Svegili greyfurtcum derlerse desinler diyorum. Bak yukarda diyo ki 5 saat uzağımdan anca kryfe geldiler dar zamanımda gelmediler. Bebeğin banyosuna kadar yaptırdım. Bu kadar çok misafir normaldir olur kalsın demiyorum ki. Bak bu denli istemiyosa bu ne gönülleri hoş etmektir diye soruyorum. Bu ikiyüzlülük değil mi?Öyle değil canım. Senin de etrafında mutlaka vardır. Ne kadar kibarca anlatsanda anlamazlar. Biz orda kapımız var bildik yüzümüze çarptı derler. Bir de kalabalıklar. 3 kardeş birden birbirini gazlar işler iyice karışır.
Çok şükür ailemde böyle insanlar yok. Kalabalık bir aile değiliz zaten. Ama çevreden görüyoruz hep.
Aynen anlattığınız gibilerÖyle değil canım. Senin de etrafında mutlaka vardır. Ne kadar kibarca anlatsanda anlamazlar. Biz orda kapımız var bildik yüzümüze çarptı derler. Bir de kalabalıklar. 3 kardeş birden birbirini gazlar işler iyice karışır.
Çok şükür ailemde böyle insanlar yok. Kalabalık bir aile değiliz zaten. Ama çevreden görüyoruz hep.
O zaman bilemicem tabi emrivakiyse zor yardim etmemeleri de sıkıntı ama ilk basta o yola çıkarken o kadar kişiye yatak açabileceginizi düşünmeleri de garip bi insanin evinde kaç koltuk olabilir ki ya da döşek ya da yorgan yastık çok garip benim de kardeşim var ama evimin kapasitesini bilir sonuçta neyi yapıp neyi yapamayacagimi bilir . Biz detay bilmiyoruz yorum yapiyoruz gerçi mesela siz de önceden gidip kaldiysaniz uzun sure onlar da o yüzden cesaretlenmiş bu durumu normallestirmis olabilirlerHaberli gelmediler ama haberli bile olsa gelmeyin diyemezdim sanırım
Sadece düğüne geliriz dediler gelecekleri gün yoldayız dediler bu kadar..
Yani rahatsızlığımı dile getirmişim evet yardımcı olsalar bu kadar rahatsız olup burada konu açmazdım.
Ben onlardan uzağım çok bi kıymetim yok yani aylarca yıllarca gitmesem gel demezler gitsem de eşimle gider 2-3 gün kalır dönerimSizin yüzünüz çok yumuşak sanırım. Çok rahatlar. Aile yapınız böyledir. Mesela siz de onlara gitseniz böyle ağırlanırsınız diye düşünüyorum.
Aaa tabi ki ağırlayacaksın demiyorum asla. Gelen insana layığınca muamele etmek lazım.Bu konuda haklısın.
Sizin derdiniz sömestrde misafir ağırlamaktan daha büyük yalnızAynen anlattığınız gibiler
Misal veriyorum ikizlerim yeni doğmuş lohusaydım yine böyle ekstra 4 kişi daha vardı bendeydiler hem ikizlerime hem onlara koşuyorum
Sütüm o gece akmamış stresten ben de çocuklar da eşim de uyumamışız onlar ertesi gün benim öyke yorgun üzgün olmama kızıp küsüp gittiler
Normali şu değil midir?
Lohusa kadına psikolojik ve fiziksel olarak ekstra yardım edilir çocuk bakımına bi el atılır sütün akması için bişeyler yapılır vs vs
Geçemem yorum yapıcam. Konuya ekleseydinYa şöyle üsturupsuz yorum yapanlara tahammülüm yok siz konumu saçma absürt bulduysanız ya da beni tuhaf bulduysanız okuyup geçin.!
