evet doldum. dediğiniz gibi konuşur muyum bilmem. çünkü daha önce ailesi istediği için bende boşanmak istediğini söyleyip sonra vazgeçmişti.ben onun için bu kadarım işte. ve dün tartışırken bana keşke vazgeçmeseydim dedi. onun hayatında fazlalık gibi hissediyorum kendimi.
yardım mı? ben daha çok yoruluyorum inanın. annem yemek yaparken ortalığı çok dağıtıyor ve öyle bırakıyor sonra yemek yenince bu arada çocuk uyuduğu için masayı toplayıp etrafı temizliyorum zaten sonra çocuk uyanıyor. sıklıdım. tek başımayken böyle olmuyordu.
yok yok hiç bir şey bekleme neden bekleyeceksin hemen boşan.sonra ilerde eşin senden önce annesigile tatile falan gider de Allah korusun.böyle birşeye nasıl katlanabilir ki insan.benim kocam ailesiyle tatile gidecek olsa ben 10 çokcukla da boşarım.sen ne bekliyorsun koş koş.yazık çok yazık bu zihniyete,o masuma.
umarım bunlar lohusalık psikolojisidir.normal şartlarda normal bir insanın böyle düşüneceğine inanmak istemiyorum.
3 yıldır aile olamanın bilincine varamamış o koca mı masum oluyor. aynı şekilde oğlunun evlendiğini kabullenemeyen aileler mi masum oluyor.
ben evlendim eşimsiz aileme gidiyordum. annemler eşinsiz gelme siz evlisiniz dedi. aynı şekilde abim eşini bırakıp tek tatile gelse mğmkğn değil kabul etmezler. ne demek evli adamın tek başına tatili. ha eşi kabul eder öyle olur. bekar mı bu adam ya. bu küçümsencek bir sorun değil. çünkü meselenin özü erkeğin evlendiğini idrak edememesi. zaten evli gibi yaşanmıyorsa boşanmada da sakınca yok bence.
sussaydım iyiydi demişsin. bende susmadığım ilk zamanlar daha çok yoruldum bunaldım üzüldüm. ama böyle böyle sonuc aldım. aldıysam şayet zamanla netleşir tabi. şimdilik almış gibiyim.
karışık pis suyu içmeden önce bir kez daha karıştırırlar durulsun diye. hiç rast geldin mi. köyde falan yaparlar.
önce karışacak ki durulsun. sen şimdi boşansan da iiçinde hep üzüntü kalacak bana şunu ettiler bunu ettiler diye. içinde ne varsa eşine ve onun ailesine söle. iyice bir karışsın herşey. sonra durulacak. durulduğunda da kararını verirsin
aynı sorunları az ya da çok yeni evlenen ya da yeni evlat sahibi olan bütün çiftler yaşamıştır,bence anlattıklarınız boşanma sebebi olmamalı,daha önceden ne yaşadığınızı bilemem tabi,yazdıklarınıza bakarak yorum yapıyorum,ama bunlar düzeltilmeyecek şeyler değil,tamam ailesi büyük gibi davranmamış,gelinimiz lohusa,gençtir gölünü alayım,büyüklük bende kalsın dememiş,ayıp etmişler ama siz gidin yanlarına da büyüklük sizde kalsın,kimse için değil,evladınız için yapın,yazıktır sabiye
anne-baba olmaya alışma sürecindesiniz ve böyle çatışmalar yaşamanız çok normal.üstüne birde aile büyükleri yanınızda olunca hoş olmayan şeyler yaşanmış.şu anda zaten okullar tatil,seminerler kısa sürüyor bebeğinize keşke kendiniz baksaydınız,kimseye ihtiyaç duymasaydınız.ama boşnmak için sebep değil bunlar.eşinizin ailesi çocukca davranmış,gereksiz alınganlıklar yapmış.eşiniz ortamı yumuşatması gerekirken daha da beter yapmış.ben burada eşinize kızıyorum çünkü iki tarafın arasını bulması gerekirdi,bir nevi aracı görevi üstlenmesi gerekirdi.ayıp etmiş! ama lütfen fevri kararlar vermeyin,şu anda aileye yeni bir bireyin gelişinin vermiş olduğu sorunları yaşıyorsunuz bence.
yok yok hiç bir şey bekleme neden bekleyeceksin hemen boşan.sonra ilerde eşin senden önce annesigile tatile falan gider de Allah korusun.böyle birşeye nasıl katlanabilir ki insan.benim kocam ailesiyle tatile gidecek olsa ben 10 çokcukla da boşarım.sen ne bekliyorsun koş koş.yazık çok yazık bu zihniyete,o masuma.
