işde asıl sorun bu, evlendiğinizden beri hep onlar haklıymış görünüyor. yani aile çok önemlidir tamam, üzülmelerine kırılmalarına dayanamayız ona da tamam. ama bitek erkeklermi düşünüyo ailelerini, bi onlar mı ana kuzusu, soruyorum kaç tane kadın kocasına ailemin yanına gidip özür dilemessen bu evlilik biter, bunu göze alıyomusun demiştir? hiçbi kadın bunu yapmaz, ama ne hikmetse erkekler böyle bi davranışı kendilerine hak görüyo. sanki bi o ana baba evladı, sanki eşi ağaç kovuğundan çıktı. bide eşi haklı bile olsa ailesine toz kondurmayan adamlar var. tutmuş bide boşanmakdan bahsediyo ya, hemde daha yeni doğum yapmış eşine.[/
çok haklısın.bi de ben babamla görüşmüyorum.sadece annem ve erkek kadeşimle görüşüyorum. dün bana benim de senin gibi mi olmamı istiyorsun ailemle aram mı bozulsun diyor.
ben neyim bu adam için nasıl böyle düşünyor bilmem.
Cok üzüldüm.evet doldum. dediğiniz gibi konuşur muyum bilmem. çünkü daha önce ailesi istediği için bende boşanmak istediğini söyleyip sonra vazgeçmişti.ben onun için bu kadarım işte. ve dün tartışırken bana keşke vazgeçmeseydim dedi. onun hayatında fazlalık gibi hissediyorum kendimi.
evet doldum. dediğiniz gibi konuşur muyum bilmem. çünkü daha önce ailesi istediği için bende boşanmak istediğini söyleyip sonra vazgeçmişti.ben onun için bu kadarım işte. ve dün tartışırken bana keşke vazgeçmeseydim dedi. onun hayatında fazlalık gibi hissediyorum kendimi.
yaşadıklarınızı,içinizde büyüttüklerinizi bilemeyiz ama halen loğusadayken psikolojinizin düzelmesi için doğumdan sonraki ilk 4-6 aya kadar vereceğiniz kararlarınızı kesinleştirmeyin.eğer bebeğinize uygulanan yöntemler sizin hoşunuza gitmiyorsa bu durumu dile getirmekten çekinmeyin.başlarda sustuğunuz için belkide hiç olmayacak yerde patladınız..onlarda size yardıma gelmişler,hoş görün ve özrünüzü dileyin eşinizin hatrına(şuan anlattığınız konunuza dayanarak) ve bizleri büyütenlerin doğru bildikleri bazı noktaların yanlış olduğunu bizler şimdi öğreniyoruz,bizler düzeltmediğimiz için büyüklerimiz ise halen kendi bildikleri doğruları biliyorlar.çocuğunuzla ilgili yapılan ve şuann için yanlış kabul edilen durumların sakıncalarını sakince anlatabilirsiniz.
karşınızdakiler ggelmiyorsa siz yanlarıına gidin..size yardıma gelen misafirlerinizi her ne olursa olsun,yanlız bırakmanız hoş karşılanacak bir durum değil..
Cok üzüldüm.
Sanirim yildizimiz cok yakin, icimde hissettim üzüntünüzü.
Ama yanliz sizin basinizda degil emin olun.
Bu erkekler evleniyorlar ama ne koca olabilecek ne de baba olabilecek olgunlukta oluyorlar evlendiklerinde.
Hala annelerinin oglan cocugu oluyor bircogu.
Yardimci olurmu bilmem, benim acmis oldugum bir baslik var " Acaba diyorum" diye.
Orada yasadiklarimi anlattim.
Benim esim evlendigimde sizinkinden de beterdi.
Ama zamanla cok iyi anladi. Ve suan el üstünde tutar.
Biliyorum cok zor sabretmek.
Sizin kocanizdan cok annesinin cici oglu konumunda.
Anlamiyorlar gercekten bunlarin beyni findik kadar birsey galiba, anlamiyorlar.
Esim, cocugum, yuvam kavramlari olusmuyor beyinlerinde.
ille kafalarina vura vura anlatacaksin da anlayacaklar.
