Soru ?

onu söyledim ama sinirliyken söylemiştim bir gün sen uyutucan bir gün ben niye sadece benim görevim diye bu söylemimide emir gibi algılıyo ama dün sen uyuturmusun deyince bişey demedi uyuttu

Iste normal bir günde konuşun. Bir gün ben uyutayim yavrumuzun bu güzelliğini kaçırmayayım, bir gün sen :)

Kendimi ben de anlamadım. Zaman zaman umursamaz dalgaya alan, zaman zaman aşırı takıntılı ve despot..

Kocaayım aptala döndü. Şaka yaparken düşünüyor ciddiye mi alacağım, onunla beraber makara mı yapacağım..

He bazen agresif davranıp sonradan düşünürken reglime yaklaştığımı farkediyorum.

Ya Allah korusun öyle bir sadakatsizliği olacaksa yaptıklarım haram olsun zaten. Ben onun da sevgisine inanarak bu şekilde davranıyorum, sadece sevgi, alaka ve destek istediğim bunlar olunca güzel gidiyor.

Ben tersliyorum. Çünkü tartışma çıkmasın diye anlayışlı davrandığım da bu bana yol su elektrik olarak geri dönüyor. Yani senin tabirinle tepeme çıkıyor ama ben de sert çıkınca o geri adım atıyor.

aşırı sinirlenmedigim surece tartismaci bir insan olmadigim icin genelde sakin sakin hallediyorum sesim yukselmez ama kaslarim istemsiz catiliyor

Çok fazla ses çıkarmazsakta bu sefer onların dedikleri olur hep

Asla fevri davramam, eşimde bende çok sakiniz..
birbrimizi yanlış anladığımızda ya da tatsızlık olduğunda oturup 2 medeni insan gibi konuşuyorz, haksız olan taraf konuşma sonunda özrünü diler sarılıp barışırız
monoton gelebilir kavga yok gürültü yok, ama inanın böylesi daha iyi.. huzursuz bir ev olmasından çok daha bin kat dAHA iyi.. tabikide küs kaldığımız oluyor ama uzatmıyoruz. terslemiyoruz. güzel güzel konuşup anlaşıyoruz.

Çok fazla ses çıkarmazsakta bu sefer onların dedikleri olur hep
Aynen öyle. Uyumlu olduğum zaman hicbir istediğimi yapmaz ama biraz cazgirlik edeyim saniyeler içinde dediğim olur. Fakat yapı gereği cazgır biri değilim. Çok damarıma basarsa öyle davranıyorum.

Ne hissediyorsanız söyleyin tabi de, üslup önemli. Haklıyken haksız duruma düşürecek şekilde konuşmak yerine biraz sakinleşip, sonra sakince konuşmak daha güzel. Bazen sinirlenince etraftaki herkesi düşman gibi görmeye başlıyorsunuz ya, işte onun durulmasını beklemek gerekiyor iletişim kurmak için. Yoksa eşe de düşman gibi yaklaşılabiliyor ki aslında en yakın müttefikiniz olur kendisi.

Benim eşim mantıklı ve sakin bir insandır. Ben de tam tersi; duygusal ve heyecanlıyım. Arada patlayıveriyorum bir şeylere ama çabuk sönerim. Çok yorgunsam oluyor genelde. 2 çocuk bazen insanı deliliğin dağlarına sürükleyebiliyor a dostlar. Eşiminse şimdiye kadar bir şeye çok sinirlenip, bağırdığını hiç görmedim. Dengeliyor deliliğimi. Ama genel olarak hiçbir meseleyi, birbirimizden çok önemsemeyiz. Çözümümüz bu. "Aman senden önemli mi, boş ver, öyle istiyorsan öyle olsun"cuyuz biraz.

Valla normalde tersse o nedemek be ??? Diye cikisiyorum eger mutluysam oan tamm askim olsun diyorum ama param bittiyse gayet normal seyde bile bi dakka ne demek istiyosun diye ortami accik gerip param bitti versene diyorum bu taktik hep tutuyo

ben fazla içine atan dışarıdan çok sakin bir insanım. öyle sigortam atmaz yükselemem bağıramam. betim benzim bembeyaz olur çok sinirlenirsem sesim donuklaşır ve anında iletişimi kapatırım. sonra baykuş gibi yalnız başıma düşünürüm; bu maruz kaldığım davranışa nasıl tepki vereyim diye, düşünür karar verir öyle söylerim tepkimi. karşımdaki, eşim sesini yükseltirse resmen tansiyonum düşer hiç tahammül edemiyorum. yıllar içinde eşim anladı tepkilerimi o da daha sakin bir insana dönüştü. ama ben yaptım diye olmadı yani adamın kumaşında varmış. bir de sevglililerimle şimdi de eşimle en korktuğum şey yüz göz olmak. bi kavgada bana karşı ağzından bir kelime fırlarsa ben duramam ayrılmam lazım, o yüzden iş oralara gelmesin diye hep tansiyonu düşük tutmaya çalışırım. ama bu kadar kontrollü olmak da insanın kendisine zarar veriyor bir yerde. o yüzden kendi halimi kimseye tavsiye etmiyorum. becerebilen için arada cinnet geçirmenin sakıncası yok.
ama konu sahibi başka bir mesajınızda gördüm; whatsup konuşmasını yakaladım diyorsunuz. ne kadar affetseniz de içinizde bir yerde öfke kin kalmıştır; düdüklü tencere gibi ara ara duman püskürtüyorsunuzdur içinizdeki basıncı azaltmak için. acaba bir ilişki terapistine mi gitseniz. eşinizin sizi kandırması küçük düşürmesi gururunuzu kırması çok fena şeyler. evliliğinizi kurtarmak için değil sizi sinir halinde tutan duygudan kurtulmak için belki terapi iyi gelir.

Sinir halinde değilim aslında sürekli.zaten dün kendisine söyledim ben seni mutlu etmeye çalışmıcam sen beni mutlu etmeye çalışıcaksın demiştim sana diye bunu ne çabuk unuttun dedim( bu arada o da öyle sinirli yapıya sahip değildir çocuk uyutma konusunda arada pürüz yaşadık) öyle deyince işten geldiğimde daha farklı davrandı akşam çocugu o uyuttu hatırlatmam gerekiyo yaptığı hatayı belkı yanlış olabılır ama öyle olunca mahçup oluyo kendıne çeki düzen verıyo

Verecek cevabım varsa sakince söylüyorum. Hala agresifliğe devam ediyorsa içindekileri söylemesine izin veriyorum. Bir süre muhatap olmuyorum.

Cevap vermeyip dinlediğim için üzülüp özür diliyor, sonunda benim dedigi mi yapıyor.

Aglasam veya tartışmaya, söz dalaşına girsem inatlaşıp o küsüyor yoksa.O yüzden o yokmuş gibi hiçbirşey demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…