söyledim canım. anlamıyor. herşeye bir cevabı var. anlamak istemiyor.Boşanmak istediğini söylemek yerine,nelere üzüldüğünü söylesen daha iyi olmaz mı ?
canım merhaba yaşadıklarına üzüldüm.
tatlım aynı şeyleri bizlerde yaşadık halada yaşıyoruz.
evlilik emek ve fedakarlık istiyo.
hele birde bebişin var ALLAH bağışlasın.
kolay verilecek kararlar değil bunlar bir anlık sinirle hareket etmeyin bence.
evliliği bitirmek kolay olanı önemli ve zor olanı evliliği yürütmek.
bence kolayı seçme tatlım biraz daha mücadele etmeni tavsiye ederim.
umarım herşey yoluna girer.
böyle şeylerden boşanacak insanlar niye evlenip çocuk yaparlar hiç anlamıyorum.aslında anlıyorum sadece bencillikleri için.güya o çocuk için yaşarlar,onun için çalışırlar.ama aslında sadece kendilerini düşünürler.çocuğu da ileride yalnız kalmamak, evlat duygusunu yaşamak için yaparlar sadece.boşanmış aile çocuğu olmalarını da önemsemezler."aman canım mutsuz ailede büyüyeceğine böyle olsun iyi" derler eşten sıkılıp boşarlar.korkuyorum ben gelecekten korkuyorum.çoğunluk artık boşanmış aile çocuğu.orada üvey ana nasıl davranır,burada üvey baba nasıl davranır düşünen yok ,ortaya psikobat çocuklar çıkıyor.bunlar büyüyünce gelip benim çocuğumla evlenip onu da mutsuz edecek.gelecek nesil çok korkunç olacak.[/QU
yazdıklarınızı okurken gözümden akan yaşlara engel olamadım.ne gibişeylerden boşanılır mesela.aldatmasını mı bekleyim, şiddet uygulamasını mı neyi beklemeliyim. ya da olur böyle şeyler biz bir aile gibi olamasak da olsun çocuk var deyip oturmalı mıyım. bebeğimle büyüdüğünde de eşimin yaz tatilinde beni beklemeden ailesine koşmasını mı izleyelim, napayım.
bebek için de yanlış yerden vurmaya çalışıyorsunuz.korunuyorduk ama oldu işte bebeğimiz. oldu diye hiç pişman değilim. bence korunmayı bilmeyen evlenmesin falan diye canımı yakmaya çalışın.
yorumunuz beni ağlatsa da yine de okuyup yorum yazdığınız zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.siz de haklısınız.
bu karı koca arasına giren aile tipleri hep aynı canım zaten. bunların olayı oğullarına show yapmak. kameralara oynuyorlar sadece.
benim başımda da var bir tane bundan. bayağı değişti ama dün bişi oldu mesela. gene görüyoum aynı huy aynen devam ediyor. odasına birşey koymuştum. onu oğluna demiş oğlum çıkar rahatsız oluyorum die. ufacık birşey. sanki kendi çıkaramıyor. amaç ne: amaç show.
oğluna acındıracak kendini. gelin kötü mesajını vercek ya. ama artık susmuyorum ben. hemen söylüyorum. niye kendiniz çıkarmadınız diyorum. bişi diyemiyor.
hadi sen lohusasın agresif olabilirsin , eşine noluyor anlamadımm, olayı boşanmaya kadra getirecek kadra psikolojisimi bozulmuş.... boşanmanın lafını edecegine anasına babasına siz bebegi sevin yeter desin, emzigi sekere batırmak falan ne o öyle,
ama sizde istemediginiz seyler olsa bile nazik ve kibar dille uyarın , set davranmayın yaslı insanlara, sizdede kalıyorlar kendilerini kötü hissetmesinler, misafirler en nihayetinde.
