canım forumu okuyanlar gibi bende ilk etapta çok sinir bozucu buldum olayı..yani hala öyle görüyorum ,fikrim değişmedi bu konuda ..ama evde tatsızlık çıksa yine sen hırpalanacaksın,üzüleceksin..eşin pasif kalıyor ailesine karşı çünki..bu sefer sen iyice çığrından çıkacaksın hepsi birlk olmuşlar gibi hissedip...o sebeple hiç tartışmaya girme bence...
bazı yorum yapan arkadaşlar emekli maaşlarıyla karşılasınlar mutfak masraflarını,faturaları vs..demiş ama bi evde kaç kişi yaşıyorsa masraf ortaktır bence...onların oğlu bekar olarak yaşamıyorki yanlarında..kaldıki bekarken bile eve katkıda bulunan o kadar kişi varki..emekli maaşlarıyla 5 kişinin tüm yükünü kimse çekmek zorunda değil bu kişiler anne baba bile olsa...(bu yazdıklarım konu sahibine değil lütfen yalnış anlaşılmasın,o zaten masrafa ortak olmaya gönüllü)
yaşam şartlarının ağırlığı nedeniyle bir süre bir arada yaşamak zorunda kalınmış..şartlar bunu gerektirmiş..
eğer sizi paranızı masraflar için bile olsa kendinizin harcayamaması yoruyorsa kayınvalidenizle kadın kadına oturup etraflıca konuşun...siz artık yaşlanıyorsunuz zaten çocuk sizi iyice yoruyor.düşündüm taşındım evin alışverişini ben yapmaya KARAR VERDİM diye söyleyin.ve kararlı olduğunuzu hissetirin. çetele tutup nereye kaç tl verdin dye soracak halleri yokya..kendinizede para ayırın.bitincede bitti maaşım deyin olsun bitsin..içinizde büyütürseniz kininiz artar.olayları büyümeden çözümleyin...
sizin derdinizin para olmadığı çok açık ve net zaten...konuşmalarınızda bunuda açıkça ifade edin..çözümlenmeyecek sorun değil bence..eşinizlede aranıza iyice soğukluk girmeden konuşun bence..çocukta evdeki büyüklerde sizde tatsız olmadan halletmeniz tataftarıyım ben..
fakat yine söylüyorum; ben olsam kendi paramı illa kendim harcayacağım, onlar için bile olsa demezdim...dışarda akşama kadar çalış çabala,gelirkende hammal gib yüklen eve taşı...hiiiç uğraşmazdım yani yerinde olsam..maaşın yarısını verirdim(o evdeki masraflarımızı veriyor gibi düşünerek yada çocuğum bakılıyor dye düşünüp sinir olmazdım yani en azından)
hem o eve para getirip hemde getirdiğim paranın hammalı olmazdım yani düşünüyorum...daha az sinir olmak adına...