sona mı yaklaşıyoruz?

ailesinin hoşuna gidiyor bu durum.ben ne yaptım ki onlara..

iyi niyetinle yazmışsın belli canım.ama sadece lohusalık değil bu.eveet şimdi patladı ama hep böyleydi şimdi kaldıramıyorum.hele ki konu bebeğim olunca dayanamıyorum.

dediğin gibi üzüldüğüm noktaları anlatacam. benim sevgim yetmiyor artık, o bana değer vermiyor, bir hiçim gözünde.

neden böyleler inan ben de anlamıyorum.annem eşime çok düşkün kıskanıyor olabilir mi.başka birşey aklıma gelmiyor..

sizde geçin o odaya en azından arkanızdan konuşamazlar.

Canım yaa içinde buluduğun durum, ağlamaların falan içini burktu benim O ev senin evin geç sen de bebeğinin olduğu odaya ne münasebet yaa ne kadar anlayışsız insanlarmış bunlar. Bebeğinin aç olduğunu düşünüyosan git al sallamaya çalıştıkları battaniyeden, aç olduğu için ağlıyor doyurmam lazım de al git odana kapat kapını. Yarın da gideceklermiş zaten ondan sonra kesin bir
dille konuş eşinle bu böyle çekilir alamet değil yaa ben bile sinir oldum şu son durumuna üzme kendini bu kadar yıpratma kıyamam ya

Hah işte tam da bu noktada şunu söylemek istiyorum.

Kazara hamile kalmış. Aldırsa daha mı iyiydi?

Kürtaj cinayet naralarını duyar gibiyim!!!

niye alddırsın ki. bankadan sperm alıp tek başına anne olan ve bunun için uğraşan nice kadın var.

Ya inanamıyorum bu nedir yaaaaaaaa (((((((((((

Canım benim Allah yardımcın olsun offffffffff

Git al bebegini emzir.
Ne demek iyice memeye alıştı
Tabi alışacak süt kuzusu o daha ((((((((((((

Yeni uykudan uyanmış, tekrar uyutmaya çalışmak neden

Allah akıl fikir versin vallahi

Son düzenleme:

annem ve babam diyorsun ne güzel. bence sen içine atma. boş yere üzülme. kendine ve bebeğine zarar. zaten herşeyi göze almışsın. ben istemiyorum , böyle istiyorum deyip kestirip at

Kayinvalidenler yemek yapmaya filan yardima gelmislerdi hani? Neden koynundan bebegini almalarina musaade ediyorsun. Karni ac, ondan agliyor deseydin ya. Yeni doganlarin midesi ufacik oluyor, hemen doluyor, iki saatte bir acikiyor onlar. ilk iki ay bebek annesinden ayirilmaz oyle agladi diye, ne sacma. bir daha kimseye verme bebegini agliyor diye oyle.

Kimi kayınvalideler oğullarını gelinlerden kıskanırlar gerçekden evlendiklerinde ikinci plana itileceklerinden korkarlar yani sözün özü kıskanırlar emin ol.Haklısında gerçekden anneye sormadan kimsenin kendi kafasına göre çocuğa birşeyler yapmaya hakkı yok ne demek şekere emzik batırmalar sonra o çocuk şekersiz emziği alırmı kendileri büyütmüşler kendi çocuklarını yeter bıraksınlar gelinleride kendi doğrularıyla büyütsün niye çocuğu yanından alıyorlar bütün gün ayakda sallamak ne demek niye sallanmaya alıştırıyorlar söyleyin bırakın ben kendi doğrularımla büyüteyim sallamaya alıştırmayın anne de ama biraz daha tatlı dille söylemeye çalış

günaydın arkadaşlar.

