Her komşu konusu gibi işler kavgaya gidiyor durun yapmayın.
Evlerdeki yalıtım kötü olunca çocuk sesi dışında mikser sesi de sifon sesi de rahatsız ediyor zaten.
Ben yeterince önlem alarak davrandığımı düşünüyorum aslınds. Ama maddi açıdan rahatladığım zamanda kızımın odasına komple halı döşetmek için bütçe ayırmaya başlayacağım böylece oyuncak vs düşürünce gürültü azalır.
Koridor şu an fayans. Belki araya yalıtım malzemesi koydurup üstüne parke döşetsem biraz daha az ses gider. Ona 1200 tl dediler makul sayılır bir fiyat. Koridor halılarım ince idi yıkanabilir olması açısından almıştım 4 parça halı var zaten koridorda, belki onların yerine daha tüylü bir şey alırım.
Ama eğer takıntılı insanlar ise bu defa kapı sesi, sifon sesi falan demeye başlarlar diye de aklıma gelmiyor değil.
Yani zaten ben kendim de cuma dan pazartesiye evden hiç çıkmadan fenalık geçiriyorum kaldı ki bu daha çocuk. Balkona çıkarıyorum "anne balkon güzel" diyor içeri girmek istemiyor yazık, haftaiçi kreşte odaya kapan, haftasonu evde içeri kapan zaten 1 senedir çok kötü oldu çocuklara.Ben şahsen sizi haklı buldum. Çok fazla abartmışlar. Gece geç saate kadar olmadığı sürece çocuklu evde çocuk kosarda yürürde bazen ağlar bazen güler oynar. Napsin çocuklar evde dura dura robot gibi yaşayamazlar ki. Alsam sekize kadar olan şeyler bana hep makul gelmiştir gerisi tabiki hakka girmek akşam vakti. Geçen bizim alttaki başka bişey için geldi binayla ilgili eşim bazen çocukların sesi oluyodur amca kusura bakmayın dedi adam diyo sağolsun çocuk isterse benim sırtımda gezsin kardeşim olurmu öyle şey dedi Allah razı olsun yani anlayışlı ama akşam sekizden sonra da sesimiz olmaz çok şükür o da önemli. Sizde dikkat ediyomussunuz
Yani zaten ben kendim de cuma dan pazartesiye evden hiç çıkmadan fenalık geçiriyorum kaldı ki bu daha çocuk. Balkona çıkarıyorum "anne balkon güzel" diyor içeri girmek istemiyor yazık, haftaiçi kreşte odaya kapan, haftasonu evde içeri kapan zaten 1 senedir çok kötü oldu çocuklara.
Evde yapmadığımız aktivite kalmadı ama saklambaç falan oynamak istiyor yani bu da onun hakkı.
Ne biliyim halı iyi olur dedim ama olmaz mı ki :) toza falan alerjimiz yok da aklıma gelmedi böyle bir sorun olabileceği.Cocugun odasina boydan boya hali mi. Ben oyun halisi koysam benimkiler oksurmeye baslarlar.
Bence cok etkilenmeyin siz komsulardan. Yaslanmislar, muhtemelen sadece tv gurultusu var evlerinde abartiyorlar.
Bir de boyle konularda hep cocuklar konusulur. Bu zamana kadar en rahatsiz oldugum komsularim hep yetiskin olanlardi, gecenin 1ine kadar misafir agirlayanlar, haftasonu aksam 4 5 de baslayip gece yarisina kadar partileyenler. Yani 2 yasindaki cocuk evde kosturduguna sukretsin sizin komsular bence, adam olsunlar :)
Kreşler açık, anaokulu anasınıfı kapsamı yerler kapanmıştı. 0 yaş itibariyle alan yerler sosyal hizmetlere bağlı oluyor. Meb dekiler kapandı sadece.Aynen bence gerektiği kadar dikkat ediyorsunuz. Arada yürüme koşma sesine gündüzleri tolere edebilirler söyleyin açık açık. Bide kreşler açık mı şuan meraktan soruyorum hepsi kapalı saniyodum
Ne tatlı bir komşusunuz. Benim alt kat komşum da sizin gibi, çok duamı alıyor benim. Bu iyilik size döner mutlakaNe diyecegimi bilemedim acaba yaşlilar diye mi tahammulsuzler. Benim cocugum yok ama ust komsumun 2 küçüğü var ev basimiza yikiliyor kiyamet kopuyor gece yarilari ama tek bir kez imada bile bulunmadik. Biz genciz belki anneleri de zabdedemiyordur diye dusunurum hep. Kendisini kötü hissetmesin diye eşim sakın sesleri duydugunu belli etme der. Pandemide cocuklar eve tıkıldı kaldı mecbur oynayacaklar. Bence pek de umursamayin elinizden geleni yapiyorsunuz zaten kusura bakmasin kimse çocuklar mecbur ses yapacaklar.
Cocugun odasina boydan boya hali mi. Ben oyun halisi koysam benimkiler oksurmeye baslarlar.
Bence cok etkilenmeyin siz komsulardan. Yaslanmislar, muhtemelen sadece tv gurultusu var evlerinde abartiyorlar.
