- 21 Ağustos 2015
- 32.199
- 97.777
- 798
- 38
Bende gözümde gırgır samata ,gelsin uzun kahvaltılar gitsin kısırlar mercimek köfteleri canlandırıyorumİnsan ablasının kardeşinin gelmesinden nasıl rahatsız olur? Zaten farklı şehirlerdesiniz görüşemüyorsunuz çocukların okulu var bir tek tatil zamanınız var hiç mi özlemiyorsunuz yani..düğün varmış gelmişler heralde aynı gün gelip dönsünler istediniz kardeşlerle zaman geçirmek için fırsat hep beraber yaparsınız zaten işi gücü daha tatilde bitmiyor ki kardeşim arkamdan böyle dese çok üzülürdüm bi evine bikaç gün sığdıramıyor diye daha da görüşmezdim
Iyi hos ama konu sahibiyle empati yapmiyorsunuz..10 gun boyunca 12 kisiyi agirlamakBende gözümde gırgır samata ,gelsin uzun kahvaltılar gitsin kısırlar mercimek köfteleri canlandırıyorum
Bana da garip geliyor
2 kardesiz kalabalık değiliz 3 cocuk kakara kikiri nasıl geciyor anlamıyorz:)
Ben söylerim yaw. Beni az çok tanıdın söylerim. Ben yorgunum abi kimseyi çekemem derim. Anneme gidiyoruz mesela, kimse oturmaz. Herkes elinden ne iş geliyorsa , erkekler de dahil yapar. Ama böyle kardeşim olsa geleceğim dediğinde gelme derim.Yaw insan oylesinden rahatsiz olmaz zaten.. yap yedir arada ev sahibide
Rahat etsin. Mecbur degil bu
Kadin onun cocuklarini yikamaya.. tamam kardes candir kandir ama bi taraf digerini kullaniyorsa sknti zaten. Bi zahmet camasirini kendin as katla bi zahmet.
Cidden bende bi tuhaflik var bence. En son eskiden tanidigim bi
Amca vefaat etti, esini ziyarete gittim. Kizida 20 yasinda ama dusup bacagini incitmis kalkamiyordu.. baktim kahvalti bulasigi duruyor, dedim taziyeye gelen giden firsatlari olmamistir.. az oturup onlari yikadim dizdim elime yapismadi…isten kacanlari hayatim boyu anlamadim anlamayacgimda..
Kusura bakmayın hepsini okuyamadım ama bikaç yorum okudum bişey yapmıyorlarmış falan.. yaptırın o zaman, söyleyin yani, neden bebeği siz yıkıyorsunuz mesela? Neden ay çok yoruldum hadi şunu da sen yap demiyorsunuz? Neden bu kadar yabancı gibisiniz ablalarınızla? Ya da bu kadar mesafeliyseniz neden geliyoruz diye aradıklarında müsait değilim abla rahatsızım kafam kaldırmıyor vs demediniz de buyur ettiniz? Hem misafiri kabul edip (böyle olduklarını bildiğiniz halde) hem böyle şikayet etmeniz sizce normal mi? Benim kuzenim öğretmen sömestrda yanıma geldi 15 gün kalacak, annesi de (yengem) annemlerde kalıyor bu sırada, ve gündüzleri de oğluma bakmaya annem geliyor yengem de onunla birlikte geliyor, hayatınızda görüp görebileceğiniz en tembel insanlardan biridir kuzenim. Yemek yapmıyor mesela ama kuruyor kaldırıyor ısıtıyor bebeğimle oynuyor, dün başka misafirler de geldi onlara çay kahve bişeyler hepsini yapıyor sağolsun, bazen sigara odasına giriyor 1 saat çıkmıyor, sesleniyorum bebişim şu yemeklerimizi ısıtıver de yiyelim diyorum. Ben kuzenimle bu kadar samimiyken sizin ablalarınızdan bu çekincenize de anlam veremiyorum o yüzden yani kusura bakmayın. Söyleyin ya bu kadar zor değil ki?Bütün yorumları okuyun sonra ilginç deyin lütfen
Bırakın yardım etmelerini onların işini de ben yapıyorum
Bebeğini yıkıyorum
Altını açıyorum
Elbiselerini katlayıp asıyorum vs vs
Yani o kalabalığa hizmet etmek dışında onların işini yapmak da var
yanımda 50 kere deseler de yıkamam, kalk yıka derim, bakın çok yumuşak yüzlüsünüz. öncelik kendi iyiliğiniz, rahatınız olmalı. biraz hayır demeyle ilgili sıkıntınız var gibi, en cok bu yoruyor sizi farkında değilsiniz. ve karşınızdaki de bu huyunuzu görüp kullanıyor.Ya kardeşimin bebeğini bile yıkıyorum o kadar rahatlar ve beni kullanıyorlar
Yanımda 3-5 defa diyorki çocuk kirlendi
ee kalk yıka diyorum
Ee sen yıka yeğenin nolcak diyor
Bu birkaç defa söylenince mecbur kalıp yıkıyorsunuz
Öyke söyleyince hee tmm yapayım demiyorlar
Kendi işlerini bile bana yaptırıyorlar daha ne diyeyim
Şanslısınız maşallah:)
Heh bence konu sahibinin bi hatasi varsa bu.. soylemiyor.. cok kolay manipule ediliyor anldigim. Karsidakiler yuzsuz bu kadinda yumusak yuzlu oldugu icin.. ezilen hep kendisi oluyorBen söylerim yaw. Beni az çok tanıdın söylerim. Ben yorgunum abi kimseyi çekemem derim. Anneme gidiyoruz mesela, kimse oturmaz. Herkes elinden ne iş geliyorsa , erkekler de dahil yapar. Ama böyle kardeşim olsa geleceğim dediğinde gelme derim.
