Sokak köpekleri

Daha dogru duzgun türkçe yazmayı bilmiyor bir de çocuk yapmış .
Aman sen üremesen hatrimiz kalırdı

Senin bebeğininki can da o köpeklerinki can değil mi? Onları ölüme terk etmekten gurur duymuşsun bir de. Keşke bütün sokak köpeklerini alıp evimde besleyebilsem de senin gibi bencil insanlardan koruyabilsem.

Sadece açlık değil bu hayvanların dertleri.
Araba çarpar, işkence görürler, tecavüze uğrarlar, az buçuk korunaklı bir yer bulmuşken kovulurlar vs. Bizim mahallenin veletlerini çok azarlamışımdır. Köpekler onları görünce havlayıp kovalamaya başlıyor çünkü taş atıp duruyorlar, ellerinde sopalarla kovalıyorlar. Şimdi bana sorsalar köpekler yerine bu çocukların barınaklara gönderilmesini canı gönülden isterim. Canlıysa o da canlı, ruhsa o da ruh. Falanca insan mahallesinde tehlikeli canlı istemiyorsa ben de böyle arsız, saygısız velet istemiyorum.
Korkan insanlar da kusura bakmasın. Her korktuğumuz şeyi bizden uzaklaştırsalar keşke değil mi? Tinercileri de alsalar, hırsızları da...Yolda sapık sapık bakan adamları da tıksalar bir yerlere, yanından geçerken tedirgin olduğumuz apaçi topluluğunu da. Falanca insan korkmasın diye canlıları ölüme göndermek de neyin kafasıysa anlayamam. Hele bunu evinde bir çekirge beslememiş kişiler söyleyince daha bir ilginç oluyor. Veya evcil beslemekten kastı birinden bir muhabbet kuşu alıp hamile kalınca aman tüyü zararlı diye postalayan kişiler...
Madem çok korkuluyor, sokaklarda yaşanmasın deniliyor birileri ellerini taşın altına koysun. Evindeki çöpü bile vermeye kıyamayıp sokaktaki köpeğe laf etmek nedir? Ayda 10 lira bağışlayın o zaman, barınakların şartları iyileştirilsin, sokakta köpek kalmasın.

Rica ediyorum üsluplara dikkat edilsin.
Her canlının yaşam hakkı vardır, lütfen sokak hayvanlarının yaşam hakkını ellerinden almayın.

Ve kedi, kuş, köpek demeden tüm canlıları seven hanımlar, sizde korkanları, tedirgin olanları uzaylı gibi görmeyin. Köpek sevip eline solucan alamayan da var, solucan hayvan değil mi? Ya da farenin yaşama hakkı yok mu?

Bir defa köpek saldırısına uğradım ama o saldırı asla onlardan korkmama sebep olmadı, yalnız herkes bizim gibi korkmayacak diye birşey yok, hayvanlarda insanlar gibidir, sakin mizaçlısı, asabi agresif olanları vardır, kimi insanlardan gördüğü eziyet yüzünden saldırır kimi de kişiliği öyle olduğundan, kimi köpek çetelerinin liderleri agresif karakterlidir, ki zaten dikkat ederseniz önce havlayan, üstünüze doğru koşan lider köpektir, o koşarsa diğerleri koşar, o saldırırsa diğerleri de saldırır.

Konu sahibesi,
eğer çok aşırı korkunuz yoksa mama alıp koyun çetenin olduğu yere, eğer mama sonrası size birşey yapmıyorlarsa bir daha asla birşey yapmazlar ama mama denemesi başarısız olursa mümkünse yol güzergahınızı değiştirin.

O sadece bir tanesi işte eziyet görenlerden. O kadar çok isterdim ki bu kedi, köpek ya da herhangi bir canlıya eziyetlere son vermeyi. Keşke böyle bir kudretim olsa.

Ah canım duygularıma tercüman olmuşsun..
Konuyu dağıtmak gibi değil de,çünkü konuyla da ilgili, yani köpekler niçin insanlara zaman zaman daha agresif olabiliyorlar,işte bu yüzden.

Geçenlerde veterinerimdeyken bir kadıncağız 2 tane köpeği kucaklamış heyecanla içeri girdi. Barınak ziyareti sırasında rastlamış onlara,birinin elinin üzerinde kocaman yara vardı,diğerine bakamadım bile ama şu var ki,ikisinin de derileri sırtlarına yapışmış,kaburgaları sayılıyordu kadıncağız tedavi ettirmek için getirmiş veterinere,tekrar geri götürecekmiş tedavilerinden sonra
Ahhhhhh Allahım dedim kendi kendime,alıp kucaklayıp eve götürsem,tombik tombik yapsam,şımartsam onları ahhh..
Ev kadrosu kalabalık zaten,imkan yok bunu yapabilmeme.. Keşke bahçeli evim olsa..
Köpeklerden biri jack russell cinsiydi bu arada.
Yani karne hediyesi köpekleri muhtemelen!
Yaz bitince kendilerini sokakta bulmuş zavallılar..

