Sokak düğünü!

insanlarin maddi durumu yuzunden keyfi olarak sikayet etmemiz hic hos gelmedi bana acikcasi.

maddiyat maddiyat diyorlar ama her şey lüks olmasında orta halli olsun. evlenmeye kalkışan adamlar kenara 2 bin salon parasıda atsın yani bir zahmet
biz gayet güzel bir mekanda yaptık kuzenimin düğünü ve salon parası 1500 lira
İstanbuldayız üstelik

Bende Izmirdeyim su 300 kisilik yemekli dugununuzu o fiyata nerede yaptiniz acaba? Biz kuzenim icin bosuna 11bin lira odemisiz demekki.. bi arkadas da paran yoksa niye evleniyorsun ki demis bir de.. para olmayan herkes ölsün madem. Profil fotografinizdaki siyah kurdeleye yakisir yorumlar yapin allah askina.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aynı şehirde aynı binada oturuyoruz yahu ne farkı. Adam polis hatun hemşire. Maddiyatla alakası yok bu işin. Kültür meselesi.
Bence de kültür meselesi. Bazı insanlar kafa bellemekten, özelini kamuya mal etmekten haz alıyor. Kiminin gösterişi de sokakta curcuna.

Yıllarca beni delirten konu sokak düğünleri. Izmir de evimizin terasında oturamazdik zulüm resmen. Yaz sıcağında kapat kapıları pencereleri otur cehennem sıcağındaki odada. Maddiyat değil kesinlikle. Aynı mahallede oturuyorduk ama 5 katlı binası var kendisi öğretmen kızı da öğretmen. Sokakta yaptı kızının düğününü. Düşüncesiz insan üstelik ertesi gün öss vardı.
Ben izmir de konak ta polis evinde evlendim 1.5 yıl önce. 2100 tl ye. Ailemizde polis yok indirimli fiyat değil yani. Param olmasa da tertemiz nikahimi yapar giderdim evime. Bir dünya insanı rahatsız etmeye kimin ne hakkı var. Ama tabi suç bu sokak eğlencelerine izin veren belediyede valilikte. Birgün belediye başkanı ve valinin evinin önünde bi düğün yapmayı ciddi ciddi düşünüyorum.

kimsenini kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok paran yoksa düğün yapma kültürsede artık vazgeçilsin insanları sizin yüzünüzden rahatsız olmak zorunda değil

Oyle bir durumdayimki anlatilamayacak derdim var birak sokak dugununu facebookda milletin paylastigina bile tahammul edemiyorum sanki hic derdim yokmus gibi milletin oyun havasini cekemem o dugunu bozarim arkadas

Bizim evin önünde çay bahçesi biryer var orda hep dugunler olur.
Ertesi gün LYSye girecegim saat 11 oldu 12 oldu yok hala bangir bangir muzik.saat 1e geliyordu artik babam polisi aradi. Zaten kucuk bi yerde, oturuyoruz verdikleri cevap ekip kalmadi. O saatte nasil ekip kalmaz ya bilmesek.babam da siz halletmezseniz ben gidip kendi yontemlerimle halledicem sınav var yarin benim çocuğum uyuyamadi daha dedi. 1i geçiyordu bitti dugun. Ben de uykusuzlugumla kaldim. Maddiyattan cok insanda biraz saygi düşünce olsun.polise de desen kanunda da olsa hic bisey değişmiyor.

Eski foça çiftlik restorant, 200 kişilikti düğünümüz. 300 yazdıysam affola kontrol etmedim. Arkadaş neden evleniyorsunuz değil neden düğün yapma gereği duyuyorsunuz demek istemiştir muhtemelen. Durumu iyi olmayan evlenmesin demez kimse sanmıyorum.

