Sorun bende mi, Kaynvalidemde mi ?in iinden kamadm..

onun evine gidince öyle giyin.zemuszemus
oda senin evine gelince ver eline şalvar.benim evimde bunu giyceksin de.kaydirigubbakcemile

Bize bu anlattiklarinin aynisini anlat.
Kesinlikle alttan alma. Herseyi acik acik konus,hazir firsat varken.
Bu kaynanayi hic gözüm tutmadi benim.

mesele giyim degil ki.?salvar giyse banane ..he salvar vermedim eline ama evinde temizlik yapinca evindeki esyalarinin yerini degistirdim .kendi duzenim gibi yaptim hic sesini cikarmadi:) yani birsey farketmedi...ayni sey ona yapilsa rahatsizlik duymadi gibi .gerci bir kez yaptim birkac kez tekrarlasam belki rahatsiz olurdu ama buda bir cozum degil ki...

Canim sen istiyorsun ki, sana kizi gibi davransin.
Yani ben öyle anladim.
Bunu istedigini söylemelisin kaynanana.
Ayrica bu el kaldirma olayini esinle paylastin mi bilmiyorum?
Kaynanana söylemelisin.
Bak o cocuk konusunda ben seni biraz haksiz gördüm, yani biraz sert cikismissin.
Ve sanki bu senin ona yaptigin cok kücük ve ilk hatan olmus, ve ufak bir hata olmasina ragmen buda bunu firsat bilip ailene yalan yanlis seyler anlatmis.
Cok mu senaryocuyum?
Ben böyle hissettim.
Kiskanclik yapiyor bence.

vay vay hiç üşenmemiş anneni arayıp bide şikayet etmiş he.
Allah yardımcın olsun valla uğraşacağa benziyosun.
çok fazla onun eline koz vermeden yavaş yavaş mesafeni koy. sende ev hanımısın, annesin neyin nasıl olacağını pekala bilirsin. evinin düzenine karıştırtma.
karışırsa annecim ben öyle alışmışım daha kolay geliyo bana falan diye bikaç defa dersen belki yapmaz.

uyhhh sinirlendim haa:)
daha 2 ay olmuş doğum yapalı sen. lohusalık sendromu denen bişey var. yumurtaların yerini düşüneceğine senin psikolojini düşünsün.

aslinda benim bana kizi gibi davransin diye bir derdim yok ama benden anneme gosterdigim sicakligi beklemesi icin bana kizi gibi davranmasi gerekmiyor mu?? mesele onun kizi var onun dengesizliklerine hic girmeyecegim bile..kizinin ona nasil saygisizlik yaptigina kac kere sahit oldum.sorsaniz gelinini mi daha cok seviyorsun kizini mi diye tabi ki kizini daha cok seviyordur..ama ben bir kere cikistim diye sikayet ediliyorum saygisiz ilan ediliyorum.acaba kendi kizinin saygisizliklarini birilerine gidip anlatabiliyormu? hem sonra bende kendi annemle yeri geldi tartistim bagirdim vs.. ama unutulup gitti gidiyor....yani anneler unutuyor ama kendisi bi cikismasi bile hazmedemisken nasil suclu ben ilan ediliyorum anlayamiyorum
esim de biliyor herseyi... donup donup soruyorum sende yanimdaydin annen bana nasil boyle der diye ama susuyor ,haklisin diyor ne desin kendi annesi sonucta ama annesinede yakistiramadi.>>

Son düzenleme:

öyle benimkide diyo ben gelin yapmadım o benim kızım diye ama sadece lafta. kimse başkasını kızı olarak göremez, kimsede eşinin annesini gerçek anne gibi göremez (istisnalar hariç tabi onlara imreniyorum gerçekten).

sanirim oyle birde tasinma mevzusu var.arabayla yarim saatlik mesafede oturuyoruz .yuruyerek en fazla 15 dak.yere tasinmamizi istiyorlar basta olabilir falan dedim artik anladim ki boyle oldugumuz halde herseye karismak istiyor yakinina tasinsak tamamen oteritesine goirecegiz o yuzden vazgectik..
ben lohusalik sendromundan gectim..pankreasim iltihapli hastaligimin derdindeyim.perhiz yapiyorum ..insan hasta olunca ailesini daha cok ariyor 6 ay oldu ailemden ayrilali ozledim ..ve onlarda bebegimi sevmek gormek istiyorlar ..biraz anlayis olsa o tesvik eder ama yok herkes kendini dusunuyor...

