Sonunda oldu, alt komşudan şikayet.

Cocugun odasina boydan boya hali mi. Ben oyun halisi koysam benimkiler oksurmeye baslarlar.
Bence cok etkilenmeyin siz komsulardan. Yaslanmislar, muhtemelen sadece tv gurultusu var evlerinde abartiyorlar.
Bir de boyle konularda hep cocuklar konusulur. Bu zamana kadar en rahatsiz oldugum komsularim hep yetiskin olanlardi, gecenin 1ine kadar misafir agirlayanlar, haftasonu aksam 4 5 de baslayip gece yarisina kadar partileyenler. Yani 2 yasindaki cocuk evde kosturduguna sukretsin sizin komsular bence, adam olsunlar :)

Ne diyecegimi bilemedim acaba yaşlilar diye mi tahammulsuzler. Benim cocugum yok ama ust komsumun 2 küçüğü var ev basimiza yikiliyor kiyamet kopuyor gece yarilari ama tek bir kez imada bile bulunmadik. Biz genciz belki anneleri de zabdedemiyordur diye dusunurum hep. Kendisini kötü hissetmesin diye eşim sakın sesleri duydugunu belli etme der. Pandemide cocuklar eve tıkıldı kaldı mecbur oynayacaklar. Bence pek de umursamayin elinizden geleni yapiyorsunuz zaten kusura bakmasin kimse çocuklar mecbur ses yapacaklar.

Yani zaten ben kendim de cuma dan pazartesiye evden hiç çıkmadan fenalık geçiriyorum kaldı ki bu daha çocuk. Balkona çıkarıyorum "anne balkon güzel" diyor içeri girmek istemiyor yazık, haftaiçi kreşte odaya kapan, haftasonu evde içeri kapan zaten 1 senedir çok kötü oldu çocuklara.
Evde yapmadığımız aktivite kalmadı ama saklambaç falan oynamak istiyor yani bu da onun hakkı.

Insan o kadar sinirlenyor o kadar rahatsz oluyor ki o evde bi gurultu nedeni olablr ben neden evmde huzursz oturuyorum diyor..tepkisini en azindan bi yere vurarak gostermk istyor her seferinde uste cikmak istemyor..bnce vuruldgnda biraz daha dikkat edileblr. Ustmzdeki dyor ki aksam 10dan sonra gurultu yaparsak tamam haklsnz. Yahu 10dan sonra kalms 2 saat..onda da yapsnlar artik..ne diyim sz yine epey onlem alyomssnz ama su babasyla oynma kismi alt komsu olarak beni de geryo..evde surekli gergnz biz. Herkes kndi acisindan baknca cozlmuyo maalesef

Aynen bence gerektiği kadar dikkat ediyorsunuz. Arada yürüme koşma sesine gündüzleri tolere edebilirler söyleyin açık açık. Bide kreşler açık mı şuan meraktan soruyorum hepsi kapalı saniyodum

Ne biliyim halı iyi olur dedim ama olmaz mı ki :) toza falan alerjimiz yok da aklıma gelmedi böyle bir sorun olabileceği.

Ya başka çocuğum da olmayacak o yüzden alttakiler rahat eder 2 seneye falan bu tür sorunlar kalmaz diye umuyorum, o zamana kadar karşılıklı idare edelim bari :)

Aynen bence gerektiği kadar dikkat ediyorsunuz. Arada yürüme koşma sesine gündüzleri tolere edebilirler söyleyin açık açık. Bide kreşler açık mı şuan meraktan soruyorum hepsi kapalı saniyodum
Kreşler açık, anaokulu anasınıfı kapsamı yerler kapanmıştı. 0 yaş itibariyle alan yerler sosyal hizmetlere bağlı oluyor. Meb dekiler kapandı sadece.

Ne tatlı bir komşusunuz. Benim alt kat komşum da sizin gibi, çok duamı alıyor benim. Bu iyilik size döner mutlaka

Ben de komşumun osuruk ve sevişme sesinden bıktım. Mevzu böyle sesler olunca kimse ağzını açamıyor, herkesin gücü çocuğa yetiyor.
Özel bir durum yoksa ( gün ortasında hastayım, biraz uyuyacağım dibi telefon ettiği oluyor komşumun ) sabah 10 ile akşam 8 arası müdahale etmem çocuğuma.
Zaten pandemi vs derken ekran bağımlısı oldular, arada bir koştuğuna oynadığına da bir şey demiyor kimse. İstirahat saatlerinde zaten engelliyorum.
Çocuklar genel olarak pat pat vuruyor ayaklarını sanırım yürürken, benimki de öyle.
Ayağını vurmadan yürüsün derlerse sen de osurma kokusu bana kadar gelecek nerdeyse derim

