- 24 Ocak 2011
- 21.771
- 35.594
- 798
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Doğru. Ama bahsettiğiniz kısır döngü değil. İnsan. İnsanlardan çıkıyor bütün kötülükler :)
Korku yenilmesinden bahsetmiyorum. Fobi apayrı bir şey zaten.
Bence şöyle düşünmenizde fayda var. Mesela gelip sıkıştırdılar demişsiniz veya daha önce servis beklerken gelip yalayıp hırlamışlar vs. Köpekler eğer ısıracağı varsa yani gerçekten saldırgan bir hayvansa, vahşi yetiştirilmiş veya şiddet görmüşse insanlardan korkuyorsa vs vs, ısıracağı varsa o an zaten ısırır. Bunu şu sebepten yazıyorum, bazı arkadaşlarım var, sokakta bir köpek yanımıza geldiğinde bize kendini sevdirmeye çalışırken elimi yalayıp elimi dişliyorsa bile bunu ısırıyor, saldırıyor şeklinde yorumlayabiliyorlar. Halbuki hayvan orda bir şekilde şaklabanlık yapıyor ilgi görmek için. Isırıyor gibi yapsa bile aslında amacı ısırmak değil. Çocukluktan beri kedi veya köpekle haşırneşir büyümeyenler hayvanların tepkilerini de tam anlayamadığı için daha da korkuyorlar yanlış anlayıp.ben de öyle yapıyorum zaten yolumu değiştiriyorum, ama bazen olmadık yerden çetenin kalan üyeleri vs çıkabiliyor, bi taraftan havlarken diğer tarafa gittim ordan da gelip sıkıştırdılar mesela o zaman ne yapacağımı şaşırıyorum.
Söylemek istediğimi anlamıyorsunuz. O bekçi derken örnek vermek istedim. Bekçiden değilse de başka bir insandan şiddet görmüşlerldir.
Bence şöyle düşünmenizde fayda var. Mesela gelip sıkıştırdılar demişsiniz veya daha önce servis beklerken gelip yalayıp hırlamışlar vs. Köpekler eğer ısıracağı varsa yani gerçekten saldırgan bir hayvansa, vahşi yetiştirilmiş veya şiddet görmüşse insanlardan korkuyorsa vs vs, ısıracağı varsa o an zaten ısırır. Bunu şu sebepten yazıyorum, bazı arkadaşlarım var, sokakta bir köpek yanımıza geldiğinde bize kendini sevdirmeye çalışırken elimi yalayıp elimi dişliyorsa bile bunu ısırıyor, saldırıyor şeklinde yorumlayabiliyorlar. Halbuki hayvan orda bir şekilde şaklabanlık yapıyor ilgi görmek için. Isırıyor gibi yapsa bile aslında amacı ısırmak değil. Çocukluktan beri kedi veya köpekle haşırneşir büyümeyenler hayvanların tepkilerini de tam anlayamadığı için daha da korkuyorlar yanlış anlayıp.
Demeye çalıştığım şu, sizi gelip yalamaya çalışıyorsa, sırıtır gibi diş gösteriyorsa ( ki diş gösterme normalde tehdittir, git demektir ama her diş gösterme de aynı şey değil) bu siz onu sevin diye yaptığı şeyler de olabilir. Bu tarz düşünürseniz belki korkunuz o an azalır diye açıklama gereği duydum.
Fobi olduğunu anlıyorum. Korktuğunuz için sizi suçlamıyorum. Korkulabilir, çok normal. Hayvan düşmanısınız da demiyorum. Sizin üstünüze gelen bir köpeğe yemek vermek sizi koruyabilir diyorum. Bir de şunu unutmayın, eğer gözünü çok karartmış bir köpek değilse karşınızdaki -ki öyle olursa beklemeden saldırır- köpeğin korktuğunuzu anlamamasını sağlayın. Belki bağırıp üstüne gidiyor gibi yapabilirsiniz. Sizin daha güçlü olduğunuzu anlarsa üstünüze gelmez. Mesela sakın korkup koşmayın. Güçlü durun.köpeklere kedilere yemek veriyorum evde kalanları vs etraf hayvan dolu zaten durduk yerde korkmuyorum öyle bir fobi değil. ama hırlayarak havlayarak gelen bir köpeğe yemek veremem o anda korkarım. zaten sürekli yanında yemek mi taşıyacaksın, olmadık bi anda çıkıyorlar elimde bi telefon oluyor bazen mesela.
Köpek düdüğü indirin telefonunuza. O çalınca kaçışıp giderler
Peki bu insanın fobisi varsa , beslemek söyle dursun yanına yaklasamiyorsa ?
Hayvan sevmek ayrı bir şey, korkmak ayrı.
Karınca gördüğünde bile yerinden zıplayan insanlar var, kedi gördüğünde kaçacak delik arayan. Neden herkes sevmek zorunda , ya da korkmamalı diye düşünülüyor ?
Ayrıca zarar veren kediler, kopekler var , Bu gerçeği göz ardı etmemek lazım.
..
Köpek kovan cihazlar var. Bildiğim kadarıyla zarar vermiyor,sadece çıkardığı ses dalgalarını sevmediklerinden dolayı yaklasmadiklarini biliyorum.. Araştırmak lazım.
