- Konu Sahibi White Mocha
-
- #29.421
Evet arkadaşlar site üzerinden haberleşerek aldığım ve daha hiç kullanmadığım, numarasız olduğu için takas etmek ya da uygun fiyata satmak istediğim lenslerim yüzünden ilk uyarı cezamı almış bulunuyorum. Bunun neden yasak olabileceğini, moderatçrlerin üyelerin sağlığını tehdit edebileceğine inandığı bişeye engel olmalarını anlıyorum da şunu anlamıyorum: çoğu online lens satan site satış yapmak için sıfırlensler için bile doğal olarak doktor reçetesini faxlamamızı istiyor. Neden? Çünküherkesin gözü lens kullanmaya uygundeğildir ve kötü sonuçlardoğurabilir. Bu nedenle lensin sıfır ya da 2. El olması önemli değil bilinçsiz lens satışı yapmak yasaktır. Gel gelelim sevgili site yöneticilerimiz yıllardır site üzerinden sorgusuz sualsiz lens ticaretiyapılmasına izin veriyor. Bu noktada sağlığımız ya da mağduriyetimiz sorun değil. Ama biz siteye ve üyelere güvenerek kendi irademizle bu lensleri alıp gözümüze renk ya da çap yüzünden uygun olmadığı için mağduriyetyaşıyoruz. Ancak bu mağduriyetimizi kendi yöntemlerimizle çözmeye çalıştığımızda azar işitip ceza alıyoruz. Bunu samimiyetsiz ve adaletsiz buluyorum. Benim fikrim tamamen ama ya stede butarz sağlık ürünlerinin sıfır dahiolsa satılması ya engellensin ya da iade yada takaslara da izin verilsin. Bu şekilde birilerinin kayırılıyor olduğunu düşünmekten alamıyorum kendimi. Lütfen bu yazımı lens satışı yapan arzu arkadaşım yanlış anlama. Sana karşı değil tavrım. Ama burada bir ironi var ve bunun düzeltilmesi gerekiyor.
Merhaba
Arzu Hanım ile bir ticari anlaşma yaptık ki satış yapmasına izin veriyoruz, bu sizi değil bizi bağlayıcıdır. Farkındaysanız başka kimseye izin verilmiyor.
İkinci el konusunda ise lensinizi hiç kullanmadıysanız(paketi açılmamış ise) bunu aldığınız yerden değiştirebilirsiniz, Arzu hanım bu garantiyi veriyor. Fakat kutu açılmış ise bu sağlık açısından sorun teşkil etmektedir. İşte burada sağlık devreye giriyor. Biz izin vermiyoruz buna. X bir firmadan aldığınız hiç açılmamış lensi buyrun satın ama bunu da bir kez satabilirsiniz 2. kez başka lens satmaya kalkarsanız bu da ticari bir faaliyete girer.
Buna ek olarak RENKLİ lens alırken hiç bir firma doktor reçetesi istememektedir. Numaralı lens satışı ve Arzu hanım tarafından renkli lenslerde ise açık ambalajlı lens satışı zaten yasak.
Site üzerinden ticarete izin verirken size soracağımızı da hiç sanmıyorum.
Nasıl ki sizin buradan reklam yapmanıza(siz neden bahsettiğimi çok iyi biliyorsunuz) daha önce izin vermememizde bunun altında yatan başka sebep olmalı.
Peki. Söyleyecek birşey yok. Arada bir anlaşma yapıldığına zaten şüphem yoktu. Buarada hiç bir firmanın reçete istemediği konusunu iyi araştırmanızı öneririm. Ki doğru bir uygulama bu. Sizin yçnteminizde güvenlik açısından alınmış karara katılıyorum. Satışların yalnızca sizi bağladığını sanmıyorum. Alışveriş yapan kişileri de bağlıyor bu konu ve o kişilerden biri de benim. Neyse bu sitenizi takip eden biri olarak benim bir önerimdi. Lütfen agresif karşılamayın
Saygılar
Merhaba
Asla agresif olarak yaklaşmadım, sadece Vetman burada satışa izin veriliyorsa bir sebebi olduğunu bilebileceğinizi tahmin ettim. Zira Vetman'dan lens alan herkese bir KK Pro kart yollanıyor.
Renkli lens konusunda internet üzerinden dilediğim siteden alış veriş yapabilirim, doktor çıkıp bu kişi mavi lens takabilir diye reçete mi yazacak ? Numralı lensten bahsetmiyorum, benim örneğim renkli lens içindir.
