Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende gözümde gırgır samata ,gelsin uzun kahvaltılar gitsin kısırlar mercimek köfteleri canlandırıyorum
Bana da garip geliyor
2 kardesiz kalabalık değiliz 3 cocuk kakara kikiri nasıl geciyor anlamıyorz:)

Bende gözümde gırgır samata ,gelsin uzun kahvaltılar gitsin kısırlar mercimek köfteleri canlandırıyorum
Bana da garip geliyor
Iyi hos ama konu sahibiyle empati yapmiyorsunuz..10 gun boyunca 12 kisiyi agirlamak
Kolay degil.. ayrica girgir samata yapan birileri var evet ama o da gelenler.. bildigin enayi yerine koymuslar kardeslerini kullaniyolar

Ben söylerim yaw. Beni az çok tanıdın söylerim. Ben yorgunum abi kimseyi çekemem derim. Anneme gidiyoruz mesela, kimse oturmaz. Herkes elinden ne iş geliyorsa , erkekler de dahil yapar. Ama böyle kardeşim olsa geleceğim dediğinde gelme derim.

Kusura bakmayın hepsini okuyamadım ama bikaç yorum okudum bişey yapmıyorlarmış falan.. yaptırın o zaman, söyleyin yani, neden bebeği siz yıkıyorsunuz mesela? Neden ay çok yoruldum hadi şunu da sen yap demiyorsunuz? Neden bu kadar yabancı gibisiniz ablalarınızla? Ya da bu kadar mesafeliyseniz neden geliyoruz diye aradıklarında müsait değilim abla rahatsızım kafam kaldırmıyor vs demediniz de buyur ettiniz? Hem misafiri kabul edip (böyle olduklarını bildiğiniz halde) hem böyle şikayet etmeniz sizce normal mi? Benim kuzenim öğretmen sömestrda yanıma geldi 15 gün kalacak, annesi de (yengem) annemlerde kalıyor bu sırada, ve gündüzleri de oğluma bakmaya annem geliyor yengem de onunla birlikte geliyor, hayatınızda görüp görebileceğiniz en tembel insanlardan biridir kuzenim. Yemek yapmıyor mesela ama kuruyor kaldırıyor ısıtıyor bebeğimle oynuyor, dün başka misafirler de geldi onlara çay kahve bişeyler hepsini yapıyor sağolsun, bazen sigara odasına giriyor 1 saat çıkmıyor, sesleniyorum bebişim şu yemeklerimizi ısıtıver de yiyelim diyorum. Ben kuzenimle bu kadar samimiyken sizin ablalarınızdan bu çekincenize de anlam veremiyorum o yüzden yani kusura bakmayın. Söyleyin ya bu kadar zor değil ki?

yanımda 50 kere deseler de yıkamam, kalk yıka derim, bakın çok yumuşak yüzlüsünüz. öncelik kendi iyiliğiniz, rahatınız olmalı. biraz hayır demeyle ilgili sıkıntınız var gibi, en cok bu yoruyor sizi farkında değilsiniz. ve karşınızdaki de bu huyunuzu görüp kullanıyor.

Pff sizin yerinize benim içim sıkıldı Allah yardımcınız olsun. Hergün bir sınıf dolusu çocuktan sonra iyi olmamış. acımasız yorumlar gelmiş sanki herkesin ailesi 4/4lük sevgi pıtırcığı.. yatılı misafirden hiç hoşlanmam heleki alıngan,hiçbir işe güce elini sürmeyen akraba misfiri hiç çekilmez. 16 kişiyi kabul ederek hata etmişsiniz. Keşke tatil vs birşey uydursaydınız yada okadar kişiyi eve sığdıramam deseydiniz. Geçen eşimin tarafı böyle doluşup gelmeğe kalktı, okadar kişiyi ağırlayamam dedim gelmediler mesela. Bunun alt kat komşusu da var tabi. Sabırla sayın günleri bitirin birdaha da kimse üzülüp kırılmasın diye kendinizden ödün vermeyin sizi kimse düşünmüyor çünki. Burdaki kaskatı yorumları da ciddiye almayın,16 kişiyi ağırlamak hiç kolay değil. Misafiri sevmek te mecburi değil.