Barınak ziyareti yapalım,karınlarını doyuralım..

Her eve 4 ayaklı dost...

Kendimi bildim bileli hayvan bakarım ve çok severim. :) Babam ben doğduğumda tek çocuğum sıkılıyorum diye eve köpek almış en yakın arkadaşım o oldu vefat edene dek..
Korku nedir bilmem ve yorumlayamam çünkü köpekten korkan biriyle tanışmadım henüz aile desen yatağa alıp koyun koyuna yatan insanlar..
Bu yaz yazlıkta bir sokak köpeği severken hırlamaya başladı, ve ardından deli gibi havlamaya başladı.. Kaçmadım oradaki çocuğa para verip ayıptır söylemesi döner aldırdım ama köpek nasıl havlıyor fenaa. Dokunmama müsade etmiyor o derece.. Sonra döneri koydum az öteye çekildim baktım yiyor. Sonra geldi yanıma bacaklarıma falan sürtünüyor kuyruk salıyor. :) Çok açmış bence hani öyle saatlik açlık değil bildiğin baya bi açtı demekki yemekten sonra havlamalar saldırırmış gibi halleri kesildi. :) Sizde yanınızda mama taşısanız? Hem karınları doyar hem sevap olur hem de sizi severler. :)

Barınak ziyaretimizde bir sürü cins köpek vardı çoğu da golden. Kediler yine anlaşıyor ama büyük köpekler küçükleri çok eziyor Benim dört kedim var barınak, sokaktan aldığım ama köpek için evim uygun değil ben de çok istiyorum bir de barınak bebesi köpek almayı. İnşallah o günleri de görürüz

O barınaklardaki cins köpekleri görünce insanın onları terk edenleri bulup 2 çift laf söyleyesi geliyor, bizim burada da bir aile sırf kızları istiyor diye golden aldı, 7-8 ay bakıp sonra ilgilenemiyoruz deyip barınağa geri bıraktılar, büyük veya küçük ırk köpekleri gerçekten ilgilenmeyecekse kimse sahiplenmesin, birde seviyorum görüntüsü altında kendi egoları için sahiplenenler var, biri var mesela Kangalı var, minicik yere mahkum etti zavallıyı, yürüyüş yok, sevmek yok, iri köpeği var desinler diye aldı resmen, ver diyoruz yazık zavallıya, gören herkes üzülüyor haline, çokta sevimli, oyuncu ama garibim kapalı kalmaktan agresifleşmeye başladı, evet evimizde bakıp sahip çıkalım ama Kangal ırkı gereği evde duramaz, ona geniş araziler, sahip çıkacağı başında duracağı sürü lazım, çoban köpeği olarak doğdu çünkü, hayvanseverlik adı altında da bazı ırk köpeklere böyle pranga vurulmamalı.

Ben anlamıyorum zaten barınakları ne zannediyorlar ? Sanki barınaklar mükemmel şartları olan sevgi yuvaları. Hadi diyelim öyle ama öyle bile olsa terk edilmek her canlıya acı verir. İnsan çocuğunu bırakabilir mi ? Öyleyse kedileri köpekleri de terk etmemeli.

Çok kötü depresyona giriyorlar geçen kış gitmiştim sokakta çenesi kırık bir kedi bulup tedavi için götürmüştük, o kediyi o hale getiren varlık ayrı mevzu ya neyse
Barınaktaki köpekleri görünce içim acıdı, zaten dayanamam öyle şeylere, ağlamamak için zor tuttum kendimi, bazısını salıyorlar etrafta dolansın diye, nasıl yapıştılar paçamıza sev beni diye

Barınakların durumu çok kötü, yeterli yardımı alamıyorlarmış, barınak veterineriyle epey dertleştik, 3 kuruşla döndürmeye çalışıyorlar, gönüllüler olmasa bu kadar da çekip çeviremezler.

Herkes gitse keşke, o hallerini görseler belki yardım ederler, hayvan deyip kestirip atmamak lazım, o da can, senin benim gibi

Buna benzer şeyler yazacaktım sinirime hakim olamam diye sustum. Metroya, metrobüse binerken canavarlaşanlardan korkuyorum ben mesela. Onlar yüzünden trenin altında kalabilirim. O zaman o vahşileri de toplasınlar.

Ayyy lafa gelince 'evde kedi köpek beslenmesine karşıyım, doğal ortamlarında yaşamaları gerek eve hapsetmeyin hayvanları' derler. Ama sokakta görünce de korkup sokaktan da kovmaya kalkarlar. Sokaklar da mı size ait? Siz hayırdır ya? Şikayet etmiş bir de bak bak.