Bizim de eski komşulardan biri aşırı Beşiktaş fanıydı, bizim bitişik daireydi. Kızım o zamanlar yeni doğmuştu. Beşiktaş maçı varsa 90 dairelik rezidans inliyordu adam ilk dk bi başlıyodu saydırmaya hakeme oyuncuya kime bulursa bi gün karşılaştık kusura bakmayın dedi. Dedik sorun değil bizde zaten yenidoğan dönemi zaten uyumuyoruz gerçekten yetişkinlerin gürültü olayı başka bir boyutta oluyor. Başka bir komşum da üniversite öğrencisi bir kızdı, sevgilisinin onda kaldığı günler kavga gürültü. Bu kadar anlaşamayan bir çift daha görmemiştim. Neyse ki ayrıldılar sonunda

Amann ya şöyle bi düşündüm de senin duydukların daha katlanılmaz bence de

Son 15-20 dakikadır üst kattaki çocuk hiç durmadan ağlıyor ve ben kitap okuyorum:) Sessizlik olmasını ister miydim evet isterdim ama o isteğimden çok üzülüyorum çocuk ağlıyor diye. Eminim annesi benden daha çok üzülüyordur evladı ağlıyor diye susturabilse zaten susardı çoktan.

Benim fikrim şu çocukta olsa büyükte olsa (sınırları zorlamayacak şekilde) sabah 10 ile akşam 9 arasında ses olması apartman hayatında sorun olmamalı. Hani son ses müzik dinlemekten veya hunharca bağırış çağırıştan bahsetmiyorum. Günlük yaşamda çıkan sesler çocuk oynaması,tv sesi, bazen aile arasında olan yüksek sesle konuşmalar, ev işleri vb. Kimseyi rahatsız etmemeli 10 ile 21.00 saatleri arasında. Benim üst komşum var baya da sesliler evde sanırım topuklu ayakkabıyla geziyo kadın çocuğu da anahtar gibi bişeyle yerde oynuyo ben bunlara ses çıkarmıyorum amaaa sabah 6 da telefonun alarmını kurup yere koyuyorlardı. Titreşim sesinden her sabah 6 da kalkıyodum ama onlar 20 dakika titretiyolardı o telefonu kaç kere tavana vurdum kapısına gittim açmadı. Sonra anlamış olacak ki öyle bişey olmadı. Komşuluk fedakarlık isteyen bişey bence ya

Şu titreşim olayı çok korkunç. Benim komşulardan biri onu çok yapıyordu. Sayesinde hepimiz 6.30 da ayaktaydık. Eşim de kolay uyanamaz gittim onun koluna bir akıllı saat aldım sesi yok sadece titriyor. Böylece kendisi titreyerek uyanıyor sadece :) neyse ki sizin komşu için uyandırma servisi olmanız işe yaramış sanırım

napayım öldüreyim mi atayım mı çocuğu artık apartmanda yaşıyoruz katlanın azcık de. Abartmışlar bence.
benim de ses hassasiyetim var. özellikle gece uyurken her sese takılırım, uyuyamam, şikayet ederim. Çocuk sesi hariç. Ona yapacak hiçbir şey yok. Bence bundan sonra sert çıkabilirsiniz siz de.

Yaşlı diye herhalde bu kadar hassasiyet onlar da haklı, ama çocuk da haklı,kaldı ki anlattığınız durum gayet makul
Benimki tarzandan hallice valla,alttakilerin fikrini hic merak etmiyorum ☻
Oha cidden ironiyi anlamayanlar olmuş ya pessss...dümdüz okumuşlar

Türkiye'de nasıl bilmiyorum ama burda saat 22 kadar ses serbest( tabii abarti seyler degil), cocuk sesinide sikayet etmek gecerli sebep değilmiş. Ben yinede evden ses çok gittiği icin ekstra dikkat ediyorum, çünkü vardiyali çalışan komşularımiz var, kontril edebildigim kadar ediyorum. Herhalde ordada az çok böyle bir kural vardir. Yaşlılar rahatsız oluyorlar ama kendileri nasıl cocjk büyütmüslerse unutmuşlar galiba. Hic tinlamayin yani görende dicek gece 11 12de sanki kızınız evi ayağa kaldırıyor. Onlar altdan vurdukca sizde vurun sorarlarsa kizim tepki verdi dersiniz

Türkiyede yasak masak yok :) şikayet edersen polis sonrası daha fena ses oluyor. Zaten komşu gürültüsünü devletimiz sağolsun pek umursamıyor. Poliste öylesine uyarıp gidiyor.

Alt komşunuz haklı.Saat kaç olursa olsun komşunuz iyi niyey göstermedikçe rahatasız etmeye hakkınız yok.Apartmanda yaşıyorsunuz ve bunun kuralları var.Bunlar bahane değil malesef.

Belirtilen saatlerde sikayet etmeye haklari yok bence. Zaten haftanin her gunu evde bile degil bu cocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…