Sonunda oldu, alt komşudan şikayet.

Hangi hakla sert davranacaksınız onu anlamadım
Yani şöyle demeyi düşünüyorum. "Daha önce de bu şikayetinizi söylemiştiniz biz de gürültü olmaması gereken saatlerde buna riayet ediyoruz ama daha başka yapacağımız bir şey yok, tavana vurmak hoş bir davranış değil. Bundan sonra şikayetinizi bize değil gerekli mercilere yaparsanız daha iyi olur" gibi bir şey.

Zaten yazdığın saatlerde çocuğum uyuyor. 19 da yatar şimdi sabah 7.15 te kaldırıp kreşe götürüyorum.

Allah aşkına nereye yapsın. Haklı bende yukarda bebek var sürekli ağlıyor rahatsız oluyorum tamam söylemiyorum bebek diye anlayış gösteriyorum ama yaşlı insanlar ben 23 yaşındaki insanım takar kulaklığı uyarım ama biraz empati

Bu aradaki resimlide sizin bebekse çok şeker maşallah aşık oldum

Böyle durumlarda karşılıklı iyi niyet çok önemli. Bazı çocuklu aileler çok sorumsuz ve vurdumduymaz oluyor sabah akşam bağrış çağrış gürültü, bazı insanlar da gürültüye sese git bahçeli evde otur o zaman dedirtecek kadar takıntılı oluyor. İkisi arasında bir denge olmalı yani, siz komşuya saygılı bir ebeveyne benziyorsunuz yani böyle durumda da biraz gürültüye müsamaha gösterilmeli anne haksız yere strese sokulmamalı. Banane ayol çocuk bu yapar kafasında olsaydınız farklı şeyler söylerdim ama şu durumda komşunuzu tahammülsüz ve anlayışsız görünüyor. Benim apartman da çok ses geçirir çocuk ağlamaları anne bağrışları falan olur ama gidip şikayet edecek kadar takılmadım hiç şimdiye kadar.

Zaten yazdığın saatlerde çocuğum uyuyor. 19 da yatar şimdi sabah 7.15 te kaldırıp kreşe götürüyorum.
Iste ben de bastaki mesaja bakarak senden çocuktan yana sıkıntı göremedim hatta bahsettigim eski apartmanda yan komsumun cocugu vardi gece 3te ciglik cigliga uyanırdı odalar bitisik ya, duyuluyor anne babasi konuşurdu onunla pışpışlardi yani öyle birine de sikayete gidilmez ki bebek bu ağlayacak elbet. Bence yaslilar biraz takintili davranmislar

Salon 40 metrekare mesela 3 tane uzun tüylü halı koydum hala salonun yarıdan fazlası boş. halılar tamam ama salondan çıkıp koridora geçerken boş kalan parkede ses çıkıyor çocuğum da 10 kilo. Ama topuğumu vurarak yürüyor. Buna ne yapılır ki

Öyle gecelerimiz de oldu tabi, diş çıkarırken gece ağladığı susturamadığımız. Ama o zamanki evimizin üstünde 2 küçük oğlu olan komşu vardı birbirimizi idare ettik

Ama cocuğu isteğe bağlı ağlatmiyoruz. Bi kapatma dügmesi falan yok kapatamiyoruz Empati evet, alt kattakileri anliyoruz, rahatsiz etmek bizim de hosumuza gitmiyor ama elden ne gelir? Ne yapalim mesela?

İki tane oğlu var onlara söyletiyor her şeyi :)
Ya amca da teyze de iyi insanlar bence.

Karşı komşum ben daha onlarla tanışmadan dedi ki onlar sürekli gürültü şikayetine gelir. Ben de ciddiye almadım. Ama böyle olacak gibi.
Bu evde yapıldığı ilk zamandan beri oturuyorlarmış bizim aldığımız evde de 25 sene çeşitli kiracılar oturmuş. Hep kiracılar değişmiş. Çoğu da öğrenci imiş. Muhtemelen bıkmışlar sesten.

Öyle gecelerimiz de oldu tabi, diş çıkarırken gece ağladığı susturamadığımız. Ama o zamanki evimizin üstünde 2 küçük oğlu olan komşu vardı birbirimizi idare ettik
Elbette idare edilir şimdi kucuk cocuga dur desen durmaz sus desen susmaz akli ermiyor ki
Oy sen kucuk kuzunu öp gerekirse de yasli amca teyze ile de konussun esin ya da sen de olabilir biz dikkat ediyoruz 7de yatırıyoruz ama cocuk bu diye. Umarim anlayış gösterirler

siz zaten elinizden geleni yapiyorsunuz daha fazlasinda cocuklara pranga takacak halimizde yok yapabikecek bisey kalmiyor bazen.
bende sizin gibi cok dikkat ederim kizim erken kalkar saat 11 12 ye kadar resim tangram falan yaptirmaya calisirim ki ses olmasin o saate kadar diye. sonucta apartman hayati illaki birilerinin sesi birilerine gidiyor, aman cocuk yapsin napiyim diyip salmiyorsak karsilikli idare edilmeli bazi durumlar.
bizim alt katimizdakiler kari koca ogretmenler pandemiden once aksam 5 ten sonra cok gurultu yaptirmamaya calisirdim zaten okulda beyinleri sismistir diye, simdi hep evdeler oglene kadar sessiz sakin tutmaya calisiyorum yatak odalarinin aksi yonundeki odada oynatiyorum vs daha napalim allahtan bizimkiler hic çıkmadi, hatta gecen guvenlige ust kattakiler burda kalmiyormu demisler bende surekli guvenlige sikayet varmi rahatsiz oluyorlarmi diye soruyordum hic ses gitmiyormus heralde cok mutlu oldum

üst katımda eşi ölmüş bir teyze yaşıyor. Hafta sonu bütün torunları teyze de karantinaya giriyor. 10 dk önce koşma sesinden (en az 3 çocuk aynı anda koşuyor) salonuma oldukça ses geldi.

Şu an hala cocuk sesleri geliyor ama saatten ötürü normal karşılıyorum.

Benimde oğlum var ve arada kanepeden yere zıplıyor uyarıyorum tabi ama ses gidiyor. şukur en gec 10 da uyur gece ses olmaz.

Gündüz gelen çocuk sesinden rahatsız olunmamalı. çocukları evde tutmaya bizde bayılmıyoruz ama yasak var yapacak bir sey yok.

Üst katta çocuk var. Doğru dürüst çıkmıyorlar dışarı. Çocuk gece 12-2 arası tepemizde koşuyor. Napalım zapt olmuyor demek virüs de var çıkartamıyorlar desik yapcak bir şey yok. Çocuk neticede. Hiç özür dilemediler .

Keşke bizim komşu da sizin gibi olsa. O kadarcık koşmakta ne var. Bizim komsunun çocukları hiç susmuyor çocuklar susunca anasıyla babası başlıyor :/

Sizi de anlıyorum komşularınızı da çünkü insan bazen sessizlik istiyor gerçekten. Bir şey okurken bile odaklanamıyorsun, bütün dikkatin dağılıyor. Bazı insanlar seslere çok hassas olabiliyor, hele de çok tahammülsüz zamanlarıysa ki ülkecek hepimizin sinirleri gergin. Karşılıklı anlayıştan başka yapılacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…