- 27 Haziran 2016
- 626
- 1.676
- 113
- 32
- Konu Sahibi esmergizmo
-
bende bunu merak ediyorum. mesela spor yaptığım alanda gündüz köpekler sakinken akşam üzeri gerginleşmeye başlıyorlar. neden gece böyle oluyorlar acaba ilginç.
Zarar veren, öldüren, tehlikeli köpek algısı oluşturmak yerine, bu hale nasıl geldiklerinden bahsediyorum ama köpekleri suçlamak daha mı kolay çözemedim... Dilerim ki çocuklarınıza da "o bekçinin yerinde sen olabilirsin" demezsiniz B Blue Bells
bunları denicem teşekkürler. rahatsız olup daha saldırgan olmazlar değil mi?
özellikle karanlık olunca, çete olmuş sokak köpekleri insanlara havlıyor, koşturtuyor, korkuyor başka yerden gitmeye çalışıyorum. sokakta sayıları çok fazla birden çevreni sarıp havlayıp hırlıyorlar durduk yere ısıracak diye korkuyorum korktuğumu anlayınca daha çok üstüme geliyorlar. nası geçmeli napmalı ki? o sokaktan geçemeyecek miyiz böyle bir çete varsa?
Belediyeler bunların yemek ve asi bakimlarini yapiyorlar bence rahabilite edilebilir diye dusunuyorum insan hayati basit degil burada yazdim banada saldirdilar bende o korkuyu yasadim valla hala oyle korktigumu bilmemNereden biliyorsun? Kopekler illa kendilerine saldiran insanlara mi saldiriyor? Mesela bana saldiran kopegi hayatimda ilk defa gormustum. Kendisini farketmedigim halde onun bulundugu arsadan gectim diye saldirdi.
Sokaktaki kopekler aç. Cok kotu sartlardalar. Kendi aralarinda lider kavgalari var. Insanlar siddet gosteriyor vs. vs.
Yani bu sartlardaki kopekler cetelestigi zaman belli bir alani kendi hakimiyeti ilan ederler. Oraya girenlere saldirabilirler. Bekciye de oyle olmustur buyuk ihtimalle.
Bu arada kopeklerlere dusmanligim yok. Barinaklara da karsiyim sartlar cok kotu. Sadece tehlikeli olabileceklerini belirttim.
Not:Yazim icin herkesten ozur diliyorum.Klavyemde problem var.
Durup durduk yere bana saldirdilar desem normalde gectigim yolda srvdigim oynadigim kopeklerdiMama verin 1 2 kere bakın bidha havlıyorlarmi hatta sizi korurlar korkmayın hiç durduk yere saldrp ısıran köpk gormdm
Valla kopekler tarafindan saldiriya maruz kalmis biri olarak artik gotunce sakin duramiyirum bende onceden oynayip severdim ama simdi golgesini gorsem korkuyorumhayvanlarla derdim yok, bir gün sabah servis beklerken lisede dibime gelmişler fark etmemişim uykulu halde, hepsi çok büyüktü 4-5 köpek bacaklarımı yaladı hırlamaya başladı, o günden beri sıkıştırdıkları havladıklarında korkuyorum belli etmeden onlara bakmadan geçmeye çalışıyorum ama baya korkuyorum ne yapayım? havlamadıklarında sıkıntı yok zaten yanlarından geçiyorum bakıyorum şirinlik yapıyorsa gülüyorum hayvan düşmanı değilim ki.
zarar vermek için ya da belediyeye şikayet etmek için sormadım, sadece çevrede dolanmayı seviyorum köpeklerle denk gelince ne yapacağımı şaşırıyorum, belki bir taktiği vardır dedim. önyargılı olarak tepki vermişsiniz.
kimseye zarar vermem öyle bir düşüncem yok. ama sokak hayvanlarına yemek de veremem mesela korkuyorum. arkadaşlarımın evcil köpeklerini severim ama onlara da temkinli yaklaşıyorum korkum var ne yapayım?
ayrıca kötü bir muhitte oturmuyorum etrafta hep mamalar görüyorum, dükkan sahipleri de besliyor, zaten bu köpekler gündüz çok uysallar uyuyorlar ama akşam hava kararınca asabileşiyorlar anlamadım.
Emin olun bi nedeni vardr ya siz geçmeden kizdrlmislardr yada sizi tanimamaslardr yada bigun öncesinde taş falan atılıp taciz edilmiştir ben küçüktüm bakkala giderken kısa yol die yıkık bi evin arkasndan dolanırdim bigun aynı yerden geçerken 10 15 köpek geçtigm yolda yatioms hepsi birden ayaklanıp bi havlamaya başladılar birinin kafasını sevdim konuşa konuşa bu arada korkudan titriorm tabi korkmamak ne mümkün onu severken diğerleri uzaklaştı yani hiç durduk yere köpek saldırısı yaşamadımDurup durduk yere bana saldirdilar desem normalde gectigim yolda srvdigim oynadigim kopeklerdi
Ay ne bileyim işte yol degistiriyorum bazen çare olmuyor geçmek zorundasın.bir suru dert.bir de kalabalık olursa sıkıntı oluyor.ya bir de hayvanlardan anlayan biri gibisiniz.oyle havlama peşinden gelme gibi durumlarda ne yaparsak gider ki köpek acaba,yani ne yapsak tehlikesiz atlatiriz.basini okşama konusunda maalesef yapamiyorum.hicbir hayvana dokunamiyorum.onun dışında ne olabilirFobiniz tabi ki olabilir. Bu sizin kontrol edebildiğiniz bir şey değil. Sokaktaki köpeklere yaklaşılamıyorsa yol değiştirilir
(Kim bilir o bekçi o köpeklere ne işkenceye uyguladı )× 919374883yuh ya ölü adama iftira atmış olma ihtimali bile t-rahatsız etmiyor seni öyle mi??
kusura bakma senden hayvan sever falan olmaz
Sokaklar ınsanlar ıcın tehlıkelıydın sımdı hayvanlar ıcın de çok tehlıkelıBana neden hiç havlayıp hırlamıyor o köpekcik çeteleri acaba?
Korktugunuzu hissettikleri için öyle davranıyorlar. Sevin onları, besleyin, korkmayın. Bişey yapmazlar.
Ay ne bileyim işte yol degistiriyorum bazen çare olmuyor geçmek zorundasın.bir suru dert.bir de kalabalık olursa sıkıntı oluyor.ya bir de hayvanlardan anlayan biri gibisiniz.oyle havlama peşinden gelme gibi durumlarda ne yaparsak gider ki köpek acaba,yani ne yapsak tehlikesiz atlatiriz.basini okşama konusunda maalesef yapamiyorum.hicbir hayvana dokunamiyorum.onun dışında ne olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?