sona mı yaklaşıyoruz?

Eşinle konuş ama direkt boşanmakla başlama.

yaptıgı şeylerin sebebini sor.
Belki de senin bile tahmin edemeyecegin cevaplar verecek...

İlaç zarar verir diye korkmayın ben hala kullanıyorum ve emziriyorum.. demişsiniz ya; aklıma Çernobil Faciasından sonra çay içen bakan geldi. Bir de bir ara Urfa'da biberle ilgili radyasyon haberleri çıkmıştı, kadın yanındaki çocuğuna canlı yayında biber yediriyor, bir yandan da "bakın ölmedi" diyordu. Ama çay da biber de etkisini anında göstermeyeceğinden bakana da anneye de gülünmüş, olay herkes tarafından trajikomik bulunmuştu.

sizinki de o hesap. o kullandığınız depresyon ilaçlarının bebeğinize zarar vermeyeceğini nasıl bildiniz, geleceği mi gördünüz. konu sahibine kayınvalide ve kayınpederinin ayağında sallamasına dayanmasını, bu kadarcık fedakarlığı yapmasını söylemişsiniz; ancak kendiniz yetişkin vücuduna bile etkileri tam olarak bilinmeyen ve hakkında çok çeşitli spekülasyonlar olan depresyon ilaçlarını sütünüz vasıtasıyla bebeğinize zerketmekte bir sakınca görmemişsiniz.

çok acıdım bebeğinize, yazık.

konu sahibi kayınvalide ve pederi emziği şekere batırdıkları için tepkiliydi. çünkü şekerin zehirden farksız olduğunu biliyor. bebeği için yapabildiğinin en iyisini istiyor. her iyi anne gibi. ama sonuçta siz de anne oluyorsunuz, o da. gerçekten şaşırtıcı. lohusalık depresyonunu İLAÇSIZ, kendiniz aşmaya çalışacak kadar fedakarlığı bence siz yapın.

bu insanlar bebekleri oyuncak bebek mi sanıyorlar anlamadım ki. Kayınvalidenin yaptığına bak: Karın beni bugün oyuncağıyla oynatmadı, ben de ağladım!
Bu hikayedeki duygusal lohusa bence kayınvalide olmuş.
Eşinizle bir aile büyüğü konuşsa, lohusalık hassaslığı, annenin bebek hakkında tek karar mercii olduğu, öyle bebeğin izinsiz annenin kucağından alınmayacağı falan konularında.
Hatta bir de, artık kendi ailesi olduğu konusunda....

günaydın arkadaşlar,

eşimle konuştum.artık ben bu adamı tanıyamıyorum.nasıl sevmişim ben bu insanı...suçlu benim tabiki ona göre.
gittim yanına konuşmak istediğimi söyledim.neden ailesinin öyle davrandığını, kendisinin neden bu durumu destekledğini,neden beni kıracak ağır laflar ettiğini sordum.

o da bana insanları evden kovmaktan beter ettiğimi, onların bana çok yardımcı olduğunu vss.. söyledi.bebeğim yanımda kalsın demem bayağı ağır bir lafmış,insanlar kahrolmuşlar falan.. ben de ben annem gibi sana laf yetiştirmiyorum ama bana sütün mü az, bu çocuk memeye kötü alıştı vss. dedi dedim.Ben lohusayım ama bu lafların üstüne evden gidecem demiyorum da neden onlar olayı büyütüyor dedim.beni bi kez daha yıkan lafları duydum bu cümlelerimin üstüne. bana bir tek lohusa sen değilsin abartma,ben de baba oldum ona bakarsak.Ayrıca senin göğüslerin nenemin göğüslerine dönmüş,sarkmış, süt varken böyle değildi annem haklı dedi.dondum kaldım ağlayarak çıktım yanından.

