Sokak köpekleri

bende bunu merak ediyorum. mesela spor yaptığım alanda gündüz köpekler sakinken akşam üzeri gerginleşmeye başlıyorlar. neden gece böyle oluyorlar acaba ilginç.

Ben de kampüste farketmiştim. Gündüz kendilerini sevdiriyorlar ama gece biraz korkutuyorlar.

Ayrıca bekcinin yerinde siz olabilirsiniz diye belirtmemin sebebi :
İnsanlar bu hale getiriyor o yüzden bekçi oldu normal gibi bir tavır takınıp bekcinin canını hiçe saymanız. Bekçi burada sadece örnek Belki cok hayvansever belki de kötüdür bilemeyiz. Kötü insanlar hayvanları bu hale getiriyor diye masum insanların ölmesine olabilir mi diyelim?

Son düzenleme:
mesela köpeği olanlar gezdirirken onlara da hırlayıp saldırmaya kalkıyorlar ama o sahipler uzaklaştırabiliyor sokak köpeklerini.

belki bir taktiği vardır bu işin diye sormaktı aslında amacım.

köpeklere fısıldayan adam programını izleyeyim ben biraz bari

Hayvanları çok severim ve çoğu zaman insanlardan daha fazla önem gösteririm.
Lakin; yaşadığım bölgede koloni olarak gezen, belediye 'ne de olsa burada besleniyorlar, seviliyorlar' deyip tutup tutup getirdiği bir çok köpek var.
Yavruluktan bizlere, besleyene alışan kadar, daha önce 'insanımsı' canlılardan gördüğü eziyetten dolayı, saldıran da var.
Eskiden hiç korkmazdım hatta edindim uzun bir süre ama, birkaç köpeğin beni kovalamasından sonra gerçekten korkmaya başladım.
Ve bizler birey olarak bilinçlenmediğimiz, o hayvanların yaşam alanları gasp edip, beslenecek bir şey bırakmadığımız sürece durum vahimleşecek.
Bir de korktuğu için köpeği itekleyen, dilim varmıyor ama canını acıtacak şekilde davranan 'hayvanlar' olduğu sürece, bu duruma çare bulmak çok ama çok zor.

Bende korkarim ama uzulurum... Ac kaliyorlar.. sokak kopeklerine 100% cozum bulanamadi maalesef ulkemizde.. ozel barinaklarin bu hayvanciklara sahip cikmasi lazim..

Bence açlar... Doyurun yoksa sizi yiyebilirler :) Şaka bi yana tanımadıkları veya sizi tehlikeli gördüklerinden yapıyolardır. Bi mamayla meseleyi tatlıya bağlayabilirsiniz bence :) Korkmayın size zarar vermek istediklerini sanmam.

Malesef cogu gordugu ezziyetten oyle oluyorlar. Boyle kopeklere sevgiyle ve yavas yaklasmak lazim. Ben herzaman once diz coker elimi Yere koyar sakince konusurum. Kuzularda hemen zaten anliyorlar sevildiklerini, patilerini elime koyuyorlar sevdiriyorlar kendilerini.

bunları denicem teşekkürler. rahatsız olup daha saldırgan olmazlar değil mi?

Yani bilemiyorum ben net olarak. Küçük bir cihaz şeklinde satıyorlar. Düğmesine baktığınızda , bizim duymadığımız dalgalar yolluyor cihaz. Hiç tecrübe etmedim.

Valla korkmakta haklisiniz nkrmalde hergun gidip geldigim yolda (ki bisiklet yolu yurume parkurlari park alanlarinin oldugu yer)kopekler grup halinde dolasirdi bende hoc korkmazdim hatta zaman zaman oynardim

Birgun sabah erken gecerken 10 tane kadar kopek ustume yurudu bende samin durmanin daha dogru oldugunu duymustum kirkuncs hissediyorlarmis diye ama mumkun degil durmuyorlar usrume ustume havliyirlar etrafimi cevirmisler bi milim kimildayinca dahada ofkelenip daha kotu oluyorlardi 5 dakikadan fazla bu durum devam etti beni parcalayacaklarini dahi dusundum telefonum cuzdanim haric cantamda ne varsa oyun zannedeeler diye uzaklar attim kosup bakip tekrar donuyorlardi sonra nasil olduysa basimdan ayrildilar ve o ara kactim

Neyse bi kereliktir degip tekrar bi kac gun sonra yoluma devam ettim bu sefer 4 kopek vardi ustume geldiler havliyorlardi resmen parcalayacak gibiydiler ikidi biraz daha sakindi ama ikidi kesin beni parcalayacak dedim

Hatta bi kac kere cantama atlayip isirdi bile o korkuyu hic unutamiyorum yarim saat kalmisimdir orada sonra sesi duyan bi bey gelio kopekleri kovdu o korku yuzunden mumkun degil tek basimayken o yolu erken yada gec saatlerde kullanamiyirum

