Sokak düğünü!

Derdi mi var, bebeği mi var hastası mı var diye düşünmeden insanları bangır bangır rahatsız eden görgüsüz olacağıma sosyetik olurum daha iyi. Bu kültür değil, parası yoksa nikahla evlensin illa göbek atacaksa nikahtan sonra çoook ucuza cüzzi rakama bi yer ayarlarsın düğünden çok daha ucuza gelir. Herkes amma acite etmiş hayaller sokakta göbek atmak üzerine, çok enteresan şeyler öğreniyorum bu KK'de. Sokak düğünleri şark kurnazlığı gibi, sen ucuza olayı kapatacaksın diye o sokakta veya sitede yaşayan insanları rahatsız etmeye hakkın yok.

Felakte bi durum.Hele benim ders çalıştığım saatlerde olduğunu daha büyük bi işkence.
Geçen hafta sağ sol ve arka tarafıız olmak izere 3 tarafım düğünler ile çevriliydi evdeki ses malum
Kafamda saçının teline cenneti değişmeyen adam ankarının bağlarına girmiş horon tepiyordu

Konu sahibine kesinlikle hak veriyorum..Artık herkesin bütçesine göre salonlar var.. haaa ben havamı atarım gösterişimi yaparım denirse 5000-10000 gözden çıkartılır ama normal ölçüde de yapılabilinecek yerler var. Sadece biraz araştırma yapılmalı..

Ben de nikah yaparım derken birden düğün de fena olmaz ya dedim. Ve İzmir'de 1.500 tl ye düğün salonu tuttuk 600 kişilik.Herşeyi de çok ama çok güzeldi.. Yani bulunabilir uyguna da..Maddiyat ise sorun bin tl normal bir rakam.Bu rakama her yerde bence düğün salonu vardır.

Ben zorunda mıyım insanları çekmeye? Dün bizim yan sitede nişan ya da kına vardı sanırım..İnanın 12 yi geçiyordu bitti..Ne kpss için ders çalışabildim ne yatıp dinleneyim bari dedim uyuyabildim..Mecbur muyum mecbur muyuz?

Biraz saygı...

"şark kurnazlığı" deyimi bu konuda çok çiğ duruyor.

Zira ülkenin en batısında daha çok sokak düğünü yapıldığını biliyorum.

Şikayet edeceksin polise muhtara git başka yolu yok Allah sabır versin arkadaşım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben istemiştim, düğün hiç hayalim olmadı. Aileler çok istedi yaptık. Bitene kadar bitse de gitsek modundaydım. Keşke imkan olsaydı da düğün isteyen ama yapamayan birine devretseydim hakkımı.

Şayet birinin hayalleri diğerinin hayaline sekte vuruyorsa orada durmak lazım.
İnsanlar calışıyor, insanlar okula gidiyor, insanlar bebeğini uyutmaya calışıyor... Bunları düşünmek lazım.
He bunu düşünmeyen, param yok hayalim var göbek ata ata gerdeğe girmeliyim düşüncesinde olan birine de polis müstahak...

Son düzenleme:
O kadar işte, nikahla evlenenlerin birşeyi eksik kalmıyor iki göbek atmayınca...

Bu memlekette dugune neden bu kadar onem veriliyor onu da anlamiyorum. Kk da nikahtan evlenenlere" o ne oyle dul! kadin gibi, evlendiginiz anlasilmaz ki " gibi ileri! zeka urunu yorumlari okudu bu gozler. Nedir bu dugun meraki

Ister kulturden dolayi olsun ister maddiyattan, sokakta yapmayi tercih ettiyse bu mutlu günlerinde insanlari bi kac saat cekmek kimseye kalici zarar vermez heralde ? 11 den sonra devam ederse sikayette bulunursunuz hani erken yatmaniz gerekiyordur isiniz vardir vs anlasilir.
Hergun olan bisey degil neticede. He eger sizin bolgenizde surekli olan biseyse bilemem bikmis olabilirsiniz
Kendi dusunceme göre mahalle dugunleri hep cok sempatik samimi gelmistir, geneldede etrafımda mahalle dugunu yapanlar keyfen degil maddiyattan dolayi yaptilar.

Bi çok kez söyledim düğün salonu değil restoranlara bakarsanız uygun fiyatlı yerler bulursunuz. Annemle babamın 50. Evlilik yıl dönümünü aynı yerde kutlayacağız kısmetse eylül ayında 100 kişiyle. Siz de 10. Yıl falan yaparsınız artık. Arkadaşlarında dediği gibi ona ayıracak paran yoksa nikah yaparsın arkadaşım düğün şart değil. Beni rahatsız etmeye hakkın yok.

