öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün.Lohusalık döneminde bu tür hassaslık olur.Boşanma konusunda acele etme.Eşinizin tutumu benim eşime benziyor.Aile konusunda oda böyle idi.Ama zamanla tutumu değişti.Zamanında çok sıkıntılar çektim.Fakat yılmadım.Sende sakın yılma.Herşey senin elinde.Her zaman pozitif düşün.Unutmaki küçük minik yavrunuzun sana ve babasına ihtiyacı var.Boşanmak çözüm değil.Bunu sakın düşünme güçlü ol herşey zamanla düzelir şimdi çok hassas dönem geçiriyorsun.Çok sinirli olduğunda bebeğinin o güzel yüzüne bak o zaman sana terapi gibi gelir.Günlerin sana huzur ve mutluluk getirsin.Kendine iyi bak
ne kadar zamanda düzeldi eşiniz.3 yıldır böyle.tahammül ediyordum ama bebekle ilgili tavırları, eşimin onlara bu dönemde dahi destek vermesi beni yıktı resmen.artık düzeleceğini düşünmüyorum.
bugün 11:45 te gittiler. annem yine gitmeden bir yarım saat önce ağlamaya başladı, eşim de peşinde tabi evin içinde neden ağlıyorsun falan diye. ben odamdan duydum bunları.eşim onları otogara bırakıp geldi hiç yanıma bile uğramadan salona geçti. sürekli ağlıyor. şimdi de bebeği aldı seviyor,uykusu var uyuyacak dedim ben uyuturum dedi.ağlaya ağlaya bebekle geziniyor evde.
Aklımı kaybetmek üzereyim. Neye ağlıyor bu insanlar Allahım sabır ver, defolup gitseydi anne babasıyla madem. yani öyle böyle ağlamak değil.insan anne babasını yollarken elbette duygulanır ağlar ben de ağlarım. ama onlar gideli 1,5 saat oldu hıçkırıklarla ağlamanın manası nedir. anlayan varsa bana anlatsın ne olur.
ne kadar zamanda düzeldi eşiniz.3 yıldır böyle.tahammül ediyordum ama bebekle ilgili tavırları, eşimin onlara bu dönemde dahi destek vermesi beni yıktı resmen.artık düzeleceğini düşünmüyorum.
bugün 11:45 te gittiler. annem yine gitmeden bir yarım saat önce ağlamaya başladı, eşim de peşinde tabi evin içinde neden ağlıyorsun falan diye. ben odamdan duydum bunları.eşim onları otogara bırakıp geldi hiç yanıma bile uğramadan salona geçti. sürekli ağlıyor. şimdi de bebeği aldı seviyor,uykusu var uyuyacak dedim ben uyuturum dedi.ağlaya ağlaya bebekle geziniyor evde.
Aklımı kaybetmek üzereyim. Neye ağlıyor bu insanlar Allahım sabır ver, defolup gitseydi anne babasıyla madem. yani öyle böyle ağlamak değil.insan anne babasını yollarken elbette duygulanır ağlar ben de ağlarım. ama onlar gideli 1,5 saat oldu hıçkırıklarla ağlamanın manası nedir. anlayan varsa bana anlatsın ne olur.
Niye ağlıyosun diye kendisine sorsana eşinin , bakalım ne diyecek ?[/QUO
konuşursak bugün soracam.
valla canım bende anlamadım niye ağlıyor bunlar ana oğulsende eşine sor bi neden ağlıyormuş çocuk mu bu yaaa eşiniz annesine çok düşkün anlaşılan işin zor bence böyle adamla daha büyümemiş anlaşılan peki giderken vedalaştılarmı sizle nasıl yolcu ettiniz. ben 24 yıllık evliyim ne kv. ne eşimin böyle ağladıklarını görmedim 12 saatlik mesafe var aramızda:44:
biz onlara her gidiş dönüşümüzde anne ve babası ağlar,abartarak.bu sefer eşimde ağlıyor.çok garip. onlar giderken biz gidiyoruz deyip geldiler.öpüştük güle güle dedim bu kadar.
biz onlara her gidiş dönüşümüzde anne ve babası ağlar,abartarak.bu sefer eşimde ağlıyor.çok garip. onlar giderken biz gidiyoruz deyip geldiler.öpüştük güle güle dedim bu kadar.