Fobi olduğunu anlıyorum. Korktuğunuz için sizi suçlamıyorum. Korkulabilir, çok normal. Hayvan düşmanısınız da demiyorum. Sizin üstünüze gelen bir köpeğe yemek vermek sizi koruyabilir diyorum. Bir de şunu unutmayın, eğer gözünü çok karartmış bir köpek değilse karşınızdaki -ki öyle olursa beklemeden saldırır- köpeğin korktuğunuzu anlamamasını sağlayın. Belki bağırıp üstüne gidiyor gibi yapabilirsiniz. Sizin daha güçlü olduğunuzu anlarsa üstünüze gelmez. Mesela sakın korkup koşmayın. Güçlü durun.
Bence çözüm aslında burda. Tamamen iyi niyetle yazıyorum yanlış anlaşılmasın.Evet. Sebeplerini de belirttim neden böyle olduklarının. Bu tehlikeli olduklarini değiştirmiyor. O bekçi yerine siz de olabilirsiniz ya da çocuğunuz , anneniz.
Peşinizden gelip saldırmıyorlarsa yemek verme teklifini gözden geçirin derimben üstüne gidemem. koşmadan hızlıca bakmadan uzaklaşmaya çalışıyorum ama havlayarak yanımdan peşimden gelmeye devam ediyorlar.
bikaç kez insanlara havlayınca erkeklerin özellikle böyle üstüne gider gbi yaptığını görünce geri çekildiklerini gördüm ama ben yapamam o anda tırsıyorum tek köpek yoksa hele... mesela bikaç kez gözlemledim baş edemeyince alfa köpeği çağırıyorlar ki o da kangal :)
Zarar veren, öldüren, tehlikeli köpek algısı oluşturmak yerine, bu hale nasıl geldiklerinden bahsediyorum ama köpekleri suçlamak daha mı kolay çözemedim... Dilerim ki çocuklarınıza da "o bekçinin yerinde sen olabilirsin" demezsiniz @Blue BellsBence çözüm aslında burda. Tamamen iyi niyetle yazıyorum yanlış anlaşılmasın.
O bekçi yerinde siz , çocuğunuz, anneniz olabilirdi derken aslında genel bir zihniyet var. Yani köpekler saldırıp birini parçalayabilir, onlar korkulması gereken canlılardır şeklinde düşünüp, kendi çocuklarımızı da böyle yetiştirdikçe bunun sonu yok gibi geliyor bana. Çünkü aman sokak köpeği var dikkat et diyip o köpekten uzaklaştırılarak, ürkütülerek büyüyen bir çocuk ilerde de korkuyor. İçinde o hayvan sevgisi olmuyor. Ve malesef bazılarında öyle bir hal alıyor ki, bir tekme savursa bile rahatsızlık duymuyor çünkü severek büyütülmemiş. Bunun sonucunda insandan korkan ürken hayvanlar da sokaklarda yaşamaya devam ediyor. Aslında çözümü tamamen insanda yani..
Peşinizden gelip saldırmıyorlarsa yemek verme teklifini gözden geçirin derim
Zor duruma düşerseniz kaçmamanız gerektiğini bilin sadece :)
Bence çözüm aslında burda. Tamamen iyi niyetle yazıyorum yanlış anlaşılmasın.
O bekçi yerinde siz , çocuğunuz, anneniz olabilirdi derken aslında genel bir zihniyet var. Yani köpekler saldırıp birini parçalayabilir, onlar korkulması gereken canlılardır şeklinde düşünüp, kendi çocuklarımızı da böyle yetiştirdikçe bunun sonu yok gibi geliyor bana. Çünkü aman sokak köpeği var dikkat et diyip o köpekten uzaklaştırılarak, ürkütülerek büyüyen bir çocuk ilerde de korkuyor. İçinde o hayvan sevgisi olmuyor. Ve malesef bazılarında öyle bir hal alıyor ki, bir tekme savursa bile rahatsızlık duymuyor çünkü severek büyütülmemiş. Bunun sonucunda insandan korkan ürken hayvanlar da sokaklarda yaşamaya devam ediyor. Aslında çözümü tamamen insanda yani..
Belki onları da öğlen vakti uysallarken beslerseniz size alışırlar.onu biliyorum içgüdüsel keşfettim gözlerine bakmamak da önemli oluyor. aslında teklif iyi de mesela öyle daral basıp kendimi dışarı attığımda aklımda olmuyor hazırlıksız yakalanmam çok olası. hayvan da çok yemek verdiklerim beni tanıyor ama diğer sokaktakiler bilmiyor tabi. ben de onları tanımıyorum sayıları çok fazla.
Kesinlikle katılıyorum. Ama benim anlatmak istediğim karanlikta ceteleşmiş olan köpeklerin belli alanları kendi alanları ilan edip orayı korumak amacı ile saldırgan olmaları. Tüm canlılar gibi güç ele geçince saldirganlasabiliyorlar. Neden böyle bir tehlikenin olduğu kabul edilmiyor?Hemen tepki gösteriliyor korkunca? Yoksa sokakta kendi halindeki köpekten korkutarak çocuk büyütmek en büyük yanlisimiz.
Belki onları da öğlen vakti uysallarken beslerseniz size alışırlar.
Zarar veren, öldüren, tehlikeli köpek algısı oluşturmak yerine, bu hale nasıl geldiklerinden bahsediyorum ama köpekleri suçlamak daha mı kolay çözemedim... Dilerim ki çocuklarınıza da "o bekçinin yerinde sen olabilirsin" demezsiniz B Blue Bells
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?