Kontakt Lens Solotica lens kullananlar ya da kullanmayı düşünenler fikirlerinizi bekliyorum

velvetica'cım bunlarda benim en eski seri mellerimden... bende tam ocreydi :)

Eki Görüntüle 829444

seninkiler de gayet hoşmuş aslında =) ocre den daha yeşilimsi duruyormuş. benimkilerde böyleydi ama baya yeşillenmiş takmayalı =)) belki gece çektim diye öyle durdu bilmiyorum. ama yeniden mel almaya heveslendim. hatta eski koyu olanlarından alayım diyorum =) bu karasızlıkla hiç birşey alamıcam bu gidişle =))

Evet arkadaşlar site üzerinden haberleşerek aldığım ve daha hiç kullanmadığım, numarasız olduğu için takas etmek ya da uygun fiyata satmak istediğim lenslerim yüzünden ilk uyarı cezamı almış bulunuyorum. Bunun neden yasak olabileceğini, moderatçrlerin üyelerin sağlığını tehdit edebileceğine inandığı bişeye engel olmalarını anlıyorum da şunu anlamıyorum: çoğu online lens satan site satış yapmak için sıfırlensler için bile doğal olarak doktor reçetesini faxlamamızı istiyor. Neden? Çünküherkesin gözü lens kullanmaya uygundeğildir ve kötü sonuçlardoğurabilir. Bu nedenle lensin sıfır ya da 2. El olması önemli değil bilinçsiz lens satışı yapmak yasaktır. Gel gelelim sevgili site yöneticilerimiz yıllardır site üzerinden sorgusuz sualsiz lens ticaretiyapılmasına izin veriyor. Bu noktada sağlığımız ya da mağduriyetimiz sorun değil. Ama biz siteye ve üyelere güvenerek kendi irademizle bu lensleri alıp gözümüze renk ya da çap yüzünden uygun olmadığı için mağduriyetyaşıyoruz. Ancak bu mağduriyetimizi kendi yöntemlerimizle çözmeye çalıştığımızda azar işitip ceza alıyoruz. Bunu samimiyetsiz ve adaletsiz buluyorum. Benim fikrim tamamen ama ya stede butarz sağlık ürünlerinin sıfır dahiolsa satılması ya engellensin ya da iade yada takaslara da izin verilsin. Bu şekilde birilerinin kayırılıyor olduğunu düşünmekten alamıyorum kendimi. Lütfen bu yazımı lens satışı yapan arzu arkadaşım yanlış anlama. Sana karşı değil tavrım. Ama burada bir ironi var ve bunun düzeltilmesi gerekiyor.

Merhaba
Arzu Hanım ile bir ticari anlaşma yaptık ki satış yapmasına izin veriyoruz, bu sizi değil bizi bağlayıcıdır. Farkındaysanız başka kimseye izin verilmiyor.

İkinci el konusunda ise lensinizi hiç kullanmadıysanız(paketi açılmamış ise) bunu aldığınız yerden değiştirebilirsiniz, Arzu hanım bu garantiyi veriyor. Fakat kutu açılmış ise bu sağlık açısından sorun teşkil etmektedir. İşte burada sağlık devreye giriyor. Biz izin vermiyoruz buna. X bir firmadan aldığınız hiç açılmamış lensi buyrun satın ama bunu da bir kez satabilirsiniz 2. kez başka lens satmaya kalkarsanız bu da ticari bir faaliyete girer.

Buna ek olarak RENKLİ lens alırken hiç bir firma doktor reçetesi istememektedir. Numaralı lens satışı ve Arzu hanım tarafından renkli lenslerde ise açık ambalajlı lens satışı zaten yasak.

Site üzerinden ticarete izin verirken size soracağımızı da hiç sanmıyorum.

Nasıl ki sizin buradan reklam yapmanıza(siz neden bahsettiğimi çok iyi biliyorsunuz, psk dedim mi hemen çözersiniz) daha önce izin vermememizde bunun altında yatan başka sebep olmalı.

Peki. Söyleyecek birşey yok. Arada bir anlaşma yapıldığına zaten şüphem yoktu. Buarada hiç bir firmanın reçete istemediği konusunu iyi araştırmanızı öneririm. Ki doğru bir uygulama bu. Sizin yçnteminizde güvenlik açısından alınmış karara katılıyorum. Satışların yalnızca sizi bağladığını sanmıyorum. Alışveriş yapan kişileri de bağlıyor bu konu ve o kişilerden biri de benim. Neyse bu sitenizi takip eden biri olarak benim bir önerimdi. Lütfen agresif karşılamayın

Saygılar

Nasıl ki sizin buradan reklam yapmanıza(siz neden bahsettiğimi çok iyi biliyorsunuz) daha önce izin vermememizde bunun altında yatan başka sebep olmalı.

Bu saldırganlığınızı anlamıyorum. Öneri ve eleştirilere açık olmanız gerekir diye düşünüyorum. Evet lenslerimi daha pahalıya alıp daha ucuza satmak gibi kötü bir niyetim var. Parayı nereye saçacağımı şaşırmışım gibi. Uzatmayacağım. Kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok. Kafakarışıklığımı iletmek istedim ve çok nazik açıklamanız için teşekkür ederim

Merhaba
Asla agresif olarak yaklaşmadım, sadece Vetman burada satışa izin veriliyorsa bir sebebi olduğunu bilebileceğinizi tahmin ettim. Zira Vetman'dan lens alan herkese bir KK Pro kart yollanıyor.