döndğümde artık canımın çok yandığını, devam etmek istemediğimi sözlerini kaldıramadığımı,bir aile olamadığımızı söyledim.Ben sinirlenince söylüyorum o sözleri.ben seni sevmesem şimdiye kadar boşanmışım (ailesi istemişti ya) çoktan dedi. bi de sen, ben, oğlumuz,annem,babam,kardeşim,babannem ve halam beraber bir aileyiz.sen hayatında sadece ben olayım istiyorsun dedi.ayrıca çocuğu ondan ayırmak için boşanamyı istiyormuşum boşanmazmış, çocuğu verirsem boşanırmış.bi de ben senle bile aynı evde yaşamaya katlanırım çocuk için dedi görmezden gelecekmiş beni. ben zaten bekar gibi yaşadığını buna katlanıp çocuğumu da mutsuz edemeyeceğimi, bana değer vermediğini, sevmediğini boşanmak dışında bir çözüm olmadığını söyledim.

ciddiyetimi anladı çok şükür.boşansak da çocuğu rahat görebilmek için aynı şehirde olmamız gerektiğini ama burda klmak istemediğini söyledi.ben de burda kalmak istemiyorum.küçük bi yer ve insanlar çok konuşur dedikodu yapar.sonuç olarak temmuzda galiba il dışı tayinler var, birimiz tayin isteyecek diğeri eş durumundan aynı yere gidecek.gittiğimiz yerde boşanacaz.

bu aradaönceden bir ev almaya karar vermiştik ve para biriktiriyorduk.htta 25.000 TL peşinat ödemiştik.ev zaten seneye teslim idi.şimdi onu tekrar isteyecek.çocuk adına bankaya yatıracaz.biriktirdiklerimizi de paylaşacaz. pazartesi 25 bini isteyecek bakalım vazgeçmez inşallah.

konuşmanın sonunda yüzünde biraz hüzün vardı eşimin. bense çok rahatladım. bana bunları nasıl bu kadar rahat konuştuğumu sordu.ben de bilmiyorum dedim. ayrı odalarda yattık.şimdi de dışarı çıktı. sabah yine biraz ağladı niye diye sormadım.

dünden beri yazılarınızı okuyorum ve size söylenenleri ve yorum yapmak istedim haddim olmayarak...

ben kavga edilen bie ailede büyüdüm 3 kardeşiz ve ben en büyüğüm...annemle babamın her kavgasında kardeşlerimi toplar bir odaya siner ışıkları kapatır kavganın bitmesini beklerdik....kavga dediysem sözlü değil şiddet de vardı..(( kavga sonları karar mercii yaparlardı bizi kim haklı diye boşanacaklarını söylerlerdi ve kiminle kalmak istediğimizi sorarlardı....bu olaylar 2-3 ayda bir olurdu sonuç boşanmadılar en küçük kardeşim için daha küçükmüş diye ama olan diger kardeşimle bana oldu hayata karşı güvensiz korkak büyüdük...her olayda sesimizi yükseltmemiz gerektiğini sanıyoruz...

demem şu eger anlaşamıcaz olmaz eşimle diyorsanız boşanın...çocuk için bir arada durmayın...çocuk için beraberiz diyip çocuğu daha da kötü durumlara sokmayın....aynı şehirde yaşayın ve çocuk ikinizide aynı zamanda görmesini sağlayın yeter kanımca...

