Kontakt Lens Solotica lens kullananlar ya da kullanmayı düşünenler fikirlerinizi bekliyorum

verde marine ve azul arasında kalan arkadaşlara karşılaştırma yapabilmeleri için yabancı siteden resim linkleri veriyorum...aynı kişi hem verde marine hem azul kullanmış makro çekim de var...

Verde marine makro çekim
Imageshack - imagem645.jpg

verde marine uzaktan
Imageshack - imagem041n.jpg
Imageshack - imagem058.jpg
Imageshack - imagem185e.jpg

azul makro çekim
Imageshack - imagem028a.jpg

azul uzaktan resimler (bende de aşağı yukarı böyleler) (ama takanın gözleri benden daha sarılı kahve)
Imageshack - azul3.jpg
Imageshack - imagem552.jpg
Imageshack - imagem059m.jpg

siteyi kaplamasın diye link olarak koydum resimler çok büyük...

Son düzenleme:
güneşcim bu adamın kendi gözü orta kahveden çok açık kahve hatta direk açık kahve değilmi onunda etkisi var çünkü mesela bendeki verde marine bundakiyle alakası yok bendeki yeşile kaçtığı için kendimdekini daha doğal buldum ben bundaki Azulun pupilide çok geniş durmuş sanki ya ama şunlara baktıkca cor serisinin muhteşem rahatlığı geldi aklıma çok iyi hatırlıyorum cor ice'larımı kullanırken arada aynaya bakardım hala gözümdelermi diye öyle hissedilmiyodu diyodum yok bence bu lens olamaz kendi gözüm bu benim

evet canım adamın göztonunda yoğun sarılık var..ama kapalı mekanda hepimiz gibi gözü koyu kahve-siyahmış gibi görünüyor..yani ışık alırsa sarı tonu çıkıyor..azul videosunda gözleri simsiyah gözüküyordu..her şartta bariz sarı gözlü değil..

evet sende daha doğal ve kaynaşmış duruyor verdemarineler..birşey daha dikkatimi çekti..makroçekimde sanki onun verdemarineleri azula göre çok daha opak gibi çıkmış azuldan daha yoğun boyamalı gibi geldi onun verde marinesi..tabi ki gözrenginin de etkisi vardır senin dediğin gibi..

bu arada eklemek istiyorum..bu canlı renklerde daha orta kahveler (yani bu adam gibi gözünde yoğun sarı olmayanlar) bu renkleri daha iyi taşıyor..bu adamın gözünde verde marine ve azul kaynaşmamış..azulun gözlerimi 2 renkli gösterdiği durumlar çok nadir...daha koyu gözle daha iyi kaynaşıyor olmalılar...
azulun bendeki duruşunun (açıklık koyuluk ve ton olarak) bu adamdan farkı yok..benimki daha iyi kaynaşıyor gözümle tek fark o..demekki her gözde aşağı yukarı bu duruşta ve kesinlikle verdemarineden daha koyular diyebilirim bu sonuca bakarak...çünkü benim gözüm kızıl kahve bu adamınki yoğun sarı kahve..ama rengi bendekinden farklı durmamış..bu adama azul pek gitmemiş verde marine daha iyi olmuş..ama sendeki kadar iyi değil :)
kendisi de zaten azulun sadece belirgin ışıklarda resimdeki gibi göründüğünü söylemiş tıpkı benim pencere önünde böyleler dediğim gibi..ama yine de diğer markaların koyu mavileri gibi tam lacivert değiller daha açıklar...ama gökmavisi de değil..tam okyanus mavisi..siyam kedilerinin gözlerine benzetiyorum

Son düzenleme:
gunes azullar boncuk boncuk durmus cok begendim cok dogal gercekten canim:)video senin gozunde ki durusu degilmi ?tabanin koyu olmasina ragmen muhtesem durmuss

çok yakışmış azullar.
zaten favorim

canımcığım delirdin mi şaşırdın mı o güzelim crystallarını nasıl satarsın şahane olmuştu sana yaa hayır satma sakın neden satıyorsun alışamadın mı çok yakışmıştı halbukiiii
brownii canım ahh içim gidio sorma erkek arkadaş kıskançlığı desem yetermi

gunes azullar boncuk boncuk durmus cok begendim cok dogal gercekten canim:)video senin gozunde ki durusu degilmi ?tabanin koyu olmasina ragmen muhtesem durmuss

teşekkür ederim canım :) evet video bana ait :)
keşke başka canlı mavi tonları da çıkarsa solotica..bu 1 tane bana yetmiyo :26:..
sonbahar ve kış için koyu kıyafetlerle ve mavi kazakla çok uyumlu oluyor ama yazın açık renk giysilerle bu rengi kullanamam...beyaz tişortle falan feci sırıtır
o yüzden saç rengi sarı ve kumral olanlara ve genelde açık renk kıyafetler giyenlere bu rengi öneremem :)
başka markaların canlı koyu mavilerini de araştırıcam bakalım yaz mevsimi için bi mavi çıkacakmı :)

Son düzenleme:

ee bütün lensleri satcaksın ozaman sen :26: valla benim nişanlımda hiç sevmiyo lens ama bi şekilde kabullendiriyorum artık

kızlar iyi hoşta bu azulların mavisi yapay bi mavi yaa tüp başlığı gibi,dimi ama ?

evet yapay bir ton olduğuna katılıyorum ancak tüp başlığı bidon vesaire tarzı çirkin benzetmeler yapılacak kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum...

bu tarz renklerin diğer lens renklerinden farkları, bunları kullanmanın lens takmaktan öte kıyafet giymek gibi bi durum olması..
yani bu lensin yakışması için belli şartların birarada olması gerekiyor..
göz rengini tekrar eden renklerde aksesuarlar veya kıyafet rengiyle tamamlanmasını gerektiriyor...bunlar alelade bir lens olmaktan öte imaj lensi sınıfına giriyor...
sonbahar ve kış aylarında koyu renk saçlar ve koyu kıyafetleri tamamlayacak türde bir lens rengi..
sarı saçlara ve açık renk kıyafetlere uygun değil...ama kışın canlı mavi bir atkıyla yada mavi kazakla (hatta siyah kazakla bile) çok hoş duruyor..
yakıştırabildikten sonra her rengin bir güzelliği var diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
azulların rengini bence siyam kedisi göz rengine benzetmek daha uygun..illa birşeye benzetilecekse...