Bir de boyle konularda hep cocuklar konusulur. Bu zamana kadar en rahatsiz oldugum komsularim hep yetiskin olanlardi, gecenin 1ine kadar misafir agirlayanlar, haftasonu aksam 4 5 de baslayip gece yarisina kadar partileyenler. Yani 2 yasindaki cocuk evde kosturduguna sukretsin sizin komsular bence, adam olsunlar :)
Ben de komşumun osuruk ve sevişme sesinden bıktım. Mevzu böyle sesler olunca kimse ağzını açamıyor, herkesin gücü çocuğa yetiyor.
Özel bir durum yoksa ( gün ortasında hastayım, biraz uyuyacağım dibi telefon ettiği oluyor komşumun ) sabah 10 ile akşam 8 arası müdahale etmem çocuğuma.
Zaten pandemi vs derken ekran bağımlısı oldular, arada bir koştuğuna oynadığına da bir şey demiyor kimse. İstirahat saatlerinde zaten engelliyorum.
Çocuklar genel olarak pat pat vuruyor ayaklarını sanırım yürürken, benimki de öyle.
Ayağını vurmadan yürüsün derlerse sen de osurma kokusu bana kadar gelecek nerdeyse derim
Şu titreşim olayı çok korkunç. Benim komşulardan biri onu çok yapıyordu. Sayesinde hepimiz 6.30 da ayaktaydık. Eşim de kolay uyanamaz gittim onun koluna bir akıllı saat aldım sesi yok sadece titriyor. Böylece kendisi titreyerek uyanıyor sadece :) neyse ki sizin komşu için uyandırma servisi olmanız işe yaramış sanırımBenim fikrim şu çocukta olsa büyükte olsa (sınırları zorlamayacak şekilde) sabah 10 ile akşam 9 arasında ses olması apartman hayatında sorun olmamalı. Hani son ses müzik dinlemekten veya hunharca bağırış çağırıştan bahsetmiyorum. Günlük yaşamda çıkan sesler çocuk oynaması,tv sesi, bazen aile arasında olan yüksek sesle konuşmalar, ev işleri vb. Kimseyi rahatsız etmemeli 10 ile 21.00 saatleri arasında. Benim üst komşum var baya da sesliler evde sanırım topuklu ayakkabıyla geziyo kadınçocuğu da anahtar gibi bişeyle yerde oynuyo ben bunlara ses çıkarmıyorum amaaa sabah 6 da telefonun alarmını kurup yere koyuyorlardı. Titreşim sesinden her sabah 6 da kalkıyodum ama onlar 20 dakika titretiyolardı o telefonu kaç kere tavana vurdum kapısına gittim açmadı. Sonra anlamış olacak ki öyle bişey olmadı. Komşuluk fedakarlık isteyen bişey bence ya
Merhaba herkese,
2 yaşında bir kızım var. Evde koşturarak yürüyor. Alt katımızda bir yaşlı çift oturuyor. Bir defa akşam 8 de geldi, hanım uyuyor dedi tamam amca dedik dikkat ettik. Geçen gün gördüğümde özür diledim yumuşak ayakkabı giydiriyorum ama ayaklarını yere vurarak yürüyor, koşuyor kusura bakmayın dedim.
Çocuğum haftada 3 gün sabah 7.30 akşam 18 arası kreşte. Diğer iki gün benimle evde ama 1 de çıkarıp 4 e kadar dışarıda yoruyorum.
Haftasonu yasak yüzünden 2 gün babasıyla beraber oyunlar oynuyorlar. Ama öğlen uyutmuyorum ki akşam erken uyusun gürültü falan olmasın diye. Akşam 19 da uyur (kreşe gitmediği günler)
Ortalıkta zıplamasın diye eve trambolin aldık ama yine de arada koşması zıplaması oluyor.
Az önce salondayken alttan tavanı çaldılar uzun süre. Canım sıkıldı yani bu işe.
Bundan sonra yine kusura bakmayın mı desek yoksa biraz daha sert mi davransak bilemedim. Sizce bu saatte çocuğun yaptığı koşma sesi ne kadar kötü olabilir ki? Şikayete değer bir şey mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.
Oha cidden ironiyi anlamayanlar olmuş ya pessss...dümdüz okumuşlarYaşlı diye herhalde bu kadar hassasiyet onlar da haklı, ama çocuk da haklı,kaldı ki anlattığınız durum gayet makul
Benimki tarzandan hallice valla,alttakilerin fikrini hic merak etmiyorum ☻
Türkiyede yasak masak yok :) şikayet edersen polis sonrası daha fena ses oluyor. Zaten komşu gürültüsünü devletimiz sağolsun pek umursamıyor. Poliste öylesine uyarıp gidiyor.Türkiye'de nasıl bilmiyorum ama burda saat 22 kadar ses serbest( tabii abarti seyler degil), cocuk sesinide sikayet etmek gecerli sebep değilmiş. Ben yinede evden ses çok gittiği icin ekstra dikkat ediyorum, çünkü vardiyali çalışan komşularımiz var, kontril edebildigim kadar ediyorum. Herhalde ordada az çok böyle bir kural vardir. Yaşlılar rahatsız oluyorlar ama kendileri nasıl cocjk büyütmüslerse unutmuşlar galiba. Hic tinlamayin yani görende dicek gece 11 12de sanki kızınız evi ayağa kaldırıyor. Onlar altdan vurdukca sizde vurun sorarlarsa kizim tepki verdi dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?