- Konu Sahibi White Mocha
-
- #23.301
bambamcım.bu lumineyes olayını ben de araştırdım.bir yabancı sitede bir yorum vardı,ben irisi laserle çizdirmenin glakoma(göz tansiyonu)na sebep olacağından eminim demiş biri,sadece heves kırmak için mi dedi yoksa aslı astarı var mı bilemiyorum,sen baya bilgilisin bu konuda;böyle bir konuyla karşılaştın mı hiç canım,bir de göztansiyonu benim dedemde ve babamda var,çok yoğun güneşe çıkmak dışında çok zorlayıcı bir etkisi yok dikkat ederlerse gözlerinde tansiyon yükselmesi olmuyor aslında
evt bambamcım bazıları yaptırıp pişman olmuş lazeler yaptırınlanlardan haberim yoktu:)
berrylipscim cnm aslinda cok da bi bilgim yok acikcasi ama merak edip bakmistim bir arahaklisin glakoma konusunda ben de okudum oole bir risk tasiyor sanirim. birkac yerde bahsi gecmis bu riskin. ust tabakadaki melanin dokusunu lazerle yok ediorlar ve sanirim sonrasinda goz gunese ve uv isinlarina daha hassas oluyormus. lumineyes a karsi olarak gosterilen tek konu bu gibi duruyor. ama dedigin gibi caydirici da olabilir sonucta rant olayi. ama henuz de testleri tamamlanmis degil abd icin 3 yil abd disinda 18 ay fln gibi bir sure vermisler piyasaya cikmasini tbai o zamana kadar testleri tamamlanirsaymis iste. eger ki yeni birseyler okursam paylasirim burada
eet vetmancim LASIK yani panamada olani yaptirip baya keyfi kacanlar varmis. goze de ameliyat baya bir cesaret isi yahu. Lumineyes ise henuz test asamasinda o yuzden denek olarak yaptiran varsa bile ortaya dokulmez henuzuzun vadede riskleri de henuz kesin degil sonucta
ildycim haklisin eger ki piyasaya cikarsa ve insanlar cok yonelirse bu ameliyata kahveler ilerde dedigin gibi daha da revacta olabilirhos suan bile bazi kuzey ulkelerinde kahve goze bayliorlar
10 yillik surec sanirim gelistirilmesi ve denemeleri icin gecen bir sure ilk kadavralarda denemisler galiba.
sanirim sadece maviye dondurebiliorlar benm annadigim. herkesin gozunde mavi var ama salginan melanin miktari gozun son gorunen rengini belirlior yannis hatirlamiorsam. yesil ise biraz daha karmasik cunku az salginan melaninle cikiyor ortaya galiba. lazerle melanin dokuyu tamamen goturecekler diye anladim ben eger oole ise albino gibi olucak bi anlamda sanirim yani sonuc mavi cikacak hep. ama tamamini goturmuorlarsa ki bu mumkun mu lazer geldikten sonra bilmiorm belki baska tonlar olabilir ama bahsetmemisler sanki hic
bu arada yazdiklarimda yanlis bilgiler olabilir sadece dusunclerimi paylasmak icin yaziorm okuduklarimdan yola cikarak cok bi bilgi sahibi deilim
bilge senacım özelden mesaj gönderdim sana numarasızsa hemen teslim bütün solotica renkleri hazır halde mevcut.
dün bir çift macig top lavanda açtım daha sonra daha net resimler yükleyeceğim:)
Eki Görüntüle 285011
Sevgili Vetman çok güzel olmuş, çok çok çok yakışmışlar, benimkileri de dört gözle bekliyorum..
inşallah böyle dururlar...
ildycim haklisin eger ki piyasaya cikarsa ve insanlar cok yonelirse bu ameliyata kahveler ilerde dedigin gibi daha da revacta olabilirhos suan bile bazi kuzey ulkelerinde kahve goze bayliorlar
10 yillik surec sanirim gelistirilmesi ve denemeleri icin gecen bir sure ilk kadavralarda denemisler galiba.
sanirim sadece maviye dondurebiliorlar benm annadigim. herkesin gozunde mavi var ama salginan melanin miktari gozun son gorunen rengini belirlior yannis hatirlamiorsam. yesil ise biraz daha karmasik cunku az salginan melaninle cikiyor ortaya galiba. lazerle melanin dokuyu tamamen goturecekler diye anladim ben eger oole ise albino gibi olucak bi anlamda sanirim yani sonuc mavi cikacak hep. ama tamamini goturmuorlarsa ki bu mumkun mu lazer geldikten sonra bilmiorm belki baska tonlar olabilir ama bahsetmemisler sanki hic
bu arada yazdiklarimda yanlis bilgiler olabilir sadece dusunclerimi paylasmak icin yaziorm okuduklarimdan yola cikarak cok bi bilgi sahibi deilim
mrb kızlar soloticayı ilk defa deneyeceğim ama çok kararsız kaldım renklerin hepsi birbirnden güzel:)saç rengim dore bakır beyaz tenliyim ve gözlerm oldukça koyu bir kahve.quartzo ve icemint çok çok güzel ama öncelikli olan doğal durması ben lensim diye bağırmasından hoşlanmıyorum ama renklri farkedilir olsn istyorm yani çok doğal ve soluk olmayan bir renk olsun.Daha önce denemediğim için bilemyorum ne yakışır ne yakışmaz yardımcı olursanız çok çok çok sevinirim:))şimdiden teşekkürler...
olurmu cnm doğan cocuklar kahve dogcaklar :)
arzucum sana msn den ulaşamıyorum canım, astigmat çıktı bende -1 180 derece her iki gözde de solotica kullanabilir miyim,astigmat var mı solotica da?
arkadaşlar astigmatı olupta solotica kullanan var mı aranızda?
bende sadece 2 gözde astigmat var..
merhaba nilcim :)
benim her iki gozumde de astigmat var hem de derecesi seninkinden yuksek ayrica gozlerim miyop 97den beri hep astigmatsiz lens kullandim bu sekilde idare ediyorum :)
canımmm:)
benim sadece astigmat var reçetede yazan o miyop vs yok..
gözlük siparişini verdim ama ben gözlük takmayı sevmiyorum hiç ,renkli lenslerede alışığım hele ki soloticaya
solotica da bu şansım var mı bilemiyorum..
sadece astigmatı olup kullananlar var mı bilemiyorum forumu didik ettim ama yok ,vetmana henüz ulaşamadım
bu arada sen solotıcayı sadece miyop için kullanıyorsun o halde değil mi ? astigmatın ilerlemiyor mu peki ,sorun olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?