- 1 Kasım 2016
- 1.151
- 2.834
- 48
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Bahsedilen sokak köpeği olduğu için muhtemelen o köpeklerin gördüğü şiddetten bahsediyorum. Belki o bekçiden değil ama bir şekilde. Bu ihtimali yazmak istemiştim.Yapmayın yahu , cocuga saldırıp bebek öldüren köpekler var. Çocuk işkence mi yapıyor köpeğe ?
Bende bir hayvan severim, mamalarla , kaplariyla dolu arabam ama bu kadar da düz bakmamak lazim.
Doğru diyorsunuz da benim demek istediğimi anlamadınız köpek zarar vermese de havlamasa da çete oluşturup gezmese de ondan korkan biri için ister istemez bir tehdit unsuru oluşturur :) korkumdan sevemem ama gidip de ben zarar vermem uzaktan seviyorum :)
Korkan birindeki o hissi anlamak zor istemsiz çünkü onu atlatmaya çok çalıştım olmadı yapacak bir şey yok :)
Tabiki öyle bunlar gerçekler.ama korkmaya engel değil.normalde hayvanların durup dururken insanlara zarar vermeyeceğini biliyorum ama işte böyle şeyler yasayabildiklerinden dolayı çok korkuyorum birşey olabilir diye ve köpek girdiğimde aklım çıkıyor.bir yere gidemez oldumBahsedilen sokak köpeği olduğu için muhtemelen o köpeklerin gördüğü şiddetten bahsediyorum. Belki o bekçiden değil ama bir şekilde. Bu ihtimali yazmak istemiştim.
Sizin bahsettiğiniz köpekleri de insanlar o hale getiriyor ne yazık ki.
Bahsedilen sokak köpeği olduğu için muhtemelen o köpeklerin gördüğü şiddetten bahsediyorum. Belki o bekçiden değil ama bir şekilde. Bu ihtimali yazmak istemiştim.
Evet fobi ayrı birşey katılıyorum ama korkuyorum deyip onların zarar görmesine sebep olan o kadar çok insan örneği var ki insan hassaslaşıyor otomatikman. Bu fobi olayını bile bizler kendimiz yapıyoruz bence, yıllarca kedi görünce sokak değiştiren arkadaşım bizim evde bir hafta kalıp kedilerin aslında korkulası varlıklar olmadığını görüp aynı yatakta uyuyabiliyor hale geldiyse bence evet herkes hayvanları sevebilir. Ona çocukluğundan itibaren kedi köpek öcü şeklinde öğretilmiş, bunu kendi söyledi bana. Kedi, köpek sevmeyip korkup, işkence gördüğünde üzülenler ile işkence görse bile zerre vicdanı sızlamayan insanları bir tutmamak lazım belki de..Peki bu insanın fobisi varsa , beslemek söyle dursun yanına yaklasamiyorsa ?
Hayvan sevmek ayrı bir şey, korkmak ayrı.
Karınca gördüğünde bile yerinden zıplayan insanlar var, kedi gördüğünde kaçacak delik arayan. Neden herkes sevmek zorunda , ya da korkmamalı diye düşünülüyor ?
Ayrıca zarar veren kediler, kopekler var , Bu gerçeği göz ardı etmemek lazım.
..
Köpek kovan cihazlar var. Bildiğim kadarıyla zarar vermiyor,sadece çıkardığı ses dalgalarını sevmediklerinden dolayı yaklasmadiklarini biliyorum.. Araştırmak lazım.
Doğru. Ama bahsettiğiniz kısır döngü değil. İnsan. İnsanlardan çıkıyor bütün kötülükler :)O insanları da o hale bir insan getiriyor. Kısır bir döngü bu.
Yani sonuçta zararlı bir canlı haline geliyorlar. Dolayısıyla yemek vererek korku yenilmez.
Fobiniz tabi ki olabilir. Bu sizin kontrol edebildiğiniz bir şey değil. Sokaktaki köpeklere yaklaşılamıyorsa yol değiştirilirTabiki öyle bunlar gerçekler.ama korkmaya engel değil.normalde hayvanların durup dururken insanlara zarar vermeyeceğini biliyorum ama işte böyle şeyler yasayabildiklerinden dolayı çok korkuyorum birşey olabilir diye ve köpek girdiğimde aklım çıkıyor.bir yere gidemez oldum
Kim bilir o bekçi o köpeklere ne işkenceler uyguladı...
