- Konu Sahibi White Mocha
-
- #16.321
evet güneş, bu ihtimal de beni düşündürmüyor değil aslına bakarsan ...hemen ümidini kesme canım..charmlar sana çok güzel yakışıyorlarbence hiç maceraya atılmaya gerek yok...charmdan ayrılma derim..sana çok yakıştılar ve senle bütünleştiler belki alıştığın serinin dışına çıkınca sadece rengin koyuluğunu değil serinin dokusunu da yardırgama ihtimali var..
valla iyi yöntemmiş canımcım..aslında sen de günün çalışmadığın saatlerinde..mesela evde falan kendini gözlüksüz ve lenssiz olarak alıştırmayı denesengünde yarım saat bile numaralı lens olmadan dolaşsan kar kardır :)
biraz da bilgisayara bağımlı bir işim var bu sebepten de kaynaklandı az biraz ama bi tanıdığımın gözleri 2,5 olana kadar tak çıkart yaptı durdu.en sonunda gittiği doktor 2.75 olmuş gözlerin dedi reçetesi 2,75 ti .2numara bir gözlük aldı tabi kurum karşılamıyor reçetede yazmadığı için. aradan bir yıl gecti tekrar kontrole gitti tabi doktora bişey söylemiyor çakall.:) doktor 2.5 gözleriniz dedi.bu sefer 1,5 aldı şu anda 2 numara gözleri giderek azaltıyor görme sıkıntısı çekse bile numarasını küçültüyor zamanla. fakat çook zaman alan ve masraflı bişey birde görme konforunun elinden alınması kadar kötü bişey yok.ben gözlüklerimi aldım çerçevesiz minicik bişeydi.var yok arası bişey yani. ama 1 gün daimi belki takmamışımdır bile. takamadım daha doğrusu durakta otobüs beklerken araba yaklaşınca takardım düğünlerde insanları tanımak için bakardım.çok şükür lenslerimi numaralı aldım da kurtuldum bu sıkıntıdan keşke gözlerim hiç bozuk olmasa keşke
gözünüzün ilerlemesinin tek nedeni değil belki ama en büyük nedenlerinden ikisi ni söyleyebilirim.1.si daimi kullanmamış olmanız(daha öncede yazdığım gibi takıp çıkarmak çok yanlış bir yöntemdir) 2.si doğru çerçeve kullanmamış olmanızdır.camın tam odak noktasından yani ortasından bakmanız gereklidir herzaman.çok küçük çerçevelerde hasta odağı çoğu zaman yakalayamaz bazen üst boşluktan bazen aşağıdan görür.buda hem görüş netliğini bozar hemde göz kusurunu arttırır.hele birde astigmatlı bir göz varsa ortada o zaman daha da kötü olur tabi.zaten odağı yakalayamadığı için hastada başı ağrısı ,baş dönmesi gibi sorunlar yaratabilir o zaman.
evet canım haklısın.astimatta süreklilik önemli ben kullanamadım hiç bir zaman devamlı olarak.çok canımı sıkıyor gözlük kullanmak ve dediğin gibi baş ağrısı da yaptı alışamadım lenslerimi hep kullanıyorum ama lensler de astimata zararlı fakat napıyım başka bi yöntem bulamıyorumçizdirmek istedim yaşın küçük dedi doktorlar ama küçük çerçevenin zararlı olduğunu bilmiyordum canımm aldığım gözlükçü bile uyarmadı ya
amaç satmak olunca maalesef uyarmıyor gözlükçüleryapar tabi astigmat varsa hele bırak çerçevenin üstünden bakmayı camın bile tam ortası değilde hafif kaydırıp baksan bile görüş netliğinde bozulur gözünde bozulur.takamamanda çok normal bu yüzden.senin yerinde olsam yüzüme uygun olan bir gözlük alırım(çok dar olmasın hafif yuvarlağımsı olsunki odağı iyi yakala)onu evde kullanırsın.dışarı çıkarkende o güzel lensslerini takarsın.zaten tıp çok gelişti birsüre idare et sonra çizdirirsin olur biter
güneş güle güle kullan,çok hoş duruyor,yemyeşil valla...
sende çok beğenmişsin zaten .
darısı başıma ama ben daha açık mavi bir lens bulamadım :26:
Güneş güle güle kullan verdelerini, gayet hoş ve doğal görünüyorlarKimsenin cesaret edemediği renkleri deniyorsun sırayla ve hepsi de güzel duruyor sende İstediğin tonu verdi mi peki canım?
güneşcim hayırlı olsun verdelerin gayet canlı olmuşlar güle güle kullan
güneş güle kullan canım verdelerini çok güzel durmuş yeni seri canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?