dün gece bebeğim onlarda durmadı aç olduğu için ağladı getirdiler tekrar. annem yine laf soktu durdu kötü alışmış bu hep memede durulmazki vss.. ben aç anne aç emmedi doyacak kadar diyorum. sütün mü yetmeiyor acaba diyor. anne dedim sütüm yetmese kilo alır mı dedim.(salı günü doktordaydık 3260 gr doğmuştu, 4 kilo olmuş). bilmem falan deyip saçmaladı.emzir de ver bakalım neyse dedi. emzirdim mememde uykuya daldı oğlum. geldi annem almak için uyudu dedim vermedim.

sabah 7 de uyandık oğlumla. altını değiştirdim emzirdim biraz. bu arada sevmek isteyip yine aldılar göğsümden. aç yeni uyandı diyorum anlamıyorlar.sonra kahvaltı hazırlayacaklardı aldım oğlumu.emzirdim tabi.bu arada onlar yapmış kahvaltıyı.babam bebeği ver sen kahvaltı yap dedi.bi gittim masaya kendileri yemişler falan bana bişey bırakmamışlar boş masa vardı karşımda.aldım bir bardak süt çıktım mutfaktan.bebeğim yine onlarda yine sallayarak uyutuyorlar. ne anlıyorlar sürekli sallayıp uyutmaktan.yarabbim sen bana sabır ver.

çoğunuzun yazdığı gibi kırmadan söylemeye çalışıyorum.ama anlamıyorlar. tükendim artık. ben böyle devam edemem. bu evlilik devam edecekse bu insanların yüzünü görmek istemiyorum artık. bu da imkansız olduğu için tek çarem boşanmak.

bugün gitmeyecekler mi.
bugün gideceklerse azcık daha sık dişini ama kalmaya devam edeceklerse
uyar bebeğin sallamaya alışmasını istemiyorum de.
onlar gittikten sonrada öğretmendin sanırım tatile çık annenlere git mesela.
sende düşünürsün bu arada biraz.
belki eşinle uzak durunca birbirinizi özlersiniz.

günaydın canım; konunu baştan sona büütün yorumlarıyla birlikte okudum. seni çok iyi anladığımı düşünüyorum. benim de 11 aylık bir oğlum var geçen sene ağustos ayında doğum yaptım. ilk 10 gün annem vardı yanımda sonra kayınvalidemler geldi. özünde çok iyi insanlar tek anlaşamadığımız yönleri her şeye fazlasıyla karışmaları.
oğlum 10 günlükken geldiler ve 38 günlükken gittiler. koskoca 1 ay. küçücük bir evde oturuyoruz. 2 odası var ikisi de salona açılıyor. düşün sürekli emzirmek için odadayım. ve her şeye karışıyorlar uyudu mu yedi mi içti mi doydu mu doymadı mı vs.. hele de unutmadığım bir an var ki ben yatağın üzerinde bebeğimin altını değiştiriyorum bi tarafta kayınvalidem bi tarafta kayınpederim beni izliyorlar ve kayınpederim öyle bağlama şurasını şöyle yap burasını böyle yap diyor.bunu diyen kayınvalide değil kayınpeder. tamam çok iyi insanlar ama lohusalık bambaşka bişey zaten çok sabırlı bir insan değilim iyice sabırsız olup çıkmıştım.
her gece yatak odasında eşimle saatlerce kavga ediyorduk. ama ben onları şikayet ettiğim için değil asla etmem eşim benim ailesine tavırlarımı beğenmediği için. ve inanın sesimi dahi yükseltmedim. sadece onlar her şeye karıştıkça benim suratım daha da asılıyordu. bütün sorunumuz da buydu. neymiş annesi ne derse o yapılacakmış bilmem ne. onlar gelmeden 2 günde bir banyo yaptırırken kayınvalidem izin vermediği için 4 günde yaptırmaya başladık. herkes diyor ki sen kendin yaptırsaydın. düşün ki ben ayıp olmasın diye onların bana anlamsız gelen bu tarz fikirlerine bile ses çıkarmadım.
daha anlatmadığım çok şeyler var da çoğunu unutmaya zorladım kendimi yoksa çıldırırdım düşündükçe. neyse onlar gitti evimiz sakinleşti bi huzur geldi ama yankıları devam ediyordu tabi yine bir gün tartışırken eşim "annem 2 çocuk büyütmüş senden iyi biliyor, ayrıca onların torunu tabi ki söz hakları olacak onlar da heves ediyorlar vs.. " dedi ben de ona " evet dedim annen 2 çocuk + 1 torun+ 1 de bakıcık yaptığı çocuğu büyütmüş, tadını doya doya çıkarmış, bu benim ilk çocuğum hatasıyla yanlışıyla ben büyütmek istiyorum tadını çıkarmak isityorum bu benim hakkım" dedim.
bu sözümden sonra eşim bir daha üstüme gelmedi.
biraz uzun anlattım canım yalnız olmadığını anla diye. herkesin başına geliyor diyorlar ya bu çok doğru. ama zamanla bu durum geçiyor merak etme. şimdi oğlum bana o kadar düşkün ki bana sormadan 1 çöp dahi vermiyorlar eline. zamanla aranızdaki bağı gördükçe onlarda ellerini çekecektir yavaş yavaş. ve göreceksin onlar gidince sen de acaip bir rahatlama olacak belki bu adar kızdığın şeylerin çoğunu hatırlamayacaksın bile.
Allah sabırlar versin...

