Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumları okumadım tek konuya göre cevap verdim.
O zaman salata kalsın canınız istemedi herhalde derdim.
Bazen yapmamak bazen kolaya kaçmak çözümdür. Ay tüm sene yoruldum makarna yapıp geçelim çocuklarda sevmez mi zaten gibi... Yada abla senin mısırın iyi olur hadi sen bize kısır yap. Benim bugün hiç halim yok çok yorgunum, biraz gidip dinleneyim.

Hak verdim sana. Mesafeyi koysun.konu sahibinin diğer yazdıklarını da okudum.

Hayır hiç gidip kaldığım olmaz böyle,anneme giderim onda bile 1 haftam dolmadan dönerim rahat edemem başka yerde evimde vakit geçirmeyi daha çok seviyorum bi de genel olarak annem babam ablamlar hep gerginler o yüzden de sevmem onlarda vakit geçirmeyi

Gergin dediğim bayağı bayağı olay çıkarmaya yatkınlar,dün iki kuzen birbiriyle sataşmış ara bulmak konuyu çözmek varken birinin annesi gelip çocuğuna bir tokat attı ben orda çılgına döndüm ama anneye göre de çocuğa göre de çok sıradan gibiydi çocuk oturup ağladı azıcık anne gidip kahvesini içti

Yok yahu yapmazlar üstüme kalır
Ama tabii kolayı seçmeliyim nasıl olsa her türlü beğenmiyorlar:))

İnsanlar ne keyif alıyor kış günü apartman dairesine bu kadar kişi dolusup mutfağa yatak atacak kadar tıkış tıkış bir arada kalmaya? Hele ki pandemi döneminde? Hoş gerçi millet pandemiyi sallamayı bırakalı çok oldu. Valla evet kardeşlerle bir arada vakit geçirmek eğlencelidir, kuzenler de kaynasir vs hatta benim de çok özendiğim ama yapamadığım bir şeydir. Ama anlattığınız koşullarda bu durum size işkenceye dönmüş. Yalnız yedi kat el de değil, açıkça beklentilerimi dile getirirdim ben olsam. Mesela markete gidiyorum ablama rahatça abla yemeği de sen halletsene derdim. Ha buna bozuluyor mu, o zaman bir daha böyle cümbür cemaat ağırlama olayını bir kere daha düşünürdüm.

Evet ben aile dinamiğime göre yorumladım zira annem geldiğinde ben bi ise elimi sürmem babam eşim evdeyse bile gider ekmek alır gelir ne lazımsa, 3 yaşındaki kızımla oynar kızkardeşim ikizlerime bakar. Ben yeri gelir gider uyurum kafalarına göre takılırlar. Işte demek istediğim konu sahibi de kardeşlerini iyi tanıyordur ve ona göre anlayissizlarsa alınma küsme pahasına yemeğe yardım istemeli gerekiyorsa her hizmeti dört dörtlük yapmamalı düşünceleri bu yöndeyse.

Ben kendi adıma kardeşlerim hakkımda böyle düşünse ya da ıçimden ben geçirsem çok huzursuz hissederdim (kendi aileme göre)

Benim de 3 gün. Bir yere gitsem de bana gelseler de.
Doğumda bile bir kaç gün içinde herkes rahatça evinde takılsın ben ihtiyaç olursa söylerim dedim tek görümcem kaldı ona da her zaman teklifsiz iş söyleyebilirim. Ki evden çalışıyordu diğer odada. Sadece ihtiyaç duyarsam seslendim.
Yemek yapmaya üşense bile ısmarlar.
Yok yahu yapmazlar üstüme kalır
Ama tabii kolayı seçmeliyim nasıl olsa her türlü beğenmiyorlar:))

Aynen öyle.
İşi bilip ile gitmeyeceksin bazen. :)
ben de curcuna sevmem.
Eskiden ablamla çok güzel bir ilişkimiz vardı, kendisi boşandıktan sonra ben hatalarını söylediğim için ve açıkçası evliliğimde onun dediklerini tutmadım ve huzurluyum çok şükür.
Bundan sebep bana düşman kesildi.
O yüzden abla kardeş ilişkisini bazen gözlerim dolu dolu özlüyorum.

Ya gündüz oturuyorlar o ara iş yapıyorum gece oturuyorlar çay çerez ben yine koşturuyorum gördükleri halde yapalım diyen yok
Yapsanız iyi olur diyorum bi bakıyorum o iş öylece kalıyor yine ben yapıyorum

Yorumlar çok değişik.. Tatil günümde asla rahatsız edilmek istemem kimse tarafından. Sevgisizsiniz diye abartanlar olmuş yuh diyorum. Kendinize vakit ayırmak istemek kadar normal bir şey yok. Hele ki öğretmensiniz yorulmuşsunuz onca zaman. Keşke erkenden değil de birkaç gün önceden gelselermiş dediğiniz gibi. En azkndan uyumak için bu uyku derdinizi onlara açsanız çok iyi olur. Sonuçta sizin eviniz.

