- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Şu an en büyük derdim bu kızlar. Sezonu açtık bugün artık bütün yaz bitmez bunlar. Evim sitenin otoparkına bakıyor, her hafta bir düğün var neredeyse yaz boyunca. Ses olduğu gibi bizim evde. Kafam şişti resmen. Bi insan neden sokakta düğün yapar hiç aklım almaz zaten. Para, maddiyat hikaye bence. Sokak düğünü fiyatına kır düğünü yaptım ben. İnsanlar bundan hoşlanıyor heralde. Bir çaresi yok mu bu işin? Yasaklatamaz mıyız sokakta düğün yapmayı?
Şu an en büyük derdim bu kızlar. Sezonu açtık bugün artık bütün yaz bitmez bunlar. Evim sitenin otoparkına bakıyor, her hafta bir düğün var neredeyse yaz boyunca. Ses olduğu gibi bizim evde. Kafam şişti resmen. Bi insan neden sokakta düğün yapar hiç aklım almaz zaten. Para, maddiyat hikaye bence. Sokak düğünü fiyatına kır düğünü yaptım ben. İnsanlar bundan hoşlanıyor heralde. Bir çaresi yok mu bu işin? Yasaklatamaz mıyız sokakta düğün yapmayı?
her genç kızın hayali sevdiğiyle caddenin ortasında dans etmekmiş, öğrendim.. şu kk da her gün yeni birşey öğreniyorumbiraz daha zorlarsanız konu sahibi vicdansız, duygusuz hatta ezan sesinden bile rahatsız olan biri haline gelecek, ha gayret kızlar az kaldı
Kimse kusura bakmasın ama insanlar şehirde yaşıyorlarsa şehir şartlarına uyum sağlamak zorundalar. Sokakta düğün olmaz, yün çırpılmaz, halı yıkanmaz vs. vs. .... Bütün bunlar köyde olsa yadırganmaz ama şehir hayatında bunları yapmaya devam etmek saygısızlığın dikalasıdır. Ben de köylü çocuğuyum. Ben de köyden geldim. Ama madem geldim uyum sağlamak zorundayım. Eğer düğün şartsa, şartlarınızın imkan verdiği ölçüde bu iş için ayrılan mekanlarda yapmak zorundasınız. Parasızlık bunun cevabı olamaz. Çünkü sokakta yapılan düğün için ayrılan parayla uygun bir yerde de düğün yapılabilir. Sonuç olarak her yer 5 yıldızlı otel salonu parası almıyor. Evlenirken illa eğlenmek istiyorsanız bunu başkalarına zarar vermeden yapmak zorundasınız.
sizin gibi sosyeteler pek bı bozuluyo nedense sokak dugunlerıne..yakında ezanıda yasaklatırsınız aman ses duymayın..o salon yada kır dugunu dedıklerın kol gıbı haberın var mı senın!..herkes sızler gıbı para sacamıyo maalsef..ayrıca ıyı kı o kultur bızım gıbılerde var...herkeste olmasn o ayrıcalık..begenmıyorsanız gıdın avrupaya kardesım herkes ayrı bır cıns zaten..
sizin gibi sosyeteler pek bı bozuluyo nedense sokak dugunlerıne..yakında ezanıda yasaklatırsınız aman ses duymayın..o salon yada kır dugunu dedıklerın kol gıbı haberın var mı senın!..herkes sızler gıbı para sacamıyo maalsef..ayrıca ıyı kı o kultur bızım gıbılerde var...herkeste olmasn o ayrıcalık..begenmıyorsanız gıdın avrupaya kardesım herkes ayrı bır cıns zaten..
heh! ben de diyordum "beğenmiiisen kapi orda" cılar nerede diye, hah geldiablacığım bizim ülkeyle bir sorunumuz yok, sorunumuz saygısızlarla.. bu konuda bir çözümün var mı? düğün salonlarının kol!!! gibi parası varsa, biriktirmeden evlenmez, biriktiremiyorsa nikah yapar.. bu ona benim kapımın önünde gece yarılarına kadar göbek atma hakkını vermez.. ha belediye bir saate kadar izin veriyor ama hani kul hakkı var, ezan sesini bildiğine göre kul hakkı hakkında da bir fikrin vardır değil mi?
kesinlikle katılıyorum biz de başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bizim özgürlüğümüz bitmiyor hala devam ediyor altıda başlayıp gece onikilerde birlerde bitirenler var gümbür gümbür davullar zurnalar tabii bu bir gün de sürmüyor her allahın günü bir tane düğün kına nişan olması yeterli ee bir kişinin evlenilecek kızı oğlu yok sonuçta bir sürüEn hazmedemediğim durumdur şu sokak düğünleri, sokak nişanları v.s..
Hele bir de yazın yapılır, camları da kapatamazsın, kafan olur davul gibi..Tahammül edilecek gibi değil.
Ve ayrıca evet çevreye saygısızlık. 11-12 ye kadar mecbur muyum ben o gümbürtüyü dinlemeye? Evde hastası olan var bebeği olan var..
Paran yoksa nikahını kıyarsın olur biter.
Nedir bizdeki bu gösteriş merakı anlamış değilim..Yıl olmuş 2014, hala sokakta düğün yapılıyor.
Sokak düğünü gümbürtüsünü "ezan sesi" ne bağladınız ya, buna da ayrıca bir pes diyorum.
Bahçelerde kereviz, gel bize bazı bazı.
ben kesınlıkle maddıyattan oldugunu düşünüyorum. yoksa her kadın guzel bır yerde yapılmasını ıster.
Yahu maddiyat olamaaazz.. 2012 yılında yemekli, içkili 200 kişilik düğünü 3000 liraya yaptım foçada hem de, harika bir bahçesi olan restorantta. Aynı yerde normal limonata pastalı düğün 1200 liraydı. Sadece gelen bet sesli piyanist şantöre vermişler 1000 lira yahu. Maddiyat nerde kaldı? Maksat kafa şişimek bi de sokakta oynamak sanırım.
Yahu maddiyat olamaaazz.. 2012 yılında yemekli, içkili 200 kişilik düğünü 3000 liraya yaptım foçada hem de, harika bir bahçesi olan restorantta. Aynı yerde normal limonata pastalı düğün 1200 liraydı. Sadece gelen bet sesli piyanist şantöre vermişler 1000 lira yahu. Maddiyat nerde kaldı? Maksat kafa şişimek bi de sokakta oynamak sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?