sorunlu evliliğim boşanma

Konu sahibi terapisti gereksiz görüyor isteksizliğinin geçmeyeceğine inanıyor.
O istiyor ki eşi ona hiç dokunmasın ama her istediğini yapsın çok mutlu olsunlar.
Böyle evlilik olmaz.

Bizim toplumuzda kadin cinselligi hala tabuyken bir kadinin isteksizligini buyuk bir sorun olarak gormesi zor tabi ama kim surdurur ki boyle bir evliligi...

Cinsel paylaşımda mutlu edemediğin bi adamdan sosyal paylaşım beklemekte çok bencilce. Madem öyle arkadaş kalsaydınız.
Aynen. Neden evlendiğinizi anlamadım. Evlilik kararını nasıl aldınız?
Bence eşiniz boşanma talebinde de bu talebi dile getiriş biçimiyle de gayet haklı. Siz de boşanmaktan korkuyorsunuz, eşinizi kaybetmekten değil.

yani canlar eşimin evde tv de ntvsporun,internetin başında pineklmesi hiç mi sorun değil sizler için.hep ben mi uğraşacam sosyal bir hayatım olması için

Peki o tv karsisinda pineklerken siz ne yapiyorsunuz? Hadi cikalim dediginizde hayir mi diyor, bikac ornek vermissiniz ama surekliligi nasil, hic mi cikmiyor?
Birlikte keyif alarak yapabileceginiz aktiviteler bulmalisiniz, mutlaka vardir bir ilgi alani, atiyorum basketbol seviyordur, bir gun mac izlemeye, ertesi gun sinemaya gidersiniz. Ama mutlaka ikinizin de keyif alacagi vakitler yaratmalisiniz. Tavla oynayin, dans edin, bbc nin cok guzel mini dizileri var onlari izleyin, muzik dinleyin vs mutlaka eglenecek biseyler bulursunuz.
evlilik karsikikli fedakarlik olmadan yurumuyor, 10 yillik evliyim hala birbirimiz icin bazi seylere katlaniyoruz (ben onun hali saha maclarini izlemeye gidiyorum, o benimle -uyuklayarak da olsa- festival filmlerini izliyor) birebir ayni olmamiz mumkun degil zaten.

Konu sahibi görünen o ki eşin senden ve evliliğinizden umudunu kesmiş ve boş-vermişliğe vurmuş işi.
Eğer eşini seviyorsan ve boşanmak istemiyorsan elini taşın altına koymalısın.
Açık açık cinsellik sorununu çözmezseniz seni aldatacağını bile söylemiş bu konuda ki tutumun gerçekten şaşırtıcı.

Cinsellik sadece sizinle ilgili bir sorun değildir. Kendinizi suçlamayın bu konuda.
Belki eşiniz size hoşlanmadığınız şekilde yaklaşıyor ve siz cinsellikten uzaklaşıyor olabilirsiniz.
Yani size aseksüel demesine müsaade etmeyin.
Cinsel terapi ve evlilik terapisi alın mutlaka.

kimse sürekli bagiran ,istemedigi seyleri zorla yaptirmaya calisan birini istemez.Kaldi ki,esiniz agziyla acik acik söylüyor sizi istemedigini.Ama hic bir erkek ,eger kendinde sorun yoksa sayet, cinsellik istemeyen bi kadini tutmaz.öyle yanimda mutlu mutlu uyuyalim sadece filmlerde olur.Eger esinizi seviyorsaniz ,biraz degisin.yoksa sonunda üzülen siz olacaksiniz

geçen yılbaşında arkadaşlarla birlikteytik eşim o gece çok içti eve geldi lavaboya afdersiniz istifra etti batırdı bende bağırdım çağırdım orayı temizleyeceksin dedim sabah ayıldığında o tavrıma çok içerlemiş o günden benim iş çevremden olan bir yere gitmiyor

evet anlatamadığım şeyleri söylemişsiniz ,biz bu anlatıklarınızı yapmıyoruz.eşimin izlediği film türlerini ben sevmem o benim izlediklerimi sevmez.o fitnessa gider benimle yürüyüş yapmaz.2 haftada bir veya haftada 1 dışarı çıkar gezeriz maalesef

Bu evlilik bitmiş. Kustuğu için bir insana bağırılır mı? Ki sevdiğiniz adam o.

