• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunlar Halloldu. Başlığı Değiştirdim.

Allah sana iyi bir sabır vermiş arkadaşım arzulamamaktada haklısın. Erkeğin en sevmediğim yönüde herşeyi karışması ve titizlik hastası okudumda neler yapmış vallahi iyi dayanıyosun.

Daha anlatmadıklarım var :43: Çok teşekkür ederim:43:

Biraz daha sabredeceğim ama olmazsa tek yol bu sanırım :43:

Zaten artık o istemeden ben istemiyorum özellikle. O yaklaşsın diyorum. 2 haftada bir eserse yaklaşıyor o da :1:

Oha o zaman gerçekten durum vahimmiş:1:
Sonuçta biz kadınların da cinselliğe ihtiyacı var ve cinselliksiz evlilik büyük bir sorun bence.

Oha o zaman gerçekten durum vahimmiş:1:
Sonuçta biz kadınların da cinselliğe ihtiyacı var ve cinselliksiz evlilik büyük bir sorun bence.

Bazen sırf tahrik edeyim diye gündüzden tahrik dolu mesajlar atıyorum. Önceden açık saçık mesajlaşmak hoşuna giderdi. Şimdi utanıyor. :44: Ayıp falan diyor. Hem karakter olarak değişti hem cinsel olarak :43:

ALLAH kolaylık versin.
İşin zor. Tahminimce yürümezde.
Demek ki 6 Yıl birliktelik (sevgililik dönemi) insanların birbirini tanımasına yetmiyor
Aslında çıkmak görücü üsülden daha mı kötü bilmem?
Evlenmeden önce cıktıgın erkek cok nazik kibar vs..
Evlenince gerçek haraketleri tavırları ortaya cıkıyor.
kadın tarafı içinde aynısıdır mutlaka. Misal çok düzgündür vs. ama evlenince dağınık bir kadın profili.

Cinsel açıdan seni arzulamayan adam a bir gariplik vardır.
Valla sokakta birine cilve yapsan atlar üzerine (sakın deneme ama, büyük günah.) :=)

Yapacağın tek şey herşeyi açıkca konuşmak. Başka türlü olmaz bence.
İnsana da dokunur 6 yıl çık, 1,5 evli kal boşanmayı düşün.
Kötü valla.
İnsan ne diyeceğini şaşıyor. Boşa desen olmaz, sabret bakalım. Ama cinsellik sorunu çok da düşünme. bi şekilde insan kendini tatmin edebilir değil mi ;)

ALLAH kolaylık versin.
İşin zor. Tahminimce yürümezde.
Demek ki 6 Yıl birliktelik (sevgililik dönemi) insanların birbirini tanımasına yetmiyor
Aslında çıkmak görücü üsülden daha mı kötü bilmem?
Evlenmeden önce cıktıgın erkek cok nazik kibar vs..
Evlenince gerçek haraketleri tavırları ortaya cıkıyor.
kadın tarafı içinde aynısıdır mutlaka. Misal çok düzgündür vs. ama evlenince dağınık bir kadın profili.

Cinsel açıdan seni arzulamayan adam a bir gariplik vardır.
Valla sokakta birine cilve yapsan atlar üzerine (sakın deneme ama, büyük günah.) :=)

Yapacağın tek şey herşeyi açıkca konuşmak. Başka türlü olmaz bence.
İnsana da dokunur 6 yıl çık, 1,5 evli kal boşanmayı düşün.
Kötü valla.
İnsan ne diyeceğini şaşıyor. Boşa desen olmaz, sabret bakalım. Ama cinsellik sorunu çok da düşünme. bi şekilde insan kendini tatmin edebilir değil mi ;)

Ben medya sektöründe çalışıyordum. Bu konuyla ilgili röportaj yapmıştım. Görücü usulu evliliklerin uzun sürmesinin sebebi eşlerin birbirini evlendiklerinde tanımaya başlamaları. Ama uzun süre çıktığında sevgiliyken sevdiğin adamın evlendiğinde aynı kişi olmadığını gördüğün için boşanmaya kadar geliyor sunu.