Tatil beldesinde mi yaşıyorsunuz sürekli geliyorlar. Yoksa aileniz başka şehre taşındı siz memlekette kaldınız ve herkes size geliyor. Bence konuda tutarsızlıklar var. Haaa sevmiyorsunuz dur misafir kimseyi alakadar etmez. Ama hep yapılan konu açılıyor ters tepkiler alınınca da araya başka şeylerde ekleniyor. O sebeb ten sordum.Hep böyleler
Biz kendi kardeşlik ilişkilerimize göre yorum yapıyoruz ama konu sahibininkiler bi garipBende gözümde gırgır samata ,gelsin uzun kahvaltılar gitsin kısırlar mercimek köfteleri canlandırıyorum
Bana da garip geliyor
Kardeslik bagı kurulamamıs bence sıkıntı o her iki taraftada.Iyi hos ama konu sahibiyle empati yapmiyorsunuz..10 gun boyunca 12 kisiyi agirlamak
Kolay degil.. ayrica girgir samata yapan birileri var evet ama o da gelenler.. bildigin enayi yerine koymuslar kardeslerini kullaniyolar
2 abla +1 kardeş+(3x3çocuk)+ 2 ev sahibi = 14 doğru cnm pardon 14 müş biz yanlış hesaplamışız.Abla kardes 3 cocuk demissiniz.
Ne ara 12 kisi oldualr
Yani mutfakta bile yatak var inandırıcı değil kusura bakmayında.
Böyle kardeşlerim olmadığı için şanslıyımHeh bence konu sahibinin bi hatasi varsa bu.. soylemiyor.. cok kolay manipule ediliyor anldigim. Karsidakiler yuzsuz bu kadinda yumusak yuzlu oldugu icin.. ezilen hep kendisi oluyor
Heh evet bi taraf keyfine bakiyor bunlar diger taraf iskence cekiyor gibi. Bence normali zaten sizdekiKardeslik bagı kurulamamıs bence sıkıntı o her iki taraftada.
Biz 9 kişi oluyorz annemlerle toplanınca.
Herkes bi isin ucundan tutunca sorun olmuyor.
Bu bag kurulamamıs ama neden bu insanlar 10 gün birarada .Birbirlerini sevmiyorlar bile.Bana garip geldi bu samimiyetsizlik.
Salata yapın derim yıkamaya üşenirlerİnsanlar ne keyif alıyor kış günü apartman dairesine bu kadar kişi dolusup mutfağa yatak atacak kadar tıkış tıkış bir arada kalmaya? Hele ki pandemi döneminde? Hoş gerçi millet pandemiyi sallamayı bırakalı çok oldu. Valla evet kardeşlerle bir arada vakit geçirmek eğlencelidir, kuzenler de kaynasir vs hatta benim de çok özendiğim ama yapamadığım bir şeydir. Ama anlattığınız koşullarda bu durum size işkenceye dönmüş. Yalnız yedi kat el de değil, açıkça beklentilerimi dile getirirdim ben olsam. Mesela markete gidiyorum ablama rahatça abla yemeği de sen halletsene derdim. Ha buna bozuluyor mu, o zaman bir daha böyle cümbür cemaat ağırlama olayını bir kere daha düşünürdüm.
4 ev sahibi :)) ikizlerim var benim bi de eşim2 abla +1 kardeş+(3x3çocuk)+ 2 ev sahibi = 14 doğru cnm pardon 14 müş biz yanlış hesaplamışız.
Hepsini okusanız sevinirim karara makara yok hizmet hizmet hizmet var:)Bende gözümde gırgır samata ,gelsin uzun kahvaltılar gitsin kısırlar mercimek köfteleri canlandırıyorum
Bana da garip geliyor
Doğudayız ben büyükşehirdeyim onlar çok küçük bi şehirde geliş geziyorlarTatil beldesinde mi yaşıyorsunuz sürekli geliyorlar. Yoksa aileniz başka şehre taşındı siz memlekette kaldınız ve herkes size geliyor. Bence konuda tutarsızlıklar var. Haaa sevmiyorsunuz dur misafir kimseyi alakadar etmez. Ama hep yapılan konu açılıyor ters tepkiler alınınca da araya başka şeylerde ekleniyor. O sebeb ten sordum.
Bir de evde bebek var onları unuttum.4 ev sahibi :)) ikizlerim var benim bi de eşim
şuan evdeler miHepsini okusanız sevinirim karara makara yok hizmet hizmet hizmet var:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?