bende babamla görüşmüyorum, eşimin ailesi demişlerki o istiyorki kendi gibi senide yapsın, benim eşimde bana aynı senin eşin gibi söyledi, inan insanın cok zoruna gidiyor, ama yapacak bişey yok, zamanla onlarda görecekler asıl amaç bu değil, b,raz gözlerini açmak, benim eşiminde anası babası sürekli ağlıyorlar..hele babası bir numaracıki.... 2 dakikada hüngür hüngür ağlama numarası var, vallahi kokrulur bulardan, ama allaha havele ettim ben, sen masumsan kazananda sen olursun, yinede eşinle bu olaylar için boşanmayı kesinlikle düşünme
Öncelikle bebişini Allah bağışlasın, iyi günlerde büyütün. Bütün bu yaşadıklarını inan lohusalıkta her bayan yaşamıştır. Ben de dahil o yüzden yalnız olmadığın gibi geçici bir süre de olduğunu unutma. Ve yarın eşinin ailesi gittikten sonra herşey düzelecek göreceksin. Eşin onlar gittikten sonra belki üzerine gelebilir senin yüzünden falan diye ama hiç onunla tartışma sadece haklı olduğun konuları ve üzüldüğün konuları dile getir eşine. Nasıl bize buraya yazmışsın "ağlamadan çıksa bana söylese olmaz mıydı diye" aynını eşine de söyle. Sana şikayet edeceğine bana söyleyebilirdi de.
canım söyledim.yaşlı onlar düşünmemiştir diyor.daha 50 bile değil yaşı.düşün eşim ne kadar kör...
koskoca insanlar ortada bişey yokken neden ağlıyorlar biliyormusun .. eşine duygu sömürüsü yapacaklar, malzeme buldular... eşin bizi evinden kovdu diyecekler, bunlar planlı programlı seyler... benim eşimin anneside hep der geceleri ben uyumam, çünkü sabaha kadar artık yıldızlı konu benim... kadın herşeyi bırakmış, kocayı, kızları, oğullarını, damatlarını herkesi bırakmıs benle ugrasıyor, onun derdi, karın ağrısı ben
Allah sana da sabır versin. ben artık tükendim.
bana kalırsa çok büyütüyorsunuz eşinizin ailesi olayını hanımlar...
ben de 10 yıllık evliyim ve 1 kez bile kayınvalidemle, ne kayınpederimle
tartışmam yada benzeri bi durum olmadı...
ben görmezden gelirim ne yaparlarsa yapsınlar, eşime de hiç bir şey anlatmam.
hatta eşim sorarsa ne konuşuyorsunuz diye
ana kız konuşuyoruz sanane aramıza girme derim...
böylece hiç sorun çıkmaz.
hem ailesi, hem eşim memnun bu durumdan.
bana uymayan bişi yaptılar ya da söylediler diyelimki
anadır babadır derim geçerim. elbette haklarıdır derim.
üstünde durmamak önemli olan...herkes te gıptayla bakar.
eşime annen baban demedim 10 yıldır.
annem babam derim...birazda biz küçüklüğümüzü bilmeliyiz...
onlar kimbilir ne kaynanalardan eşlerden çektiler...
anlamak lazım o dönemlerde nasıl zordur yaşamak...
boşverin öyle mutlularsa öyle davransınlar
yarın hepsi göçüp gidecek, değer mi kırgınlığa...
hem evlatlarımız babaanne,dede sevgisini tatsın
bunun için bile katlanmaya değmez mi?
ne güzel siz görmezden gelerek çözmüşsünüz. ben neleri görmezden geldim.bebeğim yanımda kalsın dedim diye ağlayan insanlar için nasıl çözüm bullayım ben.varsa bir fikriniz ne olur yardım edin.
hani gidiyordu gitsin film izleyeceğineya böyle insanlara sinir oluyorum sözde yardıma geliyorlar huzur bozuyorlar siz daha lohusasınız anlayışlı olmaları gerek eşinizde onlardan betermiş yani hemen boşanmakla tehtit etmiş sizi bence korkupta çıkıp özür dileyin diye . bence onların gitmesi sizin hayrınıza canım . allah bebeğinizi hayırlı evlat yapsın sağlık sıhhat versin
gitmek hikaye.eşim biz handeyle tartıştık ondan gergin demiş de o yüzden kalmışlar. normalde yarın gidiyorlar.eşim özür dilemediğim için boşanmayı istiyorsa benim daha güçlü sebeplerim var..
