Sonunda oldu, alt komşudan şikayet.

Ya ben de bile isteye, inada bindirir gibi, altta insan yokmuş gibi hareket eden ebeveynlere kızıyorum yalan yok. Ama iyi niyetli olup normal insani durumlar yaşayanları da anlıyorum. Bu sadece çocuk değil evcil hayvan ya da yetişkin insandan da kaynaklanabilir. Çok aşırı ve sürekli değilse tolere edilebilir.

Benim kızım da 2.5 yok ve ben de bu koşma sıkıntısını yaşıyorum eşim azarlıyor koşma dedikçe daha beter yapıyor. Altta yaşlı yok ya da var bilmiyorum, umursamıyorum... Ufacık ya bunlar napalım... Ne güzel o yaşta kulaksız kulaklar duyuyor gelirse biri kapıma bu yüzden terslerim de geleni...

gece 12den sonra olmadığı sürece çocuk gürültüsü beni rahatsız etmez, uyku konusunda biraz hassas olduğum ve çıt sesine uyandığım için sonrası muhtemelen rahatsız eder. iki tarafta tabi ki birbirine biraz anlayışlı davranmalı. çocuk zaten aklı yetiyor olsa niye evin içinde deli dana gibi koşsun engelleyebilirsiniz ama nereye kadar yani. kendi evinizde de sürekli çocuğun peşinden aman yapma diye koşamazsınız ki. düzgünce anlayabileceği yaşa gelse zaten konuşursunuz.ama bunu yazdıklarınıza göre söylüyorum, apartmanda yaşayıp aman ne yaparsa yapsın kafasında olmadığınızı anladığım için. öyle olsanız ve hiç umursamasanız muhtemelen komşuları haklı bulurdum

Ya bizim üst komşu var 4 yaşında çocukları var, ben bazen sabahlara kadar çalışıyorum çocuk sabah beşte başlıyor koşmaya. Hayır ben hiç de rahatsız olmuyorum hatta hoşuma gidiyor yalnız garip bir şekilde onlar baskıcılar ses konusunda bize karşı, ben Türkiye'ye gittiğimde korkudan blender açamıyordum
Bizde de kediler var biri üç yaşında biri dokuz aylık olmak üzere, deli gibi koşuyorlar. Alt komşumuz olan teyzeye söyledik kadın dedi yooo hiç rahatsız olmuyorum
Anlayış önemli...

Son düzenleme:
Sırf apartmanlarda yaşamayı bu yüzden sevmiyorum imkanım olsa kesinlikle müstakilde yaşarım ,çocuk tabiiki koşucak oynicak zaten evlerde tıkıldılar bir senedir çocuklarda haklı ama inanın işten yorgun argın eve geliyosunuz başınızı dinlemek istiyorsunuz mesela herkesi anlamak lazım. Çocuğu güzel bir dille uyarın farkına varsın çok fazla gürültü yaptığını

Ben ogretmen olarak şeye takildim saat 7.30 dan aksam 18 kadar cocuk krese nasil veriliyor.onun yaş aralagindaki bi cocuk icin cok uzun bi sure
Valla ben de şu an öğretmenlik yapmasam da yine de bir öğretmen olarak bu duruma üzülmekle beraber iş yaşamı demek zorundayım. Elimden 3 gün göndermek geliyor. 2 günü evden çalışıyorum.
Sabah 7.30 da evden çıkıyor babasıyla (çünkü iş başı 8) akşam 17.45 gibi alıyor babası (çünkü iş çıkışı 17.30) saat 18 de evde oluyorlar :/

Sizin sesi yapan hiç değilse bir çocuk anne baba saldım çayıra mevlam kayira zihniyetine değilse özellikle geç saate yada erken saatlere dikkat ediliyorsa çocuğa yapmamasi gerekenler söyleniyorsa tamamdır anlayis gerekir çünkü çocuk sonuçta.
Bizim üst katimiz çocuksuz olduğu halde özellikle kadın o kadar gürültülü ki normal konuşması bile, cok geç satte çamaşır makinası calistirmasi vs. Ve öyle bir yürüyüşü varki güm güm 3 yıldır cektiklerimle hala nasıl sabrım varsa cinnet gecirmedim

Ayni yaslarda benim de kizim var cok iyi anliyorum sizi bu pandemide cocuklar zaten evde hapis daha napabilirler elbette ki kosacaklar.. Ama sınırlı tabiiki rahatsiz oldukları saat cok erken bu yuzden biraz haksizlar gece 9 dan sonra olsa anlarim birde acaba panduf mu giydirseniz asagi pek ses gitmez