Son düzenleme:

katılıyorum eğer lensi sadece imaj değiştirmek için takıyosan tabiki haklısın,aksesuar olarak bakabilirsin ama lensi bazıları bu benim doğal göz rengim diyebilmek ve insanlarıda buna inandırmak için takıyor,eğer öyleyse çok taklit bi renk yani ben bu rengi nerde görsem lens olduğunu anlarım.verde marine de aynı şekilde mesela sadece azul için demiyorum bunu yani.üstüne alınma sendeki duruşunu ben çok beğendim sırıtmamış ama hadi solotica firmasını eleştirelim dersen renk çok sahte,benzetmeleri çirkin diye nitelendirmekte yanlış sonuçta zevk meselesi,mesela o siyam kedisinin gözlerinede hiç benzemiyor bu lensin rengi.

evet imaj lensi olarak takıyorum ve kimseyi de mavi gözlüyüm diye kandırma niyetinde olan özenti insanlardan da değilim...ergenlik çağımı çoktan geçtim...azulun yakışması için gerekli olan şartlara uyduğum için bu renk ne kadar imaj değiştirme lensi de olsa bende çok doğal duruyor ve gören herkes kendi gözüm zannediyor...sanırım ben bu durumda istisna oluyorum..

ama yine de bence her renge saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum..benim de soloticada beğenmediğim renkler var mesela mel gibi...ama hiçbir zaman mel için gayet de çirkin benzetmeler yapabilecekken renklere olan saygımdan ve kullananlara olan saygımdan ötürü böyle garip nesnelere benzetmedim o lensleri...en fazla verde marine için böyle göz rengi yok demişimdir..yada grafite için yağmur bulutu demişimdir..ama eleştirinin de bir sınırı olduğunu düşünüyorum...
azula veya başka bir renge çirkin benzetmeler yapmak hem renge hem de rengi kullanana saygısızlıktır bence...
tabiki beğenmediğin lense beğenmiş gibi yapın demiyorum ancak ileri de gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum

Son düzenleme:

olayı kişiselleştirmen garip bence lensden bahsedıoruz burda herkes ne yorumlar yapıo benımle alıp weremediğin bişimi war yoksa pohpohlanmak mı istıosun ewet gunesçım harıka durmuş çok doğallar. yazdığın okadar seye cewap yazmadım sana bıdon demedım solotıca azula bıdon dedım kendınde söyledın zaten rengını açmıssın gule gule sağlıkla kullan daha da cewap yazmam ...

sizin iltifatlarınıza ihtiyacım yok ben gerçeği aynada görüyorum...sizin pohpohlarınıza da kalmadım..
benim derdim renklere yapılan saygısızlıkla ilgilidir...
renklerin hepsiyle yakından ilgili olan birisi olarak hazmedemediğim şey budur...
renklerlein hepsiyle barışık olmak gerektiğini düşünüyorum

Son düzenleme:
çok alakasız bişeyden basediyosun şuan farkındaysan,biz renklere hakaret ediyosak sende su bidonlarına hakaret ediyosun ki bi çok insanın o su bidonlarına nasıl ihtiyacı var şimdi bütün su bidonları voltran oluşturup seni mahkemeye verebilir.

bende mel rengi bi lens almam mesela çünkü kendi gözlerim o renk yani o göz rengiyle doğan insanlar var etrafta,yada ben lenste belirgin renklerden hoşlanırım eğer amaç imaj değiştirmekse bu köklü bi değişim olsun derim mel almam ama bu tercih meselesi,bazısıda ufak tefek farklar olsun der göze batmasın ister onu kullanır saygı duyarım çok normal ama mel gibi bi renk yapay diyemem çünkü doğal göz rengi mel olan milyonlarca insan var

verdemarine gelince evet,doğal durmuyo ben öyle bir göz rengine sahip olan insan görmedim varsada milyonda birdir herhalde,

azula gelince pepsi şişelerinin kapaklarının içinden çıkan mavi yuvarlak plastikler gibi diyip benzetmemi değiştiriyorum azul adına alındıysan.kendisinden çok özür dilediğimi ilet selam söyle,üzülmesin.

renklere yapılan benzetmeler sahiplerini de incitebilir..neden dersen burada o bahsedilen rengi kullanan kişi benim ve büyük ihtimal bendeki duruşuna bakarak böyle ilgisiz bir benzetme yaptın...
ben bunu sadece kendi lensim için düşünmüyorum..mesela mel veya gialloya da zeytinyağı diyenler oldu ve ben bu eleştiriyi de garip ve saçma buldum...dünyada bir göz rengini gözle ilgisi olmayan cansız nesnelere benzetmenin mantığını anlamış değilim...başka bir canlının veya başka bir kişinin göz rengine benzetilerek de örnek verilebilecekken neden böyle benzetmeler yapılıyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…