Sevgili Arkadaşım,
Erkekler lohusalık aşamasından geçmedikleri için biz kadınların halinden anlamazlar
Bende lohusayken her şeye ağlayan küçücük bir lafı bile içime atarak resmen kendime acı çektiriyordum . .Nemi geçti elime Bir Hiç! Kendimi üzmekle kaldım
Bak sen daha yeni doğum yaptın. . Miniğinin senin sütüne ihtiyacı var . . Şuan bir damla süt onun için her şey demek. .Kendini üzersen bil ki sütünde azalma olucak
Bekle eşinin ailesi bir gitsin ! madem yarın gidiyorlar sen bugün suratını asma güzelce uğurla . . . Onlar gittikten sonrada al eşini karşına konuş . .Düşünceleri değiştimi bir gözlemle. . Sen az biraz onun ailesine güldün diye eşin yumuşuyorsa hemen, bilki onun duygu ve düşünceleri henüz yeterince oturmamıştır.Ondan sonra sorgularsın boşanma kararını
Merhaba arkadaşlar,
3 yıllık evliyim.eşimde ben de öğretmeniz.şu an görev yaptığımız şehirde tanışıp evlendik.onun memleketi buraya 8 saat benimki ise 16 saat uzaklıkta.6 haziranda doğum yaptım. eşimle ilk önce onun ailesinin gelip bir süre yanımda kalmasını sonra benim annemin yanımıza gelmesini kararlaştırmıştık.ancak doğumdan sonraki ilk hafta eşimin dedesinin vefatı sebebiyle ailesi gelemedi ve yalnız kaldık. zor günlerdi.eşim bu süreçte çok yardımcı oldu.temizliği yemeği herşeyi o yaptı üstelik bebeğin bakımında bana da yarıdmcı oldu.eşim biraz sinirlidir, sinirliyken kırıcı konuşur, ama onun dışında genel olarak iyi biridir.
neyse sonra annesi ve babası geldiler .ancak gelmeseler daha iyiymiş.ben böyle daha çok yoruldum ve yıprandım. Bebeğime bana sormadan badem yağı içirmelerine, emziği sürekli şekere batırmalarına, bebeği sallayarak uyutmaya çalışmalarına sinir olsam da sesimi çıkarmadım.ilk torun hevesleri var ondandır dedim. ama bebeği sabah benden alıp bütün gün sallayarak uyuttukları için gece uyumuyor ve gece 3 den sonra sabah 10 a kadar mahvoluyorum.
geleyim asıl olaya: dün sabah annesi bebeği almak istediğinde yanımda kalsın dedim. tamam deyip çıktı. bir süre sonra eşim de odadan çıktı ve döndüğünde bana bağırarak senin yüzünden annem babam ağlayarak dışarı çıktılar yazıklar olsun sana vss... saydı o da gitti.bir süre sonra eşim dönünce anne ve babasının gitmek istediklerini söyledi.ben de benim canımı sıkan olayları neden onların beni anlamadığını, olayı niye büyüttüklerini söyledim.sonlar onlar geldi.eşim odamdan çıkıp yanlarına gitmemi konuşmamı istedi.hayır dedim. ailem giderse boşanırız bunu göze alıyorumusun dedi bende alıyorum dedim.çıktı, ağlayarak döndü ailesine olay sizinle ilgili değil, biz tartıştık oyüzden böyle yapıyor demiş.ama ben hala aynı odada oturuyorum yemek yemiyorum eşimle de boşanmayı düşünüyorum. zaten son dönemlerde sık sık düşünür oldum.sizce erken bir karar mı?