ailem 16 saat uzaklıkta bebekle gidemem yani.bugün gidecekler evet ama saat kaçta gideceklerini bile bilmiyorum.kimse bana birşey söylemiyor.

Allahım ben de bugünlerin bittiğini görecek miyim. Onlar gitse de artık ben asla onlarla yüzyüze gelmek istemiyorum.ne yapacam böyle.benim eşimde aynı seninki gibi tavırlarımı eleştiriyor.onları haklı görüyor. içim çok acıyor o böyle düşündükçe.bugün konuşacağım ama benim için boşanmaktan başka çare yok gibi. Hiç ummuyorum eşimden derdimi anlatınca bana haklısın demesini, bir daha tekrarlanmayacak demesini. sabah altını aldıktan sonra bebeğimle oynarlarken babam ayaklarından tutup ters bir şekilde havaya kaldırdı, indirdi. ne yapmaya çalışıyorlar böyle. öldüm içimden birşeyler kopup gitti o an.ellerim dizlerim tutmuyor artık uyuştuğumu hissediyorum. ne zormuş Allahım annelik.

Canım dün sana yazdım ama yazdıklarım silindi gönderemedim tekrardan. Çok üzülüyorum sana. Duygusal olma bu kadar diyecem ama tabi lohusasın şuanda çok zor bu dediğim ama yine de bu kadar takma. Kahrolacak ne var konuşsunlar ya. Duygusal düşünme diyebilirim sana. O insanlardan beklenti içine girme. Sadece eşin önemli diye düşün. Onlar bugün gidecekler bunu düşün rahatla. Sonra da eşinle konuş.

Ya nasıl kötü alışmış memeye ya ???
Ben aylarca yapışık gezdim oğlumla. Mememde uyurdu sürekli 24 saat! Yeni doğan bebek ne kadar isterse o kadar emzirilir. Sakın öyle saatli de emzirme emzir emzirebildiğin kadar! Sütün de artar emzirdikçe.
Çok güzel cevap vermişsin ve kendin de sütün az mı ki lafına kanmamışsın bak aferin sana. Kilo alıyorsa sütün var demektir. Sen bebeğine odaklan tatlım. Bir de sesini de çıkar söyle işte öyle bebek aç deyip al sallarken onlardan.

