Sokak köpekleri

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.540
248
özellikle karanlık olunca, çete olmuş sokak köpekleri insanlara havlıyor, koşturtuyor, korkuyor başka yerden gitmeye çalışıyorum. sokakta sayıları çok fazla birden çevreni sarıp havlayıp hırlıyorlar durduk yere ısıracak diye korkuyorum korktuğumu anlayınca daha çok üstüme geliyorlar. nası geçmeli napmalı ki? o sokaktan geçemeyecek miyiz böyle bir çete varsa?

Bana neden hiç havlayıp hırlamıyor o köpekcik çeteleri acaba?

Korktugunuzu hissettikleri için öyle davranıyorlar. Sevin onları, besleyin, korkmayın. Bişey yapmazlar.
Korkmayın demekle olmuyor işte :) yaşadığım yerdeki sokak köpekleri gibi değil mesela çoğu yerdeki köpekler :)

Kusura bakmayın ama en kıl olduğum şeylerden biri de bu düşünce yapısı. Siz belki öyle değilsinizdir ama bir de böyle düşünüp üstüne belediyeyi arayıp zehirleten vs tipler var nefret edilesi.
Belki karınları aç, belki bizi de görün demeye çalışıyorlar. En basitinden bakkaldan bir ekmek alıp onu bile parçalayıp atsanız önlerine, o hayvanlar sevinir, az da olsa karınları doyar. Hem de korkmanıza gerek kalmaz çünkü bir köpek ona yiyecek veren birine saldırmaz, aksine hep tanır, gerekirse eve gidene kadar size eşlik eder korur gibi.

Köpek düdüğü indirin telefonunuza. O çalınca kaçışıp giderler

Karanlıkta çete olan köpekler tehlikeli olur.
Bence o yolu kullanma. Çeteleşen köpekler tarafından öldürülen bekçi var.Sabaha kadar işkence görerek ölüyor.
Maalesef kedi ve köpekleri bu hale getiren biz insanlariz.Çözümü de petshoptan hayvan alarak hayvanseverlik kasmak yerine sokaktaki hayvanları sahiplenmek.

Korkmayın demekle olmuyor işte :) yaşadığım yerdeki sokak köpekleri gibi değil mesela çoğu yerdeki köpekler :)

Korkarsanız daha çok üstünüze gelecekler. Bu bir kısır döngüdür.

Hem köpekler saldırgan değildir,o çevrede yaşayan insanlar onlara saldırdıkları için kendilerini insanlardan korumaya çalışırlar. O yüzden havlarlar. İnsandan zarar görmemiş hiç bir hayvan insana saldırmaz.

Kim bilir o bekçi o köpeklere ne işkenceler uyguladı...

Peki bu insanın fobisi varsa , beslemek söyle dursun yanına yaklasamiyorsa ?
Hayvan sevmek ayrı bir şey, korkmak ayrı.

Karınca gördüğünde bile yerinden zıplayan insanlar var, kedi gördüğünde kaçacak delik arayan. Neden herkes sevmek zorunda , ya da korkmamalı diye düşünülüyor ?
Ayrıca zarar veren kediler, kopekler var , Bu gerçeği göz ardı etmemek lazım.
..

Köpek kovan cihazlar var. Bildiğim kadarıyla zarar vermiyor,sadece çıkardığı ses dalgalarını sevmediklerinden dolayı yaklasmadiklarini biliyorum.. Araştırmak lazım.

Doğru diyorsunuz da benim demek istediğimi anlamadınız köpek zarar vermese de havlamasa da çete oluşturup gezmese de ondan korkan biri için ister istemez bir tehdit unsuru oluşturur :) korkumdan sevemem ama gidip de ben zarar vermem uzaktan seviyorum :)
Korkan birindeki o hissi anlamak zor istemsiz çünkü onu atlatmaya çok çalıştım olmadı yapacak bir şey yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…