Sonunda oldu, alt komşudan şikayet.

Son cümle aklıma hiç gelmezdi siz tak tak yapınca çocuk da yaptı diyeyim böyle tavan çalarak bir dil geliştiririz artık

Adı üstünde cocuk yapacak bişey yok zaten belirtmişsinizde eve kapandı herkes seslere dikkat eder oldu
gürültü cekemeyen müstakil evde oturacak apartmanda belirli saate kadar herkes idare etmek zorunda siz yinede yarın kek yapin koyun bir tabaga kusura bakmayın ama 19 da uyuyor zaten biliyorsunuz hepimiz evlere kapandık ama cocuk iste sizde bizi anlarsınız diyin tavana vurmak hoş olmuyor ben zaten sürekli uyarıyorum diyin baktiniz anlamiyorlar istediğiniz yere şikayet edin diyin ..

Bu yaşlı genc meselesi degil ki bende tepemde biri tepinse sinir olurum bi yandan da cocuk bu nasıl durdurcaklar diye kendimi yer dururdum bilemiyorum

Akşam yedide mi uyuyor?
Bizim üst kata gelsenize.
Yıllarca ne çekmişiz gece on ikilere birlere kadar gümbür gümbür ziplamalardan.

Esiniz iyi yapmis yakinda aynisini ben yapacağım

Bem bazı insanları ciddî ciddi anlamıyorum. 2 yahuu 2 yanı daha nasıl yazılır 2 yaşındaki çocuk laftan sözden ne anlar. Onun işi koşmak tabi ki koşacak. Dur desen daha çok yapar yani. Nasıl durduracaksın yavaşlatacaksın ki. Allah herkesi iyilerle anlayışlı insanlarla karşılaştırsın.

Yaşlı insanlar gürültü kaldıramayabilir fakat siz elinizden geleni yapmışsınız. 2 yaşında çocuk bağlasan durmaz tabiki zıplayacak.
İnsan gibi bir kaç defa uyarmadan duvara vuran insanlar da aşırı nezaketsiz kusura bakmasınlar

Akşam yedide mi uyuyor?
Bizim üst kata gelsenize.
Yıllarca ne çekmişiz gece on ikilere birlere kadar gümbür gümbür ziplamalardan.
:) Evet şu an 3 saati geçti mesela kızım uyuyalı. Eşim de uyumaya geçti. Bi ben ayaktayım ben de oturuyorum yani tv açık değil konuşma yok. Gündüz saatlerinde o da sürekli olmamak üzere giden ses yürüme ve koşma sesi. Zıplamayı trambolinde yaptığı için ses olmuyor. (Yere bi tane yastık koyup onun üstüne çıkıp halıya zıplıyor bazen ama halı da çok kalın olduğundan sesi emiyor aşağı gideceğini sanmam)
Yürüme sesi de çıkmaması için uçması lazım sanırım :)

Ya aslında annecim yavaş yürü koşma diyince önce bi yavaş yürüyor ama koridorun yarısına gelince unutuyor olmalı, oradan sonra yine hızlanıp pıtı pıtı koşuyor :)
Bir de elinden çok şey düşürüyor belki o da rahatsız ediyordur. Plastik oyuncakları masasında oynarken düşebiliyor bazen yuvarlanıyor falan. Masanın altında peluş halı olmasına rağmen. Ne biliyim gündelik sesler işte.
Daha o kontrolü sağlayamıyor.