Bu arada ne demek annem 2 çocuk büyütmüş bilmem ne daha tecrübeli. Valla hiç de tecrübeli olmuyorlar, yanlış bildikleri çok oluyor eskilerin. İşte örneği emziğine şeker batırmaları, bebeği sürekli sallamaları, memeye alıştı , kucağa alıştı demeleri vs. Eskiler nişasta ile çocuğu beslerlermiş direk şeker hastası olurmuş büyüyünce ya da çocukken bile eskiden herkes. Tüm bunlar yanlış.
Benim kendi annem ben 2 çocuk büyüttüm ama yeniler daha bilinçli, okuyorlar öğreniyorlar vs. diye bana saygı duydu. Sonuçta tabi anne olduğu için bir de saygı duyuyor yeni gençlere. Herkes öyle değil. Bence duygusal anlamda kayınvalidenlerden beklentiye girme.
Aman beni konuştular kahroluyorum vs. bunları sakın bu şekilde düşünme. Bizimkiler kapıyı kapattılar konuştular, direk öğüt veriyolar oğullarına...
Ben de sordum ne konuştunuz öyle diye. Eşim de direk söylerdi eskiden biraz da geçiştirererk işte her konuştuklarını söylemezdi kesin.
Sürekli böyle başbaşa konuşmaları olurdu. Eşine direk sor bence ne konuşuyorsunuz öyle benim ismim geçti vs. diye. Kahrolma güçlü ol ! Yani değmez o manada söylüyorum. Kendini yıpratma canım inan üzülüyorum burda.
Direk de boşanmaya odaklanma daha erken.

canım azıcık daha sabret biliyorum bebeğine bişey olunca insanın içi gidiyor. her anne yavrusunu herkesten fazla düşünür biliyorum ben aşırı korumacıydım ilk doğum yaptığımda ama yapım itibariyle her şeye cevap veren biri de değilim. onlar çocuğuma, bana saçma gelen şeyler yaptıkça çıldırıyordum. ama bişey de diyemiyordum. şimdi söylüyorum valla. neden söylemeyim ki. 2 ay önce onların memleketine gittik kayınpederim almış çocuğu dışarı götürüyor dışarda esinti var öylece üstünde bi tişörtle çıkaracak sormak falan yok tabi. dur rüzgarlığını giydireyim dedim tamam tamam götürmüyorum dedi tripli tripli. düşün yani be kötü bişey mi söylemişim yoo ama onlar istiyorlar ki her şeye kendileri karar versinler. napacaksın bazılarını görmezden geleceksin çünkü buna benzer şeyler benim ailemde yapıyor onları da kırmadan uyarıyorum. başka çaresi yok çünkü. sonuçta bu çocuk benimle olduğu kadar onlarla da bir aile olarak büyüyecek.
sana tavsiyem çocuğuna zarar verecek şeyler yaptıklarında hiç çekinme uyar kırmadan terslemeden.
hele de çocukta alışkanlık yapacak şeyler oldu mu mutlaka söyle.
ocak ayında 2 haftalığına yanımıza geldi kayınvalidemler. oğlum 6 aylık falandı o zaman. soruyorlar sürekli ne zaman yatar ne zaman kalkar söylüyorum bende saf saf. neyse bir iki gün sonra eşim demez mi sen böyle çocuk şu saatte şunu yapar deyipte çocuk yapmayınca annemler üzülüyor. ee neden üzülüyorlar dedim çocuğun da bizim de düzenimizi bozmuşlar ondan üzülüyorlarmış. be insanlar madem böyle anlayacaksınız neden soruyorsunuz değil mi? bazı insanlar alıngan oluyor işte yapacak bişey yok öyle kabul ediyoruz mecburen.
geceleri biz karnını doyurup beşiğine koyup uykusu gelene kadar dinlendiriyorduk sonra mızıldayınca alıp emzirip uyutuyordum. ilk bi kaç gün kayınvalidem her gece ver ben sallayıp uyutayım dedi. ben uyumaz falan dedim. bi akşam gene tutturdu ben sallayıp uyutcam diye ben iyice sinir olmuştum sesimi çıkarmadım aldım elime ütüyü hiç takmıyorum. tabi oğlum bastı yaygarayı eşim anne o burda uyumaz dedi bu sefer kalktı benim odaya geldi sallıyor ben hala müdahale etmiyorum tabi çocuğun çığlıklar ayyuka çıktı eşim geldi aldı elinden yatırdı yatağına kayınvalidem sessizce çıktı gitti. eşime dedim noldu bana darıldı dedi. bende yazık kırmasaydın kadının kalbini dedim.
ama eğer ben elinden alsaydım çocuğu o zaman hem eşim hem ailesi bana cephe alacaktı torunumuzu bize vermiyor diye. yani azıcık sabrettim çocuğumu feda ettim diyeyim eşi anlasın diye çünkü ben ne kadar anlatsam da anlamıyordu.
sanırım arada bir politik davranmak gerekiyor yoksa eşlerimiz hep bizi suçluyor çünkü ailelerine toz kondurmak istemiyorlar.