allah kolaylık versin yaşadıklarınızı siz daha iyi bilirsiniz

canım benim yaa çok üzüldüm yine çokkk ALLAHIM evlilik ne kadar zomuş bebeğe sahip olmak istemek ne kadar zormuş insanlarla anlasmak ne kadar zormuş.dünden beri içimi korku kapladı.bebek istiyorduk ama gercekten korkuyorum şimdi.dün ufaktan hazırlık olsun diye söyleyim dedim gerci cok konusamadık ama : aşkım bebeğimiz olunca yani doğumdan hemen sonra annen gelmesin dedim neden dedi ablan gelsin ben öyle daha cok rahat ederim sorun yaşamak istemiyorum hem doğum yapınca lohusa psikolojisi diye bişey varmıs zaten alınganım o zaman daha cok alıngan olurum heralde o yüzden dedim.neyse yemek yerken konusalım dedim sofrayı hazırlarken ben, babasıyla konusuyordu telde.. koydum tabaklara yemeği eşim hala gelmiyor telde seslendim yemek soğuyor hadi diye bu arada o koltukta ben sofradayım, babası da duymuş sesimi ne diyor demiş heralde eşimde ''bağırıyor ordan yemek hazırmış'' dedi ama baba beni çağırıyor yemeği koymuş yemekten sonra ararım tekrar demesi vardı dalga gecer gibi yada insan yerine koymuyor gibi bagırıyor ordan demesine acayip kırıldım bazı şeylerde birikiyor galiba.yemekten sonra film izlerken döküldü gözlerimden yaşlar farketti sordu neyin var noldu diye önce söylemedim yok bişey dedim sonra amann ne halin varsa gör ne ağlayıp duruyorsun varsa bişey söyle dedi döktüm ne varsa ama o halde bile hala kendini haklı cıkarıp beni haksız gördü.bağırdı durdu.neymiş efendim görmüyormuymusum telde oldugunu 5 dk sonra getirseydin yemeği belki önemli bişey konusuyorum(konustukları da babasının arabasına parca alacak beyimiz) sen hadi deyince snyesine oturacakmıyım sofraya.. daha bir sürü sey.annesinden laf açıldı.ilk aylarda bebek isteyip duruyordu kaynanam.bende erken oldugunu söylüyordum hayırlısı diyordum.eşimde anne ben istiyorum ama gelinin istemiyor diyip kadını baana kıskırtıyordu.bende onları söyledim arayı bulacagına ben istemesem de anne daha zamanı var diyeceğine kadını bana dolduruyorsun dedim neymiş hiç şakadan da anlamıyormusum.ne şaka ama gül gül öldürüyor insanı töbe yaaaa. ne kötülük görmüşüm falan filan.gecenlerde kendisi dedi halbuki beni şikayet etmiş yemek bilmiyor ev işi bilmiyor diye begensen cok umrumdaydı sanki.sana bi laf mı söyledi diyor söyle bana diyor. bende aramızda bişey olursa ben sana söylemem annenle kendim konusabilirim keske annen de sana söyleyeceğine bana söylese dedim. napıosan yap istediğin kadar ağla falan filan asıl sen bundan sonra görürsün kendinden soğutuyorsun. vs amannn amann hayat zor bacım yaa ne yapıcaz bilmem ki.sen dua et memursun.Allah herkesin yardımcısı olsun

Pardon şurda eksik olmuş, karışmış

RABİM eşinize, SİZE ve bebeğinize sabır ve selamet versin..
Yuvanız kurtulsun, bebeğiniz için..

dost acı söyler

Handecim umarım hakkınızda hayırlı olur ama bir kez daha söylemek istiyorum.

Bir süre ayrı kalın gerekirse bu süreçte sen de eşin de düşünün.
Belki de gerçekten bu psikolojiden kurtuldugunda olaylara çok daha farklı bakacaksın.

Beautify; dost acı söyler de sizin karşınızda, sizin de aynı hatta ilaca gerek duyacak kadar yaşadıgınız psikoloji içinde olan bir insan var.

Bu kadar acımasız olup bu söylediklerinizle kararından dönecek mi sanıyorsunuz?
Aksine yangına körükle gidip, alt üst olan psikolojisini iyice alt üst ediyorsunuz!!!