Merve misafire de kötü davranılmaz ki. Gelene çiçek gibi bakarım ne olursa olsun. Kayınvalideciğim geldi aklıma.Svegili greyfurtcum derlerse desinler diyorum. Bak yukarda diyo ki 5 saat uzağımdan anca kryfe geldiler dar zamanımda gelmediler. Bebeğin banyosuna kadar yaptırdım. Bu kadar çok misafir normaldir olur kalsın demiyorum ki. Bak bu denli istemiyosa bu ne gönülleri hoş etmektir diye soruyorum. Bu ikiyüzlülük değil mi?
Ahhh işte o an yapmak istediğim yorum unuttumKonu sahibine hak verdim. Yorumları da acımasız buldum. Üstelik karşılaştırma yaparken "eş ailesi olsa neyse ama kendi ailen" denilmiş. Burada da çifte standart devreye girdi demekki. Eş ailesi bizde kalırsa reddetmeliyiz, kendi ailemiz gelince şikayet etmemeliyiz öyle mi? Kızcağız yorgunum, dinlenemedim diyor.
Iyi de sen bir suratsız kvden bahsediyosun. Burda ordu varMerve misafire de kötü davranılmaz ki. Gelene çiçek gibi bakarım ne olursa olsun. Kayınvalideciğim geldi aklıma.
Kayınvalidem gelse günahım kadar sevmem. Ama gelme demem. Oo anne bekleriz buyrun gelin deriz. Gelince de çiçekler gibi bakarız. İşin gücün arasında koştur koştur herşeyi hallederim. Sonra o gider gelinin evinde hiç rahat edemedim der.
Sanırım bende ikiyüzlüyüm.
Gelen kisi kaynana gorumce olsa hep birlikte kiyamet koparirdik burda. Kardes olunca ne dgisiyor, sofralar yataklar kurulup kaldiriliyor. Ucundan tutsalqr kac yazar, yine ev sahibine tonla is. O kadar cocukla kimse kimsenin ustune keyfi gitmemeli. Hadi gitse bile 1 i gider, iki üç aile bir evde yatili kalamaz. 2 ayri kiz kardesi bir erkek kardesi 3 aile gelmis kadinin ustune, zulum degil de nedirKardeş olmasa haklısınız reddedin derdim de kardeş bunlar ya. Zaten geldiklerinde yan gelip yatmazlar bekar evinizdeki gibi herşeyi ortak yaparsınız. eşiniz rahatsız olsa anlarımda sizinki biraz tuhaf kaçmış. Pandemi olayında haklısınız ama.
Öyle bi anlatıyorsun ki parazitler gibi. Cnm merve haklı o zaman mesafe koy. Soğuk dur böyle böyle uzaklaşırlarBen onlardan uzağım çok bi kıymetim yok yani aylarca yıllarca gitmesem gel demezler gitsem de eşimle gider 2-3 gün kalır dönerim
Onlar kendi keyifleri için bana gelir istedikleri kadar kalır sizden de ufacık bi yorgunluk belirtisi bile olsa istemiyorsun deyip küserler
Evet genel olarak anlayışsızlar ve evet bana sorsanız seviyorum canım ciğerim zarar gelsin istemem ama görüşmek de istememSizin derdiniz sömestrde misafir ağırlamaktan daha büyük yalnızgörüşmeseniz yeridir.
Okumadınız sanırım yorumlarımıOkul zamanı da okul var niye geldiler olurdu.
Evet tatil zamanı insan dinlenmek istiyor ama kız hadi kalk yemeği sen yap diyebilirsin ki ablana. Çocuklar az büyükse eline toz bezi verirsin. Diyemeyecek olsan gelmezlerdi bence.
Bende bi tatil yapayım siz burdayken dersiniz. Kendiniz germek yerine bazı şeylerin şükrünü bilmek gerek.
Bir tık uzak olsa idi bu işleri söyleyemeyeceğim için zor olurdu ama bu insanlara iş söyleyebilirsin. Yok söyleyemem dersen mesafeli davranmak en pratik çözüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?