Bir kere durumu iyi olmayan evlenmesiz demek yanlis bir ifade degil. Dinimizce de evliligini maddi ve manevi anlamda surduremeyecek kisiler icin evlenmesinler, nefislerini koreltmek icin oruc tutsunlar deniliyor. Bunu duydugumda cok mantikli gelmisti. Evlenmeyi bile dinin geregi sanan bir toplumda yasiyoruz cunku. Gelelim sorununuza. Sokak dugunu dusuncesiz insanlarin ortaya attigi bir vaka bence. Yoksa paran git nikah kiy degil mi temiz temiz? Ama yok illa herkes duysun, herkes gorsun mutlulugunuzu. Yasaklanmali. Kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok. Insanin kafasi sisiyor yahu. Hastasi var, yaslisi var, sinava girecek genci var. Zarar yani.

Yapmayin allah askina arkadaslar. Bi dugun her genc kizin hayali degil mi? Kucuklukten beri her kiz gelinlik giydigi esiyle dans ettigi gunu hayal etmez mi? Parasi yoksa dugun yapmasin da ne demek. parasi olmayanin cani yok mu? Siz ister misiniz dugunsuz evlenmeyi. Kim ister ki

sizin gibi sosyeteler pek bı bozuluyo nedense sokak dugunlerıne..yakında ezanıda yasaklatırsınız aman ses duymayın..o salon yada kır dugunu dedıklerın kol gıbı haberın var mı senın!..herkes sızler gıbı para sacamıyo maalsef..ayrıca ıyı kı o kultur bızım gıbılerde var...herkeste olmasn o ayrıcalık..begenmıyorsanız gıdın avrupaya kardesım herkes ayrı bır cıns zaten..

Mesela ben düğünsüz evlenmek istiyorum.

Ama düğün istesem de param olmasa bile insanların asabını bozmak yerine düğün yapmamayı tercih ederdim.

Bence sokak düğünü düşüncesiz insanların yaptığı bir şey kimse de kusura bakmasın. Eskisi gibi küçük mahallelerde yaşamıyoruz. Ben tanımadığım etmediğim adamın gürültüsünü niye çekeyim?

Ezan'dan kim rahatsız olmuş konuda böyle bir konuşma mı geçti hayır geçmedi ezan ile sokak düğünlerini kimse bir tutmaz merak etmeyin kimsede rahatsız olmaz olmuyordur da,ayrıca konuda bende yorum yaptım benim çevremdeki sokak düğünlerinin hepsi zengin kesim bunun sosyetik olmasıyla ne ilgisi var.Düğün salonuna harcadıkları parayla aynı parayı harcıyorlar hatta daha fazla harcıyorlar.

İnsanları asagilamayi ne de seviyor bazilari.
Hayret ediyorum vallahi.
Param yoksa evlenme düğün yapma fakir evlenemez falan.
Ayip ya hu.
Ayip..
Bu hayatta asla büyük konusnayacak kimseyi küçümsemeteceksin bunu öğrendim ben..
Hatirlarsiniz bunu birgün

yapsın da sokak ta yapacaksa bile en geç 10 da bitirsin erken başlasın. gündüz yapsın niye gece 12 ye kadar çalıyor.

uygun düğün salonları çok.. oralarda yapsın

hem daha 301 insanımız yeni ölmüşken sokakta yapılmasın bence..

17 ağustos depreminde aynı komuşumuzun çocukları izmitteydi ve 2 oğlu 1 gelini ve 1 torunu depremde vefat etti. 20 ağustosta yan bahçede sokak düğünü başladı.. çalıp oynamaya başladılar. hemen polisi arayıp anlattık durumu ve susturdular..

insanların acısı mı var, sınava mı gircek, çocukları mı hasta, uyku problemleri mi var diyen yok.. her gün düğün .. 1 gün 2 gün değil ki bütün yaz..

hak meselesi bu.. bakalım rahatsız ettikleri için hakkımızı helal ediyor muyuz.

öööfffff bende hiç sevmiyorum bizim buralarda da oluyo Allahım saat 00:00 olsada bitse diye çıldırdığımda olmuştur.
Çok itici ya
Maddiyatla alakalıysa 300-400 tl çok hoş cafeler var tutsun eğlensinler paraları yoksada evlenmesinler.

Sokakta düğün mü olur kına mı olur sünnet mi olur ya
sulukuleye çeviriyolar heryeri
eşim buraya cingene mahallesi diyo (çingene felan yok ama) kavga,sokak düğünü eksik olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…