sona mı yaklaşıyoruz?

ben artık kaldıramıyorum.herkes yaşıyor evet belki ama herkes benim gibi yalnız ve değersiz mi hissediyor? ben öyle hissediyorum.umarım kimse benim gibi hissetmez.

Sevgili Arkadaşım,

Erkekler lohusalık aşamasından geçmedikleri için biz kadınların halinden anlamazlar
Bende lohusayken her şeye ağlayan küçücük bir lafı bile içime atarak resmen kendime acı çektiriyordum . .Nemi geçti elime Bir Hiç! Kendimi üzmekle kaldım

Bak sen daha yeni doğum yaptın. . Miniğinin senin sütüne ihtiyacı var . . Şuan bir damla süt onun için her şey demek. .Kendini üzersen bil ki sütünde azalma olucak

Bekle eşinin ailesi bir gitsin ! madem yarın gidiyorlar sen bugün suratını asma güzelce uğurla . . . Onlar gittikten sonrada al eşini karşına konuş . .Düşünceleri değiştimi bir gözlemle. . Sen az biraz onun ailesine güldün diye eşin yumuşuyorsa hemen, bilki onun duygu ve düşünceleri henüz yeterince oturmamıştır.Ondan sonra sorgularsın boşanma kararını

böyle şeylerden boşanacak insanlar niye evlenip çocuk yaparlar hiç anlamıyorum.aslında anlıyorum sadece bencillikleri için.güya o çocuk için yaşarlar,onun için çalışırlar.ama aslında sadece kendilerini düşünürler.çocuğu da ileride yalnız kalmamak, evlat duygusunu yaşamak için yaparlar sadece.boşanmış aile çocuğu olmalarını da önemsemezler."aman canım mutsuz ailede büyüyeceğine böyle olsun iyi" derler eşten sıkılıp boşarlar.korkuyorum ben gelecekten korkuyorum.çoğunluk artık boşanmış aile çocuğu.orada üvey ana nasıl davranır,burada üvey baba nasıl davranır düşünen yok ,ortaya psikobat çocuklar çıkıyor.bunlar büyüyünce gelip benim çocuğumla evlenip onu da mutsuz edecek.gelecek nesil çok korkunç olacak.

ben de susmasaydım iyiydi.en ufak bişeyde ağlıyorlar..

uyardım canım anlamıyor.

onlar için değil de eşimin beni değersizleştirmesinden dolayı boşanmak istiyorum.

ailesine karşı iyiysem o da mutlu. ama ben bu sefer öyle davranmayacam.

bebeğin daha çok küçük boşanma kararını rafa kaldırın
belki de detayları anlatmadığın için bize küçük sorunlar gibi geliyor
ama inan bebeğin ilk zamanlarında genelde bütün ailelerde sıkıntılar oluyor
nasılsa gidiyorlarmış biraz sakinleşin bebeğinizin tadını çıkarın konuya biraz ara verin
bi gün de adam akıllı konuşun sizinde bi aile olduğunuzu bu aileyi korumak için elinden gelen herşeyi yapmanız gerektiğini konuşun
baktınız düzelmiyor sonra düşünürsünüz boşanmayı

eşin ne kadarda cok büyütmüş ne demek ailem gderse boşanırız göze alıyormusun ?bende istemem şahsen bebeğime bana sorulmadan birşeyler yapılmasını ki emziği şekere batırmak ayakta sallamak hepsi alışkanlık halıne gelecek ve onlar gidince sen mücadele edeceksın hepsiyle

ilk torunları olabilir ama anne olarak sanada saygı göstermek durumundalar ayrıca kayınvalıdenınınde aglaması gereken bir durum göremedım ben