Aslinda herkesin kullandigi bi yol bence belediyenin bekci falan koymasi lazim

Simdi kopek fobisi var uzakta bile gorsem hemen yolumu degistiriyorum

Belediyeler bunların yemek ve asi bakimlarini yapiyorlar bence rahabilite edilebilir diye dusunuyorum insan hayati basit degil burada yazdim banada saldirdilar bende o korkuyu yasadim valla hala oyle korktigumu bilmem

Nirmalde hayvanlari severim onlarinda bu doga ustunde haklari var ama belediyelerin gercek manada ilgilenmesi gerekiyor sadece karinlaribi doyurunca is bitmiyor

Suan 100 metre uzakta kopek gorsem yolumu ceviriyorum

Bulundugum swhirde yuruyus yapmaya tek musaut alan var ondada adim basinda bi gurup kopek ama bazilari gerçekten grup degilde cete diyecegim turden

Serseriler bunlari goturup dovusturdugu icin saldirganlasmislar belediyelerin en azindan umuma acik yerlerde bekci vs bulundurmasi gerekli bence en azindan boyle saldiri anlarinda mudahale etmesi acisindan

Valla kopekler tarafindan saldiriya maruz kalmis biri olarak artik gotunce sakin duramiyirum bende onceden oynayip severdim ama simdi golgesini gorsem korkuyorum

Vi kac yorumda bisey yapmayana karismiyorlar diyorlar ama yemin ederim beni parcalayacaklar zannetmistim bir keresinde ki cantamida defalarca kez isirdi bi tanesi o korkuyu ustumden atamiyorum

Birde bulyndugum yerdeki tek yuruyus yolundalar yuruyuse cikmak istiyorum ama o korkudan cikamiyorum

Ben iki kere saldirilarina maruz kaldim 2 sindede haba kapali yagmurluydu banada yagmurlu havalarda saldirganlasiyorlar gibi geliyor o yuzden

Valla konuyu yorumlari okurken o korkuyu tekrar animsadim

Durup durduk yere bana saldirdilar desem normalde gectigim yolda srvdigim oynadigim kopeklerdi
Emin olun bi nedeni vardr ya siz geçmeden kizdrlmislardr yada sizi tanimamaslardr yada bigun öncesinde taş falan atılıp taciz edilmiştir ben küçüktüm bakkala giderken kısa yol die yıkık bi evin arkasndan dolanırdim bigun aynı yerden geçerken 10 15 köpek geçtigm yolda yatioms hepsi birden ayaklanıp bi havlamaya başladılar birinin kafasını sevdim konuşa konuşa bu arada korkudan titriorm tabi korkmamak ne mümkün onu severken diğerleri uzaklaştı yani hiç durduk yere köpek saldırısı yaşamadım

Saldiriya ugrayan biri daha geldi. Yapacak tek şey köpek görünce yol değiştirmek girmemek sokağa. kacamazsin senden hizlidirlar. Ki kactikca da gelirler. pek masum durumları da yoktur bana göre. Şehir dışındaki koloni hayatını şehir içine getirmişler işlerine giden insanlara saldıran caniler de mevcut. Ne insanların ne hayvanların hepsi masumdur diyemeyiz.

Fobiniz tabi ki olabilir. Bu sizin kontrol edebildiğiniz bir şey değil. Sokaktaki köpeklere yaklaşılamıyorsa yol değiştirilir
Ay ne bileyim işte yol degistiriyorum bazen çare olmuyor geçmek zorundasın.bir suru dert.bir de kalabalık olursa sıkıntı oluyor.ya bir de hayvanlardan anlayan biri gibisiniz.oyle havlama peşinden gelme gibi durumlarda ne yaparsak gider ki köpek acaba,yani ne yapsak tehlikesiz atlatiriz.basini okşama konusunda maalesef yapamiyorum.hicbir hayvana dokunamiyorum.onun dışında ne olabilir

yuh ya ölü adama iftira atmış olma ihtimali bile t-rahatsız etmiyor seni öyle mi??
kusura bakma senden hayvan sever falan olmaz
(Kim bilir o bekçi o köpeklere ne işkenceye uyguladı )× 919374883

Çaresi yok .
Yolunu degistireceksin .
Korkmaya da devam edeceksib

Başını okşayıp sevdiğinde hiç bırakmaz ki peşini, senle birlikte gelir. Benim peşimden avm ye girenler oldu. Azıcık yumusak davranan biri oldugunda mutlu olup takılıyorlar peşlerine.
Yanında biraz mama veya press kemik taşı küçüklerden. Takılan olursa ver, onunla oyalanırken unutur seni gidersin.

Köpekleri severdim takii 10 15 tanesi bir araya gelip 6 aylık yavru kedimizi öldürene kadar. çığlık atarak öldü yavrumuz. zarar vermem ama artık asla köpek sevmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…