Ben de daha ucuz olsun diye perşembe günü yaptım düğünümü. Eşimin tarafı da bizim tarafta doğu kökenli, kalabalığın haddi hesabı yok yani. Biz de saat 5 te nikah dairesinde nikah yaptık, eş dost akraba herkes geldi. Rahat 1000 kişi vardı. Sonrasında da sadece çok yakınlarla yemekli bir kutlama yaptık. Çözüm arayınca bulunur. Ben de bilirdim sokağa 1000 kişi yığıp işin içinden çıkmayı ama hem bana yakışmaz hem milleti rahatsız etmek istemem.

"şark kurnazlığı" deyimi bu konuda çok çiğ duruyor.

Zira ülkenin en batısında daha çok sokak düğünü yapıldığını biliyorum.

ben Ankaralıyım ne doğu ne batı, yaşadığım semtte böyle şeyler olmuyor ama doğusu batısı yok bence bu işin, her yerde olabilir deyimi kullanırken doğuya mal etmedim olayı :) genel olarak kurnazlık diyelim o zaman

Bu memlekette dugune neden bu kadar onem veriliyor onu da anlamiyorum. Kk da nikahtan evlenenlere" o ne oyle dul! kadin gibi, evlendiginiz anlasilmaz ki " gibi ileri! zeka urunu yorumlari okudu bu gozler. Nedir bu dugun meraki

burda nikahlanıp aynı eve girmeyen nice çiftleri okuduk, gerçekten ülkemizde çeşit çeşit yaşanmışlıklar ve aile farklılıkları var. Bizde resmi nikahtan öte hiç bir şey yoktur, ama burdaki çoğu konuda imam nikahı veya düğün esas alınıyor evliliğin resmileşmesi için. Millet göbek atınca resmiyet kazanıyor heralde, nikah yapanları da ayıplıyolardır. Çok enteresan bi' durum vesselam

Ablamin dugununu yaptiktan sonra karar verdim dugun yapmamaya. Zaten oldum olasi dugunleride sevmem. Bende nikah yaptim: )) yurtdisinda yasiyorum. Burda sokakta dugun degil, ses bile cikarmak yasak. Gecen sene TR deydim. Hemde istanbulda. Sokak dugunu vardi. Cok komigime gitti. Birde kadinlar bahcenin birkosesinde. Erkekler de ayri bir kosede tepiniyorlardi. Bu eglence degil.Resmen baskasini rahatsiz etmek. Misafirdim gittigim evde gurultuden konusamadik bile. Ben bizim kulturun bircok tarafini sevmiyorum: ((

Her hafta en az bir düğünle kafanız ütülense inanın sempatik gelmez. Ben her hafta sonu nereye gitsek acaba diye düşünmek istemiyorum. Sandalye taşıyan kamyonet göründü mü otoparkta tansiyonum düşüyor. Sitede otururyoruz, kimsenin maddi problemi olduğunu sanmıyorum, daha önce de dediğim gibi tamamn kültür meselesi. Onu görmüşler, uygulamaya devam ediyorlar.

Görgüsüzlükten olduğunu düşünüyorum. Hani aşiret düğünü olur kırsal bir köyde veya Edirne'nin sahil kasabasındadır anlarım çünkü rahatsız olan yoktur. Ama şehir içinde olacak iş değil. Kimsenin böyle bir gürültü yapmaya hakkı yok, istediğin şey başkasına zarar veriyorsa orada durulmalıdır. Ama dediğim gibi görgü meselesi. Herkes kendine yakıştırdığını yapar. Bunu savunanlar da kendilerini başkalarının rahatsızlığının sebebi olmaya layık görüyordur. Ne diyelim. Kimse nikahla evlendi diye ölmedi. Ayrıca ben sokak düğünlerinde gelinlerin oynadığını hiç görmedim. Slow dans falan zaten hak getire. Konu komşu akraba oynar sokak düğününde. Bahane yani oynama falan. Kınada oynasınlar diyeceğim onu da sokakta yapmaya kalkarlar eyvah.
Bu arada Trakya'da ve Ankara'nın bir ilçesinde çok sokak düğününde bulundum.
Trakyadakiler şahaneydi. Tanımadığım romenlerle göbek attım. :d
Bu arada ekleyeyim.
Ankara'da bulunduğum komşunun sokak düğünü hakkında bir maddiyat sınaması yaptığımda mahallenin durumu en iyi olan ailelerinden biriydi, ana caddede bir dükkanları vardı.

Son düzenleme:
Sakıncası yoksa Ankara'da nerede oturuyorsun merak ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…