umarım bunlar lohusalık psikolojisidir.normal şartlarda normal bir insanın böyle düşüneceğine inanmak istemiyorum.
herhalde ben kendimi anlatamadım.ben eşimle benim tatilimi beklemeden ailesine gidiyor diye boşanmak istemiyorum ki. bu bir örnekti beni üzen. bekarmışız gibi hareket etmek bana göre.okul açıkken de eşimin rapor alıp ailesine gitmişliği vardır. bana sormaz gelmek istermiydin demez.okulda arkadaşlar sorunca ahmet nerde memlekette, neden dediklerinde bi sebep bulup söylesem sen neden gitmedin derler buna da bahaneler bulurum.ama bu yaşananlardan bir örnek sadece.lohusa olmadan da bunlar bana garip geliyordu,ben normal insan değilim size göre.saygı duyuyorum görüşünüze.
canım aynı seylerı hepımız yasadık ınan
evet senın ılk cocugun hassassın ıstedıgın gıbı yetıstırmek ıstıyosun kı bunuda anlayısla karsılamaları lazım
benım oglum bana anne derdı kaynanam efendım derdı belkı dusununce buyutecek bısey yok ama dedım kı anne benım bana anne dıyen bır evladım var senın 4 bıraktı oglum annesıne anne desın
ne var kı benımkılerde dedesıne baba bababnnesıne anne dıyor dedı
ama o sızın zamanınızda ben ıstemıyorum dedım
dedıkce daha cok yapmaya basladı
guzellıkle soylesende bagırıp cagırsanda bısey degısmeyecek gorduklerı kendı yasadıkları sana yasattıkları seyler cunku
esınde soylese sen dolduruyor olacaksın sanıyorlar kı oglulları kendı akıllarıyla onlara bısey dıyemez hep senın soyledıklerını soyler
bebegın kucuk bellı kı cok dolmussun soyle kafanı dınleyebılecegımn bı yerde uzunca dusun saglıklı kararlar al
ınsallah hakkında en hayırlısı olur[/QUOTE
dün tartışmanın üstüne evden çıkıp gidesim geldi.20 günlük bebekle nereye gidebilirim tabi gidemedim.ailem 16 saat uzakta oraya da gidemem.tıkandım kaldım.bi süre eşimi bile görmek istemiyorum.
canım benim ya inan çok üzüldüm Rabbim yardımcın olsun.az cok anlıyorum seni en kötüsü zaten eşin tarafından cok basit sebeplerle değersizleştirilmek.insanın canını cok yakıyor, o anlarda benim de ölsem de bu durumu yaşamsam dediğim oluyor.sabırlı ol aradan birazcık zaman gecsin sinirin geçsin sonra mantıklı bir karar ver.boşanmak istemene de saygı duyarı fakat şimdi çok aceleye getiriyorsunuz.keskin sirke küpüne zarar demişler.sinirle bir karar alıp sonrasında pişamanlık duymandan korkarım.öyle bir karar vereceksen bile eşinle herşeyi açık açık konuş içinde birşey kalmasın.off ya ne diyceğimi şaşırdım çok üzüldüm gercekten.
aynen böyle hissediyorum.düşündükçe kalbim sıkışıyor.onun için değerim sıfır.
birde dikkatimi cekti.maşallah sen cok saygılı bir gelinsin bana göre hala ''annem''diye bahsediyorsun.Allah gönlüne göre versin hakkında hayırlısı olsun
Teşekkür ederim. Allah hepimizin gölüne göre versin.
3 yıldır aile olamanın bilincine varamamış o koca mı masum oluyor. aynı şekilde oğlunun evlendiğini kabullenemeyen aileler mi masum oluyor.
ben evlendim eşimsiz aileme gidiyordum. annemler eşinsiz gelme siz evlisiniz dedi. aynı şekilde abim eşini bırakıp tek tatile gelse mğmkğn değil kabul etmezler. ne demek evli adamın tek başına tatili. ha eşi kabul eder öyle olur. bekar mı bu adam ya. bu küçümsencek bir sorun değil. çünkü meselenin özü erkeğin evlendiğini idrak edememesi. zaten evli gibi yaşanmıyorsa boşanmada da sakınca yok bence.
ben de bunu diyorum zaten. ben bebeğimle tek başıma ilgileniyorum eşim dünden beri sadece gelip uyurken sevip gidiyor.o da birkaç defa.bu mu evlilik. ben 3 yıldan sonra hala yalnız bırakılacaksam boşanayım bari.bu yaşadığım normal mi benim, ben mi abartıyorum.
ben de bunu diyorum zaten. ben bebeğimle tek başıma ilgileniyorum eşim dünden beri sadece gelip uyurken sevip gidiyor.o da birkaç defa.bu mu evlilik. ben 3 yıldan sonra hala yalnız bırakılacaksam boşanayım bari.bu yaşadığım normal mi benim, ben mi abartıyorum.
ben lisede öğretmenim. seminer yok bizde.çocuk bakımında yardımcı olsunlar diye değil, yemeği vss. yapsınlar diye çağırdık.ilk 1 hafta tek kalmıştık eşimle.gerçekten daha iyiydi.