Böyle hissetmekte haklısın.
Baksana sen akşama kadar bebekle cebelleşirken, adamlar içerde film izleyip keyif yapıyorlar!!!
Eşini geçtim ben, o anne-babaya yazıklar olsun!!!(
Artniyetten başka bir şey degil.
Çok üzgünüm sizin ve bebeginiz için((((((
Merhaba arkadaşlar,
3 yıllık evliyim.eşimde ben de öğretmeniz.şu an görev yaptığımız şehirde tanışıp evlendik.onun memleketi buraya 8 saat benimki ise 16 saat uzaklıkta.6 haziranda doğum yaptım. eşimle ilk önce onun ailesinin gelip bir süre yanımda kalmasını sonra benim annemin yanımıza gelmesini kararlaştırmıştık.ancak doğumdan sonraki ilk hafta eşimin dedesinin vefatı sebebiyle ailesi gelemedi ve yalnız kaldık. zor günlerdi.eşim bu süreçte çok yardımcı oldu.temizliği yemeği herşeyi o yaptı üstelik bebeğin bakımında bana da yarıdmcı oldu.eşim biraz sinirlidir, sinirliyken kırıcı konuşur, ama onun dışında genel olarak iyi biridir.
neyse sonra annesi ve babası geldiler .ancak gelmeseler daha iyiymiş.ben böyle daha çok yoruldum ve yıprandım. Bebeğime bana sormadan badem yağı içirmelerine, emziği sürekli şekere batırmalarına, bebeği sallayarak uyutmaya çalışmalarına sinir olsam da sesimi çıkarmadım.ilk torun hevesleri var ondandır dedim. ama bebeği sabah benden alıp bütün gün sallayarak uyuttukları için gece uyumuyor ve gece 3 den sonra sabah 10 a kadar mahvoluyorum.
geleyim asıl olaya: dün sabah annesi bebeği almak istediğinde yanımda kalsın dedim. tamam deyip çıktı. bir süre sonra eşim de odadan çıktı ve döndüğünde bana bağırarak senin yüzünden annem babam ağlayarak dışarı çıktılar yazıklar olsun sana vss... saydı o da gitti.bir süre sonra eşim dönünce anne ve babasının gitmek istediklerini söyledi.ben de benim canımı sıkan olayları neden onların beni anlamadığını, olayı niye büyüttüklerini söyledim.sonlar onlar geldi.eşim odamdan çıkıp yanlarına gitmemi konuşmamı istedi.hayır dedim. ailem giderse boşanırız bunu göze alıyorumusun dedi bende alıyorum dedim.çıktı, ağlayarak döndü ailesine olay sizinle ilgili değil, biz tartıştık oyüzden böyle yapıyor demiş.ama ben hala aynı odada oturuyorum yemek yemiyorum eşimle de boşanmayı düşünüyorum. zaten son dönemlerde sık sık düşünür oldum.sizce erken bir karar mı?
Kısa olsun diye böyle yazınca sanki olay çok basitmiş de ben abartıyorum gibi olmuş. ayrıntılar ve geçmiş çok uzun, neleri anlatsam beni daha iyi anlayıp daha çok yardımcı olursunuz bilemedim. Sorularınız varsa cevap veririm arkadaşlar. Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar,
3 yıllık evliyim.eşimde ben de öğretmeniz.şu an görev yaptığımız şehirde tanışıp evlendik.onun memleketi buraya 8 saat benimki ise 16 saat uzaklıkta.6 haziranda doğum yaptım. eşimle ilk önce onun ailesinin gelip bir süre yanımda kalmasını sonra benim annemin yanımıza gelmesini kararlaştırmıştık.ancak doğumdan sonraki ilk hafta eşimin dedesinin vefatı sebebiyle ailesi gelemedi ve yalnız kaldık. zor günlerdi.eşim bu süreçte çok yardımcı oldu.temizliği yemeği herşeyi o yaptı üstelik bebeğin bakımında bana da yarıdmcı oldu.eşim biraz sinirlidir, sinirliyken kırıcı konuşur, ama onun dışında genel olarak iyi biridir.
