Kontakt Lens Solotica lens kullananlar ya da kullanmayı düşünenler fikirlerinizi bekliyorum

sayin sayfa yoneticisi yukaridaki yorumumu kaldirabilir misiniz? lutfen
benimle kimse ilgilenmedi
uzgunum

Canım ben mel kullandığım için ne desem yalan olur,yani solotica muhakkak yakışır ama mavimsi mi yeşilimsi mi olur ona kullananlar da pek emin olamaz,vetman nickli arkadaşımıza sorarsan özelden msj atarak,girince siteye yardımcı olur

Sen gözçapını biliyor musun lalcim,sende evet hare oluşmuştu,benim de harem belirgin normalde,çapım 8.6 ama

canım zaten 8,6 olan göz çapı değil gözün eğriliği BC(=base curve) yani meali temel eğri:) , o da miyopluk, hipermetroluk gibi göz bozukluklarıyla değişen bir değer.
benim soruyorsan BC 8,7. o da lensin duruşunu çok etkileyen bir etmen ama çapı değil eğriliği o lensin hani şu bombeli dediğimiz mevzu:) 8,6 çok fark edeceğini sanmam.. zaten buna ek olarak sadece 8,4 seçeneği var diye biliyorum renkli lenslerde. o sebepten 8.7 sende problem yaratmaz duruşunda. ki dioptrisi bombeyi etkiliyor mesela miyop gözde bombe artar yani eğrisi artar, hipermetropta da tem tersini düşün işte. o 8,7 ya da 8.4 numarasız hali.

göz çapı denilen olay da DİA'sı oluyor. mesela soloticanın DİAsı standart 14,2 benim ki 14,5 ya da 14.3 olması lazımdı bu yapısal bişey herhangi bir göz rahatsızlığıyla alakası yok. o yüzden mesela soloticanın çoğu ürünü bana küçük gelior:) cor'lar ve icemint bide crystal tam oturuor:)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 175100
Arkadaslar benim dogal goz rengim bu
Sizce icemint mi crystal mi daha guzel durur?

valla canım bu lenslerin dokusu zaten aynı fark renkte ama iki crystal ya da iki icemint bile farklı olabiliyor mesela bendeki crystal mavimsi icemint yeşilimsiyken başkasının crystali ya da iceminti tam tersi oldugunu gördüm:)
o yüzden bence takıl kafana göre solotica sürprizlerle dolu bir marka kader torbası gibi ne renk gelceği belli olmuyor:))

kızlar hidrocor ice kullanan var mı? buz mavisi istiyorum ama crystal ve icemint yeşile dönmüş iyice koyu kahve gözde duruşu nasıldır ki acaba? kurt gibi olmayalım buz muz derken

Bende ıcemintler güneşde griyeşil gölgede gri mavi durmuştu ben çok seviyordum ıcemintlerimi en kısa sürede yeniden edineceğim kargoları bekliyorum en kısa sürede kendime bir ıcemint açıcam kızlar bakalım son hali ne olmuşşş:)

Son düzenleme:
oooooobunca zaman yanlış mı biliyordum yani,teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için,giallo nun diası 14.00,freshlookun 14.5 bunlar tam oturmuştu bana,nc melde de hare hiç gözükmedi gibi,çook ince bir çizgi oluştu,hep de ondan yakından kendini ele verdi,yani nc nin öyle durması normal mi oluyor bu diğer lenslerin dialarının bana oluşuna bakarak,göz reçetem de kimbilir nerde

benim icemintlarım bi gelsee ben sizee söyleceğim de son hallleri ..ah bir gelseler

evet canım cordaki hare konusu senin de dediğin gibi doğal gözü hareli olanlarda hare yapıyor bence..bir de dikkatimi çeken bir nokta daha var..daha koyu olan renklerde bu harelenme daha çok belli oluyor...mesela cor ice yada cor grafitede ben pek hare olanını göremedim resimlerde..ama kullandığım azul ile verdeyi karşılaştırırsam ikiside aynı yapıda olmasına rağmen verdelerde harelenme daha belirgin...azuldada hare oluyor ama verdelerdeki kadar belirgin değil...bunu da verdelerin daha koyu renk olmasına bağladım..ancak şunu da belirteyim benim doğal gözümün çevresinde siyah ve kesikli kalın hareler var....her şartta görünen cinsten hareler değil ancak dışarıda ve pencere önünde gözüküyorlar..kapalı mekanda gözükmüyorlar...aynı şekilde lenslerle de kapalı mekanlarda gözlerim haresiz görünüyor..ama ışık yiyince hareli görünüyor...bence doğal gözlerin ana rengiyle hare rengi arasında kontrast oluşturacak kadar arada fark varsa (göz rengiyle hare çerçevesi keskin biçimde ayrılıyorsa) hare yapar diyebilirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…