her ne olursa olsun yeniden düşünün tabi boşanmak için bir sebep değil bu

kaynana gelin çatışması o kadar fazla ki ben de ileride böyle olmaktan korkuyorum.bu yüzden kayınvalideme en başında ''anne biz artık bir aileyiz benim annem benim için nasılsa siz de öyle olacaksınız.aramızda hiçbir zaman kırgınlık küslük olmasın benim bi yanlışım olduğu zaman beni uyarmaktan çekinmeyin yanlış anlamam kötülüğümüzü istemediğinizi çok iyi biliyorum.herhangi bir konuda anlaşmazlığa düştüğümüzde de kırılmayın bana gücenmeyin çünkü ben de sizin kötülüğünüzü istemem siz benim annemsiniz'' gibi bir konuşma yapacağım.müstakbel kayınvalidem çok iyi anlayışlı bir insandır zorluk yaşayacağımızı sanmıyorum zaten ama böyle bir konuşma belki bizi birbirimize daha çok yaklaştırır sorunlarımızı daha kolay çözeriz

maşallah anlayısınıza hosgorunuze

ama emınım karsındakı ınsanlarda ıyı ınsanlardır
ne kadar gormezlıkten gelırsen gel gozune sokan ınsanlarda var

soyeldıklerını yanlıs anlayan yanlıs aktaran ıyı nıyetını suıstımal eden yanlız sahıpsız dıye ezen hor goren

keske dedıgınız gıbı esımıze soylemeden konusabılecegımız ınsanlar olsa
o kadar cok ısterdım kı

konu sahıbı arkadasa gelınce bazı yasadıgı seylere cok uzuldum
ınsanın esı en cok ılgı bekledıgı kısı
demıyor kı annesıne babasına ılgısız olsun kotu davransın sadece banada ılgı gostersın
anne baba dedı dıye es bosamak olayınıda sacma buldugum gıbı karısı ıstedı dıye anne babasını ıstemeyen kocalarıda sacma buluyorum
aradıkı dengeyı cok ıyı kurmak lazım
evet onlar gocup gıdecek hayatta olmayacak ama esınlede bır omur gecıreceksın onunda kalbını kırmamak gerekır dımı

yarın konuşacam kendisiyle. evet ailesiyle yaşadıklarımı anlatmadığım için olay küçük görünüyor. ya da küçük olayda patladım ben son damlaydı bu belki.boşanmayı isteyecek kadar battı bana.

tek sebep bu değil canım.aynı şeylerin sürekli yaşamaktan sıkıldım.

benim annem de nişanlııkta çok iyiydi.ama evlenince neden böyle oldu bilmem. umarım siz hiç sorun yaşamazsınız.

işte eşim dengeyi kuramadı.bana diyor ki ilk torun bırak istediklerini yapsınlar hep onlarda dursun bebek sevsinler.. ya tamam da benim de ilk bebeğim git annene babana hande hassas bir dönem geçiriyor bebeğini istediği gibi yetiştirmek onun da hakkı.bebeği böyle alıştırırsanız siz gidince zorlanır , söylediğinde ağlanacak bişey yok desene.

benim zoruma bunu yapmaması gidiyor.ve bunlar o kadar çoğaldı ki şiştim artık tüketti beni.

yine eşim ve babası dışarı çıkmış.umarım dünkğ gibi bugün de içip gelmezler.öyle olursa ne yaparım bilmiyorum.dün zor tutum kendimi bugün ne yapacam..

yok artık ne boşanması olur mu öyle şey ? eşin de sinirle bir iki bişey söylemiş ailesinin dolduruşuna gelmiştir. onlar nasıl eşini tavlıyosa tabiri caizse sen de öyle tavla, odanıza çekilince bük boynunu, gözlerin dolsun anlat derdini madem eşinin yumuşak karnı bu senden oradan vur

sussaydım iyiydi demişsin. bende susmadığım ilk zamanlar daha çok yoruldum bunaldım üzüldüm. ama böyle böyle sonuc aldım. aldıysam şayet zamanla netleşir tabi. şimdilik almış gibiyim.

karışık pis suyu içmeden önce bir kez daha karıştırırlar durulsun diye. hiç rast geldin mi. köyde falan yaparlar.