Ben evliyken bile bana asılanların olduğunu biliyor eşim. Hiçbirini gizlemedim. Bana gelen mesajları her şeyi eşime gösterdim. Evli olduğum halde hala etrafımda bir sürü erkek varken , nasıl bu kadar rahat anlamıyorum. Kıskanmıyor gibi vallaha :1: Bana bir mesaj gelince mesajı atan kişiyle muhattap oluyor gerçi ama çok da umrunda değil gibi :1:

İşte zoruma gidenlerden biri de bu. Evli olup da kendi kendini tatmin etmek... :43: Eşimden de gizlemiyorum yani söylüyorum, "ben sana yetmiyor muyum?" demiyor bozulmuyor adam yahu:47: Aynısını o yapsa "ben artık sana yetmiyor muyum?" der bozulurdum :(

Ben her şeyi açıkça konuştum nelerden hoşlandığımı, çok monoton bir cinsel hayatımız olduğunu falan. Umursamıyor ama... :50:

Son düzenleme:
bence bir karar verin büyük dalgalanmalar yaşıyorsunuz hem o adamada yazık :31: ayrılın madem mutlu değilsiniz :50:

Biraz daha sabretmek istiyorum. Eğer boşanacaksam "elimden gelen her şeyi yaptım ama olmadı" demem lazım. :50:

tabii canım hemen ne ayrılması... ne zamandır var ki bunlar??? bir yıl yaşayana uzun gelir elbette ama evlilik kurumu baz alındığında çook kısa bir süredir. evliliğin ilk 2 yılı zaten risklidir. birbirini tanıma dönemiymiş gerçekten ben de hissediyorum bunu derinden. ilk yıl çocuk yapma bekle biraz oturtun evliliği diyenler haklıymış. dolayısıyla sen de kâh eleştiri kâh özeleştiri yaparak uyum sağlamaya çalış. kestirip atmak doğru olmaz. inşallah hak ettiğin mutluluğu yakalarsın. Allah işlerini rast getirsin... sana da senin gibi bıkmaz usanmaz yardımcılar göndersin :))

tabii canım hemen ne ayrılması... ne zamandır var ki bunlar??? bir yıl yaşayana uzun gelir elbette ama evlilik kurumu baz alındığında çook kısa bir süredir. evliliğin ilk 2 yılı zaten risklidir. birbirini tanıma dönemiymiş gerçekten ben de hissediyorum bunu derinden. ilk yıl çocuk yapma bekle biraz oturtun evliliği diyenler haklıymış. dolayısıyla sen de kâh eleştiri kâh özeleştiri yaparak uyum sağlamaya çalış. kestirip atmak doğru olmaz. inşallah hak ettiğin mutluluğu yakalarsın. Allah işlerini rast getirsin... sana da senin gibi bıkmaz usanmaz yardımcılar göndersin :))

Amin canım benim :16::16::16:

''Bana ailem de Ankara'ya gelecek birlikte yaşarız dedi''. ''
Sizin evliliğiniz oturmamış aranızda problem var boşanmayı konuşmuşsunuz bu durumdayken birde ailesi işin içine girerse bu evlilikten hayır gelmez.
Herhalde eşiniz de sizden soğumuş boşanmanız için bahane yaratmaya çalışıyor gibi geldi bana.

hep sizin tarafınızdan bakıldı olaylara...

birde eşinizin sizin için şikayet ettiği, sizin beğenmediği huylarınızı,hareketlerinizi söylermisiniz birde onun tarafından bakmak lazım...

çözüme ulaşmak için iki tarafı dinlemek şart...

açıkcası ben eşinizin yaptıklarından genel bir türk erkeği portreside gördüm hepsi olmasada....

mesela benim eşimde titizdir herşeyime karışır,çocukların ellerini yıkadınmı,üstünü değiştirmedin mikrop kapçaklar,terini kontrol etmiyorsun, kollarını ıslatmış (damlacık kadar bile olsa)romatizma olucak çocuk üvey annesin sen,ben olmasam bu çocukların hali ne olurdu ben bakıyorum bu çocuklara ben büyütüyorum(kendi bütün gün işte... geldiğinde 3 saat görür çocukları erken yatar çocuklar o 3 saatten bahsediyor yani) dırdırlanıp durur anlıcağın...ben pisim,umursamazım,üvey anneyim,kötü gelinim,dırdırlanan kötü eşim vs...

