- 12 Temmuz 2006
- 58.939
- 225.181
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Sorma al benden de o kadarOff of gece gece çok kötü oldum
Sorma al benden de o kadarbarınakların durumu gözümün önüne geldi bir anda.
Bu arada topiği konu konuyu açtığı, barınaklar ve genel olarak hayvanların sorunlarına dönüştüğünden evcil hayvanlara taşıdım, konu sahibesine yine yol gösterelim ama konu genele döndü diye endişe etmenize gerek kalmadı artık.
Elbette olur, büyük marketler zincirlerinde sokak hayvanları için satılan mamalardandır o gördükleriniz, maksat niyetinizin iyi olduğunu göstermek, zaten bir hamlede yutarlar mamaları:) sonrasında kuyruklarını cilveli cilveli sallıyorlarsa hiiiç endişe etmeyin, gönüllerini kazandınız demektir
Offf deme holavidaŞimdi bu soğukta kim bilir kaçı korkuyla birbirine sarılıp ısınmaya çalışıyorÇok üzülüyorum keşke elimden daha fazlası gelebilse.
Biz bir barınağın köpek gezdirme etkinliğine katılmıştık. Ufacık kafeslerdeler malum, tasmamızla gittik gezdirebildiğimiz kadarına 10 dakikalık bir sevinç yaşatacağız hevesindeyiz. Gerçekten gitmez olsaydım dedim.
Ayağı olmayan, gözü görmeyen, çok yaşlı, çok hasta, bebek, yaralı ama çoğu mutsuz köpekler vardı. O kadar kararsız kaldık ki hangisini alsak diye. Tek düşüncemiz biz cins olmayan, kimsenin yüzüne bakmayacağı köpekleri gezdirelim ki diğerlerini nasıl olsa gezdiren olur. Yanımıza tenis topu falan da almıştık. O mutsuz hayvanlar kafesten çıkıp topu görünce nasıl neşelendiler, oynadık, koşturduk...Sonra kafese geri girerkenki o direnişleri
Bir tanesinde hala aklım var, oyun oynamaktan çok kucağıma çıkmaya çalışıyordu. Gezmeyeyim de beni sev diye bacaklarıma sürünüyordu. Bir teyze gördü bizi, geldi yanımıza, eğildi aldı köpeği ona baka baka ağladı "inşallah bu cehennemden seni biri kurtarır" dedi gitti.
Barınaklarda köpekleri-kedilerin deniz manzaralı kafeslerde peluşların içinde yattıklarını zannediyorlar galiba. Nereden bilsinler yağmurda çamurda buz gibi taşlarda, kendi pislikleri içinde aç be aç debelendiklerini
Tuzla'daydı rehabilitasyon merkezi adında...Ama devam etmedi sanırım, sonrasında aylarca takip ettim çünkü.Off of gece gece çok kötü oldumBir de hangi barınak etkinliğiydi Ataşehir' deki büyük barınak mı ? Ben de isterim böyle bir şeyler yapmak.
Wiyy bismillah. Hapse de attılar mı?ben de kopeklerde korkmuyordum en son bir olay yasadim ondan sonra iyice korktum saar 21 sulari esimin isyerine gitmek icin duragi ciktim Normalde köpeklerden korkmam bu arada 7 8 haftalik hamileydim 5 6 kopek bir den uzerime geldi bir tanesi yanima yanasti iyice agzinu acti bu arada diyerleride arkadan geliyor ve sert sekilde havlayarak o kadar korktum ki bir abi geldi kovaldi ben agladim bu arada kasigima sanci girdi bu arada kimse kusura bakmasin ben o hayvanlarida belediyeye şikayet ettim pismanda degilim ben o anda dusukte yapabilirdim bebegimin kalbide durabilidi kim verecekti bunun hesabini bazi arkadaslar o kadar cok seviyorsa alip evinde beslesim yada sahiplendirsin
telbiyeni takinDaha dogru duzgun türkçe yazmayı bilmiyor bir de çocuk yapmış .
