Sonunda oldu, alt komşudan şikayet.

Spizella

Realist
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.393
598
Merhaba herkese,
2 yaşında bir kızım var. Evde koşturarak yürüyor. Alt katımızda bir yaşlı çift oturuyor. Bir defa akşam 8 de geldi, hanım uyuyor dedi tamam amca dedik dikkat ettik. Geçen gün gördüğümde özür diledim yumuşak ayakkabı giydiriyorum ama ayaklarını yere vurarak yürüyor, koşuyor kusura bakmayın dedim.

Çocuğum haftada 3 gün sabah 7.30 akşam 18 arası kreşte. Diğer iki gün benimle evde ama 1 de çıkarıp 4 e kadar dışarıda yoruyorum.
Haftasonu yasak yüzünden 2 gün babasıyla beraber oyunlar oynuyorlar. Ama öğlen uyutmuyorum ki akşam erken uyusun gürültü falan olmasın diye. Akşam 19 da uyur (kreşe gitmediği günler)

Ortalıkta zıplamasın diye eve trambolin aldık ama yine de arada koşması zıplaması oluyor.

Az önce salondayken alttan tavanı çaldılar uzun süre. Canım sıkıldı yani bu işe.

Bundan sonra yine kusura bakmayın mı desek yoksa biraz daha sert mi davransak bilemedim. Sizce bu saatte çocuğun yaptığı koşma sesi ne kadar kötü olabilir ki? Şikayete değer bir şey mi?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Bizim alt komşu da geldi kusura bakmayın dedim ondan sonra da gerçekten dikkat ediyoruz ama bu kadar oluyor

Bir daha gelirse yapabileceğimiz bi şey yok gerçekten dikkat ediyoruz hala ses geliyorsa yönetim polis jandarma zabıta 0900 lü hatlar nereyi isterseniz arayabilirsiniz diyeceğim

Gece n yine normal bir gurultude (gerçekten normal) aşağıdan vurdu eşim de ondan daha da hızlı vurdu daha da ses gelmedi..ben yapmam böyle bi şey ama :) eşim yaptı valla

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ama onlar bizi anlamıyor işte herkes olaya sadece kendi penceresinden baktığı müddetçe kimse kimseyi anlamayacak ...

Çocuklarını büyütüp geçmişini unutan insanlara bir şey anlatmak mümkün değil.
Benim kafam benim rahatım diyen insana hic bir şey anlatamazsınız...

Sizi direk itham etmek istemiyorum. Çocuğunuzun her daim evde değilmiş ama çocuğu sabahtan akşama kadar zıplayıp, koşan, bağırarak ağlayan gürültü yapıp yapıp olur o kadar çocuk diyen komşu yüzünden ben içini yaptırıp oturduğum evden taşınmak zorunda kaldım.
Yani apartmanda yaşayıpta komşusuna saygı duymayan insan çok.

Her iki tarafta birbirini anlamalı.
Başka türlü apartmanda yaşanmaz.

Bu saatte vurmaları haklı değil. Yapacak bir şey yok. Akşam saatleri olsa haklılar ama bu saatlerde koşar tabii ki çocuklar. Benim üst katımda 4 yaşında çocuk var ve sürekli koşuyor. Saat makul olduğu için hiç sorun değil. Boşuna kendinizi ve çocuğunuzu germeyin.

Eşim de aynısını yaptı kızdım demek erkekler aynı:)

Her iki tarafta birbirini anlamalı.
Başka türlü apartmanda yaşanmaz.
Anlayışsız insan çok fazla yoksa bu kadar sorun neden yaşansın.
Benim eski komşu çok sorumsuzdu sağolsun kadın travma yarattı bende.
Evinde internet tv yoktu bi cemaat üyesiydiler çocukları dışarı da çıkarmıyordu o çocukların evde nasıl gürültü yaptıklarını siz düşünün.
Benim çocuğum var gürültü yapabilir diye bir anlayış olamaz.