Hayır, ben yangına körükle gitmiyorum, Burda 10 larca insan, dur bekle, acele etme dedi, o onlara hiç cevap vermedi, kendi ne biliyorsa onu yapmaya çalıştı, kendi bildiğini okuyacaksa o zaman niye soruyor.. Yırtılıyoruz burda, o, hiiiiiç, duymuyo, dümdüz gidiyo..Kime söylüyorsun, handeyemi, duvaramı, tutturmuş bi boşanacamda boşanacam.. dur kardeşim, tamam boşan, boşanma demiyoruz, ama biraz bekle, bi 40 ın çıksın ennn az, ne bu fevrilik, ne bu acele,.acil olması gereken bişey varsa, o da konusahibinin doktora gitmesi, dur bakalım, bi iyileş ondan sonra boşanıyor musun, boşanmıyor musun karar verirsin..Yoksa böyle yaparsa sonradan pişman olacak, ona üzülüyorum..Hiç kimseyi dinlemeyip boşanmaya güdümlenerek, sabit fikirli davranıyor ona kızıyorum.. Neyse ALLAH selâmet versin herkese..

eğer boşanmak istiyorsa boşansın bakalım boşanabiliyor mu?
ama size tavsiyem kendiniz bakın çocuğunuza...
ne sizin anneniz, ne eşinizin annesi...
ben bebeğimi kendim büyütüyorum ve eğer istersen sadece seninle birlikte büyütüyorum...
diyorsanız zorlanıyorum bu bir tecrübe...
bebeğiniz zaten yeterince hızlı büyüyor...
o zor zamanlarıda geçiyor..
anne-baba tecrübeli diyorsunuz ama değil...
onların gerçekleri ve doğruları artık bilimsel değil...
anne olan sizsiniz, ne olduğunuzu bilin önce...

Son düzenleme:
Hande,
kusura bakma, biraz düşün ve öyle karar ver demelerimize, hiç aldırış etmeyip, eşinle boşanma konusunu, fevri davranıp, hemen konuştuğun için, çok üzüldüm ve seni haddimi aşarak, sanki kız kardeşim gibi düşünüp, yine haddimi aşarak ağır konuştum.. Sonradan yazdıklarımı okuyunca, ne kadar, moral bozucu konuştuğumun farkına vardım..Bi anlık üzüntüyle öyle yazdım, inan bana..Asla niyetim seni üzmek değildi..Bana bu tarz konuşulduğu zaman, hırs yapıyorum ve toparlanıyorum, belki sende toparlanırsın diye düşündüm, çünkü aynı rahatsızlığı, aynı hastalığı yaşadık ve halen yaşıyoruz..Ama belki sende, hırslanma yerine, ters tepki yapabilir, bunu düşünemedim..Sanane dersen, peki canım, derim..Şunu bilki; yuva yıkmak o kadar kolay değil..O yavrun baba baba dediğinde, için cız edecek, emin ol..Hem eşin aldatmamış, dövmemiş, bu sorunları aşarsınız siz..% 100 inanıyorum..
Konuna fazla müdahil oldum, kusura bakma..Ama çocuklar söz konusu olunca dayanamıyorum..Sende biraz acele edince hiç tutamadım kendimi ve biraz sınırı aştım..
Sen o yorumumu dikkate alma..Onlar üzüntüyle ve kardeşçe oluşan sinirden kaynaklanan cümlelerdi..
Eşinin sana karşı sarfettiği cümleride dikkate almaman lazım esasen, diyorum ama kolay olmadığınıda biliyorum..O YÜZDEN, NE DİYEYİM ŞİMDİ YANİ, EVET EVET EŞİN SENİ ANLAMIYOR, AYRIL, BOŞANMI DİYEYİM YANİ..BUNU DÜŞMANIMA BİLE DEMEM, KALDIKİ ORTADA BİR MASUM YAVRU VE AŞILABİLECEK SORUNLAR VARKEN HİÇ DEMEM.. BİR ARKADAŞ DEMİŞ YA BANA, YANGINA KÖRÜKLE GİDİYORSUN DİYE, HALBUKİ SANA, YUVANI VE AİLE BİREYLERİNİZİ KÖTÜLERSEM, İŞTE O ZAMAN YANGINA KÖRÜKLE GİTMİŞ OLURUM..ZATEN BURDA Bİ "AYRIL, BOŞAN KOMİTESİ" VAR, ONLAR HERKESİ BOŞANDIRMAYA TEŞVİK EDİYORLAR..FELAKET TELLALLARI..

