Suudi Arabistanda kadinlari kapattilar. Kadinlar burka denilen seyi giyiyor. Yani heryeri kapali, sadece gözleri biraz görünüyor. Sonrada erkekler ne demeye basladi biliyormusun? "Kadinlar göz makjaji yapmasin çünkü biz tahrik oluyoruz". Yani uzun etek, kisa etek, burka giymissin hiç fark etmez. Sonuçta erkekleri egitmezsen, toplumda kadinlari "et parçasi" olarak gösterirsen sonucu bu oluyor.
Ayni zamanda ben avrupada yasiyorum ve burdaki erkekler hiç kadinlara öyle bakmaz. Mini etek giyen kadinlara "oruspu" ve "saygisiz" damgasi vurulmaz. Nerede bu damgalar vuruluyor biliyormusun? Burdaki Türklerin, Faslilarin, yani kisacasi kendisini "müslüman" olarak tanitan erkeklerin yogun oldugu semtlerde vuruluyor o damga. O semtlerde istedigin gibi giyinemiyorsun. Düsünsüne, bu ülkenin vatandasisin fakat bi semtte adi müslüman olan insanlar çogunlukta oldugu için giyim tarzini degistirmek zorunda kaliyorsun. Sence burda saygisiz olan kim? O "müslüman" mi, yoksa o kiz mi?
Yani daha önce dedigim gibi, kadinlara bakis açisi egitimden, büyütme tarzindan geliyor. Herkes kadinlara et parçasi gibi, hayatta yeni görmüs bir yaratik gibi bakmiyor, tahrik edilmiyor. Bu ayrica benim babam, esime ve birçok erkege büyük bir saygiszliktir.
Ayrica saygidan basladin ama ayni zamnda kadinlarin giyim tarzini degistirmesini savunuyorsun. Hatta ve hatta, baze semtlerde degistirmezlerse bu kadinlar saygisiz damgasini yiyorlar. Iyi öyle olsun o zaman, o düsünceyle seninde giyim tarzin baze semtlerde degismesi gerekiyor. Istanbulun en sik semtlerde sende basörtünü çikar, yada playda bikini yada en azindan mayo giymen gerekiyor.
Niye senin kapanma hakkin, benim açik giyinmem hakkindan daha üstün olsun? Sirf senin basörtü hakkin bir kitapta yazildigi için, benim giyim ve hayat tarzim önemli degil mi? Ben niye kendimi sana ve senin gibi düsününen insanlarin yasadigi semtte göre ayarlayim?
Ve evet devlet herkesin özgür olmasi, hayat görüslërine, degerlerine ve prensiplerine uygun hayati garanti etmesi gerekiyor. Eger bir 13 yasindaki kiz tecavüze ogruyorsa ve hakem halen "kizin istegi" ile oldu diyorsa, elbette bu ülkede sapiklar daha çogalcak. Devlet burda isini yapmadigi apacik ortada.