Tabi ki de doğru iki tarafta anlamalı diyorum o yüzden.
Anne baba uyaran olduktan sonra alt komşu da az anlayış olduktan sonra mis gibi geçinilir.

Benim komşuya ben derim bazen
Kusura bakma benim çocuklar bazen çok ses yapıyorlar ben mümkün olduğunca sessiz oyunlara yönlendiriyorum ama bazen ilk fırsatta yine yapacaklarını yapıyorlar diyorum.

O da ben de de var seni anlıyorum diyor. İkimiz de birbirimizi idare ediyoruz yani.

Ben de taşındım öyle bir apartmandan ama çocuk gece 12 ye kadar çıldırıyordu çekilecek gibi değildi. Bu benim 9. Evim yan dairemin garsoniyer gibi kullanıldığı bir apartmanda da oturdum ama saat makul olduktan sonra kimseyi şikayet etmedim.

Mesela sabah erkenden ya da akşam 9 dan sonra makine falan çalıştırmam. Evde bağırış falan olmaz. Sadece çocuğum koşuyor yani napiyim bilmiyorum ki

Yaşlı diye herhalde bu kadar hassasiyet onlar da haklı, ama çocuk da haklı,kaldı ki anlattığınız durum gayet makul
Benimki tarzandan hallice valla,alttakilerin fikrini hic merak etmiyorum ☻
Ya ben bazı şeylere dikkat ettikten sonra gündüz saati çok normal karşılıyorum gürültüyü, apartman sonuçta burası

Sizin için söylemiyorum ama aşağı komşunun çocuklarının sesinden bana gına geldi artık kaç defa güvenliğe söyledim uyarın diye.Ama sizin içinde zor bir durum sonuça küçücük çocuk yani birşeyin farkında değil oynamak istiyor.

Ben de benzer bir yöntem tercih edeyim diye düşünüyorum aslında. Evine desibel cihazı taktırsın isterse :)
Ama komşuyla kötü olmak da istemem.

Yaşlı insanlar daha hassas oluyor gürültü konusunda. Söylediğim gibi gürültünün boyutunu bilmiyorum bizde küçük çocuğu olanı, bebeği olanı tabi idare ediyoruz. Her gürültüde şikayet etmiyoruz.
Alt komşu hangi odada oturuyorsa kızınız o odada koşmasın belki böyle bir çözüm olabilir.

üstte çocuk oldugu zaman aşağıya müthiş gürültü gidiyor
Nasıl olduğunu Tahminden ziyade fazlasını biliyorum ben de birebir yaşadığım için. Güm güm güm şeklinde adımlıyor koridoru baştan başa. Elindekileri parkeye falan düşürüyor, dikkat etse de yapıyor mesela kızım koşma diyorum koridorun yarısını yürüyor yarısını unutup gene koşuyor

Ya ben bazı şeylere dikkat ettikten sonra gündüz saati çok normal karşılıyorum gürültüyü, apartman sonuçta burası
Eğer çocuğun haraketlerini takip edip zamanında uyarıcı dil kullaniyorsan için rahat olsun canım.

Ama gürültülü takıntılı insanlar gündüz gece farketmez hep rahatsiz olurlar onlari memnun etmek zor.

Orası öyle ama yaşı olan insana bunu pek anlatamıyorsun malum...yinede konuş bir daha birşey yaparsa,umarım daha fazla sorun çıkarmazlar

Çocuğunuzun gürültü yaptığı saat aralıkları gayet ideal geldi bana, kaldı ki sorumsuz biri de değilsiniz dikkat ettiğinizi belirtiyorsunuz. Komşularınızın yaşlı oluşu da etki ediyor tabiki. Benim üst katımda insan olduklarından şüphe duyduğum bir aile yaşadığı için sizinki bana hiç sorunmuş gibi gelmedi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…