Kısa olsun diye böyle yazınca sanki olay çok basitmiş de ben abartıyorum gibi olmuş. ayrıntılar ve geçmiş çok uzun, neleri anlatsam beni daha iyi anlayıp daha çok yardımcı olursunuz bilemedim. Sorularınız varsa cevap veririm arkadaşlar. Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
maşallah anlayısınıza hosgorunuzebana kalırsa çok büyütüyorsunuz eşinizin ailesi olayını hanımlar...
ben de 10 yıllık evliyim ve 1 kez bile kayınvalidemle, ne kayınpederimle
tartışmam yada benzeri bi durum olmadı...
ben görmezden gelirim ne yaparlarsa yapsınlar, eşime de hiç bir şey anlatmam.
hatta eşim sorarsa ne konuşuyorsunuz diye
ana kız konuşuyoruz sanane aramıza girme derim...
böylece hiç sorun çıkmaz.
hem ailesi, hem eşim memnun bu durumdan.
bana uymayan bişi yaptılar ya da söylediler diyelimki
anadır babadır derim geçerim. elbette haklarıdır derim.
üstünde durmamak önemli olan...herkes te gıptayla bakar.
eşime annen baban demedim 10 yıldır.
annem babam derim...birazda biz küçüklüğümüzü bilmeliyiz...
onlar kimbilir ne kaynanalardan eşlerden çektiler...
anlamak lazım o dönemlerde nasıl zordur yaşamak...
boşverin öyle mutlularsa öyle davransınlar
yarın hepsi göçüp gidecek, değer mi kırgınlığa...
hem evlatlarımız babaanne,dede sevgisini tatsın
bunun için bile katlanmaya değmez mi?
bebeğin daha çok küçük boşanma kararını rafa kaldırın
belki de detayları anlatmadığın için bize küçük sorunlar gibi geliyor
ama inan bebeğin ilk zamanlarında genelde bütün ailelerde sıkıntılar oluyor
nasılsa gidiyorlarmış biraz sakinleşin bebeğinizin tadını çıkarın konuya biraz ara verin
bi gün de adam akıllı konuşun sizinde bi aile olduğunuzu bu aileyi korumak için elinden gelen herşeyi yapmanız gerektiğini konuşun
baktınız düzelmiyor sonra düşünürsünüz boşanmayı
eşin ne kadarda cok büyütmüş ne demek ailem gderse boşanırız göze alıyormusun ?bende istemem şahsen bebeğime bana sorulmadan birşeyler yapılmasını ki emziği şekere batırmak ayakta sallamak hepsi alışkanlık halıne gelecek ve onlar gidince sen mücadele edeceksın hepsiyle
ilk torunları olabilir ama anne olarak sanada saygı göstermek durumundalar ayrıca kayınvalıdenınınde aglaması gereken bir durum göremedım ben
her ne olursa olsun yeniden düşünün tabi boşanmak için bir sebep değil bu
kaynana gelin çatışması o kadar fazla ki ben de ileride böyle olmaktan korkuyorum.bu yüzden kayınvalideme en başında ''anne biz artık bir aileyiz benim annem benim için nasılsa siz de öyle olacaksınız.aramızda hiçbir zaman kırgınlık küslük olmasın benim bi yanlışım olduğu zaman beni uyarmaktan çekinmeyin yanlış anlamam kötülüğümüzü istemediğinizi çok iyi biliyorum.herhangi bir konuda anlaşmazlığa düştüğümüzde de kırılmayın bana gücenmeyin çünkü ben de sizin kötülüğünüzü istemem siz benim annemsiniz'' gibi bir konuşma yapacağım.müstakbel kayınvalidem çok iyi anlayışlı bir insandır zorluk yaşayacağımızı sanmıyorum zaten ama böyle bir konuşma belki bizi birbirimize daha çok yaklaştırır sorunlarımızı daha kolay çözeriz
maşallah anlayısınıza hosgorunuze
ama emınım karsındakı ınsanlarda ıyı ınsanlardır
ne kadar gormezlıkten gelırsen gel gozune sokan ınsanlarda var
soyeldıklerını yanlıs anlayan yanlıs aktaran ıyı nıyetını suıstımal eden yanlız sahıpsız dıye ezen hor goren
keske dedıgınız gıbı esımıze soylemeden konusabılecegımız ınsanlar olsa
o kadar cok ısterdım kı
konu sahıbı arkadasa gelınce bazı yasadıgı seylere cok uzuldum
