Sonunda oldu, alt komşudan şikayet.

Benimki dört yaşında, kreşi yok tüm gün evde. Koşuyor da zıplıyor da çocuk bu neticede. Yastık gibi duramaz ki. Doğası bu. Sadece erken yatırmaya gayret ediyorum. Akşam 9dan sonra çıt çıkmaz evden. Akşam saatine kadar da insan insanı idare etmeli bence. Alt kat komşuma hatta geçen senelerde karşılaştığımızda sesimiz gidiyordur kusura bakmayın dedim. Biz de böyle büyüttük böyle büyüyecek sorun değil dedi sağolsun.
Bir daha gelirlerse elimizden gelen bu diyebilirsiniz bence çünkü gerçekten idare edilecek bir gürültü sizinki. Gece yarısında hala koşan bağıran çocuk olur anlarım, ama apartmanda gün içinde elbette sesler gelecek

Söyledim hangi odada oturuyorsunuz dedim her yerden ses geliyor diyor.
Çocuğum da kapı açmayı yeni öğrendi çıkıp kendi odası salon arası gidip geliyor. Kızımın odasının olduğu yeri onlar ne olarak kullanıyor bilmiyorum da kaç defa akşam saati yüksek sesle Kuran dinliyorlar. benim kızımın uyuduğu saatte. Ben de çocuğumu artık kendi odamda yatırmaya başladım gidip kuranınızı kısın demedim kulakları duymuyordur diye

Ben de kusura bakmayın diyince bana çocuğa boyama kitabı al hep onu yapsın dediler

Evde şunlar bile var arkadaşlar ben daha ne yapiyim salonun ortasında kazulet gibi trambolin duruyor yeter ki onlarda oynasın diye :) bağırış çağırış yok, biraz zıpır ama arada da koşuyo diye tavan çalmak nedir ya, valla hiç hoşlanmadım bu durumdan huzursuz oldum.

Odaları ve koridoru duvardan duvara halı kaplatayım dedim ama koridor ve kızımın odasına 7 bin tl dediler ona da maddi gücüm yok yani

O yaşta çocuk koşar

Lakin neden ayakkabı giyiyor evde

Bizimkiler küçükken çorap giydirin sadece derlerdi

Bir de zaten kreşte de ayakkabı giyiyor evde yalınayak gezsin ki kasları ona göre gelişsin
Ayakkabı dediğim kumaş patik çünkü alttakiler kombiyi pek açmıyor, yerler biraz soğuk. O yüzden kalın havlu çorap ya da kaydırmaz patik giydiriyorum.

Biz sükür alt katda oturuyoruz da kimse rahatsiz olmuyor. Cünkü camasir icin asaya insem aman Allahim sanirsin evde dinozorlar geziyor. Ev yapimi ile ilgili. Bence güzelse tekrarlayin. Tavana vurmalari sizi de rahatsiz ettigini söyleyin. Cocuklari baglayamiyorsun iste. Ne kadar da uyarsan o yasta hep dikkat edemiyorlar. Siz zaten dikkat etmeye de calisiyorsunuz..mümkün oldugu yerde hali ve yolluk olsun.

Psikopat alt komşum yüzünden oğlumu sürekli kanepede oturarak büyüttüm, koşmayı, ziplamayı bırakın çocuk yürüdüğünde bile sorun çıkaran tiplerdi.
Hala oğluma karşı vicdan azabim vardır, en güzel 4 yılında nefes aldırmadık çocuğa
Bazen anlayışlı olmak yetmiyor, daha fazla daha fazla diye tepenize çıkıyor insanlar. Alttan surekli vurmaları yüzünden eşimle biribirlerini öldüreceklerdi artik ki oğlum hayatınızda görebileceğiniz en uslu çocuklardan. Hareketli bir çocuk hiç değil. Acaba kafayi bozmuşlar da evde sessizce oturup bizi mi dinliyorlar diye düşünüyordum. Çünkü gerçekten çok uslu bir çocuktu yavrum.
Sonra kızım doğdu, kızım çok hareketli yerinde duramayan bir tip, sırf kizima da ayni işkenceyi yapmamak için taşındım ordan altı dükkan olan bir daireye. Bakıyoruz camdan dükkan kapandığı an zıplamak serbest diyorum kızıma :)
Biz taşındıktan sonra eski eve 5 çocuklu bir aile taşındı bu arada, allahın sopası yok :)
Sizi çok iyi anliyorum. Elinizden geleni yapmışsınız, gidip özür dilemeye gerek yok artık. Sadece mesafeli davranın.