neyse sonra annesi ve babası geldiler .ancak gelmeseler daha iyiymiş.ben böyle daha çok yoruldum ve yıprandım. Bebeğime bana sormadan badem yağı içirmelerine, emziği sürekli şekere batırmalarına, bebeği sallayarak uyutmaya çalışmalarına sinir olsam da sesimi çıkarmadım.ilk torun hevesleri var ondandır dedim. ama bebeği sabah benden alıp bütün gün sallayarak uyuttukları için gece uyumuyor ve gece 3 den sonra sabah 10 a kadar mahvoluyorum.
geleyim asıl olaya: dün sabah annesi bebeği almak istediğinde yanımda kalsın dedim. tamam deyip çıktı. bir süre sonra eşim de odadan çıktı ve döndüğünde bana bağırarak senin yüzünden annem babam ağlayarak dışarı çıktılar yazıklar olsun sana vss... saydı o da gitti.bir süre sonra eşim dönünce anne ve babasının gitmek istediklerini söyledi.ben de benim canımı sıkan olayları neden onların beni anlamadığını, olayı niye büyüttüklerini söyledim.sonlar onlar geldi.eşim odamdan çıkıp yanlarına gitmemi konuşmamı istedi.hayır dedim. ailem giderse boşanırız bunu göze alıyorumusun dedi bende alıyorum dedim.çıktı, ağlayarak döndü ailesine olay sizinle ilgili değil, biz tartıştık oyüzden böyle yapıyor demiş.ama ben hala aynı odada oturuyorum yemek yemiyorum eşimle de boşanmayı düşünüyorum. zaten son dönemlerde sık sık düşünür oldum.sizce erken bir karar mı?
Kısa olsun diye böyle yazınca sanki olay çok basitmiş de ben abartıyorum gibi olmuş. ayrıntılar ve geçmiş çok uzun, neleri anlatsam beni daha iyi anlayıp daha çok yardımcı olursunuz bilemedim. Sorularınız varsa cevap veririm arkadaşlar. Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
karşınızdakiler ggelmiyorsa siz yanlarıına gidin..size yardıma gelen misafirlerinizi her ne olursa olsun,yanlız bırakmanız hoş karşılanacak bir durum değil..
Cok üzüldüm.
Sanirim yildizimiz cok yakin, icimde hissettim üzüntünüzü.
Ama yanliz sizin basinizda degil emin olun.
Bu erkekler evleniyorlar ama ne koca olabilecek ne de baba olabilecek olgunlukta oluyorlar evlendiklerinde.
Hala annelerinin oglan cocugu oluyor bircogu.
Yardimci olurmu bilmem, benim acmis oldugum bir baslik var " Acaba diyorum" diye.
Orada yasadiklarimi anlattim.
Benim esim evlendigimde sizinkinden de beterdi.
Ama zamanla cok iyi anladi. Ve suan el üstünde tutar.
Biliyorum cok zor sabretmek.
Sizin kocanizdan cok annesinin cici oglu konumunda.
Anlamiyorlar gercekten bunlarin beyni findik kadar birsey galiba, anlamiyorlar.
Esim, cocugum, yuvam kavramlari olusmuyor beyinlerinde.
ille kafalarina vura vura anlatacaksin da anlayacaklar.
Canım benim benzer şeyleri ben de yaşadım, yaşıyorum...
Birçok erkek bunu yapıyor ama şunu anlamadım.
Ailesi birden niye gidiyor ?
Giderlerse boşanırız demesi niye, sen bebeği annesine vermedin diye mi boşanacakmış senden ? Çok komik !!!
Art niyetli ailesi onu söyleyeyim baştan.
Ayrıca ne filmi ya ?? YArdım etmeye gelmemişlermiydi onlar ?
