Kontakt Lens Solotica lens kullananlar ya da kullanmayı düşünenler fikirlerinizi bekliyorum

sağol canım.valla açmaya kıyamadım bi türlü diyebilirim araya başka lensler de sokuşturmuştum,bahar ve yazda kullanırım diye düşünüyodum zaten,o yüzden sabrettim

Son düzenleme:
canim, yuzune gitmesine gider ama goz rengin tam belli olmuyor koyu mu acik mi.. cristal bence harika bir renk yakismayani daha gormedim ama acik renk gozde daha da bir guzel duruyor

canım göz rengim ne cok koyu ne cok açık, orta kahve rengi gibi, saçlarım koyu kestane, beyaz tenliyim
çok açık dursun istemıyorum ben mesela gözümde cokmu açık durur cristal
birde bugun göz doktoruna gittim malesef numaram yükselmiş((
çapınıda ölçtürmek istedim ama cok yogundu dikkatlice bakıp 8.6 çapın dedi ölçmeden
hem astigmat hem hipermetrop varmıs önce bi miyop dedi sonra hipermetrop pek güvenemedimde doktora bidaha gidicem sanırım
cristalin standartmı çapı canım biliyomusun

olcmeden nasil 8.6 dedi acaba canim bu arada 8.6 dedigi base curve, cap daha farkli oluyor diameter diye geciyor. bana olcum yapip 8.6 demisti doktor ama dedi ki o olcum bile 100% guvenilir degildir ondan deneme yapariz dedi lens kullanacaklar icin birkac degisik olcu. once miyop sonra hipermetrop mu dedi :O bence de, eger icine sinmediyse bir daha doktora gorun (hatta baska bir doktora)
gozlerin orta kahveyse cok acik olacagini zannetmiyorum cristalin, cok tatli bir yesili var cok hosuma gidiyor cristale gozumu dikmis durumdayim ben de su aralar

Son düzenleme:
topazioların 2 modeli vardır birisi yıllık diğeri 3 aylık diye adlandırılan solflex topazio aylık model 3-4 ay kullanım süresi vardır .Numarasız üretimdirler sadece yıllıklar numaralıdır..

canım benim çok teşk ederim bilgin ve ilgin için... evet başka bir doktora daha gidicem hiç güvenemedim içime sinmedi
cristal 8.6 lık göze oluyormu peki standartmı yoksa yapılabilirmi

ARZU abla bende yıllık alıcam numaralı olucagı için peki astigmat ve hipermetrop yada mıyopta yapılabiliyomu
birde kaç yıllık acaba

sevgili leydi:) yıllık sadece 1 yıl kullanılır soloticanın astigmatı renklide yok ama hipermetrop ve miyop olarak seçenekleri mevcut:)yani numaralı üretiliyorlar .

kızz sen ne oldun öleeee allam yarabbim kıskandımm lenste süper yavrum m güle güle kullann.....memnun kaldınmı 10 gün beklee renk otursunn 5 10 tane daha söelrsin çok güzelsinnnkıskanç smile

ayy cnm beniimm teşekkür ederim. evet rengini çok sevdiim. sevgilim ki böle değişiklikleri çok kabullenemez , eve geldiğinde çok begendi. sokakta gördüğümüz kedileri bana benzetiyor ama benim gözüm küçük ya 8.4müş.. o yüzden ben ilk bi tribe girdim ay büyük oldu yok çok belli oldu diyee. ama şimdi özellikle makyajlaa ayrı bir seviyorum mellerimi :)

sevgili candela çok güzel olmuşlar Tuba Büyüküstünün göz rengi charm meller bende kıskandım:))

çok teşekkür ederim :)) valla okadar tatlı birisiniz ki ,hani kötü olsaydı bile ,hiç içimde bi ağlamaklılık olmazdı sanırım. ayrıca tatlı dilinizden ilginizden dolayı da teşekkür ederim.