Yaşlı diye herhalde bu kadar hassasiyet onlar da haklı, ama çocuk da haklı,kaldı ki anlattığınız durum gayet makul
Benimki tarzandan hallice valla,alttakilerin fikrini hic merak etmiyorum ☻
İkiz bebeklerim var kapı gicildisi desen uyanır üst komşum olsanız kavga ederdik demek ki

Ya çok da sıkmamak lazım

Geçen bir konuya daha yazdım

Üst komşunun 30 yaşlarında 100 kg civarı oğlu evde yürüyor merdivenden çıkarken merdiven sallanıyor

Ne diyeyim yavaş yavaş süzül mü diyeyim evde

Ev sessizse duyuyorum yoksa duymuyorum

İnci hanım kızımız koşma çağında minicik ayağı ile koşsun

İnip alt komşuyu öpeceğim de malum virüs var 10 yazı ile on yaşındaki oğlum odasından salona koşuyor daha bir gün bir şey demedi

Yahu çocuk bu kukla gibi oturamaz ya :/
Bizim alt kattaki komşumuz gerçekten çok çok anlayışlı biri. Her gördüğümde kusura bakma derim, o da bana takılarak kızım ilerde iyi bir koşucu olacağı için seviniyorum şimdiden diyip gülüyor :) yani ne kadar sakin kalabilir ki bir çocuk . Zaten evde olduğu ya da uyanık olduğu saatler belli bence hiç takma kusura bakma filan de geç, yaşlılar hani sert filan konuşmakta olmaz bende .

Geç saat olmadığı sürece çocuk gürültüsüne kızan kişilere anlam veremiyorum.
Çocuk bu yahu çocuk işte gel de sen anlat diyeceksin böylesine.

Benim alttaki de yaşlı çift. Sesimiz olursa kusura bakmayın dedik,yeni taşındık da.
"Sesten rahatsız olsak apartmanda oturmazdık, öyle şey olmaz" dedi. Ne kadar medeni ve anlayışlı bir cevap verdi.
Ki bizim sesimizin çok gideceğini sanmam çocuklar aşırı sesler yapmıyor sakinler. Ama illaki "çocuk"

Bence çok da alttan almayın. Medeni saatlerde yapılan sesler hele bir de çocuk sesine laf eden kendi insanlığını sorgulasın.

Şimdi burası ikiye ayrılacak
1- O daha çocuktur,yaparcılar
2- Hayır koşmasıncılar
Yani siz elinizden geleni fazlasıyla yapıyormuşunuz zaten daha ne yapacaksınız ki ben bizim ufaklığı oturma odasında oynatıyorum alt kattakiler oturma odasını akşamları kullanmıyorlar,belki sizde onların denk gelmediği bir odayı tercih edebilirsiniz ama tabi ki her ev her oda müsait olmayabiliyor...

Sağolun arkadaşlar fikirleriniz benim için önemli :) içim rahatladı.
Kimse tepesinde ses istemez ama çarşının da içinde oturuyoruz apartmanın ön ve arkasından ana cadde geçiyor. Cami 150 metre sürekli de coronavirüs anonsu yapıyor, saat kulesinin çanı saatte bir çalıyor. Gece 12 de 12 kere çalıyor :) zaten bence insan rahatsız olacağı varsa gündüz de bunlardan olur
Biz en üst kattayız ama şu an bile bi takır tukur sesler geliyor muhtemelen bizim apartmandan değil yan apartmandan (bitişik) kısacası modern şehir hayatı stresli ya. Hepimize bahçeli müstakil villalar nasip olmasını diliyorum :)

Yeni evlerde çok daha fazla ses gidiyor. Bizim altta da yaşlılar var ama hiç çocukları olmamış. Empati kuramıyorlar yani. Geceleri yatak odası tarafına gitmemesine dikkat ediyoruz ama gündüz de ses olur yani. Bizim üstteki de gündüz bağıra bağıra şarkı söylüyor, dinliyoruz mecbur

Yaşlı karı -koca kalıyorlar galiba. Kendilerinde hiç gürültü olmadığı için sizin evde karınca bile yürúse duyuyorlardir.
Ama bebiş zaten haftanın 3 gün yok. Diğer günler erken yatıyor. 2 yaşında minicik zaten pıt pıt ayak seslerinden rahatsız olmaları hemde çok erken saatlerde anormal geldi bana.
Ki siz gerçekten medeni insanlarsiniz canim

Balıkesir canlandı bir an gözümde,nasıl özledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…