Kontakt Lens Solotica lens kullananlar ya da kullanmayı düşünenler fikirlerinizi bekliyorum

senda kıprısdasıın?? ayy süppermiş öyleyse senda öğrtirsin bana gonuşmanızı

sayılır aslında beş sene oldu burda ama buralı değilim normalde.tabi artık Türkiyeye gittiğimde garipsiyorum burda çok alıştım.çok tatlı konuşuyolar.Arada bizimde kayıyo

sayılır aslında beş sene oldu burda ama buralı değilim normalde.tabi artık Türkiyeye gittiğimde garipsiyorum burda çok alıştım.çok tatlı konuşuyolar.Arada bizimde kayıyo

süper ya ben de bayılıyorum gonuşunca onlar yüzüm gülüyor resmen survivordaki taner oğlancığı sırf gonuşması için izliyorum yani o derece sen da öğren de gonuş arada magarina bulli yemişsindir ozaman sen bu arada lenslerinle aran nasıl alıştıın?

gözüm iyice alıştı ilk gözümde azcık kayıyodu şimdi tam oturuyor memnunum.çıkardım az önce deli ayten gibi evde lensle dolaşmıyım dedim norlu magarina meşurdurpirohusu pidesi şeftali kebabı molehiyası birsürü güzel yemeği var valla boğazına düşkün olanlar aç kalmaz burda

mavıma oldurdun benı yemın ederım kapdırdın gıden vallaıııı :))))))) mzy ne gadarda guzel soyledın gardas seftalı kebabcıııgı olsada yesek bu arada ezgınazım hayırlı olsunnnnnnn sonunda

mavıma oldurdun benı yemın ederım kapdırdın gıden vallaıııı :))))))) mzy ne gadarda guzel soyledın gardas seftalı kebabcıııgı olsada yesek bu arada ezgınazım hayırlı olsunnnnnnn sonunda

ölme ölme sen lazımsin bana gardaşım dün neden demedin şeftali kebebcığını o nedirki yapta yiyek

canım icelarına bayıldım , hepsinden daha güzel olmuş. Bence iceları stokla derim, üretimi durdu diye biliyorum çünkü. Güle güle kullan. Rengini bulmuşsun maşallah.

canım icelarına bayıldım , hepsinden daha güzel olmuş. Bence iceları stokla derim, üretimi durdu diye biliyorum çünkü. Güle güle kullan. Rengini bulmuşsun maşallah.
canım çok tşk ederim :) rengimi buldum ..
çok muallaktayım hem üretimi açısından ıce ın, hemde yeni çıkan yasa yüzünden
yurt dışından kozmetik ama özellikle lens alımı yasaklanmış arkadaşlar 19 nisanda çıkmış yasa
yani elimizdekiler sanırım son lenslerimiz,eğer bu yasa cidden uygulanırsa:18:

hatta şuanda ıce sipariş etmeye geç kalmış bile olabilirim ,çünkü 5-6 gün evvel sitelerden sipariş edenler endişe içindeler:18: umarım gerçek dışıdır diyeceğim ama ntvbc de yayınlanan haberi var:26:

Son düzenleme:

Eger boyle bişey warsa cok kotuu

Eger boyle bişey warsa cok kotuu
bencede öyle
facebookta falan insanlar sayfa açmış yasanın reddi için,bunu develet önlem amaçlı yapmış deniliyor ,bildiğim bu ..sonuç ne olur bilemiyorum ama gümrüğe takılıp sorun yaşanması muhtememl bu şekil olursa,en azından sadece 1 lens alımaına izim verilse şahısa keşke..

noT:resmi gazetedeki yasaya göre lens belirilmemiş''kozmetik ''denilmiş,umarım kapsamaz
ama gümrük vergisi uygulanma ihtimali yüksek imiş lens alımında vs ..

Son düzenleme:

of ya bu yasadan haberimm vardı ama lensleri kapsadığını bilmiyordum. Yeni yasaya göre 1 kişinin 1 yıl içinde max.2 kez ydışından alışveriş yapma hakkı var, fazlasını alırsak ta vergisini ödeyip getireceğiz. Devletin karşı çıktığı nokta vergi verilmemesi.Haksız da sayılmazlar aslında.Bu bakımdan çevremizdekilerin ismine getirtebiliriz ya da bir çaresini buluruz gibime geliyor. yeni renkler de çıkacakmış bakalım umarım onlarda güzel bir renk gelir soloticadan .şöyle apaçık bir su yeşili çıksa keşke yarı opak seriden. hemen alırım vallahi , çok heyecanlandım şimdi...:)

kozmetikse lensi kesn kapsıyordur

yok cnm kozmetik ürün ve lens girişi ülkeye kesinlikle yasak senede bir ikide değil tamamen yasaklanmış geçmiyo gümrükten lensler yani.

canım lens i yazan yerlerde var ,direk kozmetik yazanda...ama kozmetik kapsamına alınıyor lensbenim bildiğim... eğer senin dediğin gibi olursa ne ala yılda 2 kez alım bize yeter,şuan herşey muallakta ve net bilgi yok ama haber resmi gazete de yayınlanmış durumda...
yurt dışından toplu alıp,trde satışı yapıldığı için kozmetikve lens firmaları şikayette bulunmuşlar güya ve devlette sınırlama getirmek ve trdeki bu vergisiz satışları engellemek için yapmış deniliyor şuan sipariş versem ,elime gelip gelmeyeceğini bile bilemiyorum

Son düzenleme:

nilcim aslında türkiyede satılan lenslerin çoğu zaten yurtdışında üretiliyorlar..mesela atıyorum benim burada sıradan bir optikçiden aldığım b&l ler bile mexicoda falan üretildikleri yazıyordu ambalajında..
zaten türkiyede üretilen kaç tane lens varki öyle olsa ohoooo...ama soloticayı bilemem tabi..türkiyede distribütörleri olan ve resmi olarak optikçilerde satılan lens markaları sağlık bakanlığı tarafından izni olan ve CE ve benzeri onayları olan markalar...soloticada sorun yaşansa bile sen en azından sana giden renk türünü öğrenmiş oldun..başka markada aynı rengin muadlini bulup kullanabilirsin

Son düzenleme:
yok cnm kozmetik ürün ve lens girişi ülkeye kesinlikle yasak senede bir ikide değil tamamen yasaklanmış geçmiyo gümrükten lensler yani.

sanırım doğru söylüyorsun ben yanlış öğrenmişim.ama lensi kapsamıyor gibi görünüyor.daha da belli değilmiş.

bu mevzuatın linki:
http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/emevzuat/Genelgeler/2011-23.pdf

sınırlamalar bölümünün 4. maddesinde "30.03.2005 tarihli ve 25771 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5324 sayılı Kozmetik Kanununun ikinci maddesiyle kapsamı belirlenmiş olan kozmetik ürünlerinin posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır." yazıyor. Bahsi geçen ikinci maddede ise "Madde 2- Bu Yönetmelik, insan vücudunun epiderma, tırnaklar, kıllar, saçlar, dudaklar ve dış genital organlar gibi değişik dış kısımlarına, dişlere ve ağız mukozasına uygulanmak üzere hazırlanmış, tek veya temel amacı bu kısımları temizlemek, koku vermek, görünümünü değiştirmek ve/veya vücut kokularını düzeltmek ve/veya korumak veya iyi bir durumda tutmak olan bütün preparatlar veya maddeleri ile bunların sınıflandırılması, ambalaj bilgileri ve denetimlerine ilişkin esasları kapsar." diyor.

Lens yok sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…