Sonunda oldu, alt komşudan şikayet.

Benim derdim! Pek bilmediğimiz,pandemi nedeniyle de pek öğrenemediğimiz bi yerde yaşıyoruz. Oğlum 4.5 yaşında ve komşular söyledi bana da ama çocuk bütün gün evde ve maalesef telefon tablet kullanır, izler oldu. Onların yüzünden baskılyıorum bazen çocuğumu ki çok gürültü de etmez. Arada koşmak istiyor,koşmasın mı yani? İdare eden,anlayışlı komşular çok eskide kaldı. Yani demiyorlar mı zaten pandemi var,çocuklar havalar da soğuk çıkamıyorlar,bu çocuklar enerjilerini nerde atsın? Hiç mi çocuk büyütmediniz ya? Sinirlerim bozuldu bak yine... Çocuklara çok üzülüyorum gerçekten... Sanki biz gürültü yapmalarını istermiş gibi yada uyarmıyormuş gibi davranmaları yok mu bide? Terliğimin tekiyle ağzına yapıştırasım geliyor yemin ederim.

Dediğin gibi evde ses olmayınca dikkat çekiyor rahatsız oluyorlar sanırım

Az önce bizim alt komsu bagris çağrış saklambac oynadı. Hiç rahatsiz olmadim.
Yukarıda ergen bir oglumuz var muzik dinler beni hiccc rahatsiz etmez ( annesi killarini asagi cirptigi icin (surekli) bir sefer yönetime sikayet ettim. )
Kimse kukla degil.hepimiz birbirimizi idareedecegiz.

Hı hı
Ama 2 3 sene sonra beni anlardın
Vallahi şuan bile zor 6.5 aylıklar destekli uyuyorlar acaba beşik sesi gidiyor mu diyorum. Ayaklaninca nasıl olacak bilmiyorum. Üstten ses yok şükür oğlumun kulakları acayip bir şey. İkiz olmasa ses olsa o kadar sıkıntı etmem de ha uyudular derken gelecek bir ses ikizi olanın halinden ikizi olan anlar

Ya ben de malesef itiraf etmeliyim ki 2 yaşında bir çocuğu haddinden fazla ekrana maruz bırakıyorum. Yoksa 1 dk oturmuyor bile. Enerjisi çok fazla ve bir şekilde boşaltmak zorundalar. İzinli saatlerde çıkarttığımda 2 kmye yakın yürüyoruz. Yorulur diyorsun yorulmuyor. Üstüne bir de parkta oynuyor. Çocuklara çok yazık oldu şu pandemi sürecnde. Bir neslin çocukluğunda bir boşluk olacak ilerleyen yıllarda bence.

Ah o alt komşular,ben de alt komşudan muzdaribim.Evde öğlen saatinde süpürge açınca bile alttan tak tak vuruyor adam düşünün gerisini.Benim iki yaşındaki oğlum da koşuyor evde neşeli şekilde yerde yuvarlanıyor,alttakiler ise yok bu çocuk koşması değil diyorlarmış,biz koşuyoruz canım alttan tak tak ses gelince oğlum da topuğuyla tak tak vuruyor,ben bir keresinde yapmıştım benden gördü Allah yardımcımız olsun

Tahmin ediyorum ya ,tek başına ilgileniyorsun bir de sanırım Allah bağışlasın birde kolaylık da versin ins cok uslu olurlar yoksa işin iş

2 yaşındaki çocuk sakin sakin yürüyemez.
Normal saatlerde yaptığı makul gürültüye yaşlı da olsalar, kafaları götürmese de katlanmak zorundalar.
Kötü olmayın ama o kadar da alttan almayın bence.

Evet kesinlikle. Benimde çocuklarim var evde koşturmuyorum normal bişey olduğunu düşünmüyorum ama bana nedense hep tepemde tepinenler denk geliyor koca dana olsalar bile. Çocuktur koşar, yıkar, sıçar, döker diyenlere kafadır bu şişer, beyindir bu yanar diyesim var. Kimsenin kimsenin tepesini yıkıp dökmeye hakkı yok. Evde koşulmaması gerektiğini ailelerin öğretmesi gerekiyor. Koşmadanda oynanabildiğini. Maç ın evde yapılmaması, evde at yarışı yapılmaması gerektiğini ögretmeleri gerekiyor..

Kizina ogret,alt kattaki komsu teyzeye "annane"desin S Spizella
Sorun cozulur

Ben öyle bir aile yüzünden taşındım ki gercekten psikolojim çok etkilendi bitirdiler beni. Sizin söyleminiz gibi insan olduğundan şüphe ettigimiz, çıkan gürültü ve seslerin insandan çıktığına inanmak için bin şahit isteyen tarzdan seslere sahit olduk tam birbuçuk sene baş beyin kalmadı bizde. Ne hamileliğimden ne lohusalığımdan ne yavrumdan bişey anladim cocuklarimda perişan oldular sesten. Sabahin 7 sinden gecenin 12 sine kadar.

Erken uyusun diye gündüz uyutmamaniz doğru bilinen yanlislar olarak okumuştum gündüz uyuyan çocuk gece uykusunda daha uzun süre uyurmus. Bizim de üst katimizda 2 yaşında bir bebek var eline ne geçerse atıyor her saat sesi geliyor annesi uyarıyor olmalı ama yine de yapıyor yapcak bişey yok katlanmaktan başka , tabi sizin alt komşularınız yaşlı olduğu için biraz daha dikkat etmeniz gerekebilir ..

Alt komşunuz haklı.Saat kaç olursa olsun komşunuz iyi niyey göstermedikçe rahatasız etmeye hakkınız yok.Apartmanda yaşıyorsunuz ve bunun kuralları var.Bunlar bahane değil malesef.
Konu sahibi beceriksiz geldi bana da.
2 yaşındaki çocuğa havada yürümeyi öğretememiş, medeniyet nedir bilmiyor.

Evet uyku konusunda dediğiniz doğru. Benimki öğle uykusunu bırakma aşamasında. Akşam 5 e kadar uyumak istemiyor. Zorlayıp uyutursam 2 saat uyuyor ama bu defa gece 23-24 leri görüyoruz. Doktor gece uykusunun 13-14 saat sürdüğünü öğrenince öğlen uyumaya zorlama dediği için artık kendi isteğine bırakıyorum o da %90 uyumuyor

Çocuk o tabıkı ses yapıcak.Sustan anlamaz ki .Ayrıca niye sussun .Elimizden ancak bu kadarı gelıyor diceksınuz.

Gerçekten ben bu insanları anlayamıyorum çocuk bu yapıcak yani ses bende evlenmeden önce alt kattaki kardeşim çok gürültü yapıyo diye sürekli kapıya gelirdi yada dediğiniz gibi sopayla vururdu ki bu gündüz saatlerinde olan gürültü için kardeşim 10da tak uyuyan bi çocuktu en son canıma tak etti indim aşağıya ağzıma geleni saydım adama kafa dinlemeye taşınmış apartmana açıkça söyledim bende madem müstakil eve gidin diye taşındıda rahatladık. Şimdi ayrı bi evde oturuyorum yukarı katta iki çocuklu bi aile oturuyor evin içinde koştururlar sürekli bir günde çıkıpta ne bu gürültü demedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…