Son cümle aklıma hiç gelmezdi siz tak tak yapınca çocuk da yaptı diyeyimTürkiye'de nasıl bilmiyorum ama burda saat 22 kadar ses serbest( tabii abarti seyler degil), cocuk sesinide sikayet etmek gecerli sebep değilmiş. Ben yinede evden ses çok gittiği icin ekstra dikkat ediyorum, çünkü vardiyali çalışan komşularımiz var, kontril edebildigim kadar ediyorum. Herhalde ordada az çok böyle bir kural vardir. Yaşlılar rahatsız oluyorlar ama kendileri nasıl cocjk büyütmüslerse unutmuşlar galiba. Hic tinlamayin yani görende dicek gece 11 12de sanki kızınız evi ayağa kaldırıyor. Onlar altdan vurdukca sizde vurun sorarlarsa kizim tepki verdi dersiniz
Peki sizce nasıl bir çözüm bulmalıyım?Alt komşunuz haklı.Saat kaç olursa olsun komşunuz iyi niyey göstermedikçe rahatasız etmeye hakkınız yok.Apartmanda yaşıyorsunuz ve bunun kuralları var.Bunlar bahane değil malesef.
Esiniz iyi yapmisBizim alt komşu da geldi kusura bakmayın dedim ondan sonra da gerçekten dikkat ediyoruz ama bu kadar oluyor
Bir daha gelirse yapabileceğimiz bi şey yok gerçekten dikkat ediyoruz hala ses geliyorsa yönetim polis jandarma zabıta 0900 lü hatlar nereyi isterseniz arayabilirsiniz diyeceğim
Gece n yine normal bir gurultude (gerçekten normal) aşağıdan vurdu eşim de ondan daha da hızlı vurdu daha da ses gelmedi..ben yapmam böyle bi şey ama :) eşim yaptı valla
:) Evet şu an 3 saati geçti mesela kızım uyuyalı. Eşim de uyumaya geçti. Bi ben ayaktayım ben de oturuyorum yani tv açık değil konuşma yok. Gündüz saatlerinde o da sürekli olmamak üzere giden ses yürüme ve koşma sesi. Zıplamayı trambolinde yaptığı için ses olmuyor. (Yere bi tane yastık koyup onun üstüne çıkıp halıya zıplıyor bazen ama halı da çok kalın olduğundan sesi emiyor aşağı gideceğini sanmam)Akşam yedide mi uyuyor?
Bizim üst kata gelsenize.
Yıllarca ne çekmişiz gece on ikilere birlere kadar gümbür gümbür ziplamalardan.
Bem bazı insanları ciddî ciddi anlamıyorum. 2 yahuu 2 yanı daha nasıl yazılır 2 yaşındaki çocuk laftan sözden ne anlar. Onun işi koşmak tabi ki koşacak. Dur desen daha çok yapar yani. Nasıl durduracaksın yavaşlatacaksın ki. Allah herkesi iyilerle anlayışlı insanlarla karşılaştırsın.
İkiz bebeklerim var kapı gicildisi desen uyanır üst komşum olsanız kavga ederdik demek kiYaşlı diye herhalde bu kadar hassasiyet onlar da haklı, ama çocuk da haklı,kaldı ki anlattığınız durum gayet makul
Benimki tarzandan hallice valla,alttakilerin fikrini hic merak etmiyorum ☻
:) Evet şu an 3 saati geçti mesela kızım uyuyalı. Eşim de uyumaya geçti. Bi ben ayaktayım ben de oturuyorum yani tv açık değil konuşma yok. Gündüz saatlerinde o da sürekli olmamak üzere giden ses yürüme ve koşma sesi. Zıplamayı trambolinde yaptığı için ses olmuyor. (Yere bi tane yastık koyup onun üstüne çıkıp halıya zıplıyor bazen ama halı da çok kalın olduğundan sesi emiyor aşağı gideceğini sanmam)
Yürüme sesi de çıkmaması için uçması lazım sanırım :)
Ya aslında annecim yavaş yürü koşma diyince önce bi yavaş yürüyor ama koridorun yarısına gelince unutuyor olmalı, oradan sonra yine hızlanıp pıtı pıtı koşuyor :)
Bir de elinden çok şey düşürüyor belki o da rahatsız ediyordur. Plastik oyuncakları masasında oynarken düşebiliyor bazen yuvarlanıyor falan. Masanın altında peluş halı olmasına rağmen. Ne biliyim gündelik sesler işte.
Daha o kontrolü sağlayamıyor.
Yeni evlerde çok daha fazla ses gidiyor. Bizim altta da yaşlılar var ama hiç çocukları olmamış. Empati kuramıyorlar yani. Geceleri yatak odası tarafına gitmemesine dikkat ediyoruz ama gündüz de ses olur yani. Bizim üstteki de gündüz bağıra bağıra şarkı söylüyor, dinliyoruz mecburMerhaba herkese,
2 yaşında bir kızım var. Evde koşturarak yürüyor. Alt katımızda bir yaşlı çift oturuyor. Bir defa akşam 8 de geldi, hanım uyuyor dedi tamam amca dedik dikkat ettik. Geçen gün gördüğümde özür diledim yumuşak ayakkabı giydiriyorum ama ayaklarını yere vurarak yürüyor, koşuyor kusura bakmayın dedim.
Çocuğum haftada 3 gün sabah 7.30 akşam 18 arası kreşte. Diğer iki gün benimle evde ama 1 de çıkarıp 4 e kadar dışarıda yoruyorum.
Haftasonu yasak yüzünden 2 gün babasıyla beraber oyunlar oynuyorlar. Ama öğlen uyutmuyorum ki akşam erken uyusun gürültü falan olmasın diye. Akşam 19 da uyur (kreşe gitmediği günler)
Ortalıkta zıplamasın diye eve trambolin aldık ama yine de arada koşması zıplaması oluyor.
Az önce salondayken alttan tavanı çaldılar uzun süre. Canım sıkıldı yani bu işe.
Bundan sonra yine kusura bakmayın mı desek yoksa biraz daha sert mi davransak bilemedim. Sizce bu saatte çocuğun yaptığı koşma sesi ne kadar kötü olabilir ki? Şikayete değer bir şey mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.
Bu forum gözümü açtı diyebilirim xDSon cümle aklıma hiç gelmezdi siz tak tak yapınca çocuk da yaptı diyeyimböyle tavan çalarak bir dil geliştiririz artık
Balıkesir canlandı bir an gözümde,nasıl özledimSağolun arkadaşlar fikirleriniz benim için önemli :) içim rahatladı.
Kimse tepesinde ses istemez ama çarşının da içinde oturuyoruz apartmanın ön ve arkasından ana cadde geçiyor. Cami 150 metre sürekli de coronavirüs anonsu yapıyor, saat kulesinin çanı saatte bir çalıyor. Gece 12 de 12 kere çalıyor :) zaten bence insan rahatsız olacağı varsa gündüz de bunlardan olur
Biz en üst kattayız ama şu an bile bi takır tukur sesler geliyor muhtemelen bizim apartmandan değil yan apartmandan (bitişik) kısacası modern şehir hayatı stresli ya. Hepimize bahçeli müstakil villalar nasip olmasını diliyorum :)
İkiz bebeklerim var kapı gicildisi desen uyanır üst komşum olsanız kavga ederdik demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?