Ayıp yaaa ! Niyetleri belli onların , adı yardım etmiş olmak. Yangına körükle gitmek istemem yanlış anlama ama yok annesine bebeği vermedin yok bilmem ne diye evlilik de bitirilmez bence sen de kolay pes etme. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama evlilik öyle kolay bitirilmiyor. En azından ben mücadele ettim ama olmadı dersin vicdanen, sonu kötü olsa
birden ağlarak dışarı çıkmak ne demi. bana söyle sen öyle söyleyince üzüldüm de.yok illa ağlayarak dışarı çıkacaklar eşim de onlara acıyacak. artık bunları göremeyen gözü kör bir eş ile devam etmek istemiyorum.3 yılda çok yıprandım.yarın ailesi gidecek.gidince boşanmak istediğimi söyleyecem.
seni az çok anlayabiliyorum hande. benimde buna benzer yapıda bir eşim vardı.(hala var tabi) benim eşimin farkı ailesinden etkilendiği şeyleri doğrudan değil de dolaylı olarak yapmasıydı. bana soğuk davranması vs gibi. bende geçtiğimiz aylarda ciddi bir boşanma teklifinde bulundum ona. hep bulunuyordum ama o zamanlar gerçekten istemiyordum.o da bunu anlıyordu sanırım. ciddi bir boşanma teklifi ve kararlılığımı görünce baya değişti. nerdeyse 350 derece falan :)
sen de ciddi bir boşanma teklifinde bulunursan eşin değişebilir. ama tam tersi de olabilir. bunu göze alıyorsan boşanmaya kalk bence.
birde şu var bence. sonuçta senn yanında geçici sürede bulunuyorlar. eğer eşin iyi ve seviyorsa bu gecici süreye katlanabilirsin bence. çocuğun da var sonuçta. iyice düşün taşın bence. bütün sonuçlarına katlanabilecek misin.bunları düşün.
[
çok haklısın.bi de ben babamla görüşmüyorum.sadece annem ve erkek kadeşimle görüşüyorum. dün bana benim de senin gibi mi olmamı istiyorsun ailemle aram mı bozulsun diyor.
ben neyim bu adam için nasıl böyle düşünyor bilmem.
Canım benim benzer şeyleri ben de yaşadım, yaşıyorum...
Birçok erkek bunu yapıyor ama şunu anlamadım.
Ailesi birden niye gidiyor ?
Giderlerse boşanırız demesi niye, sen bebeği annesine vermedin diye mi boşanacakmış senden ? Çok komik !!!
Art niyetli ailesi onu söyleyeyim baştan.
Ayrıca ne filmi ya ?? YArdım etmeye gelmemişlermiydi onlar ?
Ayıp yaaa ! Niyetleri belli onların , adı yardım etmiş olmak. Yangına körükle gitmek istemem yanlış anlama ama yok annesine bebeği vermedin yok bilmem ne diye evlilik de bitirilmez bence sen de kolay pes etme. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama evlilik öyle kolay bitirilmiyor. En azından ben mücadele ettim ama olmadı dersin vicdanen, sonu kötü olsa
birden ağlarak dışarı çıkmak ne demi. bana söyle sen öyle söyleyince üzüldüm de.yok illa ağlayarak dışarı çıkacaklar eşim de onlara acıyacak. artık bunları göremeyen gözü kör bir eş ile devam etmek istemiyorum.3 yılda çok yıprandım.yarın ailesi gidecek.gidince boşanmak istediğimi söyleyecem.
Öncelikle bebişini Allah bağışlasın, iyi günlerde büyütün. Bütün bu yaşadıklarını inan lohusalıkta her bayan yaşamıştır. Ben de dahil o yüzden yalnız olmadığın gibi geçici bir süre de olduğunu unutma. Ve yarın eşinin ailesi gittikten sonra herşey düzelecek göreceksin. Eşin onlar gittikten sonra belki üzerine gelebilir senin yüzünden falan diye ama hiç onunla tartışma sadece haklı olduğun konuları ve üzüldüğün konuları dile getir eşine. Nasıl bize buraya yazmışsın "ağlamadan çıksa bana söylese olmaz mıydı diye" aynını eşine de söyle. Sana şikayet edeceğine bana söyleyebilirdi de.
tam olarak bu evet..
ben ailesi yüzünden değil eşimin tavırları, beni yalnızlaştırması yüzünden boşanmak istiyorum. mesela şu an salonda üçü film izliyorlar ben bebekle ilgileniyorum odamda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?