aileme gelince genel türk erkeği yapısı mevcut... çevremde aksini çok duymadığım için geneli böyle diye düşünüp artık bunu dert edinmiyorum mesela(istisnalar vardır ben genelini söylüyorum)

biz ankarada yaşıyoruz,ailemde bir yerlere giderken yol üstünde veya bir işleri çıktığında ankaraya geldiklerinde uğrıcakları zaman sinir oluyor hele babam geliceği zaman stresinden,yüzünün asılmasından resmen anlatıyor rahatsız olduğunu ki babam onu çok sever eşim aramaz babam hep eşimi arar falan... geçen mesela bayrama gitmiyorduk ailelerimizin yanına gurbette yalnızız diye babam telde yalnız kalmayın madem biz gelmeye çalışırız demiş deli oldu teli kapadı bana söylemediği kalmadı... burası damadının eviymiş insan biraz çekinir düşünürmüş oğlunun evi değilmişki, bayramda belki kafa dinlemek istiyorum ben hemen ne atlıyorlar gelicem diye terimde aynı bu şekilde atlıyorlar hemen şeklinde....

cinsel konudada erkeklerin psikolojileri çok değişken oluyor, cinsel hayat ilk zamanlarda çok olup sonra azalır sanılıyor ama ten uyumu denen şeyde bazen yıllar sonra oturabiliyor zamanla çok daha güzelleşen evlilikler cinsel hayatlar var...

sen karamsar birisin gibi geldi bana biraz bu adamı genel olarak düşün bundan sonrasının daha iyi olacağınada garantisi yok... birde ablanmdan örnek vereyim son olarak geçen ablam terliklerini çıkarmış oturma odasında koltuğa bacaklarını uzatmış eniştem kıyameti koparmış ne pis kadınsın ayak konulurmu koltuğa diye geberse çay içirmez oturma odasında eşine çocuklarına mutfakta içilcek çay vs...bardakları,kaşığı,çatalı ışığa tutar en ufak leke olsa yıkatır restaurant gibi pırıl pırıl olucak...yılda birde eve gelir mutfağa girer ablama tencere tava ne varsa çıkar der ablam tüm mutfağı döker mutfağın masasının üstüne ve nokta kadar çizilmişdahi olsa alır o teflon tava tencereleri çöpe atar gider yenilerini alır kafasına göre her sene aynı işlemi yapar bazen seneyi bulmaz...
buda çocuklar küçükkken dağınıklıkların pisliğin üstünden atlayıp 5-6 yıl sonra titizleşen adam( şuan 11 yıllık evliler)....

Son düzenleme:
''Bana ailem de Ankara'ya gelecek birlikte yaşarız dedi''. ''
Sizin evliliğiniz oturmamış aranızda problem var boşanmayı konuşmuşsunuz bu durumdayken birde ailesi işin içine girerse bu evlilikten hayır gelmez.
Herhalde eşiniz de sizden soğumuş boşanmanız için bahane yaratmaya çalışıyor gibi geldi bana.

birlikte derken aynı evi mi kastediyor... belki de esprisine zarf atmıştır.

Tam olarak okuyamadım tüm sayfaları ama,
anladıgım kadarıyla sen olaylara duygusal olarak yaklaşıyorsun,
en ufak şeyi kafana takan bir yapın var sanırım.

Çünkü mesela kayınvalidenin yemek konusunda dediklerini bile bana göre yanlış anlamışsın.
Aksine sana özel yapıldıgı için sevinmeliydin.
Ben de evlendiğimde öyleydim, her şeyi yemezdim, sulu yemekte et oldugunda yemezdim.
Kayınvalidem biz onlarda oldugumuz zaman hep benim yiyecegim şekilde yapardı yemekleri,
hala da öyle. Açıkçası ben deger verdiğini düşünür sevinirdim :)
Biraz da bakış açısı sanırım :)

Neyse zaten bunları geçelim asıl sorun eşin.
Evet titiz olması, sürekli komut vermesi , eleştirmesi çekilmez hale getirir insanı.
Ama ben tüm bunları eşinin işsizliğine bagladım. Hatta cinselliği bile.

