Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Svegili greyfurtcum derlerse desinler diyorum. Bak yukarda diyo ki 5 saat uzağımdan anca kryfe geldiler dar zamanımda gelmediler. Bebeğin banyosuna kadar yaptırdım. Bu kadar çok misafir normaldir olur kalsın demiyorum ki. Bak bu denli istemiyosa bu ne gönülleri hoş etmektir diye soruyorum. Bu ikiyüzlülük değil mi?

Aynen anlattığınız gibiler
Misal veriyorum ikizlerim yeni doğmuş lohusaydım yine böyle ekstra 4 kişi daha vardı bendeydiler hem ikizlerime hem onlara koşuyorum
Sütüm o gece akmamış stresten ben de çocuklar da eşim de uyumamışız onlar ertesi gün benim öyke yorgun üzgün olmama kızıp küsüp gittiler

Normali şu değil midir?
Lohusa kadına psikolojik ve fiziksel olarak ekstra yardım edilir çocuk bakımına bi el atılır sütün akması için bişeyler yapılır vs vs

Konu sahibine hak verdim. Yorumları da acımasız buldum. Üstelik karşılaştırma yaparken "eş ailesi olsa neyse ama kendi ailen" denilmiş. Burada da çifte standart devreye girdi demekki. Eş ailesi bizde kalırsa reddetmeliyiz, kendi ailemiz gelince şikayet etmemeliyiz öyle mi? Kızcağız yorgunum, dinlenemedim diyor.

O zaman bilemicem tabi emrivakiyse zor yardim etmemeleri de sıkıntı ama ilk basta o yola çıkarken o kadar kişiye yatak açabileceginizi düşünmeleri de garip bi insanin evinde kaç koltuk olabilir ki ya da döşek ya da yorgan yastık çok garip benim de kardeşim var ama evimin kapasitesini bilir sonuçta neyi yapıp neyi yapamayacagimi bilir . Biz detay bilmiyoruz yorum yapiyoruz gerçi mesela siz de önceden gidip kaldiysaniz uzun sure onlar da o yüzden cesaretlenmiş bu durumu normallestirmis olabilirler

Sizin yüzünüz çok yumuşak sanırım. Çok rahatlar. Aile yapınız böyledir. Mesela siz de onlara gitseniz böyle ağırlanırsınız diye düşünüyorum.
Ben onlardan uzağım çok bi kıymetim yok yani aylarca yıllarca gitmesem gel demezler gitsem de eşimle gider 2-3 gün kalır dönerim

Onlar kendi keyifleri için bana gelir istedikleri kadar kalır sizden de ufacık bi yorgunluk belirtisi bile olsa istemiyorsun deyip küserler

Sizin derdiniz sömestrde misafir ağırlamaktan daha büyük yalnız görüşmeseniz yeridir.

Ya şöyle üsturupsuz yorum yapanlara tahammülüm yok siz konumu saçma absürt bulduysanız ya da beni tuhaf bulduysanız okuyup geçin.!
Geçemem yorum yapıcam. Konuya ekleseydin bubendegilim yorum yapman yasak diye ohhh iyi yapmışım. Sabah akşam bu konuda durucam.

Merve misafire de kötü davranılmaz ki. Gelene çiçek gibi bakarım ne olursa olsun. Kayınvalideciğim geldi aklıma.
Kayınvalidem gelse günahım kadar sevmem. Ama gelme demem. Oo anne bekleriz buyrun gelin deriz. Gelince de çiçekler gibi bakarız. İşin gücün arasında koştur koştur herşeyi hallederim. Sonra o gider gelinin evinde hiç rahat edemedim der.

Sanırım bende ikiyüzlüyüm.

Ahhh işte o an yapmak istediğim yorum unuttum
Benim eşimin ailesi o kadar hoş insanlar ki yani 80 lik babası yatağını koyar kaldırır kahvaltıda mutfağa gelir yardım eder masaya taşır “kızım zaten haftaiçi yoruluyorsun” der durur sürekli
Hiç istemesem de sürekli bişeyler yapmaya çalışır bizdeyken..