.[/QUOTE .!.:zaten tek bebek,o uyurken yemeği falan kendiniz yapardınız.bende öğretmenim üstelik ikiz bebeklerim var yazın kimseyi çağırmıyorum yanıma.eşimle daha rahat bakıyoruz çünkü.çocuklarımızla istedğimiz gibi vakit geçiriyoruz.ama galiba başından beri sorununuz varmış eşinizle,ben diğer yorumları okumadan yanıt vermiştim.eğer birlikte yapamayacağınızı düşünüyorsanız devam ettirmenin bir matığı yok.zaten daha öncede boşanma konusu geçmiş aranızda.
Madem boşanma gibi bir planınız var neden çocuk doğuruyorsunuz?
çocuğu annesi babası boşanmış çocuklardan olsun diye. "boşanmış ebeveyn çocukları"nın sayısı artsın diye.
alemsiniz ya. sanki herkese ne yaşayacağı zaman makinesi ile gösteriliyor da insanlar buna rağmen çocuk yapıyor ya da evleniyor gibi konuşmuşunuz. komik.
Boşanmak basit bir olay değil bayan.
Bir bayanın bu raddeye gelmesi için çok evreler atlatması gerek.
'Son zamanlarda sık sık düşünür oldum' lafına istinaden yorumum.
Ve inkar edemezsiniz ki evliliğinde nice problem varken çocuğu 'kurtarıcı' görüp doğuran nice kadını.
Bu tarz şeyler varken boşanacaktınız madem neden çocuk doğurdunuz diye sormak pekte abes değil...
Ha varsyalım konudaki tartışma yüzünden boşanmak istesin.Bu sefer ki yorumum yine
Bu kadarcık ufak tartışmadan boşanma olurmu o çocuğa günah değil mi olur...
Oldumu başka,nasıl ne tarz yorumum yapmamı istersiniz?
çocuğu annesi babası boşanmış çocuklardan olsun diye. "boşanmış ebeveyn çocukları"nın sayısı artsın diye.
alemsiniz ya. sanki herkese ne yaşayacağı zaman makinesi ile gösteriliyor da insanlar buna rağmen çocuk yapıyor ya da evleniyor gibi konuşmuşunuz. komik.
Benim anladigim esin inisli cikisli davraniyor. Bebekten once de sorununuz varmiydi? Peki esini seviyormusun? Onun sevgisinden emin misin ?
Bunlari dusundunmu?
loğusasın güzelim sende yok bi kabahat .. sıkıntı senn onu anlamayan kocanda ama sende biliyosun çok agresif yapıya sahip olduğunu şimdi sana takma ye iç yat diycem ama yine takarsın cünkü sen loğusasın .... bende kaynanamları kovmuştum tamamiyle senn yaşadığın olayın benzerini yaşadım üstelik tam 24 saatlik yoldan gelmişlerdi şimdi aklıma.. amma benm kocam ses çıkarmamıştı ....loğusalıktan kaynaklanıyor hepsi ... o odun kocana anlatmaya calış daha hassas kırılgan ve aşırı kırıcı olabileceğini lütfen anlat .. ne boşanması...
Madem boşanma gibi bir planınız var neden çocuk doğuruyorsunuz?
işte sorun artık sadece ailesi değil,eşimin hep onları haklı görmesi beni anlamaya dahi çalışmaması..açıkçası artık sevdiğini de düşünmüyorum. dünden beri onlarla takılıyor dışarı çıkıyorlar, şu an mesela beraber film izliyorlar.bana gelip yardıma ihtiyacın var mı bile demiyorlar odada akşama kadar bebekleyim.
ben ve bebeğim eşimin ailesi değiliz onun ailesi var zaten..yalnız bırakılmaktan sıkıldım. bu olay ilk değil yani hep böyle hissediyorum..
evet öyle davranıyor. Ben onu seviyorum ama onun beni sevmediğini ve değer vermediğini düşünüyorum.bu bitirmek istememin sebebi zaten.
daha öncede ailesiyle aynı şeyleri yaşadık.lohusalık sadece tahammül gücümü azalttı.
sizce bir kadın ben bu adamdan şu zaman boşanayım diyerek evlenir mi? Hadi evlendi diyelim boşanacam ama bir de çocuk yapayım bari tam olsun der mi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?