Aman sen üremesen hatrimiz kalırdı
seni allaha havale ediyorum bende hayvanlari seviyorum zamaninda bakkaldan ekmek alip kedi kopek besledigim coktur. zamaninda kisin sogugundan beyaz alti sokagimizin kopegimiz yanimiza yanistiginda gizlice apartmana soktugum coktur. Muhabbet kusumun ayagi kanadi diye hickira hickira agladigim coktur. ben vicdamsiz degilim ayrica o kopekler buralo degildi birileri tarafindan bırakılmıştiValla gayet kusura bakarım .
Senin bebeğinin zerre değeri yok gözümde ben niye hesap veriyorum ?
Belediye o hayvanları barinaklarda ölüme terkediyor .
Eğer onlardan ölen olduysa senden çıksın inşallah amin .
hayvanlarla derdim yok, bir gün sabah servis beklerken lisede dibime gelmişler fark etmemişim uykulu halde, hepsi çok büyüktü 4-5 köpek bacaklarımı yaladı hırlamaya başladı, o günden beri sıkıştırdıkları havladıklarında korkuyorum belli etmeden onlara bakmadan geçmeye çalışıyorum ama baya korkuyorum ne yapayım? havlamadıklarında sıkıntı yok zaten yanlarından geçiyorum bakıyorum şirinlik yapıyorsa gülüyorum hayvan düşmanı değilim ki.
zarar vermek için ya da belediyeye şikayet etmek için sormadım, sadece çevrede dolanmayı seviyorum köpeklerle denk gelince ne yapacağımı şaşırıyorum, belki bir taktiği vardır dedim. önyargılı olarak tepki vermişsiniz.
kimseye zarar vermem öyle bir düşüncem yok. ama sokak hayvanlarına yemek de veremem mesela korkuyorum. arkadaşlarımın evcil köpeklerini severim ama onlara da temkinli yaklaşıyorum korkum var ne yapayım?
ayrıca kötü bir muhitte oturmuyorum etrafta hep mamalar görüyorum, dükkan sahipleri de besliyor, zaten bu köpekler gündüz çok uysallar uyuyorlar ama akşam hava kararınca asabileşiyorlar anlamadım.
Ayetel Kürsi okuyun ve La havle vela Kuvvete illa Billahil Aliyyil Azim deyin. Ben de hayvanları çok sevdiğim halde ki koca koca köpekleri okşar yaklaşırım yani öyle biriyim, bi gün gece şehirlerarası yolculuktan dönerken büyük bi köpeğe rastladım huysuz duruyodu beni görünce ayağa kalktı isteristemez tedirgin oldum hemen Ayetel Kürsi okudum ve dua ettim Allah'ım sana sığınıyorum o da senin yarattığın bi mahluk, belki insanlardan ona kötü davrananlar vuranlar olduki her insanı öyle sanıyor diye düşündüm, Allah'ım senin herşeye gücün yeter, her şey senin izninle dedim ve SübhanAllah köpek geri yattı uyudu hatta... Unutamam...
Belki yaratıcı mesaj gönderiyo size "bana inan ol köpekler köpeğin olsun diyo.":) Ben o anı unutamıyorum köpek bianda 180 derece değişti ne biliyim başka türlü mümkün değil. Ne diyim bilemedim :)ben ateistim
ayrica bana kizan arkadaslara bilgi vereyim belediyenin geldigi falan yok ayni sokak kopekleri duruyo.
inanin hic birine zerre zarar gelsin istememÜzülmüş gibisiniz ? Barınağa götürüp ölüme terk edilseler mutlu olacaktınız sanırım.
İnsan mı dedin canım sen?bugün bir grup gencin bir köpeği yanlarına çağırıp sonra tekme attıklarını gördüm
köpeklerin neden saldırgan olduğunu anladım şimdi.
ne kadar ruh hastasıyla birlikte yaşıyoruz, bunu nası komik bulabilir bir insan ya!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?