Çok iyi yapmışsın canım. Aslında öyle yapmak lazım, politik davranan kazanıyor zaten.
Benim en büyük eltim prosedürlere çok uyar, çok politiktir ve herkese de istediği lafı o kadar güzel süsleyerek gülerek yutturur ki !
Herkes onu eleştirir ve mutlaka tartışması olmuştur ama umrunda değil kadının sanki... Devam ediyor. Onu da aile kabul etmiş o şekilde. Ama onun eşi çok pasif ondan kazanıyor. Yani o ne derse ona uyar. Biraz da eşten gidiyor bu işler... Eş sesi çıkartmadı mı herkese afedersin ..ok yemek düşüyor hiçkimse de sesini çıkaramıyor.

Ama ben çocuğum söz konusu oldu mu tüm dünya gelse yine de bildiğimi okurum...
O konuda tavizim yok. Bir bayramda işte emekleme dönemindeydik, çocuğu yere bırakmadım hiç heryer toz içinde zaten kalabalık günlük süpürsen bile birkaç saat sonra yerler yine toz oluyor. Zaten çocuk emekleyemiyordu da sürünüyordu ağzı yerde böyle yalıyor. Bırak çocuğu gitsin işte diyolar. Karnı da yere değiyor açık yerler var çocuk üşütecek hasta olacak o mermerler felan var eşikler var. Neyse işte..
Ben inat ettim çocuğu kucağımda tuttum. Baktım benim işim olduğunda biz tutalım ver de dediler, mecburen eleştirseler de aşırı da bulsalar bana uymak zorunda kaldılar. Arkamdan da amma abarttı desinler hiç umrunda değil valla. O çocuk hastalanınca benim çocuğum ve beni buluyor derdi onların umrunda olmaz .
Sonuçta öyle diyorlar bana ama kendi çocukları da hasta hepsinin...
Yani mantığının kabul etmediği şeyi söyleyeceksin açık açık. Bu saygısızlık da değil yani. Böyle tavır gibi değil de, belki de aynı senin yaptığın gibi biraz sabırlı olup yapmak lazım ama hani üşütüp hasta olacaksa da o konuda bırakayım da görsünler diyemiyorum tabi. Ama geçen bayramda öyle yaptık , çocuk soğuk odada yattı bırakalım görsünler dedik (biraz da ben kayınvalide hastaydı üzülmesin diye çekip gitmedim) vallaaa hiiiiiç umrunda olmadı kayınpederin felan.
Bize de bir çocuğa bakamadınız diye güldü !!!!!! Bizimkiler çok pişkin çoook o da ayrı konu.
Her hareket herkese sökmüyor !