Söylemek istediğimi anlamıyorsunuz. O bekçi derken örnek vermek istedim. Bekçiden değilse de başka bir insandan şiddet görmüşlerdir.Nereden biliyorsun? Kopekler illa kendilerine saldiran insanlara mi saldiriyor? Mesela bana saldiran kopegi hayatimda ilk defa gormustum. Kendisini farketmedigim halde onun bulundugu arsadan gectim diye saldirdi.
Sokaktaki kopekler aç. Cok kotu sartlardalar. Kendi aralarinda lider kavgalari var. Insanlar siddet gosteriyor vs. vs.
Yani bu sartlardaki kopekler cetelestigi zaman belli bir alani kendi hakimiyeti ilan ederler. Oraya girenlere saldirabilirler. Bekciye de oyle olmustur buyuk ihtimalle.
Bu arada kopeklerlere dusmanligim yok. Barinaklara da karsiyim sartlar cok kotu. Sadece tehlikeli olabileceklerini belirttim.
Not:Yazim icin herkesten ozur diliyorum.Klavyemde problem var.
Köpekler oradayken ve siz korkarken yolunuzu değiştirmekten başka çareniz ne olabilir ki? Şikayet etmeyi düşünmüyorsanız yolu değiştirin. Ya da sinyal demişler ama bunu da araştırmadan yapmayın tabi ki.hayvanlarla derdim yok, bir gün sabah servis beklerken lisede dibime gelmişler fark etmemişim uykulu halde, hepsi çok büyüktü 4-5 köpek bacaklarımı yaladı hırlamaya başladı, o günden beri sıkıştırdıkları havladıklarında korkuyorum belli etmeden onlara bakmadan geçmeye çalışıyorum ama baya korkuyorum ne yapayım?
zarar vermek için ya da belediyeye şikayet etmek için sormadım, sadece çevrede dolanmayı seviyorum köpeklerle denk gelince ne yapacağımı şaşırıyorum, belki bir taktiği vardır dedim. önyargılı olarak tepki vermişsiniz.
kimseye zarar vermem öyle bir düşüncem yok. ama sokak hayvanlarına yemek de veremem mesela korkuyorum. arkadaşlarımın evcil köpeklerini severim ama onlara da temkinli yaklaşıyorum korkum var ne yapayım?
ayrıca kötü bir muhitte oturmuyorum etrafta hep mamalar görüyorum, dükkan sahipleri de besliyor, zaten bu köpekler gündüz çok uysallar uyuyorlar ama akşam hava kararınca asabileşiyorlar anlamadım.
Köpekler oradayken ve siz korkarken yolunuzu değiştirmekten başka çareniz ne olabilir ki? Şikayet etmeyi düşünmüyorsanız yolu değiştirin. Ya da sinyal demişler ama bunu da araştırmadan yapmayın tabi ki.
Şehir efsanesidir muhtemelen.
Gelip sıkıştırırlarsa yemek verin diyeceğim ama korkuyorum veremem diyeceksiniz :)ben de öyle yapıyorum zaten yolumu değiştiriyorum, ama bazen olmadık yerden çetenin kalan üyeleri vs çıkabiliyor, bi taraftan havlarken diğer tarafa gittim ordan da gelip sıkıştırdılar mesela o zaman ne yapacağımı şaşırıyorum.
Bahsedilen sokak köpeği olduğu için muhtemelen o köpeklerin gördüğü şiddetten bahsediyorum. Belki o bekçiden değil ama bir şekilde. Bu ihtimali yazmak istemiştim.
Gelip sıkıştırırlarsa yemek verin diyeceğim ama korkuyorum veremem diyeceksiniz :)
Evet ben de aynı şeyi söylüyorum zaten. Ama burada gerçekten mağdur olan insanlar da var. Saldırıya uğrayan.Neden onlar korkunca bu kadar tepki veriliyor benim söylemek istediğim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?