sakın sakın yakına taşınmayın. uzaktan böyleyse yakından ne olur kimbilir.
eşinde sana destekse şanslısın.
torunlarını görmek en doğla hakları tabi görecekler. hem eşinde gönderecekmiş seni.
sen eşinle güzelce konuşup anlaştıktan sonra gerisi mühim değil.

Böyle insanlarla iyi geçinmeye çalışmayacaksın cnm..Gördünmü bi yanlışını hemen vereceksin cvabını..Bunlar iyilikten saygıdan falan anlamazlar..Ne demek ya açıpta annene şikayet etmek..

Ben onlara karşı hiçbi saygısızlıkta bulunmadıgım halde,sadece eşimle olan tartışmamız yüzünden annemi arayıp beni saygısız ilan etmişti k.walidem ..lafına karşılıgını alınca sustu..

Senin ailende arkanda dursun hiç bir şekilde alttan alıp ezdirmesiner seni we ne yap et ailenin yanına git..Şimdi gitmessen bi daha bu tarz bi olayda yine o söz sahibi olacak..

sen en iyisi gel ailenin yanına
değişiklik olur dinlenirsin onlarda bebeği severler
ben senin yerinde olsam mutlaka ailemin yanına gelirdim
basından gecenleri annenle konuş bi fikir alışverişi yapın rahatlarsın paylaşınca
ve geri dönüncede ASLA kaynanaya yakın taşınma
kafayı üzerinizde otorite kurmakla bozmuş bi kadına ne kadar iyi davransanda yaranamazsın
zaten adın kötüye çıkmış içinden geleni söyle gitsin
eşin bişey derse yeter artık ne hakkı var bana bunları yasatmaya böyle yaparak beni
mutsuz ediyor ve bu evime yansıyor dolayısyla sende mutsuz olursun ben bunları yaşamak için evlenmedim diye konuş

Öncelikle bebegin hayirli ugurlu olsun, güle güle büyüt canim.

Suan böyle sacma sapan seyleri kafana takip kendini üzmekle ne kadar hatali davrandignin farkinda degilsin, bu güzel günlerini bebeginle yatakta koklasarak, dinlenerek, doya doya yasayarak gecirmenin güzelligni insan malesef cok daha sonra anliyor.:hulya:

Kayinvalidenin dediklerini zerre kadar kafana takma, Annen senin nasil saygili sevyeli bir insan oldugnu bilmiyormu? Kaynanana el kaldirmak gibi bir saygisizligi yapmacagini bilmiyormu? Tabikide biliyordur, sen onun kizisin!
Anladigim kadariyla esinlede aran iyi, ehhh daha ne be güzelim.

Birak konussun dursun, cokta seyimdeydi deyip tinlama. Sen bunlari böyle kafana taktikca kendini yipratmaktan baska birsey gecmiyor eline. Bak ne güzel ailenin yaninada gideceksin, orda kafani dinler, ailenle hasret giderersin. Sakin onlarin lafina bakip gitmemezlik yapma, orda rahat ettigin gibi böyle anlayissiz bir kadinin yaninda edemezsin.

Kayinvalidenin ne kadar cahil bir kadin oldugnun farkinda degilmisin?
Anneni arayip seni sikayet ediyor, bunu ancak ve ancak cok cahil bir kadin yapar. :1closedeyes:

Cahil ilede ugrasmak ne kadar mantikli olabilir? Bosver...hic takma, esinle bebeginle mutlu olmaya calis, ayrica bak saglik probleminde varmis!:teselli:

Ne yap et git Türkiyeye.....hem bir degisiklik olur senin icin.:1hug:

kayınvalidenizin evininde temizlik yapmanıza bişi demiyorum ama neden evindeki eşyaların yerini değiştiriyorsunuz ki? o da sizin evinize gelince yumurtanın yerini değiştiriyor..herkesin kendi evi ,herkesin kendi düzeni var..bence kayınvalidenize başta bunu söylemelisiniz..bu benim evim ,o senin evin ,herkesin düzeni ayrı..
bi başka olay ,siz istiyorsunuz ki sizi kızı yerine koysun..ne kadar istesenizde siz konun kızı değilsiniz ve sizi kızı yerine koyamaz...o da sizin anneniz değil..
madem sorunları halletmek için geliyorlar beklentilerinizi anlatın..aranızda olanların aranızda kalması gerektiğinide belirtin...