Erkekler stresli oldugu zamanlarda , kafaları doluyken ruhsal olarak degişebiliyorlar.
Mesela aşırı titizliğinin altında yatan sebep bile psikolojik.

Bu degişim ilişkinizi etkilemiş ama sen de kendi kendini çok dinliyorsun.
Kendini dinledikçe eşinin her hareketine bir anlam yüklemişsin.

Aslında olaylara biraz daha pozitif bakabilsen ortada çözülmeyecek kadar çok çok büyük sorunlar olmadıgını görebilirsin.

Senin davranışların eşini de dolaylı yoldan etkiliyordur.

Bak mesela ilişkimizi düzeltmek için şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye örnekler vermişsin,
biraz bunlara ara ver. Eşininle ilgilenmemeye çalış.
Yani ilgilenme derken zihninden onu at. Umursamaz ol. İşte o zaman eşinin tavırları degişecek :)

tabi ki daha kötü durumda olanlarda var fakat bu durumları yasamak hiç kolay değil basit gibi görünse de yasayanlar anlar ve ben seni anlıyorum maalesef :( ne kadar çözüm aransa da insan bir kere soğudu mu eşinden bir daha yaklaşmak dahi istemiyor...

canımmm eşin zor bi adam bunu daha öönce açtığın konulardanda biliyorumm....hepsini okudum tüm sayfaları ve cevap yazanları...seni belki diğerlerine göre biraz daha iyi tanıyorum çünkü ne kadar hayat dolu pozitif olduğunu biliyorum..güçlü olduğunu herşeyi hemen sorun etmediğinide...severek evlenmesine rağmen hatta sevdiği adam için ailesini ezip geçen fakatt evililiğinin ilk günü gerdek sonrası yanımdaki adamı tanıyamadım diyenleri biliyorummm...ve evliliğin ilk yıllarda ne kadar gel gitlere maruz kaldığınıda...şeytan en çok eşlere fitne verip onların aralarını bozmak için kötü şeyler yapar fitne sokarmış karı kocanın aklına çünkü Allahın en sevmediği şeylerden biri başanma olayı...SEN gerçekten güçlüsün.. aslında biraz rahatlayabilme fırsatın olsa çok da pozitif karşılayıp daha yapıcı olursun..ama bi süreçtesin ve sadece sen değilsin bu süreçte olan eşinde bu dönemini yaşıyo ve aynı ana denk geldiği için iki tarafta çok olumlu davranamıyor....zaman herşeyin ilacıdır yıkmak kolaydır önemli olan zor olanı tekrar yapılandırmayı sağlamaktır ve belkide bu süreç sizin ilişkinizi (sorunu eğer yapıcı ve olumlu şekilde neticelendirirseniz) daha da kuvvetlendirecek ve eskisinden çok çok daha güzel bi dönem getirecek...sen sabrı seç olumlu ve yapıcı olmaya devam et ve sonunda baktın yine de olmadı dahada kötü oldu diyelim keşke demezsinn....ben elimden geleni yaptımm sonuna kadar bekledim sabrettim düzelmesi için çabaladım artık yapacak bişey kalmadı dersin ve yolunu çizersin ama bu her konuda olduğu gibi evliliklerdede ennnn ennnn ennn son çözümmm hatta bu artık o noktada çözüm bile değil çare olur..Ama henüz bunu yapmak için inan çok erken....Rabbim sana bu süreçte güç-kuvvet versin akıllı ve mantıklı davranmaktan alıkoymasın....

evliliğe hep monoton monoton diyorlar ya işte hiç de öyle değil be canım.hep bir iniş çıkış var.şimdi sorgularsın bir süre ne hissediyorum seviyor muyum sevmiyor muyum diye sonra bir şey olur "a çok seviyorum ben bu adamı"dersin geçer yani merak etme.küfrüne ve takıntılarına da alışmaya çalış,olduğu gibi kabul et,öyle hayat daha kolay.
not:amma adam sendeci olmuşum ben de ha.:)

Acikcasi evliliginizde olumlu olan bir tek eylem ve duygu goremedim.