Mune biz insanlar dünyanın anasını belleyip hükümdarlığımızı ilan ederken o hayvanlar ne kadar yer kaplıyor ki ? Düşün o kadar yere bile tahammül edemeyenler var.

markette gördüğüm mamalar var ufak paketlerde onlar olur değil mi acil durum olarak atayım çantaya :)

şu ses çıkaran alete de bakacağım

o tutkallanmış köpeği geçen hafta gördüm videosunu oturdum ağladım sinirim bozuldu insanın hiç mi canı acımaz bu işi yaparken inanamıyorum bazen gaddarlık derecesine insanların.

Mune biz insanlar dünyanın anasını belleyip hükümdarlığımızı ilan ederken o hayvanlar ne kadar yer kaplıyor ki ? Düşün o kadar yere bile tahammül edemeyenler var.

Bu konuda hak veriyorum, yürürken bir karıncayı dahi ezmemek için yere bakarak yürürüm, hani bunu vaoovvv ne hayvansever dedirtmek içinde yazmıyorum, seni samimi bulduğumdan benimde samimiyetime güveneceğinden dile getirdim, eşimle birçok hayvan çeşidiyle ilgili çok maceramız vardır, ki aslında inanır mısın bilmiyorum ama onlar için hayvan kendim için hayvansever demek bile garip geliyor ama işte toplumdaki oturmuş sıfatlar olduğundan yazıyoruz mecburen.

Bu dünya her canlının yaşayabileceği genişlikte, hiçbir canlının diğerine üstünlüğü yok. Sadece bizim yaşamamız istenseydi sayısız canlı türü olmazdı, neden varlar bir düşünmek lazım?

Ne yazık ki yüzyıllar önce kendimize dost, yoldaş edindiğimiz canlıları şimdilerde fazlalık gibi görüyoruz.

Bir kedicik ya zavallı ağzı dili olmayan canlı, çenesi paramparça edilmişti, tedavisini yaptırdık ama yaşayamadı, hadi bazı köpeklerin mizacı agresif olabiliyor ama kediden ne istenir?
Kirpileri parçalıyorlar, kedi de ısırdı diyelim kirpi ne yaptı? Kaplumbağanın boynuna niye taş bağlanırda denize atılıp ölmesine sebep olunur?
Yani canlı deyince veya onları sevmek, kedi, köpek, kuşla sınırlandırılmasın, yazıktır onlarda candır.

Elbette olur, büyük marketler zincirlerinde sokak hayvanları için satılan mamalardandır o gördükleriniz, maksat niyetinizin iyi olduğunu göstermek, zaten bir hamlede yutarlar mamaları:) sonrasında kuyruklarını cilveli cilveli sallıyorlarsa hiiiç endişe etmeyin, gönüllerini kazandınız demektir

Biz bir barınağın köpek gezdirme etkinliğine katılmıştık. Ufacık kafeslerdeler malum, tasmamızla gittik gezdirebildiğimiz kadarına 10 dakikalık bir sevinç yaşatacağız hevesindeyiz. Gerçekten gitmez olsaydım dedim.
Ayağı olmayan, gözü görmeyen, çok yaşlı, çok hasta, bebek, yaralı ama çoğu mutsuz köpekler vardı. O kadar kararsız kaldık ki hangisini alsak diye. Tek düşüncemiz biz cins olmayan, kimsenin yüzüne bakmayacağı köpekleri gezdirelim ki diğerlerini nasıl olsa gezdiren olur. Yanımıza tenis topu falan da almıştık. O mutsuz hayvanlar kafesten çıkıp topu görünce nasıl neşelendiler, oynadık, koşturduk...Sonra kafese geri girerkenki o direnişleri
Bir tanesinde hala aklım var, oyun oynamaktan çok kucağıma çıkmaya çalışıyordu. Gezmeyeyim de beni sev diye bacaklarıma sürünüyordu. Bir teyze gördü bizi, geldi yanımıza, eğildi aldı köpeği ona baka baka ağladı "inşallah bu cehennemden seni biri kurtarır" dedi gitti.
Barınaklarda köpekleri-kedilerin deniz manzaralı kafeslerde peluşların içinde yattıklarını zannediyorlar galiba. Nereden bilsinler yağmurda çamurda buz gibi taşlarda, kendi pislikleri içinde aç be aç debelendiklerini

Konuyu dağıtmak istemem ama geçen bir belgesel izledim volkanik kayalardan oluşmuş bir adada suda yüzebilen iguanalar yaşıyor bu hayvanlarla beraber yengeç ve küçük kertenkeleler de var. Adada yiyecek yok çünkü volkanik kaya ama iguana suda yüzecek şekilde evrimleşmiş, yengeçler onların sırtındaki ölü derilerle besleniyor, küçük kertenkeleler de büyüklerin tepesinde dolaşan sineklerle besleniyor. Doğa bu kadar güzelken ve Allah her canlı her ırk için yaşama hakkı vermişken bizim müdahelelerimiz bana çok canice geliyor.

Off of gece gece çok kötü oldum Bir de hangi barınak etkinliğiydi Ataşehir' deki büyük barınak mı ? Ben de isterim böyle bir şeyler yapmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…