sorumsuz değil mi şimdi???

Anneolsammm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2020
4
1
1
(Yeni üye değilim. Eski hesabıma giremiyorum. İkinci hesabım.)

İlk defa konuyu açıyorum. Yakın akraba aile kimseye açmadım.

Biz Yenı evliyiz. Eşimin benden önce çektiği araba kredisi var. Arabayı satıp düğün vs. İçin harcamış. Ailesinin maddi durumu çok ıyı herkesin evi arabası var. Kimsenin maddi problemi yok. Ama bizim öyle değil. Hem kredi borcu. Hem kredi kartı borçları, üstüne bir de taşınmazların imarı için düğün öncesi yine bir miktar kredi çekilmiş. Evlenmeden önce bunları ben biliyordum ama eşimin ailesı bilmiyor. Eşim çalışıyor ama maaşın ilk günü ne varsa bitiyor.

Taşınmazların kirasını da biz evlenince güya bize de göndereceklerdi ve bbır şekilde beraber çalışıp üstesinden gelecektik. Ben atama bekliyorum. Sınav için hazırlanıyorum. Korona süreci haliyle kiracılardan kira almama kararı almışlar ailece. Biz yeni evliyiz ve kendileri için alınan kararı eşim içinde almışlar. Aile bağları çok güçlü değil malesef. Evlendiğimden bu yana kv hariç toplasak üç kere konuşmuşlulk yok aramızda. İyi misin sağ mısın dıye.
Eşim abilerime saygısızlık edemem vs gibi sebeplerle gelir gider konuşması hiç yapmıyor. Bende artk dayanamıyorum. Herkes güllük gülistanlık yaşıyor. Neden senin adına karar alıyorlar. Neden biraz empati yapmıyorlar. Bu kadar borç kredi varken üstelik biz kiradayız. Bunları neden ailene anlatmıyorsun diyemiyorum. Çok üzülüyor. Ufak tefek takılarım vardı onları verdım bozup taksit ödesin. İmkan el vermediği için de 8 aydır el öpmeye gidemiyoruz. Şehirler baya uzak birbirine. Kendi kendime düşün düşün kpss sürecim de verimsiz geçti. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşimi kırmadan konuşmaya çalışıyorum hemen gözleri doluyor. Kıyamıyorum. Çok ıyı bir insan ama işte ailesi çok farklı. Çok üzgünüm. Evliliğimin ilk yılı o kadar berbat geçiyor ki maddi sıkıntılardan öturü. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

Canım maalesef bazıları ailelerinin varligindada aileleri yok gibi hatta varlıkta yokluk hissedenleri birak varlığı zarar olanlar bile var.
Eşine güveniyorsan saçıp savyrmasigina elinden gelenivyaotigina bi süre kendinizi sıkıp bu durumun üstesinden gelmeye çalışın

Yani bu durum onun suçu degil ama ister istemez bunun mağlubiyetini yaşar sorun ıkinizede yansır.
Seninde atama durumun varsa zorda olsa derslerine odaklanması öneririm böylece daha feraha çıkarsınız

Inşallah tez zamanda düzelir tüm sıkıntılariniz

Keşke KPSS’ye girdikten hatta atandıktan sonra evlenseydiniz. Eş ailesi size yardım etmek mecburiyetinde değil, eviniz barkınız ayrı. Tek maaş geçinmek zor evet o yüzden sizin de çalışmanız gerek. Düğün ikinizin de borç neden eşinizin orasını da anlamadım.

Nasıl yani??? Ailesi çocuğa ev bırakmış.
Evin kirasını da daha ölmeden size vermis.
Fakat birkac ay,onda da özel bir durum olduğundan kirayı almama kararı almışlar
Bu arada küçük dipnot,eve henüz bir kuruş katkınız olmamış
Ve siz bunca şeye sukretmiyorsunuz da size tamamen lütuf olarak verilen , kazanılmasında bir kuruş katkinizin olmadigi evin bir aylik kirasi gelmedi diye bunca sinirleniyorsunuz.
Çok ilginç.
Siz zor durumdasiniz ama en azından kocanız hala çalışıyor, ailenizin durumu iyi. Belki de o insanlar ücretsiz izinde ya da kovuldu,ülkenin yarısi gibi. Ya onlar ne yapsınlar???
Sizin gibi insanlar bende yaşlanınca colugu çocuğu bosverip evimi satıp ölene kadar kalan parayı keyif içinde yeme arzusu uyandırıyor

İnşallah öyle olur. Biz aıle de öyle büyümedik. Benı çok şaşırtıyor ailesi ama eşim alişkın diye hiç ses etmiyor. Ben savurgan değilim öyleki kuaföre bile gitmiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Sosyal hayatımızı sıfıra indirdik. Ama telefonu bayramdan bayrama edince de 'eltiler neden artk gelmiyorsunuz' dıye sorabiliyorlar.