Heh bence konu sahibinin bi hatasi varsa bu.. soylemiyor.. cok kolay manipule ediliyor anldigim. Karsidakiler yuzsuz bu kadinda yumusak yuzlu oldugu icin.. ezilen hep kendisi oluyor

Sevgili konu sahibi.Aileniz belli ki anlayışsız. O halde niye her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışıyorsunuz? Şaka yollu misafirlik üç gündür artık siz misafir değilsiniz deyin ve işleri paylaştırın. Yapmıyorlar mı?Siz de yapmayın. Hatta hastayım, kötüyüm deyip yatın. Alınıyor ve küsüyorlar mı, daha iyi bir müddet uzak kalmış olursunuz. Hatta en çok siz küsün, siz alının. Kendinizi onlara hizmet edeceğim diye paralamayın. Herkese hak ettiği şekilde davranın ve kardeşiniz bile olsa kendinizi bu şekilde ezdirmeyin.Evet, kardeşlik güzeldir ama konu sahibinin ailesi kardeşlik kullanmaktır şeklinde durumu anlamışlar...Yazık...

Tatil beldesinde mi yaşıyorsunuz sürekli geliyorlar. Yoksa aileniz başka şehre taşındı siz memlekette kaldınız ve herkes size geliyor. Bence konuda tutarsızlıklar var. Haaa sevmiyorsunuz dur misafir kimseyi alakadar etmez. Ama hep yapılan konu açılıyor ters tepkiler alınınca da araya başka şeylerde ekleniyor. O sebeb ten sordum.

Bana da garip geliyor
Biz kendi kardeşlik ilişkilerimize göre yorum yapıyoruz ama konu sahibininkiler bi garip Sonradan hak verdim ben de. Ha görüşmeyecek, yapmayacak, gelmeyin diyecek. Böyle kendisi eziyet çektiğiyle kalıyor. Eşine de üzüldüm.

Iyi hos ama konu sahibiyle empati yapmiyorsunuz..10 gun boyunca 12 kisiyi agirlamak
Kolay degil.. ayrica girgir samata yapan birileri var evet ama o da gelenler.. bildigin enayi yerine koymuslar kardeslerini kullaniyolar
Kardeslik bagı kurulamamıs bence sıkıntı o her iki taraftada.
Biz 9 kişi oluyorz annemlerle toplanınca.
Herkes bi isin ucundan tutunca sorun olmuyor.
Bu bag kurulamamıs ama neden bu insanlar 10 gün birarada .Birbirlerini sevmiyorlar bile.Bana garip geldi bu samimiyetsizlik.

Heh bence konu sahibinin bi hatasi varsa bu.. soylemiyor.. cok kolay manipule ediliyor anldigim. Karsidakiler yuzsuz bu kadinda yumusak yuzlu oldugu icin.. ezilen hep kendisi oluyor
Böyle kardeşlerim olmadığı için şanslıyım hemen mesaj attım bol öpücüklü. Hayır hayır amacım asla gelinleri delirtmek değildi

Heh evet bi taraf keyfine bakiyor bunlar diger taraf iskence cekiyor gibi. Bence normali zaten sizdeki
Gibi.. herkes bi isin ucundan tutsa zaten girgir samata gecer.. birde yani insan oyle kardesi neden misafir olarak istemesin? Tam tersi bir araya gelsek dersin ama.. dusunsene cocugunu bile yikamiyor yegenin degil mi yika diyor.. herkes ister yegeniyle vakit gecirmek ama.. ya insan birazda dinlenmek ister.. bu kadar yorucu olursa bir daha istemezsin. Konu sahibi kabul etmeyecek bir dahakine, cozum bu

Salata yapın derim yıkamaya üşenirler
Sofrayı kuralım derim sen git geliyoruz derler ben kurarım onlar hala odada takılır yani kafalarına vura vura da yaptıramam ki yapmıyorlar

Bana da garip geliyor
Hepsini okusanız sevinirim karara makara yok hizmet hizmet hizmet var:)

Doğudayız ben büyükşehirdeyim onlar çok küçük bi şehirde geliş geziyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…