Soru ?

notokey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2018
1.511
1.000
53
Günaydın,

Merak ettiğim şey siz eşlerinize nasıl davranıyorsunuz ? Söylediği şey ters gelince yani kızıyorsam bende ters bir şekilde cevap verince daha tatsızlık oluyor.Bazı şeyleri görmezden gelip kızsamda ılımlı olunca tepeme çıkarmak istemiyorum(uygun kelimeyi bulamadım burada). .Kıasaca sizin eşlerinizle iletişiminiz nasıl ?

AYY rezalet benimki
sürekli kızıp fevri davranıp duruyorum
ters bir şekilde cevaplamak yerine sakin olup olayın nedeni sonucu ve size hissetirdiklerini anlatmak gerekiyor. Sakinlik iyidir.
Ama arada gerçekten ters bir şey söylüyorsa -bence- biraz çıkışmakta da yarar var, herkes bir haddini biliyor öyle olunca.

size ters bişiy söylediğinde aşkolsun , o ne demek şimdi vs gibi laflar kullanın.. yada yanından kırılmış gibi sessizce uzaklaşın o sizin yanınıza gelene kdr ses etmeyın.. yanınıza geldiğinde de siz sakince lafınızı sokun. .

bu konuda kendimden nefret ediyorum diyebilirim. fevri biriyim. eşim ise sakin neşeli.. şu sıra bunalım yaşıyorum ve gerçekten yüzüm genelde asık. adam maymun oluyor bazen bense sürekli tersleme modundayım. tersliyorum yüzüme üzgünce bakıyor sonra 2 dakika sonra neşelenip beni neşelendirmeye çalışıyor. resmen kendimden tiksindim. nasıl bu kadar embesilim diye... hamilelikle birlikte tahammülsüzlüğüm acayip arttı. vicdan yapmaktan ölüyorum ruhen....

bitse bi şu dert sıkıntı haliii....

Yapı olarak sakin biriyim. Tartışırken bile normal ses tonuyla konuşurum. Eşimle de genelde tatlı tatlı konuşuruz. Ama bazen sesini yükseltiyor. Öyle anlarda küserim lafımı söyleyip. O sakinken de bak beni böyle kiriyorsun, inan fena küser konuşmam, artık böyle tepkiler verme lütfen derim. Tamam der özür diler. Ben çok nadir bağıran biriyim. Bu sebepten o noktaya gelip de bağırdıysam çok ciddi bir şey olmuş demektir. O noktada da zaten bağırmam etkili oluyor. Nadir gösterilen tepki daha etkili Her zaman bağıran çağıran insanın ciddiyeti yoktur bende.

Biz esimle yapi geregi hemen hemen ayniyiz diyebilirim .. ben inat o inat .. ben sivri o sivri ama cok iyi anlasiyoruz ben yükseldigim zaman o susuyor o yükselidiginde ben .. ben fevriyim ama esim öyle degil o hosuna gitmeyen biseyi cok sakince söyler ama ben cikisirim resmen bu tabi iyi bisey degil .. beni en fazla idare eden esimdir böyle cok Sükür gecinip gidiyoruz yani

Vallahi bende tersoya terso dostum. Geri adımım yoktur. O deliyse ben daha deliyim. Çevremdeki herkes eşimin benim yüzümden cennetlik olduğunu söylüyor. O yüzden ben hiç anlatmayayım

Çocuk durmayınca bende sinirliydim bu akşam çocuğu sen uyutuyosun dedim öyle emir kipiyle konuşunca kızıyo tabi sonraki gün bu akşam çocugu sen uyutur musun deyince tamam diyor.Sakinlik her zaman iyi ama tutamıyoruz kendimizi

Benim eşimde bağırıp çağıran biri değildir ama suratını görünce insan sinir oluyor.Ben kızınca hadi hadi deyınce ayrı uyuz kapıyorum

Eşinizin normal bir şekilde söylediği şey size ters geliyor diye kızıyorsanız haksız olursunuz.

Eşimde bende üsluba dikkat ederiz, emir kipi kullanmayız, eften püften şeylere sert çıkmam eşimin sert çıkmasına göz yummam.

Ama bir olay olurda birimiz sinirlenirsek diğerimiz alttan alırız.

Ben eşimi mutlu etmek için elimden geleni yaparım, beni kullanmadığını ve samimi olduğunu düşündüğüm herkes için böyleyim hal böyle olunca eğer bunun aksini hissettiğim bir durum olunca çok fevri oluyorum.Eşim de hatasını bilir ve haklısın özür dilerim der, yok haklı olduğumu düşünmüyorsa uzak kalır, özür dilemez ama yine alttan alır ve yaklaşmaz ama bu sefer de ben ona yanaşırım çünkü sakinleşince aslında konunun abartılacak bir şey olmadığını farkederim. Hakaret vs olmaz ama benim ona defol, ne halin varsa gör gibi çıkışlarım olmuştur. Hamd olsun...

keşke sakin olabilsem bağrışma vs olmuyorda bir lafına kızayım bende hemen ters cevap veririm tutamam kendimi aslında her zaman sessizlik kazanır :)

Her tartışmadan sonra "bir sonrakinde sakin kalcam, istemediğim bir durum olursa sakince konuşup anlatcam derdimi" vs diye telkin ediyorum kendimi. Ama bir sonraki tartışmada yine dayanamayıp aşırı yükseliyorum

Daha dün kokuyor diye kavga ettim. Bu aralar hormonlardan panter olup parcalayasim var esimi. Ne derse tersliyorum

normal söylediği bir şeye kızmak değilde mesela ben kızıyorum o bana hadi hadi bak işine der gibi laf edince sinir oluyorum

bende diyorum hep olumlu olayım her dediğini yapayım sonra çok yüz vermekten korkuyorum ve de bu yaptıklarımdan pişman olmaktan.Çünkü bir kere vukuatı oldu whatsap yazışması yakalamıştım sonra pişman olmuştum yaptıklarımdan

Ayni ben adamlara yazık oluyor

Bence o an susun siniri gecince gerekeni yapar ve söylersin.. Sonuçta ne diyor hz. ÖMER
Eşiniz kızgın iken, siz sakin olun. Biriniz ateş iken diğeriniz su olmalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…