önce karışacak ki durulsun. sen şimdi boşansan da iiçinde hep üzüntü kalacak bana şunu ettiler bunu ettiler diye. içinde ne varsa eşine ve onun ailesine söle. iyice bir karışsın herşey. sonra durulacak. durulduğunda da kararını verirsin

aynı sorunları az ya da çok yeni evlenen ya da yeni evlat sahibi olan bütün çiftler yaşamıştır,bence anlattıklarınız boşanma sebebi olmamalı,daha önceden ne yaşadığınızı bilemem tabi,yazdıklarınıza bakarak yorum yapıyorum,ama bunlar düzeltilmeyecek şeyler değil,tamam ailesi büyük gibi davranmamış,gelinimiz lohusa,gençtir gölünü alayım,büyüklük bende kalsın dememiş,ayıp etmişler ama siz gidin yanlarına da büyüklük sizde kalsın,kimse için değil,evladınız için yapın,yazıktır sabiye

anne-baba olmaya alışma sürecindesiniz ve böyle çatışmalar yaşamanız çok normal.üstüne birde aile büyükleri yanınızda olunca hoş olmayan şeyler yaşanmış.şu anda zaten okullar tatil,seminerler kısa sürüyor bebeğinize keşke kendiniz baksaydınız,kimseye ihtiyaç duymasaydınız.ama boşnmak için sebep değil bunlar.eşinizin ailesi çocukca davranmış,gereksiz alınganlıklar yapmış.eşiniz ortamı yumuşatması gerekirken daha da beter yapmış.ben burada eşinize kızıyorum çünkü iki tarafın arasını bulması gerekirdi,bir nevi aracı görevi üstlenmesi gerekirdi.ayıp etmiş! ama lütfen fevri kararlar vermeyin,şu anda aileye yeni bir bireyin gelişinin vermiş olduğu sorunları yaşıyorsunuz bence.

hiç bana göre değildi ama daha önce birkaç olayda bunu denedim. sevgili anne ve babası kadar etkili olamadım malesef.

ağlama konusunda üstlerine yok.geçen sene ramazan bayramında benim memletime gittik.eşim ailesinden kopamadığı için benden sonra geldi düşünün artık.ve benim memleketime gelmemesi için oturup ağlayıp yalvarmışlar bunu bana eşim söyledi. niye ağlıyorlar dedim. babamla konuşmuyorum ya babam bize bulaşırmış, huzuesuz edermiş. ama biz babamın evine değil kardeşime gitmiştik.annem de oraya geldi öyle görüşmüştük. bunları eşim bile bile anne babasının ağlamasının saçma, gereksiz yersiz olduğunu bir türlü görmüyor.

canım aynı seylerı hepımız yasadık ınan

evet senın ılk cocugun hassassın ıstedıgın gıbı yetıstırmek ıstıyosun kı bunuda anlayısla karsılamaları lazım
benım oglum bana anne derdı kaynanam efendım derdı belkı dusununce buyutecek bısey yok ama dedım kı anne benım bana anne dıyen bır evladım var senın 4 bıraktı oglum annesıne anne desın

ne var kı benımkılerde dedesıne baba bababnnesıne anne dıyor dedı
ama o sızın zamanınızda ben ıstemıyorum dedım
dedıkce daha cok yapmaya basladı
guzellıkle soylesende bagırıp cagırsanda bısey degısmeyecek gorduklerı kendı yasadıkları sana yasattıkları seyler cunku
esınde soylese sen dolduruyor olacaksın sanıyorlar kı oglulları kendı akıllarıyla onlara bısey dıyemez hep senın soyledıklerını soyler

bebegın kucuk bellı kı cok dolmussun soyle kafanı dınleyebılecegımn bı yerde uzunca dusun saglıklı kararlar al
ınsallah hakkında en hayırlısı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…