- Konu Sahibi esmergizmo
-
Durup durduk yere bana saldirdilar desem normalde gectigim yolda srvdigim oynadigim kopeklerdi
Emin olun bi nedeni vardr ya siz geçmeden kizdrlmislardr yada sizi tanimamaslardr yada bigun öncesinde taş falan atılıp taciz edilmiştir
Emin olun bi nedeni vardr ya siz geçmeden kizdrlmislardr yada sizi tanimamaslardr yada bigun öncesinde taş falan atılıp taciz edilmiştir ben küçüktüm bakkala giderken kısa yol die yıkık bi evin arkasndan dolanırdim bigun aynı yerden geçerken 10 15 köpek geçtigm yolda yatioms hepsi birden ayaklanıp bi havlamaya başladılar birinin kafasını sevdim konuşa konuşa bu arada korkudan titriorm tabi korkmamak ne mümkün onu severken diğerleri uzaklaştı yani hiç durduk yere köpek saldırısı yaşamadım
Beni sahilde, sevdiğim sahipli köpek çenemin altından ısırdı. Başımı geri çekmeseydim muhtemelen çenem yerine yanağımı kapacaktı. Çenemin altında köpek dişinin deliği oldu resmen.
Dışarıdan bakanlar muhtemelen durduk yere, kendisini seven insanı ısırdığını düşündü.
Halbuki ben köpeğin niye ısırdığını biliyorum. Yarım saat önce ona saldırmaya çalışan sokak köpeğini ayırmıştım, sokak köpeği benim yanımda takılıp uzaktan ona hırlayıp havlamıştı. Sevdiğim ve beni ısıran köpeğin siniri bozuktu ayrıca beni diğer sokak köpeğiyle birleştirmişti. O yüzden de olan bana oldu :)
Genelde durduk yerde gibi görünen köpek saldırılarının arkasında bizim her zaman anlayamadığımız bir şeyler oluyor.
özellikle karanlık olunca, çete olmuş sokak köpekleri insanlara havlıyor, koşturtuyor, korkuyor başka yerden gitmeye çalışıyorum. sokakta sayıları çok fazla birden çevreni sarıp havlayıp hırlıyorlar durduk yere ısıracak diye korkuyorum korktuğumu anlayınca daha çok üstüme geliyorlar. nası geçmeli napmalı ki? o sokaktan geçemeyecek miyiz böyle bir çete varsa?
Sokaklarda aç aç dolaşan,yazın kavurucu sıcağında içmek için bir yudum su bulamayan,insanlar ve küçük insanlar tarafından tekmelenen itilip kakılan biz olsaydık,biz de etrafımıza karşı savunmada/saldırgan tutumlu olurduk.
Istenmediklerini iliklerine kadar hissediyorlar. Ne kadar üzücü değil mi.. Halbuki sevgiyle beslenen,çok hisli canlılar onlar..
Yapılabilecek şey belli;
*ordan burdan kısıp bir çuval mama alınacak,evden çıkarken bir poşete biraz mama konulacak ve sokaktaki canlara birer avuç birer avuç verilecek o mamalar.
*Herkes kapısının önüne bir kap su koyacak.
*Ve size dostça yaklaşan bir köpeğin başı okşanacak.
Bu,bu.
Katılıyorum size gecms olsun bu aradaBeni sahilde, sevdiğim sahipli köpek çenemin altından ısırdı. Başımı geri çekmeseydim muhtemelen çenem yerine yanağımı kapacaktı. Çenemin altında köpek dişinin deliği oldu resmen.
Dışarıdan bakanlar muhtemelen durduk yere, kendisini seven insanı ısırdığını düşündü.
Halbuki ben köpeğin niye ısırdığını biliyorum. Yarım saat önce ona saldırmaya çalışan sokak köpeğini ayırmıştım, sokak köpeği benim yanımda takılıp uzaktan ona hırlayıp havlamıştı. Sevdiğim ve beni ısıran köpeğin siniri bozuktu ayrıca beni diğer sokak köpeğiyle birleştirmişti. O yüzden de olan bana oldu :)
Genelde durduk yerde gibi görünen köpek saldırılarının arkasında bizim her zaman anlayamadığımız bir şeyler oluyor.
İşte hadi peşime takılırsa yine vercem diye ona da tirsiyorum dokunma fobim yüzünden.of çözüm yok herhalde.keske hiç korkmasaydim.benimki aşırı.kedilerden,kusdan bile çok korkuyorum.bir evde kuş varsa kafesi açmayın diye kaç kez uyarıyorum.cok zor yaBaşını okşayıp sevdiğinde hiç bırakmaz ki peşini, senle birlikte gelir. Benim peşimden avm ye girenler oldu. Azıcık yumusak davranan biri oldugunda mutlu olup takılıyorlar peşlerine.