haklısın canım bende sürekli söylüyorum öyle yapmayın falan diye. beni eleştiriyorlar kayınvalidem kayınpederim hele de eltim. neymiş hep çocuğa göre hareket edilmezmiş. yok hayatımızı çocuğa endekslemişiz bilmem ne. o anlattığım uyutma meselesi eşimin gözüne sokmak için yaptığım bişeydi politik davrandım ki kendi görsün diye. yoksa her zaman çocuğumu rezil edemem onlar istedi onların keyfi olacak diye. kayınvalideme azıcık taviz versem ohooo çocuğu nüfusuna alacak nerdeyse. çocuk ağlasa benden önce koşar kapar kucağına alır ver derim vermez. sanki anası o. emzirebilse emzircek o derece yani. yanımıza geliyorlar bizi görmeye diye. meğer niyetleri bakıcımızı kontrol etmekmiş. içi rahat edecekmiş kontrol edip. çünkü ben çocuğumu kontrol etmediğim birine teslim edecem anası değilim ya. böyle tipler işte. çooook iyi niyetli göründükleri için eşime karşı hep ben kötü oluyorum. eşim anlasın diye arada işte benim de bazı taktikler uyguladığım oluyor :))

Bir de mesela annesi böyle yaptı babası böyle yaptı diyorsunuz sizin uğraştığınız iki kişi.. Gerçi anne babayla uğraşması daha zordur o da ayrı konu da...
Benim uğraştığım 15 kişi oluyor evin içinde küçücük çocuklar dahil bana karışır.. Laf öğretip bana gönderiyolar heralde...
Herkes burnunu sokar yani...
Evdeki kayınvalideye hizmet eden kadın bile çocuğa yedirdiğim birşeye karışmıştı mesela o kadar yani !
Aslında ben de baya direnmişim bakıyorum da şimdi...
O anda moralim bozulurdu da sonrasında yine bildiğimi okurdum yani. Ama yaşamak istemediğim bir hayata veya ortamı da yaşamak zorunda değil hiç kimse!
Sürekli de direnemem ki yani ben de insanım bir yerde pes ediyor insan.

Sen de belli bir aşamalardan geçmelisin yani canım. Belki de geçmişsindir o aşamalardan onu da bilemiyorum tabi. Hani direk eşine keskin ifadeler kullanma derim. Direk boşanalım deme, direk annenlerde görüşmek istemiyorum deme.. vs vs..

Son düzenleme:

Aynı işte bizimkiler de öyle diyor, çocuğa endeksli yaşanmaz diye. Hatta kayınpederim fazla sevgi iyi değildir Allah'ın gücüne gider gibi konuşmalar yaptı !!! Ne saçma !!
Sonrasında da eşim anne baba hakkından bahsediyor bana !! Haaa dedim konu anlaşıldı. Çocuğa fazla ilgi gösterme ki anne baba ile daha fazla ilgilenebilesin !
İnsanlar nelerin hesabını yapıyor...
Ya onlar için çocuk öyle kendi büyür ortada işte... Hiiiç kusura bakmasın bizim sülalede de çocuk ön plandadır. Ki bence insan çocuğu için yaşar !
Ha kültür farkı mı oluyor bu dediklerimiz evet kültür farkı.
Ya sizinkilerin yaptığını hiç abartı bulmuyorum. Var öyle tipler. Şimdi mesela onların bakış açısından veya onların tanıdıkları olsa, derler ki işte bak ne güzel ilgileniyorlar, düşünüyorlar çırpınıyolar bir geline yaranamadılar. İşte hakka tecavüz , saygı duymama ve bir insanın hayatına burnunu sokma gibi düşünmezler o hareketleri.

öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün.Lohusalık döneminde bu tür hassaslık olur.Boşanma konusunda acele etme.Eşinizin tutumu benim eşime benziyor.Aile konusunda oda böyle idi.Ama zamanla tutumu değişti.Zamanında çok sıkıntılar çektim.Fakat yılmadım.Sende sakın yılma.Herşey senin elinde.Her zaman pozitif düşün.Unutmaki küçük minik yavrunuzun sana ve babasına ihtiyacı var.Boşanmak çözüm değil.Bunu sakın düşünme güçlü ol herşey zamanla düzelir şimdi çok hassas dönem geçiriyorsun.Çok sinirli olduğunda bebeğinin o güzel yüzüne bak o zaman sana terapi gibi gelir.Günlerin sana huzur ve mutluluk getirsin.Kendine iyi bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…