Bakın aldınız lensi kutusunda hiç kullanmadınız yani (ambalajı açılmamış) bunu satmanıza hiç bir itirazımız yok. Fakat siz 5 dakika gözünüzde deneme yapmışsınız.
yeni esmeraldalara benziyor canım vetman10(arzu abla) daha çok yardımcı olacaktır eminim.Ama ben yenide denediklerim bunun gibiydi.Yanılıyorsam Arzu Abla'cım düzeltirsin :) Ben senin için birkaç esmeralda ekleyeyim fikir olsun istersen tatlımumarım işine yarar ama Arzu abla görünce sana daha net ve yararlı bir dönüş yapacaktır benimkilerle idare et :)
(gözleri nette buldum bunlar bana ait değil canım)ALINTI
Eki Görüntüle 828541
Eki Görüntüle 828543
Eki Görüntüle 828544
Eki Görüntüle 828545
buda arzu ablamın güzel gözlerinde
Eki Görüntüle 828546
ya bu renkte öyle güzelkiiiiii. bende istiyorum. fotolara bakarken denk geldi. nasil dogallll. acaba kendi göz rengi nasil?
ya bu renkte öyle güzelkiiiiii. bende istiyorum. fotolara bakarken denk geldi. nasil dogallll. acaba kendi göz rengi nasil?
Evet arkadaşlar site üzerinden haberleşerek aldığım ve daha hiç kullanmadığım, numarasız olduğu için takas etmek ya da uygun fiyata satmak istediğim lenslerim yüzünden ilk uyarı cezamı almış bulunuyorum. Bunun neden yasak olabileceğini, moderatçrlerin üyelerin sağlığını tehdit edebileceğine inandığı bişeye engel olmalarını anlıyorum da şunu anlamıyorum: çoğu online lens satan site satış yapmak için sıfırlensler için bile doğal olarak doktor reçetesini faxlamamızı istiyor. Neden? Çünküherkesin gözü lens kullanmaya uygundeğildir ve kötü sonuçlardoğurabilir. Bu nedenle lensin sıfır ya da 2. El olması önemli değil bilinçsiz lens satışı yapmak yasaktır. Gel gelelim sevgili site yöneticilerimiz yıllardır site üzerinden sorgusuz sualsiz lens ticaretiyapılmasına izin veriyor. Bu noktada sağlığımız ya da mağduriyetimiz sorun değil. Ama biz siteye ve üyelere güvenerek kendi irademizle bu lensleri alıp gözümüze renk ya da çap yüzünden uygun olmadığı için mağduriyetyaşıyoruz. Ancak bu mağduriyetimizi kendi yöntemlerimizle çözmeye çalıştığımızda azar işitip ceza alıyoruz. Bunu samimiyetsiz ve adaletsiz buluyorum. Benim fikrim tamamen ama ya stede butarz sağlık ürünlerinin sıfır dahiolsa satılması ya engellensin ya da iade yada takaslara da izin verilsin. Bu şekilde birilerinin kayırılıyor olduğunu düşünmekten alamıyorum kendimi. Lütfen bu yazımı lens satışı yapan arzu arkadaşım yanlış anlama. Sana karşı değil tavrım. Ama burada bir ironi var ve bunun düzeltilmesi gerekiyor.
-İyi geceler, ceza adı altında 1 günlük hesap bloke etmek durumunu ben de yaşadım. Verilen ceza ilk ihlalde üyeliğin iptal edilmesi olsaydı ilgililerin bu kesin ve tavizsiz tavrına saygı duyabilirdim. Ama o zaman da bu ceza uygulamasının kimin aleyhine olduğu tartışılırdı. Bu siteden bilgi hizmet ve kolaylık ummak haricinde hiçbir ticari, maddi kazancımız olmadığı için KK'nın hayatımızdaki yeri ne olabilir, ne kadar olabilir? 2. el alım satım yapılmasının yasak olmasının lens satışıyla ilgili hanımla olan satış sözleşmelerindeki herhangi bir maddeye bağlıyorum. Sağlık faktörü bu noktada samimi değil. Zira lens solüsyonu içerisinde lensin kimyasını bozmayacak aynı zamanda bakteri üremesini engelleyecek bir dezenfektan. Sonuç olarak insanların aralarında değiş tokuş yapması sıfır ürün alımını belli bir derecede düşürebilecek bir durum. Editörlerin Genius Gestapovari üslupları yorumsuz. Bu nedenle bu siteye son girişimdir. Eğer LÜTFEDİLMİŞ İSE hesabımı kapatıp böyle ortamlardan sanal da olsa uzak kalmayı tercih ediyorum.
bu da yine günışığında farklı noktalarda kendi gözüm ile verde karşılaştırması..ne kadar açtığını değiştirdiğini görmeniz için
Uploaded with ImageShack.us
bazı resimler çıkmayabilir bu mesajda 4 resim olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?