Okumadınız sanırım yorumlarımı
Dün markete gideyim siz de salatayı yapın dedim gittim geldim markete salata malzemesi yıkanmamış bile :)
Yani salata yapamam markete gideyim de diyemezler miydi :)
Hep benden bekliyorlar
Hak verdim sana. Mesafeyi koysun.konu sahibinin diğer yazdıklarını da okudum.Iyi de sen bir suratsız kvden bahsediyosun. Burda ordu varVe bak lohusalık zamanlarını anlattı hem de ikizli. Normal mi bu? Hala bu tiplerin memnuniyetine uğraşılmasını ben düşüncesiz misafirlerden daha sorunlu buluyorum. Hakaret olsun diye değil ama bu durumu başka anlatan kelime yok ki iki yüzlülükten başka.
Hayır hiç gidip kaldığım olmaz böyle,anneme giderim onda bile 1 haftam dolmadan dönerim rahat edemem başka yerde evimde vakit geçirmeyi daha çok seviyorum bi de genel olarak annem babam ablamlar hep gerginler o yüzden de sevmem onlarda vakit geçirmeyiO zaman bilemicem tabi emrivakiyse zor yardim etmemeleri de sıkıntı ama ilk basta o yola çıkarken o kadar kişiye yatak açabileceginizi düşünmeleri de garip bi insanin evinde kaç koltuk olabilir ki ya da döşek ya da yorgan yastık çok garip benim de kardeşim var ama evimin kapasitesini bilir sonuçta neyi yapıp neyi yapamayacagimi bilir . Biz detay bilmiyoruz yorum yapiyoruz gerçi mesela siz de önceden gidip kaldiysaniz uzun sure onlar da o yüzden cesaretlenmiş bu durumu normallestirmis olabilirler
Yok yahu yapmazlar üstüme kalırYorumları okumadım tek konuya göre cevap verdim.
O zaman salata kalsın canınız istemedi herhalde derdim.
Bazen yapmamak bazen kolaya kaçmak çözümdür. Ay tüm sene yoruldum makarna yapıp geçelim çocuklarda sevmez mi zaten gibi... Yada abla senin mısırın iyi olur hadi sen bize kısır yap. Benim bugün hiç halim yok çok yorgunum, biraz gidip dinleneyim.
Evet ben aile dinamiğime göre yorumladım zira annem geldiğinde ben bi ise elimi sürmem babam eşim evdeyse bile gider ekmek alır gelir ne lazımsa, 3 yaşındaki kızımla oynar kızkardeşim ikizlerime bakar. Ben yeri gelir gider uyurum kafalarına göre takılırlar. Işte demek istediğim konu sahibi de kardeşlerini iyi tanıyordur ve ona göre anlayissizlarsa alınma küsme pahasına yemeğe yardım istemeli gerekiyorsa her hizmeti dört dörtlük yapmamalı düşünceleri bu yöndeyse.baskın ve bencil yapıda insan olabilir kardeşi , herkesi kendimiz gibi görmeyelim siz nezaketli olabileceklerini düşünerek yazmışsınız :) ,salata bile yapmayan yardım etmeyen insanlarmış konu sahibi kardeşlerini bizden iyi tanır sonuçta :) düğüne geliyoruz gelmişken erken gelicez gezeriz diye emrivaki yapılmış ve pansiyon gibi kullanılıyor konu sahibinin evi
15 kişiye gelin diye davetde bulunmamış zaten konu sahibi :) sorun orada
Ben konu sahibi anlıyorum. Durduk yere linç etmişler. Bütün dönem sınıfta gürültü ve kaos çek. İnsan tatilde kafa dinlemek istiyor. 12 kişi curcuna dinlenecegi yerde daha da yorulur insan. Keşke biraz anlayışlı olsalar.
Herkes kalabalık cümbür cemaat aile ortamını sevmek zorunda değil. Beni bu ortamlar ikinci günden sonra inanılmaz sıkıyor.