Sız olayi çok yanlış anlamışsınız. Ben zaten kiradayım. O kadar borçla evlendik ve kimsenin haberi bile yok. İşin bir ayında olsaydım ben ilk ayımda borçlarımız var dıye aileye söylerdim

Işte 'o kadar borçla' evlenmeseydiniz keske , önce biraz birikim yapsaydınız mesela siz sınav sürecini atlatsaydınız falan . Hem diyorsunuz ailesi bilmiyor ee bilmedikleri bir şey için bizi hiç düşünmüyorlar demek mantıksız. Kira almama değil de kiracılar ödeyemeyebilirdi de bu süreçte. Beklentiye girmek yerine ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya çalışın, mesela kullanıcı adınız bir beklentiyi ifade ediyorsa üç kere daha düşünün gibi gibi ..

Bak sana surdan örnek vereyim birgün bi arkadaşımızla eğitim şartları ile ilgili konuşuyorduk ben herkes esit imkanlara sahip degil bazılarının test kitabı alacak kadar imkanı bile yok dedim arkadasim ben öyle birşey olduğuna inanmıyorum isteyen her turlu imkan bulur benim babam sırtındaki ceketi satar yine ihtiyacımız olanı alırdı dedi
Bana bu durum cok şaşırtıcı geldi çünkü babamdan boyle bisey gormedim birak boyle birseyi ablam evlendiğinde şeyiz diye aldığı seyleri surda yazabilirim o kadar hafızamda.

Bu durumu başka bi arkadaşıma sordum arkadaşımda eğitim siz konusu olduğunda bizdede evin bir ihtiyacı olsa bile öncelik bize bi kitap lazımsa ona verilir deyince damdan düşmüş gibi oldum ondakide baba bendeki de.

Bi arkadaşım arandığında gayet iyi bi maaşı vardi ailesi ona araba aldı öyle aman aman bi durumları olmamasına rağmen hani bildigin orta durunda bi aile ama benim maaşım orta düzeyden bile düşük asgarinin 1 tık üstü ama inan 3 yıldır çalışıyorum kenarda 100 tl birikimim yok çünkü babam aileye karşı maddi sorumluluklarını yerine getirmediği için ben elimden geleni yapmak zorundayım

Yani aile birsey yapmazsa eşinin yapacağı birsey yok ki mesela bende istiyirum biraz para biriktireyimde tatillere gideyim yada en azindan iyi bi spor salonuna yazılayım falan ama babam sorumluluğunu yerine getirmeyince ben isteklerinden feragat etmek zorundayım

Emin ol eşinde boyle olsun istemezdi

Sorun esinizde. Ailesi darda olduğunu nerden bilsin söylemiyorsa. Insanlar su hesap kitap işlerini evlilik niyetinde olanlari zoraki kurs olarak yaptırsalar bi

o gizli saklı borçla evlenmeniz kimsenin sorunu değil ki evlenmeseydiniz bitirmeden.kpss yi kazanıp işe başlayıp evlenseydiniz ki kpss çalışırken de normal işe gidebilirsiniz isteseniz.kimse size yardım etmek ya da bakmakla yükümlü değil ki isterlerse padişah olsunlar.evlenip kendi ailenizi kurdunuz da başkasına güvenip mi kurdunuz? zorunda olmadıkları halde bu zamana kadar yardım da etmişler Allah razı olsun ama zorunda değil kimse.Çalışıp ödiyceksiniz herkes gibi

Kesinlikle öyle düşünüyorum. İşleri yola koymadan önünü görmeden evlenince başkalarından destek bekliyorsun. Ben çalışmasaydım biz mümkün değil ne araba ne krediyle ev alabilirdik. Ki bunun daha çoluk çocuk işi var. Aileler her zaman destek olamıyor. Ya da olmuyor. Ben düğünümde takılan altınları bile aldı kv. Düşün yani elimizde avucumuzda bir şey kalmadı ama ben hep çalıştım. Maalesef eğer evlendiğini kişinin evi arabası yoksa tek maaş ne yazık ki yetmiyor.

Onlar zaten üstlerine düşenin fazlasını yapmışlar ev vermişler daha neyapsinlar istiyirsunuz ki eşinizin ailesine guvenerekmi evlendiniz düğün için arabayı sattı diyorsunuz ama kredi borcundan kart bircundan bahsediyirsunuz. K.v mecbur değil cnm sizin harcadiginizi ödemeye

Benim aileme düşen ne varsa üzerime borç bırakmadan Herşeyi yaptı çünkü. Üstelik okutmaları gereken 3 universite öğrencisi varken
Eşinizin ailesi de normalde size kira geliri veriyormuş. Bu salgın döneminde çoğu insan kira almıyor ya da alamıyor kayın ailenizi bu açıdan suçlamayın. Bir de bilemedim ya evliliğin ilk yılında borç çekmek kötü de eşinizin gözlerini dolduracak kadar ailesine yüklenmek de durumu iyileştirmez. Zaten KPSS için verimli çalışamadım diyorsunuz şu darboğazı aşana kadar geçici bir işe mi girseniz.

Eşinizin ailesi vergi rekortmeni de olsa, size yardım etmek zorunda değil.
Kırgınlığınızı anlıyorum ama beklentiye girmeyin ve birlikte üstesinden gelmeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…