- Konu Sahibi White Mocha
-
- #18.221
çok saol nilcim inşallah hayırlı olur =)
oksijenli su lensin rengini açıyr mydu yoksa koyulaştıryr muydu ?
nette buldum ,başka bir sitede daha önce okumuştum bunu..kişi şöyle yazmış :
oksijenli suda ve guneste bıraktıgım ocrelerimden biri seffaf lense donusmus o kadar rengi atmıs golgede kalmıs biri o azcık renk kaybetmis ama tadından yenmez eski seri ocrelerime benzemis cok ama cok sevindim...
okisjenli sudan iyice arındırıyorum tabiki, 3 kere fln solusyon degistiriyorum. balkonda oglen gunesinde acıkta ve saf oksijenli suyun icinde beklettim. yanlız hala ne kadar guıvenilir bilemiyorum, lensin tum boyasıda akabilir. bir tane ocrem ole gitti. ama ben zaten onları opak diye sevimiodum zaten alienimda soledi benim rengim mel.
bence yarım saatte bir kontrol ederek beletin oglen gunesi ideal. okisjenli su ısındıkca bence boyayı zozuyor. reaksiyona giriyor aynı sac rengi aacmak gibi. mesela bizim dis beyazlatıcılarının etkern maddelerindede hidrojen peroksit vardır. bu is tamamen uydurma oldu umut fakirin ekmek kapısıdır hesabı
ama bu işlemi koyulaştırmak için yapmış..yinede dikkatli olmanı öneririm..
sedacim charme icelar sanirim bende sendeki gibi durmayacak benim gozler acik kahvegoz capımı bılmıyorum doktor soylemısdı gecen ay ama unuttum :) ... benım kendı goz rengım koyu kahve... kayma yapmıyor lens kesınlıkle cok rahatt cok memnunum...
sana facebookdan cevap veremiyorum canım beni sildinmi beni face book adresinden yoksa nerelerdesinnn:)
sedacim charme icelar sanirim bende sendeki gibi durmayacak benim gozler acik kahve
sen zaten hiç değiştirme canım charm ıce.larını bebekler gibisin maşşallah
bildiğim kadarıyla solduruyormuş...oksijenli su aslında hidrojen peroksit içeriyor...mesela AOSEPT diye bir solusyon var,bu solusyonun da aktif maddesi hidrojen peroksit...bu solusyon özellikle fazla protein biriktiren lensleri dezenfekte etmek için kullanılıyor....yıllar önce şeffaflarım için kullanmıştım,lensleri ilk taktığında cayır cayır yanıyor gözlerin...yalnız açıyor mu koyulaştırıyor mu emin değilim...
canım lenslerin yapısını koyulaştıran 2 türlü sebep var..birisi lensin boyama yapısına hasar veren solusyonlar ( mesela sauflon all in one light uzun süre kullanılınca lensin boyamasında noktalar görünür hale geliyor ve opaklık azalıyor) veya oksijen falan gibi renk açma işlemleri...aosept de de nemlendirme özelliği yoksa daha ziyade temizlik üzerine yoğunlaşmış bir solsuyonsa büyük ihtimal lensin rengini önce soldurur daha açılmış gibi gösterir..sonrada lensin boyamalarını azaltır..bu da opaklığı azalttığı için koyulmuş gibi gösterir..yani önce açar sonra koyultur...sauflon ve benzeri solusyonlar lenslerin rengini bir süreliğine açılmış gibi gösterir ama kullanım çok uzun sürerse lensin boyasını azaltır boya azalınca da lens koyulaşır...
2. si de lensin boya yapısına zarar vermeyen ama lensleri daha fazla nemlendirdiği için olduğundan daha koyuymuş gibi gösteren solusyon markaları (opti -free, freshcare aqua gibi)
eğer lenste problem edilen şey opaklıksa sauflon kullanılabilir veya oksijenle açma yapılabilir..
ama sorun opaklık değil de rengin açıklığıysa rengi nemlendirerek koyu gösteren solusyon markalarını denemek daha mantıklı.....çünkü nemlenerek koyulaşma beğenilmezse eski solusyon markasına geri dönülüp bu durum geri döndürülebilir..ama uzun süre sauflon kullanmanın yada oksijenin geri dönüşü yok...
sedosh senn dogal goz rengin nedir benmki cok koyu kahva siyaha yakın sennki nasıl ???
bende charm ice almayı dsnyorumda resim varsa birde koyablrmsn?
cnm benımde koyu kahvee ayrıca arkadasımında gozlerı sıyah oda benım ıce larmı denedı ondada aynı benımkı gıbı oldu rengı sıparıs verdı oda aynısınden resımlerım bunlar Eki Görüntüle 167383 Eki Görüntüle 167384 Eki Görüntüle 167385
sedosh güle güle kullan ...
bu resimler flaşlı ama değil mi ? flaşsız ve gün ışığı resimlerinide eklersen sevinirim ..
çok hızlısınsaol canım evet flaşlı ok bırazdan flassız da resım cekıp koyarım yarında gun ısıgında cekıp koyarım kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?