Yok yahu yapmazlar üstüme kalır
Ama tabii kolayı seçmeliyim nasıl olsa her türlü beğenmiyorlar:))
Ya gündüz oturuyorlar o ara iş yapıyorum gece oturuyorlar çay çerez ben yine koşturuyorum gördükleri halde yapalım diyen yok5 kardeşiz 4 ü kız, toplam da 4 yeğen ay biz deli oluyoruz bir arada olmaya hepimizde çalışıyoruz, her iş beraberdir kimse kimseye yüklenmez ki ilk gün kim misafir ediyorsa o yorulur o da önden hazırlık yaptığından, gece yarılarına kadar beraber oturmak, geç kalkmak bunları hep beraber yapabilirsiniz ki niye onlar uyurken siz yemek toparlama yapıyorsunuz inanın böyle yaparsanız onlarda rahatsız olur, rahat olun misafir değil onlar canlarınız
İyide zaten belirtmiştim eşiniz rahatsız olsa anlarım sizinki tuhaf kaçmış diye. İnsan kendi canından kanından rahatsız olmaz. Kv görümce gelse eş mutlu olur evin hanımı rahatsız olur. Sonuçta kayın ailesi sevilmiyor kim ne derse desin. Haa arada aile bağları yoksa o da olur. Ayrıca kardeş abla evde 7 kat yabancı gibi oturmaz beraber pişirir beraber toplarlarGelen kisi kaynana gorumce olsa hep birlikte kiyamet koparirdik burda. Kardes olunca ne dgisiyor, sofralar yataklar kurulup kaldiriliyor. Ucundan tutsalqr kac yazar, yine ev sahibine tonla is. O kadar cocukla kimse kimsenin ustune keyfi gitmemeli. Hadi gitse bile 1 i gider, iki üç aile bir evde yatili kalamaz. 2 ayri kiz kardesi bir erkek kardesi 3 aile gelmis kadinin ustune, zulum degil de nedir
Tamamda bacim kardesinde olsa bazen dusuncesiz olabiliyor. Yaw 10 gun onceden ne isin var? Kaldi ki bu kadin calisiyornus. Calisanla calismayanin durumu ayni olmuyor. Calisirken insan bazen zombi gibi geziyor, evin islerini zor yetistiriyor. Birde tum tatil boyunca misafir agirlamakOhaa gelen altı üstü ablanmış ya.
Allahım böyle kardeşleri görünce , kızım kardeşsiz kalsın daha iyi diyorum.
Cidden hiç utanmıyor musunuz böyle konular açarken ?
Kimseye hizmet etme, burası sizin de eviniz de. Madem yorumlara yok anlayışsız yok bilmem ne yazacaktın , ne diye açtın ?
Ya kardeşimin bebeğini bile yıkıyorum o kadar rahatlar ve beni kullanıyorlarEvet ben aile dinamiğime göre yorumladım zira annem geldiğinde ben bi ise elimi sürmem babam eşim evdeyse bile gider ekmek alır gelir ne lazımsa, 3 yaşındaki kızımla oynar kızkardeşim ikizlerime bakar. Ben yeri gelir gider uyurum kafalarına göre takılırlar. Işte demek istediğim konu sahibi de kardeşlerini iyi tanıyordur ve ona göre anlayissizlarsa alınma küsme pahasına yemeğe yardım istemeli gerekiyorsa her hizmeti dört dörtlük yapmamalı düşünceleri bu yöndeyse.
Ben kendi adıma kardeşlerim hakkımda böyle düşünse ya da ıçimden ben geçirsem çok huzursuz hissederdim (kendi aileme göre)
Ya kardeşimin bebeğini bile yıkıyorum o kadar rahatlar ve beni kullanıyorlar
Yanımda 3-5 defa diyorki çocuk kirlendi
ee kalk yıka diyorum
Ee sen yıka yeğenin nolcak diyor
Bu birkaç defa söylenince mecbur kalıp yıkıyorsunuz
Öyke söyleyince hee tmm yapayım demiyorlar
Kendi işlerini bile bana yaptırıyorlar daha ne diyeyim
Şanslısınız maşallah:)
Ablan sen calisiyor musunuz?Şuan ablamın evine ziyarete geldim hemde iki hafta kalacağım. Kendisi ısrar etti uzun uzun görüşemiyoruz yigenler vakit geçirsin çok özledim diye. Bende seve seve geldim şuan günler ne kadar çabuk geçiyor diye üzülüyoruz.Bizde durumlar böyle
Daha önce yine mi kalmaya geldiler bu ilk miYa gündüz oturuyorlar o ara iş yapıyorum gece oturuyorlar çay çerez ben yine koşturuyorum gördükleri halde yapalım diyen yok
