- Konu Sahibi White Mocha
-
- #20.101
evet canım cordaki hare konusu senin de dediğin gibi doğal gözü hareli olanlarda hare yapıyor bence..bir de dikkatimi çeken bir nokta daha var..daha koyu olan renklerde bu harelenme daha çok belli oluyor...mesela cor ice yada cor grafitede ben pek hare olanını göremedim resimlerde..ama kullandığım azul ile verdeyi karşılaştırırsam ikiside aynı yapıda olmasına rağmen verdelerde harelenme daha belirgin...azuldada hare oluyor ama verdelerdeki kadar belirgin değil...bunu da verdelerin daha koyu renk olmasına bağladım..ancak şunu da belirteyim benim doğal gözümün çevresinde siyah ve kesikli kalın hareler var....her şartta görünen cinsten hareler değil ancak dışarıda ve pencere önünde gözüküyorlar..kapalı mekanda gözükmüyorlar...aynı şekilde lenslerle de kapalı mekanlarda gözlerim haresiz görünüyor..ama ışık yiyince hareli görünüyor...bence doğal gözlerin ana rengiyle hare rengi arasında kontrast oluşturacak kadar arada fark varsa (göz rengiyle hare çerçevesi keskin biçimde ayrılıyorsa) hare yapar diyebilirim
aynen canımm cor mel de kullanmıştım onda da belirgin hare olmuyordu. azulda net bir hare çıkıyor:)
onun dısında lens göze büyük gelip taşma yaptı mı da corlarda hare cıkmıyor onu farkettım.
galıba lensın kenarına dogru opaklık azalıyor.
gözün çapı küçükse hareli kısım opak yere denk geliyor hare belli olmuyor.
kimisinde pupil daha geniş oluyor ya bu da lens çapı büyük gelince karsılasılan bir durum bence.
mesela bak vetmanın son eklediği fotolardaki kıza dikkat edersen göz çapı küçük ve pupilli kısım gözü daha çok kaplamış o yüzden de kahverengi daha çok çıkmış.
mesela senin göz çapın büyük ve pupil bu kadar çıkmıyor:)
ben sanırım biraz daha canlılıktan çok doğallıktan yanayım
kızlar hidrocor ice kullanan var mı? buz mavisi istiyorum ama crystal ve icemint yeşile dönmüş iyicekoyu kahve gözde duruşu nasıldır ki acaba? kurt gibi olmayalım buz muz derken
senin ne renk ki?
ben de geçen bir arkadaşıma koyu gözler lens konusunda daha şanslı diye dert yanıordum:))
mesela meller neredeyse grimsi derecede yeşil oluyor. bende en fazla sarı-bal gibi falan oluyor.
icelar bildiğin bebek mavisi oluyor. bende bildiğin beyaz :)
graphiteler deniz mavisi oluor ki bnde gri boz bir renk:S
crystal,icemint vs bile koyu gözlerde daha pastel duruyor:)
biz sadece azul,verde, verde marine de daha şanslıyız:))
ocre bile koyu gözlerde daha bi hoş grimsi yaa:)) geçen bir fotoğrafta görmüştüm bulursam eklerim bombaydı:))
buldum ve ekliyorum
bu flaşsızmış
bu da flaşlıymışş
ki adamın gözler bildiğin siyah:) kendi de siyah zaten
canım zaten 8,6 olan göz çapı değil gözün eğriliği BC(=base curve) yani meali temel eğri:) , o da miyopluk, hipermetroluk gibi göz bozukluklarıyla değişen bir değer.
benim soruyorsan BC 8,7. o da lensin duruşunu çok etkileyen bir etmen ama çapı değil eğriliği o lensin hani şu bombeli dediğimiz mevzu:) 8,6 çok fark edeceğini sanmam.. zaten buna ek olarak sadece 8,4 seçeneği var diye biliyorum renkli lenslerde. o sebepten 8.7 sende problem yaratmaz duruşunda. ki dioptrisi bombeyi etkiliyor mesela miyop gözde bombe artar yani eğrisi artar, hipermetropta da tem tersini düşün işte. o 8,7 ya da 8.4 numarasız hali.
göz çapı denilen olay da DİA'sı oluyor. mesela soloticanın DİAsı standart 14,2 benim ki 14,5 ya da 14.3 olması lazımdı bu yapısal bişey herhangi bir göz rahatsızlığıyla alakası yok. o yüzden mesela soloticanın çoğu ürünü bana küçük gelior:) cor'lar ve icemint bide crystal tam oturuor:)
Evt bencede kızın göz yapısı harika bende çok begendim concordiacım:)
orta kahve gözde hıdrocor marine
canım önceki sayfalarda var kendi gözlerim çok koyu kahve hatta fotolarda bildiğin siyah ocre nasıl olur kestiremiyorum tam bide aynı şekilde bende cormu charm mı konusunda gidip geliyorum sen ne dersin melde ve ocrede cor mu charm mı
canımm gözlerinin çapı ne? yani diası ? ona göre söyliycem 14,2nin altında dialarda charm çok güzel oluyor 14.2 ve üstüyse düşünme cor al derim:)
Sayin Vetman, eklediginiz resimler icin tesekkur ederim cok faydali oluyor deneme sansi olmayan benim gibiler icin ve tabiiki tum resim ekleyen arkadaslarada tesekkur ederim. NC ve Cor serisindeki pupil bosluk olculeri aynimidir? Eklemis oldugunuz resimlerdeki renkler muhtesem ama gorunen pupil boslugu icin yorumunuz nedir?
14.5 canım ama corda hafif kendi gözüm görünüyo kenarlardan küçük gelio birazcık
Sayin Lal, kullandiginiz solotica lenslerdeki pupil boslugu nasil duruyor gozunuzde ?
teşekkür ederim lal cim cevabın için,ben belli olmayan yani böle ela yeşil karışımı bir renk istiyorum acaba charm mel alsam cor mele göre daha koyu dururmu acaba, ya gözleri bal rengi ela olan arkadaşların melli resimleri var mı baksak bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?