8.7 standart yapiyorlar canim soyle diyeyim NC serisi cok hafif kayma yapabilir ama rahatsiz edici boyutta degil. hidrocor serisi de kayma yapmaz rahat olur. ben de 8.6 oldugumdan, oradan biliyorum. ama NC serisi de cok kullandim oyle aman aman bir kayma yasamadim cok hafif oluyordu belli belirsiz. hidrosummer cok kayiyor ama malesef. yani solotica standart olcu yapiyoruz diyor ama malesef seriler arasinda var biraz fark..

kizlar bu gozun capi yani buyuk kucuk olusu, ve de base curve (8.4, 8.6, 8.7 dedigimiz kisim) olayina bir aciklik getireyim sanirim bazi arkadaslar yanlis bir bilgi edinmis. ben de doktorla da gorustukten sonra biraz arastirma yaptim.

lensin uzerinde de yazan,
BC denilen, lens secmede ASIL ONEMLI olan olcu (cunku lensin rahatligi tamamen buna bagli):

yukaridaki resim "
ayni capta" ama farkli base curve olcusune sahip iki farkli lensin karsilastirilmasi. yani gozunun renkli kisminin buyuklugu tamamen ayni olan iki kisinin BC degeri farkli oldugunda kullanacagi lensin de olcusunun farkli olmasi gerekir. resimde "steep" dedigi daha sivri, "flat" dedigi ise yuzeyin daha duz oldugu anlamina geliyor.

bahsettiginiz 8li rakam ile daha once de dedigim gibi lensin bombesinin gozunuzle uyup uymadigina bakilir. sizin gozunuz 8.4 ise daha sivri demektir bu rakam buyudukce irisin bombesi de daha azaliyor. lens firmalarinin cogunda (mesela cibavision) 2 veya 3 cesit yaparlar, 8.3 - 8.6 gibi secenekler sunarlar. soloticada boyle bir durum yok ama 8.7 zaten ortalama bir rakam yani cogunluga uyan bir olcu oldugundan onu secmisler.

lensin goze tam oturmadigi durumlarda oksijen ve gozyasi gecisinin daha az olmasi, goz kurulugu, protein toplanmasi, kasinma, kizarma, rahatsizlik hissi vb sorunlar ortaya cikabilir.

gozunde astigmatizm olanlarda kornea duzgun olmadigindan lens goze dogru duzgun oturmayabilir bile. eger numarasi buyukse boyle durumlarda ozel lens yaptirilir bu da normalinden (ve hatta diger numaralilardan da) pahalidir. genelde bombe tam ortada degil de bir yone dogru kaymistir bu astigmatizm durumunda. bende biraz var ama 0.50 kadar o yuzden normal lens takiyorum.

astigmatizm:

neyse uzun lafin kisasi gozunuz olcum sonucu eger 8.7'den kucuk cikmissa kayma yasamaniz muhtemel demektir o zaman daha risksiz bir seriye yonelebilirsiniz hidrocor gibi (seriler arasinda biraz fark var ve biz bunu olcemiyoruz malesef ama NC serisi kaymaya daha musait bunu biliyoruz, charm serisi ile ilgili bir bilgim yok hic denemedim Arzu hanima [vetman] sormak lazim )

bunun disinda eger gozunuzun capi kucukse lens yanlardan tasma yapabilir, veya buyukse lensin kenarlarindan gozunuz biraz tasabilir. bu da farkli birsey. solotica sanirim 12 mm civari yapiyor renkli kismi :44:ama seriler arasinda bu acidan bir degisiklik var mi bilemiyorum.

bu kadar arkadaslar :103:

sevgili truly kesinlikle katılıyorum size soloticada renkler standart değil çaplarda standart değil malesef az çok serilere değişiyor serilere göre olan bilgimizle ne renk ne tonda olacağını kestimeye çalışıyoruz göz çapı büyük olanlara küçük olanlara hıdrocormu nc mi olacağına az çok karar vermeye çalışıyoruz..

TRULY çok teşekkürler canım anladım, olsun okadarcık kaymadan bişey olmaz herhalde dediğin gibi:)) sadece cristalle ilgili göz bebeğiniz küçükse görmede sorun yaşayabilirsiniz die bir yazı okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum tabi ama artık gözümü kararttım alıcam...)
ARZU abla...) bıktın benden biliyorum... hım anladım ama seneside cok azmıs ya...) peki bende sadece hipermetrop numarama göre yaptırsam astigmatta oldugu için gözüme herhangi bi zararı olurmu sence

kızlar fx eyeslar için param hazır tek sorun renkte
bide iki ayda geliyo
karar vermem gerek bugday tenliyim saçlarımda şuan kumral
ne renk almalıyım sizce :26:
kim,rihana ve jasmine arasında gidiyorm ama ben belli olsun istiyorum koyu kalmasın tebi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…