Söyledim hangi odada oturuyorsunuz dedim her yerden ses geliyor diyor.Yaşlı insanlar daha hassas oluyor gürültü konusunda. Söylediğim gibi gürültünün boyutunu bilmiyorum bizde küçük çocuğu olanı, bebeği olanı tabi idare ediyoruz. Her gürültüde şikayet etmiyoruz.
Alt komşu hangi odada oturuyorsa kızınız o odada koşmasın belki böyle bir çözüm olabilir.
Ben de kusura bakmayın diyince bana çocuğa boyama kitabı al hep onu yapsın dedilerBenimki dört yaşında, kreşi yok tüm gün evde. Koşuyor da zıplıyor da çocuk bu neticede. Yastık gibi duramaz ki. Doğası bu. Sadece erken yatırmaya gayret ediyorum. Akşam 9dan sonra çıt çıkmaz evden. Akşam saatine kadar da insan insanı idare etmeli bence. Alt kat komşuma hatta geçen senelerde karşılaştığımızda sesimiz gidiyordur kusura bakmayın dedim. Biz de böyle büyüttük böyle büyüyecek sorun değil dedi sağolsun.
Bir daha gelirlerse elimizden gelen bu diyebilirsiniz bence çünkü gerçekten idare edilecek bir gürültü sizinki. Gece yarısında hala koşan bağıran çocuk olur anlarım, ama apartmanda gün içinde elbette sesler gelecek
Gerçekten bazıları yaşlandıkça bencilleşiyor. Yazık değil mi çocuğa diyemiyorlarBen de kusura bakmayın diyince bana çocuğa boyama kitabı al hep onu yapsın dediler
Ayakkabı dediğim kumaş patik çünkü alttakiler kombiyi pek açmıyor, yerler biraz soğuk. O yüzden kalın havlu çorap ya da kaydırmaz patik giydiriyorum.O yaşta çocuk koşar
Lakin neden ayakkabı giyiyor evde
Bizimkiler küçükken çorap giydirin sadece derlerdi
Bir de zaten kreşte de ayakkabı giyiyor evde yalınayak gezsin ki kasları ona göre gelişsin
Yani haklı olmak niyetinde değilim, açıkçası daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum. Sadece kendileriyle kötü olmadan iletişimi nasıl devam ettirsem diye düşünüyorum.Ben sizi haklı bulamam , onları haklı bulamam. İki tarafta haklı, herkesin çocuğu koşmaz herkes de bu kadar hassas olmaz . İki ayrı uç denk gelmiş şansızlık. Siz onları onlarda sizi idare edecek , haklı haksız yok.
acaba bebeğinizin koşturduğu yerlere darbe-sesi emen bir maddeden yapılmış yumuşak bir örtü falan mı serseniz?Merhaba herkese,
2 yaşında bir kızım var. Evde koşturarak yürüyor. Alt katımızda bir yaşlı çift oturuyor. Bir defa akşam 8 de geldi, hanım uyuyor dedi tamam amca dedik dikkat ettik. Geçen gün gördüğümde özür diledim yumuşak ayakkabı giydiriyorum ama ayaklarını yere vurarak yürüyor, koşuyor kusura bakmayın dedim.
Çocuğum haftada 3 gün sabah 7.30 akşam 18 arası kreşte. Diğer iki gün benimle evde ama 1 de çıkarıp 4 e kadar dışarıda yoruyorum.
Haftasonu yasak yüzünden 2 gün babasıyla beraber oyunlar oynuyorlar. Ama öğlen uyutmuyorum ki akşam erken uyusun gürültü falan olmasın diye. Akşam 19 da uyur (kreşe gitmediği günler)
Ortalıkta zıplamasın diye eve trambolin aldık ama yine de arada koşması zıplaması oluyor.
Az önce salondayken alttan tavanı çaldılar uzun süre. Canım sıkıldı yani bu işe.
Bundan sonra yine kusura bakmayın mı desek yoksa biraz daha sert mi davransak bilemedim. Sizce bu saatte çocuğun yaptığı koşma sesi ne kadar kötü olabilir ki? Şikayete değer bir şey mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.
Öyle şeyler var duvardan duvara halılar. Koridor ve kendi odası en çok koştuğu yer. Ama koridorumuz 20 m2acaba bebeğinizin koşturduğu yerlere darbe-sesi emen bir maddeden yapılmış yumuşak bir örtü falan mı serseniz?
yani tam olarak anlatabildim mi veya var mı bilmiyorum ama,illa ki sesi soğuran bu tarz halımsı şeyler vardır diye düşünüyorum.
siz elinizden gelen her şeyi yapmış olursunuz artık, çocuk bu yani,ne kadar zapt etmeye çalışsak da bu yaşlarda mecburen koşturuyor...
aklıma da başka farklı bir çözüm önerisi gelmedi gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?