Kontakt Lens Solotica lens kullananlar ya da kullanmayı düşünenler fikirlerinizi bekliyorum

evet güneş, bu ihtimal de beni düşündürmüyor değil aslına bakarsan ...
sanırım oluruna bırakmakta fayda var ....

bu çok çok yanlış bir yöntem.aksine göz numarası büyür kullanmadığı için.gözlüğü düzenli kullanmak gerekir.eğer bazen kullanıp bazen kullanmazsanız numara ilerler.bazı gözler vardır kullanılsa bile ilerler ve bir süre sonra durur.bu kişinin göz kusuruyla ve yaşıyla alakalıdır.sabah yüz yıkanınca takılması akşamda yatarken çıkarılması gerekir normalde.sizin için çok önemli olmayabilir 025 halk arasında dinlendirici diye tabir edilen bir numaradır.doktor çalışırkenmi yoksa daimi mi verdi onu bilemiyorum ama böyle kulaktan dolma bilgilere bakmayın doktorunuza danışın yoksa göze yazık edersiniz .

gözünüzün ilerlemesinin tek nedeni değil belki ama en büyük nedenlerinden ikisi ni söyleyebilirim.1.si daimi kullanmamış olmanız(daha öncede yazdığım gibi takıp çıkarmak çok yanlış bir yöntemdir) 2.si doğru çerçeve kullanmamış olmanızdır.camın tam odak noktasından yani ortasından bakmanız gereklidir herzaman.çok küçük çerçevelerde hasta odağı çoğu zaman yakalayamaz bazen üst boşluktan bazen aşağıdan görür.buda hem görüş netliğini bozar hemde göz kusurunu arttırır.hele birde astigmatlı bir göz varsa ortada o zaman daha da kötü olur tabi.zaten odağı yakalayamadığı için hastada başı ağrısı ,baş dönmesi gibi sorunlar yaratabilir o zaman.

Son düzenleme:

evet canım haklısın.astimatta süreklilik önemli ben kullanamadım hiç bir zaman devamlı olarak.çok canımı sıkıyor gözlük kullanmak ve dediğin gibi baş ağrısı da yaptı alışamadım lenslerimi hep kullanıyorum ama lensler de astimata zararlı fakat napıyım başka bi yöntem bulamıyorum çizdirmek istedim yaşın küçük dedi doktorlar ama küçük çerçevenin zararlı olduğunu bilmiyordum canımm aldığım gözlükçü bile uyarmadı ya

amaç satmak olunca maalesef uyarmıyor gözlükçüleryapar tabi astigmat varsa hele bırak çerçevenin üstünden bakmayı camın bile tam ortası değilde hafif kaydırıp baksan bile görüş netliğinde bozulur gözünde bozulur.takamamanda çok normal bu yüzden.senin yerinde olsam yüzüme uygun olan bir gözlük alırım(çok dar olmasın hafif yuvarlağımsı olsunki odağı iyi yakala)onu evde kullanırsın.dışarı çıkarkende o güzel lensslerini takarsın.zaten tıp çok gelişti birsüre idare et sonra çizdirirsin olur biter

ah canım keşke çizdirmek de çare olsa bizim bir kaç hastamızda ameliyat olmasına rağmen numarası tekrar büyüdüyine gözlük kullanıyorlar ve yine ameliyat olacaklar şu astimat maşa bela ama dediğin gibi ben bi daha muayeneye gidip gözlük yazdırayaım genişlerden bir gözlük olıp evde onu kullanayım bilgisayara bakarken takıyorum hala ..sıkıntı oluyor mide bulantısı bile yapıyor

reyhancım saçlarına bayıldım tatlım güle güle kullan bide kahkülden vazgeçme bu kadar yakışan birini görmedim henüz

reyhan sen quartzolarını deneyiptemi aldın?benim gördüğüm en doğal duruş sanırımsende görünce gaza geliyorum sonra vazgeçiyorum çünkü herkeste böyle durmamışki:44:

güneş güle güle kullan,çok hoş duruyor,yemyeşil valla...
sende çok beğenmişsin zaten .

darısı başıma ama ben daha açık mavi bir lens bulamadım :26:

Güneş güle güle kullan verdelerini, gayet hoş ve doğal görünüyorlar Kimsenin cesaret edemediği renkleri deniyorsun sırayla ve hepsi de güzel duruyor sende İstediğin tonu verdi mi peki canım?

güneş güle güle kullan,çok hoş duruyor,yemyeşil valla...
sende çok beğenmişsin zaten .

darısı başıma ama ben daha açık mavi bir lens bulamadım :26:

teşekkür ederim canım..bence sen lensini buldun..boşuna arıyorsun başkasını

Güneş güle güle kullan verdelerini, gayet hoş ve doğal görünüyorlar Kimsenin cesaret edemediği renkleri deniyorsun sırayla ve hepsi de güzel duruyor sende İstediğin tonu verdi mi peki canım?

teşekkür ederim canım görüşlerin için
evet canım tam istediğim gibi durdular :) diğer markaların yeşilleri gibi gözümü koyu yeşil yapıyım derken siyaha döndürmediler veya giallolar gibi beni sarartıp soldurmadılar da..
renk karakterine gelince...azulla karşılaştırırsam çok daha soft ve pasteller ama aynı zamanda da gözle görülür değişiklik sağladılar...soluk değiller ama cırt diyebileceğim kadar fosforlu da değiller...birazsoftluk da var biraz fosfor da var...gözlerimi çok açtı diyemem ama koyultmadı da..aynaya bakınca yine kendi gözüm kadar koyu (belki de 1-2 ton açık) ancak resmen koyu yeşil göz görüyorum....bence herşeyi tam ayarında

Son düzenleme:
kızlaaaar solotica uzmanlarııııı
size bir sorum olacak

acaba soloticaların pupili en dar olanı hangisi yani topazio nun pupil boşluğu crystalinkinden dahamı dardır acaba ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…