Şunu belirteyim komşudan şikayetçi olunmasını anlıyorum. Ama vurmak tıklatmak falan bana ilkelce geliyor. Hayvana yapar gibi bu kısmı ayıp, vurdukları bir an alın kucağınıza aşağı inin. Ben bu çocuğu ne yapayım teyzeceğim , elini ayağını iple bağlasam size uyar mı diyin. Ben derdim ama hala diyorum onlarda haklı

Benim de alt katımda koşan 3 yaşında bir çocuk var. Hatta konu açmıştım alt kattan ses gelmez yazmışlardı yoo baya da güm güm güm geliyor. Bir şey desem ne değişecek sonuçta çocuk yarın öbür gün benimki de koşacak. Ama komşuları da haklı buldum ben genç halimde bazen çok rahatsız oluyorum yaşlı insanların rahatsız olması doğal. Bir de o yaşlardaki insanlara göre çocuk dediğin uslu uslu oturur ses çıkartmaz. Ama işte çocuk da koşacak ne denebilir ki

Yerleri hali gibi yumuşak şeylerle kaplarsanız hem aşağıya daha az ses gider hem aşağıdakiler rahat eder hemde çocuğunuz rahat rahat oynar anlayışlı birine benziyorsunuz ama inanın o çıkan sesler o kadar rahatsiz edici ki

Kavga çıkmasa bari :) Genelde bu tarz konuların akıbeti, bir sayfadan sonra birbirini müstakil eve iteleyenlerin yorumları ile çıkan kavgalar oluyor.

Siz üzerinize düşeni yapıyorsunuz, sıfır ses zaten pek mümkün değil çocuklu evde, biraz alt kat biraz üst kat anlayış göstererek idare etmek lazım. 2 yaş çocuğu da hareketli, yürüyerek bağımsızlığını kazandığı dönemleri zaten. Koşar da zıplar da, saatlere dikkat ediyormuşsunuz zaten. O kadar olur.

Yani haklı olmak niyetinde değilim, açıkçası daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum. Sadece kendileriyle kötü olmadan iletişimi nasıl devam ettirsem diye düşünüyorum.
Biz bu evi satın aldık almadan önce banyodan aşağıya hafif su kaçağı varmış. Bunu yeni söylediler hiç ikiletmedik hemen gittik baktık klozetten kaynaklı olduğunu söylediler yeni bir klozet alıp değiştirdik. Alt katın tavanı için de boyasını aldık istediğiniz zaman yaptıralım dedik. Olabildiğince ılımlı davranıyoruz da ne biliyim böyle bir şeyle karşılaşmak kötüymüş ya

acaba bebeğinizin koşturduğu yerlere darbe-sesi emen bir maddeden yapılmış yumuşak bir örtü falan mı serseniz?

yani tam olarak anlatabildim mi veya var mı bilmiyorum ama,illa ki sesi soğuran bu tarz halımsı şeyler vardır diye düşünüyorum.

siz elinizden gelen her şeyi yapmış olursunuz artık, çocuk bu yani,ne kadar zapt etmeye çalışsak da bu yaşlarda mecburen koşturuyor...

aklıma da başka farklı bir çözüm önerisi gelmedi gerçekten

Apartman gürültüsü konusunda hassas olan tarafım yani rahatsız olanlardanım ama gündüz saati olanlara göz yumulabilir ben gece 12 den sonra olmasın en azından diye yalvarıyorum komşuma nerdeyse ne hallere düştük 12 ye doğru yatağımdan yatıp 30-40 dk kapı çarpmasından ara ara dalamıyorum ve sinir krizi geçiriyorum.. siz erken yatırıyormuşsunuz rahat olun

Öyle şeyler var duvardan duvara halılar. Koridor ve kendi odası en çok koştuğu yer. Ama koridorumuz 20 m2
Kızımın odası daha da büyük. Yazın yaptırmak istedim ben sesten ziyade soğuğu keser diye düşünmüştüm. Cidden çok pahalı tutuyor yaz sonu 7 bin tl dediler. Şimdi artmıştır. Şu an öyle bir bütçem yok onun için seneyi beklemem gerekiyor

Yani dikkat etmeseniz haklılar derim ama 7/24 sıfır gürültü maalesef mümkün degil apartmanda
Benim alt komsu kari koca kac gündür akşamları bagiriyorlar cocuklar gunduz evde at kosturur duvarlardan sanki ust katimda koşuyor gibi sesler gelir hoslanmasam da bir sey diyemiyorum ki çocuklar da en küçüğü 10 yasinda.
Yani 2 yasindaki bebege de dur sus deyince soz dinlemez ki
Eski apartmanda alt katimda yasli teyze vardi süpürge acsam ki haftada bir, rahatsiz olurdu ben de dikkat ederdim yani yaşlılar ses istemiyor ama apartmanda da maalesef mümkün olmayabiliyor gerekirse yuz yuze konuşun durumu bize anlattığınız gibi anlatin tavana vurulmasından da ben rahatsızim diyin ayip yani
Bu arada apartman yönetmeliğine göre 19:00-07:00 arası ve ogle arasi ses yapmak uygun degildir ama 2 yasindaki bebe de ne bileyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…