Yanında biraz mama veya press kemik taşı küçüklerden. Takılan olursa ver, onunla oyalanırken unutur seni gidersin.
Ben de kedileri sevmem küçükken civcivimi kaçırıp yediği için.Köpekleri severdim takii 10 15 tanesi bir araya gelip 6 aylık yavru kedimizi öldürene kadar. çığlık atarak öldü yavrumuz. zarar vermem ama artık asla köpek sevmem.
aynen size hak veriyorum hamile halimle nerdeyse saldiriyo ugruyordum 5 6 sokak kopegi uzerime geldi.Peki bu insanın fobisi varsa , beslemek söyle dursun yanına yaklasamiyorsa ?
Hayvan sevmek ayrı bir şey, korkmak ayrı.
Karınca gördüğünde bile yerinden zıplayan insanlar var, kedi gördüğünde kaçacak delik arayan. Neden herkes sevmek zorunda , ya da korkmamalı diye düşünülüyor ?
Ayrıca zarar veren kediler, kopekler var , Bu gerçeği göz ardı etmemek lazım.
..
Köpek kovan cihazlar var. Bildiğim kadarıyla zarar vermiyor,sadece çıkardığı ses dalgalarını sevmediklerinden dolayı yaklasmadiklarini biliyorum.. Araştırmak lazım.
ben de kopeklerde korkmuyordum en son bir olay yasadim ondan sonra iyice korktum saar 21 sulari esimin isyerine gitmek icin duragi ciktim Normalde köpeklerden korkmam bu arada 7 8 haftalik hamileydim 5 6 kopek bir den uzerime geldi bir tanesi yanima yanasti iyice agzinu acti bu arada diyerleride arkadan geliyor ve sert sekilde havlayarak o kadar korktum ki bir abi geldi kovaldi ben agladim bu arada kasigima sanci girdi bu arada kimse kusura bakmasin ben o hayvanlarida belediyeye şikayet ettim pismanda degilim ben o anda dusukte yapabilirdim bebegimin kalbide durabilidi kim verecekti bunun hesabini bazi arkadaslar o kadar cok seviyorsa alip evinde beslesim yada sahiplendirsinHayvanları çok severim ve çoğu zaman insanlardan daha fazla önem gösteririm.
Lakin; yaşadığım bölgede koloni olarak gezen, belediye 'ne de olsa burada besleniyorlar, seviliyorlar' deyip tutup tutup getirdiği bir çok köpek var.
Yavruluktan bizlere, besleyene alışan kadar, daha önce 'insanımsı' canlılardan gördüğü eziyetten dolayı, saldıran da var.
Eskiden hiç korkmazdım hatta edindim uzun bir süre ama, birkaç köpeğin beni kovalamasından sonra gerçekten korkmaya başladım.
Ve bizler birey olarak bilinçlenmediğimiz, o hayvanların yaşam alanları gasp edip, beslenecek bir şey bırakmadığımız sürece durum vahimleşecek.
Bir de korktuğu için köpeği itekleyen, dilim varmıyor ama canını acıtacak şekilde davranan 'hayvanlar' olduğu sürece, bu duruma çare bulmak çok ama çok zor.
Haberlerde gördüm az önce,köpeği tutkallamış çocuklar,işkence etmişler. Veteriner kurtarmış hayatını.+1
Tecavüze uğramak
İşkence görmek
Tekmelenmek
Açlık
Haberlerde gördüm az önce,köpeği tutkallamış çocuklar,işkence etmişler. Veteriner kurtarmış hayatını.
Yarım saattir ağlıyorum o görüntüye
Olacak iş değil!
Evet PascalO benim ciğerimi dağladı gördüğümden beri aklım onda. O kimyasalları nüfuz etmiş vücudu inşallah ileride kalıcı bir hastalığa sebep olmaz. Kurtaran ekip sürekli güncellemelerini paylaşıyor sanırım şu an biraz daha iyi Pascal ama gözlerindeki korku çok üzücü. Neden bu kadar kötü insaoğlu ?
Evet Pascal
Valla gayet kusura bakarım .ben de kopeklerde korkmuyordum en son bir olay yasadim ondan sonra iyice korktum saar 21 sulari esimin isyerine gitmek icin duragi ciktim Normalde köpeklerden korkmam bu arada 7 8 haftalik hamileydim 5 6 kopek bir den uzerime geldi bir tanesi yanima yanasti iyice agzinu acti bu arada diyerleride arkadan geliyor ve sert sekilde havlayarak o kadar korktum ki bir abi geldi kovaldi ben agladim bu arada kasigima sanci girdi bu arada kimse kusura bakmasin ben o hayvanlarida belediyeye şikayet ettim pismanda degilim ben o anda dusukte yapabilirdim bebegimin kalbide durabilidi kim verecekti bunun hesabini bazi arkadaslar o kadar cok seviyorsa alip evinde beslesim yada sahiplendirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?