Yapsanız iyi olur diyorum bi bakıyorum o iş öylece kalıyor yine ben yapıyorum
Ben abimi kardeşimi kaldıracak durumda değilsem gelme derim. Gelene de surat yapamam. Ben valla abime gider kalırım, abimler gelir kalır. Ne ben surat yaparım ne onlar. Bilemiyorum bana tuhaf geldi.Tamamda bacim kardesinde olsa bazen dusuncesiz olabiliyor. Yaw 10 gun onceden ne isin var? Kaldi ki bu kadin calisiyornus. Calisanla calismayanin durumu ayni olmuyor. Calisirken insan bazen zombi gibi geziyor, evin islerini zor yetistiriyor. Birde tum tatil boyunca misafir agirlamakyani coluklu cocuklu.. tatilde kendi cocuklarim uyaninca erken sinir oluyorum arada.. bu kadin dusuncesiz diyelim
Ama karsidakilerde pek dusunceli degil.. 10-15 gun 3 ogun yemekleri camasirlari temizligiicim daraldi
Siz daha bu insanlara kendinizi niye paralıyorsunuz? Hizmette kusur edin bu saatten sonra. Ellerini işe sürmeyip birde sizin zor gününüzde zerre faydaları olmamış zararları olmuş. Böyle kardeşlik olmaz. Dört dörtlük ağırlamakla hata ediyorsunuz. Misafirlik üç gündür, üç günden fazlası ev halkından olmaya girer bir zahmet kaldırsınlar oturma yerlerini.Aynen anlattığınız gibiler
Misal veriyorum ikizlerim yeni doğmuş lohusaydım yine böyle ekstra 4 kişi daha vardı bendeydiler hem ikizlerime hem onlara koşuyorum
Sütüm o gece akmamış stresten ben de çocuklar da eşim de uyumamışız onlar ertesi gün benim öyke yorgun üzgün olmama kızıp küsüp gittiler
Normali şu değil midir?
Lohusa kadına psikolojik ve fiziksel olarak ekstra yardım edilir çocuk bakımına bi el atılır sütün akması için bişeyler yapılır vs vs
Yaw hic bi ise ellerini surmuyolarmis cocuklarini bile bu kadina yikatiyolarmis. YardimciBen abimi kardeşimi kaldıracak durumda değilsem gelme derim. Gelene de surat yapamam. Ben valla abime gider kalırım, abimler gelir kalır. Ne ben surat yaparım ne onlar. Bilemiyorum bana tuhaf geldi.
Anlamadım, anlayamıyorum, anlayamayacağım sizin gibi insanları. Ya bir tatilde de şöyle şenlikli bikaç gün geçirmenin nesi bu kadar kötü olabilir allahaşkına? Sözkonusu kişiler kardeşleriniz.. Abla yarın ben biraz yatacağım, ev sizin kahvaltınızı falan edin, kafanıza göre takılın dersiniz istediğiniz gibi de uyursunuz yani ne diyecekler ki size? Yemeklerde de yardım isteyin yani hadi ben çorbayı yapayım sen pilavı yap vs. insan kardeşlerinden de çekinmemeli bu kadar misafir muamelesi de yapmamalı ya.. Yiyin için, gezin tozun, gırgır şamata işte daha ne olsun? Bazen burada dert diye gerçekten çok ilginç konular okuyorum hayret ediyorum.Merhaba herkese
Ben öğretmenim ve güya şuan tatildeyiz ama ben ilk günden beri yatılı misafir ağırlıyorum çok yıprandım
Yatılı Misafir genel olarak sevmem hele ki tatil günlerimde..
Düğün var dediler şehir dışından geldiler düğüne daha günler var (biraz da gezeriz diye düşünmüşler) düğün benim dibimde ben,hem soğuk hem hastalık var diye gitmek istemiyorum onlar bi araba dolusu insan çoluk çocuk şehir dışından geldiler
Yakınlık derecemiz öz be öz 2 ablam 1 kardeşim ve 3 er çocukları..
Yani yakınız diye tatil günlerimin bu şekilde zehir edilmesine katlanmak zorunda mıydım ?
İç dökmeydi biraz
Biraz da sizler nasılsınız merak ettim,ben mi düşünüp kendimi geriyorum
(Bedenen dinlenmeyi beklerken okuldan daha çok yorulmak yıprattı bu da geriyor insanların düşüncesizliği üzüyor)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?