Sokak köpekleri

Durup durduk yere bana saldirdilar desem normalde gectigim yolda srvdigim oynadigim kopeklerdi

Emin olun bi nedeni vardr ya siz geçmeden kizdrlmislardr yada sizi tanimamaslardr yada bigun öncesinde taş falan atılıp taciz edilmiştir

Beni sahilde, sevdiğim sahipli köpek çenemin altından ısırdı. Başımı geri çekmeseydim muhtemelen çenem yerine yanağımı kapacaktı. Çenemin altında köpek dişinin deliği oldu resmen.

Dışarıdan bakanlar muhtemelen durduk yere, kendisini seven insanı ısırdığını düşündü.

Halbuki ben köpeğin niye ısırdığını biliyorum. Yarım saat önce ona saldırmaya çalışan sokak köpeğini ayırmıştım, sokak köpeği benim yanımda takılıp uzaktan ona hırlayıp havlamıştı. Sevdiğim ve beni ısıran köpeğin siniri bozuktu ayrıca beni diğer sokak köpeğiyle birleştirmişti. O yüzden de olan bana oldu :)

Genelde durduk yerde gibi görünen köpek saldırılarının arkasında bizim her zaman anlayamadığımız bir şeyler oluyor.

Soğuk havalar yaklaştı zaten bir çoğu bu hava şartlarında aç kalmaya dayanamayıp malesef ölüp gidecek
Eğer korkuyorsanız yanınızda biraz mama bulundurun onları gördüğünüz yerde onlar gelmeden hemen kenara dökün bunu 1,2 defa yaptığınızda o köpekler size eskortluk edeceklerdir ve asıl korkulmadı gereken insanlardan bile koruyacaklardır evinize daha güvenli şekilde ulaşmanızı sağlayacaklardır.

Muhakkak onlaron nedensiz o hale geldigini dusunmuyorum bende zaten sonradan ogrendigim kadariyla serseriler goturup onlari dovusturuyormus

Ben bu konuda belediyeleri sucluyorum ne yazik ki kopeklerin asilariyla ve yemekleriyle ilgilenildigini biliyorum rehabilite edilebilirler ki belediyenin hayvan bakim ve rehabilitasyon merkezine iki kere soyledim

Hatta eski zamanlarda sokaklarda falan bekciler olurmus ben sadece bu gibi olaylar icin degil normaldede olmasi gerektigini düşünüyorum

Belki bu vesileyle taciz kapkac vs gibi seylerinde onune gecilirdi

Mesela 2.kez bu vakayla karsilastigimda yarim saat falan orada kaldim sonta biri sese gelmis benden bi kac gun oncede baska bi kiza saldirmidlar

Allah o insandan bin kere razi olsun belki gelmese yetismese beni yaralayabilirlerdi yada olumume neden olabilirlerdi
Ama orda bi bekci olsa ki sehrin tum kopekleri neredeyse devai olarak irada kopekler bekciyi taniyacaklari icin belkide beni birakacaklardi

O korku ani oyle farkli bisry ki cantamdaki telefonu dahi atarsam belki oyun zannederler benden uzaklasirlar diye dusunuyorsunuz ama kimseyi aramak akliniza gelmiyor

Bende o kopekleri serserilerin goturup dovusturdugunu ogrendim daha sonradan ama kendimle baglanti kuramadim iste

Hatta ilk bu olayla karsilastigimda ustumde koyu renk kiyafer vardi ondan kaynaklandigini dusundum bi kereye mahsus diye dusunmustum ama ikincide ustumde acik renk kiyafet vardi

Ilki yaklasik 10 taneydi bes dk sonra kurtulabildim ama ikinci vakada 4 kopekti aralarinda yarim saat kaldim ve Allah razi olsun bi bey gelip kurtardi yoksa kesin orda olucen diye dusunuyordum

Ben hayvan seviyorum da hayvansever sevmiyorum o konuda ne yapabiliriz? beslesek alışır mıyız?

konu sahibi, açlık falan değil mesele.. bizim yaşadığımız yerde herkes besliyor ama ya beslerken ya da severken bir gariplik yapıyorlar hayvanlar kurt gibi saldırgan.. ben 32 yaşındayım bu yılki kadar sokağa çıkmaya korktuğumu hatırlamıyorum çünkü 10 gün içinde 2 kere saldırıya uğradım ki ben Goldenlar la yuvarlanan bir tipim :) en son taksi beklerken 7 tanesi üzerime doğru koşup beni apartmanın içine sıkıştırdı, camdan bakıyorum benden çıkıp karşı esnafa saldırdılar adamlar dükkana kaçtı.. bakışları bile bir değişik, bir gariplik var ama ne.. çocuklar servisle gidip gelirken aklım çıkıyor saldıracaklar diye.. elbette ki onlarında yaşamaya hakkı var tıpkı bizim günlük işlerimiz için sokağa çıkma hakkımız olduğu gibi..

