- Konu Sahibi White Mocha
-
- #20.081
Eki Görüntüle 175100
Arkadaslar benim dogal goz rengim bu
Sizce icemint mi crystal mi daha guzel durur?
bence corlarda hare çıkması hem gözün kendi haresinin belirgin olmasıyla alakalı hem de dediğin gibi gözün bombe ve çapıyla göze bugune kadar gözlemlediğim kadarıyla hare anca göze tam oturunca oluşuyor, cor serisi gözde taşma yapıyorsa yani büyük geliyorsa biraz hare pek belli olmuyor.
mesela göz çapı benden küçük bir arkadaşımda hare gözükmüyordu ki göz rengimiz yakındır. bende gözüküyo
Sen gözçapını biliyor musun lalcim,sende evet hare oluşmuştu,benim de harem belirgin normalde,çapım 8.6 ama
sayin sayfa yoneticisi yukaridaki yorumumu kaldirabilir misiniz? lutfen
benimle kimse ilgilenmedi
uzgunum
Sen gözçapını biliyor musun lalcim,sende evet hare oluşmuştu,benim de harem belirgin normalde,çapım 8.6 ama
Eki Görüntüle 175100
Arkadaslar benim dogal goz rengim bu
Sizce icemint mi crystal mi daha guzel durur?
oooooocanım zaten 8,6 olan göz çapı değil gözün eğriliği BC(=base curve) yani meali temel eğri:) , o da miyopluk, hipermetroluk gibi göz bozukluklarıyla değişen bir değer.
benim soruyorsan BC 8,7. o da lensin duruşunu çok etkileyen bir etmen ama çapı değil eğriliği o lensin hani şu bombeli dediğimiz mevzu:) 8,6 çok fark edeceğini sanmam.. zaten buna ek olarak sadece 8,4 seçeneği var diye biliyorum renkli lenslerde. o sebepten 8.7 sende problem yaratmaz duruşunda. ki dioptrisi bombeyi etkiliyor mesela miyop gözde bombe artar yani eğrisi artar, hipermetropta da tem tersini düşün işte. o 8,7 ya da 8.4 numarasız hali.
göz çapı denilen olay da DİA'sı oluyor. mesela soloticanın DİAsı standart 14,2 benim ki 14,5 ya da 14.3 olması lazımdı bu yapısal bişey herhangi bir göz rahatsızlığıyla alakası yok. o yüzden mesela soloticanın çoğu ürünü bana küçük gelior:) cor'lar ve icemint bide crystal tam oturuor:)
Bende ıcemintler güneşde griyeşil gölgede gri mavi durmuştu ben çok seviyordum ıcemintlerimi en kısa sürede yeniden edineceğim kargoları bekliyorum en kısa sürede kendime bir ıcemint açıcam kızlar bakalım son hali ne olmuşşş:)
Evt bencede kızın göz yapısı harika bende çok begendim concordiacım:)
orta kahve gözde hıdrocor marine
bence corlarda hare çıkması hem gözün kendi haresinin belirgin olmasıyla alakalı hem de dediğin gibi gözün bombe ve çapıyla göze bugune kadar gözlemlediğim kadarıyla hare anca göze tam oturunca oluşuyor, cor serisi gözde taşma yapıyorsa yani büyük geliyorsa biraz hare pek belli olmuyor.
mesela göz çapı benden küçük bir arkadaşımda hare gözükmüyordu ki göz rengimiz yakındır. bende gözüküyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?