Evinize yeni bir birey geldi ve dün hiç birşey yokken bugün birden anne/baba oldunuz, şaşkınlık yaşamanız ve birbirinizi anlayamamanız normal şeyler..Hepsi geçecek, merak etme..
Tekrar tekrar özür diliyorum canım senden..Moralini yüksek tutmaya çalışki sütün gelsin..Herşey olacağına varıyor..

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun..

onların amacına ulaşmasını sağlamak istiyorsan bebeğinle başbaşa kalmayı göze alıyorsan devam et boşanma düşüncesine ama bence eşinle anlaşabilirsin acele etme okuduğum kadarıylada arkadaşlar bunu desteklemiş

''Ben sinirlenince öyle konuşuyorum '' cümlesinden daha hadsiz bir cümle olamaz.

Eşiniz çok saygısız. Nenemin gögüslerine benzemiş '' cümlesini okuyunca içim titredi..
Bu hadsiz, saygısız cümleyi kuran insan !! utanmadan nasıl olurda size '' nasıl bu kadar rahat cümle kurabiliyorsun'' sorusunu sorar..

Bir kadını asla zarafetiyle vurmamalı bir erkek.. O kadın asla affedemiyor bunu çünkü.

Eşinizle aynı yolda devam etmeye karar verirseniz terapi görmesini sağlayın.Öfke kontrolu sağlamak zorunda.

Sizde her defasında ayrılık sözünü ağzınıza almamanız lazım.

Son düzenleme:

Ayrı kalmamız gerektiği konusunda haklısın. benim ailem uzakta ona sen git desem olmaz.ne yapacam bilmiyorum.

Beni anladığınızı hissettim nedense. bunun gibi bir sürü söz, eski yaşananlar, ailesinin tavırları beni bu noktaya getirdi. Tabi lohusa olmam da bu noktaya gelmemi hızlandırdı. Bugün sabah eşim ağlayarak özür diledi, beni sevdiğini, bebeğimizin boşanmış anne baba çocuğu olmasını istemediğini vs.. söyledi. donuk bir şekilde dinledim sadece. o konuşurken hep aklıma canımı acıtan sözler, tavırlar geldi. konuşması bitince yanağımdan öptü diğer odaya gitti. ama hiçbirşey hissetmedim o konuşup ağlarken, öperken. benim canım çok yanmış bunu anladım. şimdi öylesine bekliyorum. burdaki arkadaşların dediği gibi kendimi iyi hissedene kadar öylece bekleyip düşünmeliyim galiba.

Beautify arkadaşım, en azından durumu itibariyle beni en iyi anlaması gereken birinden hiç alakası olmayan bir konuda öğretmenliğimin eleştirlmesini beklemezdim. hassas bir dönemdeyim sizi kırmak istemem. o yüzden size bir daha cevap yazmayacağım. yorumlarınız için teşekkür ederim.

bikaç gündür takip ediyorum yazdıklarını ve sana yazılanları.nisan ayhında da bi konu açmışsın hamileyken küfür yedim diye.bence eşinin ruh sağlığı yerınde değil.ya sen onu baba yapmışsın bunun kıymetını bılmez mı ınsan!aklı başında tahsıllı mesleğini eline almış olan bi insan böyle dengeszlıkler yapıyosa mutlaka bi psıgolga gıtmel.ama emnm o kendne göre çok normaldır!!boşanma kararı aldık yazmıştın,hakkında hayırlısı olsun.bebeğin için ve sizin için hangisi hayırlısıysa o olsun inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…