Renkli lens konusunda internet üzerinden dilediğim siteden alış veriş yapabilirim, doktor çıkıp bu kişi mavi lens takabilir diye reçete mi yazacak ? Numralı lensten bahsetmiyorum, benim örneğim renkli lens içindir.

Bakın aldınız lensi kutusunda hiç kullanmadınız yani (ambalajı açılmamış) bunu satmanıza hiç bir itirazımız yok. Fakat siz 5 dakika gözünüzde deneme yapmışsınız.

Tamamdır anlaştığımıza sevindim. Renkli lens satışındada göz çapı problem oluyor. Eğer kişi çapa uygun lens kullanmaz ise uzun vadede orunlara sebep oluyor( alışveriş yapmak istediğim sitenin açıklamasıydı bu). O nedenle bilginiz olsun. Zaten ben satmak için bir yorum yapmadan arkadaşım bana verirmisin diye önerdi farketmişsinizdir. Neyse uzatılacak mesele değil haklısınız bu hassas bir konu.

aynen canım esmeralda reng, bu renk esmeraldayla elde edebilirsiniz

quartzocum katılıyorum esmeralda aynen

canı sıkılan ablama sarıyor ya hayırlısı...
Evet ablacım sen yokken biz biraz velvetica ile dertleştik umarım doğru şeyler söylemişimdir.Yanlışım varsa düzelt...

Velvetica'cım bence o da olur.Eski mel bile sana oldukça yakışmış benim görüşüm.

ya bu renkte öyle güzelkiiiiii. bende istiyorum. fotolara bakarken denk geldi. nasil dogallll. acaba kendi göz rengi nasil?

canım bu ela-yeşil bir gözde denenmiş. Ama kahverengi gözdede hemen hemen aynı renk ama bu derece değil yanıltmasın seni sonra alıpta bende niye bu kadar durmadı deme.Ama opak lens olduğu için renkte bir değişme olmuyor ton aynı her gözde ama açıklık koyuluk olarak diyorum.Biraz beklersen senin için cristallerimi deneyip fikir vermesi için ekleyebilirim. Sevgiyle..

Son düzenleme:
Merhaba ben lens almak istiyorum solitica ve nasıl ulaşabilirim size mail adresiniz varmı beni ekleyin
Lütfen acık renk lens almak istiyorum :)

-İyi geceler, ceza adı altında 1 günlük hesap bloke etmek durumunu ben de yaşadım. Verilen ceza ilk ihlalde üyeliğin iptal edilmesi olsaydı ilgililerin bu kesin ve tavizsiz tavrına saygı duyabilirdim. Ama o zaman da bu ceza uygulamasının kimin aleyhine olduğu tartışılırdı. Bu siteden bilgi hizmet ve kolaylık ummak haricinde hiçbir ticari, maddi kazancımız olmadığı için KK'nın hayatımızdaki yeri ne olabilir, ne kadar olabilir? 2. el alım satım yapılmasının yasak olmasının lens satışıyla ilgili hanımla olan satış sözleşmelerindeki herhangi bir maddeye bağlıyorum. Sağlık faktörü bu noktada samimi değil. Zira lens solüsyonu içerisinde lensin kimyasını bozmayacak aynı zamanda bakteri üremesini engelleyecek bir dezenfektan. Sonuç olarak insanların aralarında değiş tokuş yapması sıfır ürün alımını belli bir derecede düşürebilecek bir durum. Editörlerin Genius Gestapovari üslupları yorumsuz. Bu nedenle bu siteye son girişimdir. Eğer LÜTFEDİLMİŞ İSE hesabımı kapatıp böyle ortamlardan sanal da olsa uzak kalmayı tercih ediyorum.

Bazı kötü niyetli kimseler forumu lens satışı konusunda çarşamba pazarına çevirdiler burada süresi bitik lensleride birbirine satmaya çalışan kötü niyetli insanlar var üstelik lenslerin içerisindeki mikropları bırakın sıradan lens dezenfektanını 1 hafta lensleri içinde bekletiğimiz aosept plus bile temizleyemiyor çünkü o lensler nasıl olsa elden çıkacak diye 7 veya 8 kişinin elinden gözünden geçiyor ikinci el lens satışı sıfır lens satışına hiçbir zaman zarar veremez sadece sizin için kandırılma ve mikrop alma açısından zarar görmenize neden olur tabiki bu sizin tercihinizdir istediğiniz gibi davranmakta serbestsiniz ..

Son düzenleme:

Olayı ne güzelde çarpıtmışsınız, okuyanlar 2. el satışından ceza aldığınızı zannedecekler, iyi taktik, siz 2. el lens satışından değil, iletişim bilgisi paylaşmaktan ceza aldınız, iletişim bilgisi paylaşımı yasaktır, bu yasak üyelerin güvenliği açısından konmuştur, forumu okuyan herhangi bir ziyaretçi telefon numaranızı ele geçirip rahatsız etmesin diye, biz iletişim bilginizi silene kadar birileri kenara yazmışta rahatsız ederse, sorumululuk size ait, 2009'dan bu yana üye olup bu kurallardan habersizseniz zaten yapacak birşey yok.

Bu sitede 2. el lens satışı, telefon, mail, açık adres gib iletişim bilgileri paylaşmak yasaktır.

ya bu renkte öyle güzelkiiiiii. bende istiyorum. fotolara bakarken denk geldi. nasil dogallll. acaba kendi göz rengi nasil?

bu kişinin göz rengi oldukça acık ama benm göz rengim de orta kahve ve cristallerim muhteşem duruo. doğallık harika ve inanılmaz açık duruo. htta diyebilirimki beyaz ışıkta böle açık duruo cristaller bende de. tavsiye ederim kesinlikle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…