokağa atmayacaksın, millete zulüm oluyorlar.

Sokakta halı yıkamak, yün sermek, insanların tepesinden halı, sofra bezi silkelemek, kurban kesmek varoşluktur. Apartman kapısı önüne poşetiyle çöp koymak, ayakkabıları dizmek hepsi varoş kültürde vardır.

Zorunuza gidiyorsa yapacak bir şey yok ama varoşluktur. Kültürle, adapla, eğtimle alâkalıdır. Nereden geldiğiniz önemsiz, köyden mi geldin; güzel. Entegre olacaksın, toplu yaşamın kurallarına uyacaksın, insanlara rahatsızlık vermeyeceksin. Uyum sağlayamıyorsan köyüne döneceksin. Cahil cesaretinin zirve yaptığı bir çağdayız da, hepsi bir de gururlanıyorlar yaptıklarıyla, kendi kurallarını koymuş at koşturuyorlar.
 
gürültüden rahatsız oluyorum sesten rahatsiz oluyorum keşke daha erken bitse deseniz haklisiniz katılıyorum sonuna kadar

fakat varoş lafını sevmiyorum ne olursa olsun hepimizin kökeninde köylülük var hepimiz bir yerlerden şehirlere gelmişiz

kimse sarayda yetişmedi kimse prenses doğmadı yada kraliçe

ayrım yapmanın bence gereği yok
 
Varoş kelimesi TDK açısından hakaret kabul edilmese de insanımızın en çok kullandığı hakaret sözcüğüdür. O yüzden her yerde kullanırken dikkat etmek gerekiyor ki: Kim daha liberal tartışmasına dönmesin.

Konuya gelince varoş dediğiniz yerde ısrarla durmanızın amacı nedir?
 
Valla benim memleketimde bir de belediyenin düğün sabahı düğün yapılacak alanı yıkatma hizmeti var.
Benim hoşuma gidiyor şahsen insanların eğlenip mutluluklarını seyretmek o yüzden yasaklansın da istemem. Hafta içi olmadığı sürece sorun da yok.
Yasal olan birşey için şikayet edip kendinizi de yormayın ayrıca, kış geliyor yakında rahata kavuşursunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…