BU yorumun üstüne bişey diyemem,yalnızca içindekini keşfet derimBen sizin konularınızı takip ediyorum ve bir önceki konunuza yorum yapacaktım ama kilitlenmişti. Bu da benzer minvalde olduğu için yorum yapmak istedim.
Hayatta insanın başına her şey geliyor. Olasılıkların bir sonu yok. Ailenizi seçmek sizin kararınız değildi, yaşadıklarınız sizin seçiminiz değildi. Ancak yetişkin, iş sahibi bir insan olduktan sonra yaşadığınız her şey sizin seçiminiz. Evinizi, ailenizi değiştiremezsiniz, yaşadıklarınızı da aynı şekilde. Yalnızca kendinizi değiştirebilirsiniz. Ben sizin değişime kapalı olduğunuzu düşünüyorum, daha önceki ayrı eve çık cevaplarına hep yalnız kalmaktan korkuyorum dediniz. Yalnızlık şu anki yaşadıklarınızdan daha ağır mı gelecek bilmiyorsunuz, denemediğiniz bir şeye ön yargılı yaklaşıp, çıkmazda olduğunuzu düşünüyorsunuz. Halbuki bir gün bir sihirli değnek değip bütün yaşadıklarınızı düzeltmeyecek, aileniz bu yaştan sonra değişmeyecek, sizin tek değişim gücünüz olduğu konu kendiniz. Hayatı suçlamadan sadece değişime odaklansanız bu yaşadıklarınızdan daha kolay olacak sizin için.
Boş keseden atmıyorum bu arada alıkoyulma, taciz ve tecavüz girişiminden kurtarılmış, enkaz haldeyken hayata tekrar tutunmuş biriyim. Ben yaşadıklarım için neden neden diye kendimi yemeyi bıraktım. Hayatı suçlamanın bir anlamı yok çünkü. Yanlış zamanda yanlış yerdeydim ve olanları değiştiremem. Ama hayatımı tekrar elime almak benim seçimimdi ve ben de bunu yaptım. İlk günler evden dışarı çıkamazken şu an dünyanın bir ucunda tek başıma doktora yapıyorum. Bu süreçte çok gezdim, çok güldüm, aşık oldum, yeni diller öğrendim, enstrümanlar çaldım, spor yaptım. Kendimi iyileştirecek her şeyi yaptım çünkü mutlu olmak istiyordum, yaşadıklarımın beni etkilemesine izin vermedim. Kısaca dediğim gibi insanların başına kötü şeyler gelmesinin bir sonu yok, ama yaşayacak bir hayatınız var ve bunu en iyi şekilde yaşamak sizin elinizde. Güç sizin içinizde, dışarıda aramayın. Sevgiler...
Tatlım her ailede bir günah keçisi o misyonu kendi üstüne alan bir sözde güçlü içerde dalgalı ruh hali taşıyan bir insan evladı oluyor sizin ailede bu sen olmuşsun ne yazikki
Arkadaşlar,
Konuyu açan arkadaşımız benzer konularda çok fazla başlık açmış olabilir, çözüm önerilerinizi göz ardı etmiş olabilir ama buraya gelip bir şekilde insanlara negatif yorumlar yapmanız çok düşüncesizce. Depresyon gibi hastalıkların yanında bir sürü kişilik rahatsızları var, kimisinin intihar gibi sonuçları var, sadece eleştirmek için gelip cevap yazmayın lütfen.
Konuyu açan arkadaşımız belki durumdan çok bunaldı belki dayanmıyor ama insanın ailesiyle ilgili sorunları yakın çevresi ile paylaşması gerçekten çok zor. Belki tek başına eve çıkma konusundaki tek korkusu yalnızlık korkusu değil. Belki ailesinden dışlanacak, tepki görecek. Belki ailesinin durumu daha kötü olacak ve vicdan azabı çekecek.
Burada sizden empati ve tavsiye bekleyen birisine bu şekilde negatif karışılık vermektense, yazmayın, okumamış gibi yapın.
Okuduklarıma gerçekten üzüldüm, keşke yapabileceğim bir şey olsa ama en çok verilen tepkilere üzüldüm.
Maviay bir doktora gitmeyi düşündün mü? Tasvir ettiğin ekonomik durumda bir terapist bulman zor olabilir ama istanbuldaysan büyük ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde psikoterapi uygulamaları var sanırım, eğer mümkünse yap. Mümkün değilse Dr. Burns iyi hissetmek diye bir kitap var, onu kendine el altı kitabı yap bir süre belki bir işe yarar.
Yalniz kabul edilecek bi tavır yok ki aile fertlerinizde.Haklısın teşekkür ü gectim zaten ya.. Tek yasayabilecek güçte değilim. İnsanları kabul etme yollarını öğrenmem lazım
Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum.Umarım duyarlı arkadaşlara ulaşabilirim.
Haklısınız ama çok kişi görsün diye yazdım rahatsız ettiysem özür dilerimYalnız burası değil bunu yeri yanlıs yere yazmıssınız
Yalniz kabul edilecek bi tavır yok ki aile fertlerinizde.
Bu düşünce tarzınız yanlış bence.
Çıkın evden kendi hayatınıza bakın gerekrise kardeşinizi de alın yanınıza o da illa ki bi iş bulur yani beraber geçinir gidersiniz.
Ama sanırım hep aynı şeyleri yaşayıp aynı şeylerden şikayet edip farklı bi çözüm yoluna girmiyorsunuz yorumlardan anladigim kadarıyla.
Haklısınız ama çok kişi görsün diye yazdım rahatsız ettiysem özür dilerim
Yöneticilere mesaj atın isterseniz. Tüm üyelere bildirim yollayabilirler.Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum.Umarım duyarlı arkadaşlara ulaşabilirim.
Nasıl oluyor bilmiyorum siz yöneticiyi etiketliyebilirseniz iyi olurYöneticilere mesaj atın isterseniz. Tüm üyelere bildirim yollayabilirler.
Tıp çare olamadı sana biz nasıl olalım.
Etrafında senin deyiminle bir tane bile doğru düzgün insan yok herkes gıcık uyuz sinir iş yapmıyor yatıyor rahat bi sen mi süpersin.
Hiç demiyor musun ya sorun bende mi acaba diye ama onu da burda çok sordun sorun sende dedik onada kızdın sen ne istiyorsun bizden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?