Sizi çok iyi anlıyorum. Üst katımızda her saat illaki ya çocuklarından ya kendilerinden kaynaklı sesler oluyor hiç boş bırakmıyorlar sağ olsunlar, şimdilik idare ediyoruz bakalım ama heralde bir imkan oluşsa biz de taşınmayı yeğlerdik. Allah sabır versin bana, siz kurtulmuşsunuz ne güzel

Anlayis gostermek zorundalar. Gostermiyorlarsa keyifleri bilir. Oglum 2 yasinda. Kosa kosa dolasiyor surekli dur yapma etme diyecek halimiz yok. Makul saatlerde kimse de karisamaz . Alt katimizda yasli bir teyze tek basina yasiyor.Bir kez dahi sikayet etmedi. Siz de onlarin camasir makina sesinden, tv sesinden vs rahatsiz oldugunuzu soyleyin. Sonucta takmak istediktennsonra insan her seye takabilir.

Yok kapınıza polis jandarma kimi yollarlarsa yollasınlar çocuk olduğu için ve saat erken olduğu için bişey yapmazlar. Yollasınlar da alsınlar ağızlarının paylarını. Apartmanda çocuk büyütmek zor ama siz daha nr yapabilirsiniz ki. Zaten mümkün olduğunca dikkat ediyormuşsunuz dahası da olamaz. Biz en alttayız üst katımızda yaşlı bir çift var. Bende kızımk bağırma koşma zıplama atlama uyarıyordum sürekli hani üst kata yankı tapar yaşlılar rahatsız olmasınlar diye. Apartman 8 daire çocuklu 4 daire var ve diğer çocuklar apartmanı yıkıyor. Ama birtek ben uyarıyorum ve en alttayız. Yaşlıların üstündeki çocukların gürültüsü apartmandaki en yüksek gürültü. Eşime de dedim artık çocuğu uyarmıyorum ne yaparsa yapsın. Onların ki çocuksa bizimki ne. Öğrendim ki polisler çocuklata bişey demiyor. Sizde takmayın fazla.

Çocuğunuza bir şekilde önlem almanız gerekir.Ya da alt komşunuz tolerans göstermeli.

İşte ben de onu anlatıyorum ya, koltuktan yere falan zıplamasın diye tramboline kadar alıp koydum eve ama yürümesini engelleyecek de değilim. Küçük olabilir ama bir insan o da :) ve apartmandaki diğer insanlardan daha az hakkı yok. alt komşunun tavan çalmasından anlıyoruz ki o toleransa çok sahip değil. Ben de tv ve Kuran dinleme seslerini mi şikayet edeyim yani :/ çocuğumu kendi odasında uyutamıyorum mesela bazı akşamlar ses yüzünden. Ama kalkıp akşam 7 de susun tv kapatın da diyemem insanlara çünkü gayet makul bir saat. Bu yüzden başka odada yatırıyorum.

Çok ilginç insanlar var, çocuk yeaa o, bir şey yapamazlar, istediğini yap yazmışlar bir de. Biz bir toplum için de yaşıyoruz. Herkes kurallara uymak zorunda. Bir kullanıcı hamile haliyle gürültüyle etkilendiğini yazmış. Bir tek üste katta oturanların mı çocuğu var?

Konu sahibine gelince. Siz dikkat ediyorsanız, sorun olmaz.

İnsanımızın en büyük sıkıntısı doz ayarlayamama.
Rahatsiz olmanın da biz dozu olmalı.
Bir çocuk sabahtan aksama kadar hic ses yapmamış.
Saat 5-7 arasi 10 dakika koştu diye şikayet edilmez.
Aksam 10 dan sonra çocuğu olanlar aman çocuktur kostursun diyemez uyutmaya çalışır çocuğu.

Her iki tarafta birbirini idare edemedikce belli bir doza kadar insiyatif kullanilmadikca
Herkes birbirinden nefret eder.

Eski komşu benim 1 yaşındaki çocuğumun gece atesleniyordu ağlıyor diye şikayete gelmesi ,
Gündüz ben kahvaltı hazırlarken 2 dakikalığına yere elleriyle ya da minicik ayaklariyla vurması oyun yapar gibi bu bile onu rahatsiz ederdi.
Ama kendisine hiç bakmazdi.
Kocasıyla gece gündüz demeden bağıra bağıra konuşur tartisirdi.

Bir defa bile konusunu bile açmadım.
Kendileri gösteremediği dikkati küçücük çocuklardan bekleyen insanlar sadece bana çok komik geliyor.

Keşke herkes biraz aynaya bakabilse. Başkalarının kusurlarını araştırmaktansa biraz kendini düzeltmeyi başarabilse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…