ınsanın esı en cok ılgı bekledıgı kısı
demıyor kı annesıne babasına ılgısız olsun kotu davransın sadece banada ılgı gostersın
anne baba dedı dıye es bosamak olayınıda sacma buldugum gıbı karısı ıstedı dıye anne babasını ıstemeyen kocalarıda sacma buluyorum
aradıkı dengeyı cok ıyı kurmak lazım
evet onlar gocup gıdecek hayatta olmayacak ama esınlede bır omur gecıreceksın onunda kalbını kırmamak gerekır dımı
böyle şeylerden boşanacak insanlar niye evlenip çocuk yaparlar hiç anlamıyorum.aslında anlıyorum sadece bencillikleri için.güya o çocuk için yaşarlar,onun için çalışırlar.ama aslında sadece kendilerini düşünürler.çocuğu da ileride yalnız kalmamak, evlat duygusunu yaşamak için yaparlar sadece.boşanmış aile çocuğu olmalarını da önemsemezler."aman canım mutsuz ailede büyüyeceğine böyle olsun iyi" derler eşten sıkılıp boşarlar.korkuyorum ben gelecekten korkuyorum.çoğunluk artık boşanmış aile çocuğu.orada üvey ana nasıl davranır,burada üvey baba nasıl davranır düşünen yok ,ortaya psikobat çocuklar çıkıyor.bunlar büyüyünce gelip benim çocuğumla evlenip onu da mutsuz edecek.gelecek nesil çok korkunç olacak.[/QU
yazdıklarınızı okurken gözümden akan yaşlara engel olamadım.ne gibişeylerden boşanılır mesela.aldatmasını mı bekleyim, şiddet uygulamasını mı neyi beklemeliyim. ya da olur böyle şeyler biz bir aile gibi olamasak da olsun çocuk var deyip oturmalı mıyım. bebeğimle büyüdüğünde de eşimin yaz tatilinde beni beklemeden ailesine koşmasını mı izleyelim, napayım.
bebek için de yanlış yerden vurmaya çalışıyorsunuz.korunuyorduk ama oldu işte bebeğimiz. oldu diye hiç pişman değilim. bence korunmayı bilmeyen evlenmesin falan diye canımı yakmaya çalışın.
yorumunuz beni ağlatsa da yine de okuyup yorum yazdığınız zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.siz de haklısınız.
yok yok hiç bir şey bekleme neden bekleyeceksin hemen boşan.sonra ilerde eşin senden önce annesigile tatile falan gider de Allah korusun.böyle birşeye nasıl katlanabilir ki insan.benim kocam ailesiyle tatile gidecek olsa ben 10 çokcukla da boşarım.sen ne bekliyorsun koş koş.yazık çok yazık bu zihniyete,o masuma.
umarım bunlar lohusalık psikolojisidir.normal şartlarda normal bir insanın böyle düşüneceğine inanmak istemiyorum.
yok artık ne boşanması olur mu öyle şey ? eşin de sinirle bir iki bişey söylemiş ailesinin dolduruşuna gelmiştir. onlar nasıl eşini tavlıyosa tabiri caizse sen de öyle tavla, odanıza çekilince bük boynunu, gözlerin dolsun anlat derdini madem eşinin yumuşak karnı bu senden oradan vur
yarın konuşacam kendisiyle. evet ailesiyle yaşadıklarımı anlatmadığım için olay küçük görünüyor. ya da küçük olayda patladım ben son damlaydı bu belki.boşanmayı isteyecek kadar battı bana.
tek sebep bu değil canım.aynı şeylerin sürekli yaşamaktan sıkıldım.
benim annem de nişanlııkta çok iyiydi.ama evlenince neden böyle oldu bilmem. umarım siz hiç sorun yaşamazsınız.
işte eşim dengeyi kuramadı.bana diyor ki ilk torun bırak istediklerini yapsınlar hep onlarda dursun bebek sevsinler.. ya tamam da benim de ilk bebeğim git annene babana hande hassas bir dönem geçiriyor bebeğini istediği gibi yetiştirmek onun da hakkı.bebeği böyle alıştırırsanız siz gidince zorlanır , söylediğinde ağlanacak bişey yok desene.
benim zoruma bunu yapmaması gidiyor.ve bunlar o kadar çoğaldı ki şiştim artık tüketti beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?