Turkiye isinden o gun vazgecmistik zaten..iyi tamam gitmesin demisti ertesi gun beni sikayet etmis....
annemle konusuyorum herseyi anlattim.sabret alttan al tatli tatli anlat derdini diyor..ailem basit meselelerin bu kadar buyutulmesine saskin..bende!
yani cogunluk olarak benim konusmam gerektigini dusunuyorsunz? cevremde birkac kisiye danistim onlarda esimin muhattap olmasinin daha dogru oldugunu benim soyleyeceklerimi esimin konusmasini politik davranmam gerektigini soylediler.Kararsiz kaldim.
catir catir konusasim var aslinda tek tek herseyi soylemek istiyorum yuzune ama iyice kinlenmesinden de cekiniyorum.esim konussa unutup gider belki...

bence siz herşeyi zamanında sıcağı sıcağına söylemelidiniz..rahatsız oluyorsanız yumurtanın yerinin değişmesinden ,anne ben böyle istiyorum ,dolaba koyabilirmiyiz derdiniz...yada siz onun evine giderken ,nasıl kıyafetinize karışıyor..ben etek giymesini sevmem ,bunlar hoşuma gidiyor diyip aynı kıyafetle evine giderdiniz..bence kayınvalidenizin en başta size söylediği söz ,sizin elinizi kolunuzu bağlamış...

hem türkiye işinden neden vazgeçiyorsunuz..gitmek isteerseniz gidersiniz...kayınvalideniz tel açtı diye gitmemeniz bence kötü olmuş..zoraki her istediğini yapmışsınız kadının..sonuçta o sizin anneniz..annemi özledim ,biletimizide aldık gidiyorum derdiniz giderdiniz...
zaten kayınvalidenizin sizi ,annenize şikayet etmesi de çok terbiyesizce

sagol tesekur ederim..
gercekten nekadarda haklsiniz..bencede bukadar uzulmekte hataliyim ama uzuluyor insan ister istemez..evet annem biliyor cunki bu olay yasandiginda ona anlatmistim haberi vardi.el kaldirdi vs. deyince sasirmis bana soruyor ..

Turkiyeye gitmekten vazgektik cunki k.validem ucak biletimin parasina goz dikmis ..onlara borcumuz varmis..o oglunu nisanlayacakmis ve yuzuk alacak parasi yokmus vs. o yuzden su borc odenene kadar gitmeyecegim...bizi borclu gordugu icin iyice uzerimizde soz hakki oldugunu dusunuyor..
Sabir diyorum artik..gercektende esimle bebegimle mutluyuz ama boyle durumlar bizimde tadimizi kaciriyor..keske takmasam umursamasam ama elde degil...

Son düzenleme:
aynen oyle.. lafi soyledi bastan onda icraat yok benden bekliyor..hadi kiyafet meselesinde kirmayayim dedim onlara giderken giyrim dedim alttan aldim..yumurta olsun esyalarin yer degistirme meselesi olsun .soyledim ki .ben boyle ogrendimm yumurrta disarda bozulur deyip buzdolabina geri koydum ..birdahaki seferde yine yumurta disarda birsey olmaz bizde hep disarda durur diyor .zaten yumurta bi ornekti.bebek bezleri hangi cop posetine atilmali,nerden alisveris yapilmali,bebek nasil giydirlmeli vs.vs. uzayip dgidiyor herseyi en iyi o biliyor iyi niyetli davraniyor olabilir ama bizimde farkli tercihlerimiz olabilecegi gercegini kabullenmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…