Hadi annesini bir nebze anlarım da, babası ve eşin niye ağlıyor hüngür hüngür onu anlamış değilim ?
Tamam üzülebilirler, aynı şehirde yaşamayı hayal edip hayal kırıklığı da yaşayabilirler ama bu kadar ağlaşmak bunun için bence saçma !
Erkeklerde de evlenince kıymete biniyor aile !
Naptın canım konuştun mu eşinle ?
evet doldum. dediğiniz gibi konuşur muyum bilmem. çünkü daha önce ailesi istediği için bende boşanmak istediğini söyleyip sonra vazgeçmişti.ben onun için bu kadarım işte. ve dün tartışırken bana keşke vazgeçmeseydim dedi. onun hayatında fazlalık gibi hissediyorum kendimi.
daha 20 günlük bebeği olan kadına bunlar denir mi ya
Ben burda o kadar konu okudum ama ilk defa karşı tarafıda dinleme ihtiyacı hissettim..
Biraz sert mizacınız var..Olaylara kötümser yaklaşan bir tutum içindesiniz..Diyorumki, acaba eşinizi ve kayınvalidenizide dinleme imkanımız olsaydı, kimbilir neler anlatırlardı..Bu konu öyle tek taraflı dinlemeyle sonuca bağlanacak bir konu değil gibi..
Kayınvalideniz bebeği sallasa nolur? Kucağına alsa sevse nolur? Şöyle yap dese nolur? Sizde tamam annecim deseniz nolur?
Benim 2 yaşındaki oğlumda, doğduğundan beri ayakta sallanarak uyuyor ne var bunda..Bebeğiniz için bu kadar fedakarlığı göze alamıyor musunuz ???
Onlarda dede ve nine, elbetteki sevecekler torunlarını, bu fevrilik nedir ALLAH aşkınıza? Hem sizin için daha iyiydi onların yanınızda olması, emin olun en az sizin kadar iyi bakarlardı torunlarına.. Verirdiniz onlara işinizi toplardınız, uyurdunuz, altını doldurunca ve acıkınca emzirmeye alırdınız.. Ne güzel fırsat olmuş dinlenmeniz için..Acaba kendi anneniz aynı şeyleri yapsa, onada darılıp kendinizi odanızamı kapatırdınız..
Bende doğumdan önce ve sonra depresyona girdim ve bebeğime annem babam ve halam baktı, ben emzirmeden emzirmeye aldım yanıma, uyudum dinlendim, oh ne güzel..9 Aylık bir yolculuğumuz oldu oğlumla, dinlencez tabi.. Verdim onlara, iyikide vermişim, tecrübeliler nasılsa, bendn daha iyi bakarlar ve baktılarda..
Eğer lohusalık depresyonuna girdiyseniz, psikiyatra gidin..Ben doğuma bir ay kala girdim bu depresyona ve kadın doğumcum, psikiyatrlar, müdahale etmeye cesaret edemedi, çünkü ilaçla tedavinin bebeğime zararı olur diye korktular.. Çareyi üniversite hast.nde prof. da buldum..Onlar daha esnek ve daha tecrübeli bu konuda.. İlaç zarar verir diye korkmayın ben hala kullanıyorum ve emziriyorum..
Eşiniz sizi anlamıyorsa, siz kendinizi anlayın ve psikiyatra gidin.. Çok zordur lohusalık depresyonu..bunu bebeğiniz icin yapın..
Ayrıca eşiniz niye ağladı biliyor musunuz? Ailesine olan tutumunuzdan ağladı, yazık onlarda onun anne babası..
Merhamet her zaman daha iyidir..
Eşinizle birlikte psikiyatra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?