Sokaklarda aç aç dolaşan,yazın kavurucu sıcağında içmek için bir yudum su bulamayan,insanlar ve küçük insanlar tarafından tekmelenen itilip kakılan biz olsaydık,biz de etrafımıza karşı savunmada/saldırgan tutumlu olurduk.
Istenmediklerini iliklerine kadar hissediyorlar. Ne kadar üzücü değil mi.. Halbuki sevgiyle beslenen,çok hisli canlılar onlar..

Yapılabilecek şey belli;
*ordan burdan kısıp bir çuval mama alınacak,evden çıkarken bir poşete biraz mama konulacak ve sokaktaki canlara birer avuç birer avuç verilecek o mamalar.
*Herkes kapısının önüne bir kap su koyacak.
*Ve size dostça yaklaşan bir köpeğin başı okşanacak.

Bu,bu.

Başka yapacak bir şey yok gibi
Ben yolumu değiştirirdim.
Sonuçta zarar verip vermeyeceğini bilemeyiz.
Tedbirli ol sen.

Konu sahibi,direkt size yazmadım,genel bakışım bu şekilde. Çözüm üretmeye çalışıyoruz beraberce..

Sonuçta aç bu canlılar. Bu durum da sinirli yapabilir onları. Doğal bir ihtiyaçtır karın doyurmak.
Eğer doğal ortamda yaşıyabiliyor olabilselerdi,avlanarak doyacaklar,hayatlarını idame ettireceklerdi.Ancak doğal ortam yok!
Betonlar,caddeler,sokaklar,arabalar var!
Işte bu sebeple bize onları doyurmak düşüyor. Elden geldiğince elbette..

Son düzenleme:
Sitemizde 2 tane kopegimiz vardi, cocuklugumdan beri. Her gelen bisey getirirdi, ek olarak yaz kis para toplayip yonetim tarafindan mama alinirdi. Cokta akillilardi, tasmasiz sitenin icinde istedikleri gibi dolanirlardi.
Bir sure sonra sadece yemek icin siteye gelmeye basladilar, 9 tane kopekle cete halinde dolanmaya basladilar, gelene gecene havliyorlardi.
Yani aclikla, sevgisizlikle hiiic alakasi yoktu.

Veteriner yasli kopeklerin cetelesmeye meyilli oldugunu söylemişti bize, nitekim.bi sure sonra ikiside öldü yasliliktan.

Köpeklerin rahasiz oldugu sesi cikaran bir alet var, onlardan alabilirsiniz.

+1

Tecavüze uğramak
İşkence görmek
Tekmelenmek
Açlık

Katılıyorum size gecms olsun bu arada

İşte hadi peşime takılırsa yine vercem diye ona da tirsiyorum dokunma fobim yüzünden.of çözüm yok herhalde.keske hiç korkmasaydim.benimki aşırı.kedilerden,kusdan bile çok korkuyorum.bir evde kuş varsa kafesi açmayın diye kaç kez uyarıyorum.cok zor ya

Köpekleri severdim takii 10 15 tanesi bir araya gelip 6 aylık yavru kedimizi öldürene kadar. çığlık atarak öldü yavrumuz. zarar vermem ama artık asla köpek sevmem.
Ben de kedileri sevmem küçükken civcivimi kaçırıp yediği için.
Ama kendime de kızarım hayvan fıtratına uygun davrandı diye sevmediğim için.

aynen size hak veriyorum hamile halimle nerdeyse saldiriyo ugruyordum 5 6 sokak kopegi uzerime geldi.

ben de kopeklerde korkmuyordum en son bir olay yasadim ondan sonra iyice korktum saar 21 sulari esimin isyerine gitmek icin duragi ciktim Normalde köpeklerden korkmam bu arada 7 8 haftalik hamileydim 5 6 kopek bir den uzerime geldi bir tanesi yanima yanasti iyice agzinu acti bu arada diyerleride arkadan geliyor ve sert sekilde havlayarak o kadar korktum ki bir abi geldi kovaldi ben agladim bu arada kasigima sanci girdi bu arada kimse kusura bakmasin ben o hayvanlarida belediyeye şikayet ettim pismanda degilim ben o anda dusukte yapabilirdim bebegimin kalbide durabilidi kim verecekti bunun hesabini bazi arkadaslar o kadar cok seviyorsa alip evinde beslesim yada sahiplendirsin

Haberlerde gördüm az önce,köpeği tutkallamış çocuklar,işkence etmişler. Veteriner kurtarmış hayatını.
Yarım saattir ağlıyorum o görüntüye
Olacak iş değil!

O benim ciğerimi dağladı gördüğümden beri aklım onda. O kimyasalları nüfuz etmiş vücudu inşallah ileride kalıcı bir hastalığa sebep olmaz. Kurtaran ekip sürekli güncellemelerini paylaşıyor sanırım şu an biraz daha iyi Pascal ama gözlerindeki korku çok üzücü. Neden bu kadar kötü insaoğlu ?

Evet Pascal

Valla gayet kusura bakarım .
Senin bebeğinin zerre değeri yok gözümde ben niye hesap veriyorum ?
Belediye o hayvanları barinaklarda ölüme terkediyor .
Eğer onlardan ölen olduysa senden çıksın inşallah amin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…