Allah herkese katlanabilecegi kadar yük verirms ya, ben bu adama dolayisiyla bu evlilige asla katlanamazdim.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

cadıkedi cinsellik senin için çok önemli, hatta birinci sırada olabilir ancak her insan için öyle değildir, erkek kadın farketmez.
Mesela banada cinselliği bu kadar sorun etmen garip geliyor, bende evlilikte sadakat ararım, eşimin vaktinin çoğunu dışarıda değilde evde geçirmesini isterim, yakın temastan hoşlanırım(sarılmak, öpmek gibi) ancak eşim 2 hafta yanıma yaklaşmasa neden yaklaşmadın demem mesela. Yani benim için ilk sırada o yoktur anlatabildim mi.
Eşin içinde başka şeyler cinsellikten daha önemli olabilir. Gönül isterki eşlerin birinci sıraya aldığı şeyler aynı olsun ama herzaman olmuyor işte. Senin içinde ki tutku eşinde yoksa yoktur, zorla olmaz o. Ya da tutkulu bir adam olur ancak kırmadığı ceviz kalmaz, yalan söyler, kırar döker vs vs. Biraz iyi tarafından bak bazı şeylerin ve biraz daha sabret.Bence hissettiğin duygular geçici. Sabır sabır sabır.

Merhaba Sensible, senin durumlar ne oldu ?

canım evlılıgın artık duygusallıktan cıkmısta bu evlılıgı surdurme cabasına gırmış gıbı.benımde alından bır yapım var herseye aglar zırlarım fakat karsımdakı ınsanada nasıl gorunuyorum davranıyorum anlamaya calsıyorum yanı tek kendı acımdan bırı degıılım ama nısanlımda esın gıb tıtız kuralcı oldugu olcak ben yapamadıgım beceremedıgım bı ısı hemen bırakırım onunla vaktımı harcamam nısanlımda hep bundan ımdat demıstır ona gore ben cabuk sıkılan bıırıymısım fakat oyle degıl yapamadıysam yapamamısımdır oda tam tersı aylarda harcasa bır ısı bıtırmek yapar bızımde uymayan bırcok syımız var uyan hıc yok denıleecek kadar ama hep sabrettık dırendık ayrılmakararı aldık bınlerce kez olmadı ız bırbırımızı boyle kabullendık ama senınkı daha vahım gorunuyor ugrasman gereken onun aıle buyuklerı ve esın işin dahada zor duygusaalık romantızımden cıkmıs bır evlıklık kurallar geregı oynanan bır oyun evlılık terapıstı harıka olur dıye duusnuyorum bence ılk kendın gıt esın gelmıyorsa hemen bıtırme cabası ıcıne dusme

Benim eşimde takıntı derecesinde titiz
Ve çok ta müdahale eder
Ben ona bazen ' kaynanalardan betersin ' derim :1:
Ama bir susarım iki susarım üçüncüde de hala yaptığım bişeye karışıyorsa onu diğer odaya yollarım..

Cadıkedi, bence sen çok fazla alttan almışsın
Eşin de buna alışmış
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, onu ne işine ne başka şeyine bu kadar karıştırmamalıydın
Vazgeçmiyor mu ? O zaman bırak kendi yapsın.. ( Sende başka bir işle ilgilen )

Bir de şu kayınvalidenle olan telefon konuşmanız dikkatimi çekti
Aradığına şükür etmiyor da, babanı sordun ama neden ablanı sormadın diye 3 hafta küsüyor ağlıyor
Suçsuz olduğun halde yine özür dileyen sen oluyorsun
Bu tüm ilişkilerinde seni kullanmalarını sağlar, suçlu insan özür diler.. Ben olsam dilemezdim..
Alttan aldıkça insanlar havaya girip üste çıkıyor maalesef..

Bir de ben aile konusunda çok hasasım ( Tabiri caize ben aileme dil uzatanın alnını karışlarım )
Ne annene ne babana ne de ailenizin en küçük ferdine laf etmesine müsade etme
Ne düşünürse düşün senin yanında bu kadar rahat şeyler sarfetmesin ailene karşı
Sen onun ailesine nasıl saygılı isen o da öyle olmak zorunda

Eskiden cinsellik sorun oluyordur diyordu herkes, e o konuda halloldu ?
Bana kalırsa bu adam memnuniyetsiz ( her anlamda )
Senin gibi gelini bulmuş ta bunuyorlar adeta

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun..

Son düzenleme:
Back
X