İyide zaten belirtmiştim eşiniz rahatsız olsa anlarım sizinki tuhaf kaçmış diye. İnsan kendi canından kanından rahatsız olmaz. Kv görümce gelse eş mutlu olur evin hanımı rahatsız olur. Sonuçta kayın ailesi sevilmiyor kim ne derse desin. Haa arada aile bağları yoksa o da olur. Ayrıca kardeş abla evde 7 kat yabancı gibi oturmaz beraber pişirir beraber toplarlar

Tamamda bacim kardesinde olsa bazen dusuncesiz olabiliyor. Yaw 10 gun onceden ne isin var? Kaldi ki bu kadin calisiyornus. Calisanla calismayanin durumu ayni olmuyor. Calisirken insan bazen zombi gibi geziyor, evin islerini zor yetistiriyor. Birde tum tatil boyunca misafir agirlamak yani coluklu cocuklu.. tatilde kendi cocuklarim uyaninca erken sinir oluyorum arada.. bu kadin dusuncesiz diyelim
Ama karsidakilerde pek dusunceli degil.. 10-15 gun 3 ogun yemekleri camasirlari temizligi icim daraldi

Ya kardeşimin bebeğini bile yıkıyorum o kadar rahatlar ve beni kullanıyorlar
Yanımda 3-5 defa diyorki çocuk kirlendi
ee kalk yıka diyorum
Ee sen yıka yeğenin nolcak diyor
Bu birkaç defa söylenince mecbur kalıp yıkıyorsunuz

Öyke söyleyince hee tmm yapayım demiyorlar
Kendi işlerini bile bana yaptırıyorlar daha ne diyeyim

Şanslısınız maşallah:)

Deme yapma :)

Ablan sen calisiyor musunuz?

Ya gündüz oturuyorlar o ara iş yapıyorum gece oturuyorlar çay çerez ben yine koşturuyorum gördükleri halde yapalım diyen yok
Yapsanız iyi olur diyorum bi bakıyorum o iş öylece kalıyor yine ben yapıyorum
Daha önce yine mi kalmaya geldiler bu ilk mi

Ben abimi kardeşimi kaldıracak durumda değilsem gelme derim. Gelene de surat yapamam. Ben valla abime gider kalırım, abimler gelir kalır. Ne ben surat yaparım ne onlar. Bilemiyorum bana tuhaf geldi.

Siz daha bu insanlara kendinizi niye paralıyorsunuz? Hizmette kusur edin bu saatten sonra. Ellerini işe sürmeyip birde sizin zor gününüzde zerre faydaları olmamış zararları olmuş. Böyle kardeşlik olmaz. Dört dörtlük ağırlamakla hata ediyorsunuz. Misafirlik üç gündür, üç günden fazlası ev halkından olmaya girer bir zahmet kaldırsınlar oturma yerlerini.

Ben abimi kardeşimi kaldıracak durumda değilsem gelme derim. Gelene de surat yapamam. Ben valla abime gider kalırım, abimler gelir kalır. Ne ben surat yaparım ne onlar. Bilemiyorum bana tuhaf geldi.
Yaw hic bi ise ellerini surmuyolarmis cocuklarini bile bu kadina yikatiyolarmis. Yardimci
Olsalar belki
Konu sahibide bu kadar dert etmezdi..ama anlayissiz kene gibi yapisan prazit insanlarmis anladigim. Kusura bakmayin ama boylesi kardesin olsada sevilmez. Insanda biraz anlayis olur

Anlamadım, anlayamıyorum, anlayamayacağım sizin gibi insanları. Ya bir tatilde de şöyle şenlikli bikaç gün geçirmenin nesi bu kadar kötü olabilir allahaşkına? Sözkonusu kişiler kardeşleriniz.. Abla yarın ben biraz yatacağım, ev sizin kahvaltınızı falan edin, kafanıza göre takılın dersiniz istediğiniz gibi de uyursunuz yani ne diyecekler ki size? Yemeklerde de yardım isteyin yani hadi ben çorbayı yapayım sen pilavı yap vs. insan kardeşlerinden de çekinmemeli bu kadar misafir muamelesi de yapmamalı ya.. Yiyin için, gezin tozun, gırgır şamata işte daha ne olsun? Bazen burada dert diye gerçekten çok ilginç konular okuyorum hayret ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…