Kocan hakli bence. Ortada elle tutulur bir sorun da yok. Ancak senin cinsellik konusunu cozmen lazim. Ben vajinismusu yenmis biri olarak bakiyorum olaya, cinsellik de sonucta evlilikte onemli bir yere sahip. Tabi karsilikli duygularla yasanmasi gerek. Bir erkek veya kadin icin arzulanmamak oldukca kotu bir durum, empati yaparsak... Elindekinin kiymetini anlamaya calis bence. Her sey bir kisinin istedigi gibi olmaz. Adam isteklerine hayir diyince cildirma, bazen senin bazen onun istedigi seyleri yapabilirsiniz. Evlilikte bencil davranmamaliyiz cunku iki kisilik bir yuva kuruyoruz, karsi tarafi da makul sekilde anlamaya calismak gerek. Mesela temizlikte yardim etmese de bulasiklari kaldiriyormus, esinin iyi yonlerine odaklan, kiymetini bil, tabi eger onu seviyorsan ve kaybetmek istemiyorsan... Her zaman ayni anda ayni seyleri yapmak istemeyebilirsiniz, bunlar normal seyler. Cok buyutuyorsunuz gibime geldi...

Bu evlilik bitmiş. Kustuğu için bir insana bağırılır mı? Ki sevdiğiniz adam o.
kusuncaya kadar içmesi çok sinirimi bozmuştu,eve geldi banyoya geçti isitfra yaptı.bende bir sürü şey söyledim sabah kalktığında unutmamış söylediklerimi çok kırıldığını bir daha benimle iş arkadaşlarımın olduğu yere gitmeyecekmiş beyfendi ki gitmedi son kavgamızda bundan oldu

Monoton evlilik hayatına hosgeldiniz bayann..
Bulasıkları makineye yerlestiriyor,ara sırada kahvaltı hazırlıyor he?
Vay be..ne kocalar var..

Seninde sinirini bozmayan bir şey yok.
Hiç kendinde hata bulmuyorsun sütten çıkmış ak kaşık gibisin.
Empati yap sen senin gibi biriyle evli olmak ister miydin?
Hakkında hayırlısı.

Son düzenleme:

Şaka gibisin, çok bencilsin.

Üniversitedeyken kusan arkadaşımın bile pisliğini temizlediğimi bilirim. Bu işler böyledir, biri dağıtır, biri sağlam kalır.

Senin sosyal hayattan anladığın da eşinle uyuşmuyo bence. Adam haklı, bunu kabul et.

Duygularinizi tepkiye dokuyorsunuz. Bunun yerine iletisime gecip kendinizi ifade etmeyi deneyin ancak bunu da karsi tarafi suclayan 'sen diliyle' degil, kendi hislerinizi anlatan 'ben diliyle' yapin.
Ornegin o suclayici sekilde soyledikleriniz yerine, esiniz ertesi gun uyaninca sakin sekilde, aşkim, dun cok icmen beni uzdu şöyle hissettim vs seklinde ifade ederseniz pozitif iletisime gecebilirsiniz.
İnsan iliskilerinde sabirsizlik, gerginlik pek işe yaramaz. Ayrica esinize hic merhametiniz yok mu, hani kustugunda onunla ilgilenmek yerine kiziyorsunuz. Acaba ailenizde boyle her seye fazla tepki veren birileriyle mi buyudunuz? Cunku genelde anne babadan ogrendigimiz sekilde esimize davraniriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…