İşte onlar gibi misafir evimde aylarca kalsın hiç mühim değil :)

Iyi de sen bir suratsız kvden bahsediyosun. Burda ordu var Ve bak lohusalık zamanlarını anlattı hem de ikizli. Normal mi bu? Hala bu tiplerin memnuniyetine uğraşılmasını ben düşüncesiz misafirlerden daha sorunlu buluyorum. Hakaret olsun diye değil ama bu durumu başka anlatan kelime yok ki iki yüzlülükten başka.

Gelen kisi kaynana gorumce olsa hep birlikte kiyamet koparirdik burda. Kardes olunca ne dgisiyor, sofralar yataklar kurulup kaldiriliyor. Ucundan tutsalqr kac yazar, yine ev sahibine tonla is. O kadar cocukla kimse kimsenin ustune keyfi gitmemeli. Hadi gitse bile 1 i gider, iki üç aile bir evde yatili kalamaz. 2 ayri kiz kardesi bir erkek kardesi 3 aile gelmis kadinin ustune, zulum degil de nedir

Öyle bi anlatıyorsun ki parazitler gibi. Cnm merve haklı o zaman mesafe koy. Soğuk dur böyle böyle uzaklaşırlar

Okul zamanı da okul var niye geldiler olurdu.
Evet tatil zamanı insan dinlenmek istiyor ama kız hadi kalk yemeği sen yap diyebilirsin ki ablana. Çocuklar az büyükse eline toz bezi verirsin. Diyemeyecek olsan gelmezlerdi bence.
Bende bi tatil yapayım siz burdayken dersiniz. Kendiniz germek yerine bazı şeylerin şükrünü bilmek gerek.
Bir tık uzak olsa idi bu işleri söyleyemeyeceğim için zor olurdu ama bu insanlara iş söyleyebilirsin. Yok söyleyemem dersen mesafeli davranmak en pratik çözüm

Sizin derdiniz sömestrde misafir ağırlamaktan daha büyük yalnız görüşmeseniz yeridir.
Evet genel olarak anlayışsızlar ve evet bana sorsanız seviyorum canım ciğerim zarar gelsin istemem ama görüşmek de istemem
Çünkü genel olarak gergin insanlar ve hep mana arıyorlar yaptıklarınızda
Ya sütüm akmıyor kesildi diye üzgünüm onlar küsüp gidiyor :)

Okumadınız sanırım yorumlarımı

Dün markete gideyim siz de salatayı yapın dedim gittim geldim markete salata malzemesi yıkanmamış bile :)

Yani salata yapamam markete gideyim de diyemezler miydi :)

Hep benden bekliyorlar

5 kardeşiz 4 ü kız, toplam da 4 yeğen ay biz deli oluyoruz bir arada olmaya hepimizde çalışıyoruz, her iş beraberdir kimse kimseye yüklenmez ki ilk gün kim misafir ediyorsa o yorulur o da önden hazırlık yaptığından, gece yarılarına kadar beraber oturmak, geç kalkmak bunları hep beraber yapabilirsiniz ki niye onlar uyurken siz yemek toparlama yapıyorsunuz inanın böyle yaparsanız onlarda rahatsız olur, rahat olun misafir değil onlar canlarınız

Ben konu sahibi anlıyorum. Durduk yere linç etmişler. Bütün dönem sınıfta gürültü ve kaos çek. İnsan tatilde kafa dinlemek istiyor. 12 kişi curcuna dinlenecegi yerde daha da yorulur insan. Keşke biraz anlayışlı olsalar.

Herkes kalabalık cümbür cemaat aile ortamını sevmek zorunda değil. Beni bu ortamlar ikinci günden sonra inanılmaz sıkıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…