sorunlu evliliğim boşanma

Şu demek oluyorki..biraz sizden iyi değil kötü durumda olanları düsünün ve sükredin bence..
Çevrenizden duyduğunuz o dört dörtlük evlilik hikayelerinide o kadar önemsemeyin..kimse kusursuz değiil..

Konu sahibi simdi kendisiyle yuzlesince de hayal kirikligi ve stres yasayacagi icin cok ustune gitmek istemiyorum ama yazdiklarini okuyunca ben de cok bencil davrandigini dusundum, her seyden once... İnsallah kendine disardan bir gozle bakar ve bazi seyleri degistirir.

nasıl dayanıyorsunuz siz bu adama.. önceden de böyle miydi yoksa evlenince mi değişti

Şu demek oluyorki..biraz sizden iyi değil kötü durumda olanları düsünün ve sükredin bence..
Çevrenizden duyduğunuz o dört dörtlük evlilik hikayelerinide o kadar önemsemeyin..kimse kusursuz değiil..
valla benim duyduklarımla eşimin arasında dağlar kadar fark var tabi yalan konuşmuyorlarsa.bu arada yanlış anlaşılmasın eşimin sofrasını hazırlarım ütüsünü yaparım gerçi şuan konuşmuyoruz ütü yemek falan yapmıyorum evde

Kıyaslamayın ve dediğim gibi biraz mantıklı düsünmeye calısın..
Evliliğin bu evresinde araya bir soğukluk girdiği zaman her yaptığı gözünüze batar,cevrenizle kıyaslarsınız,iyi söylese bile siz kötü anlarsınız..
Bu küslüğü uzatmayın derim ben..çünkü gercekten gereksiz..iyi yönlerini düsünün..

Bunun icin sizin teklifler sunmaniz lazim sanirim. Mesela her hafta gosterime yeni giren filmlere bakin, bir gun onun begenecegi diger gun sizin begeneceginiz filme gidin, basbasa vakit gecirir yemek yer donersiniz. Zamanla aliskanlik haline donusur bu.
ama ilk cevabimda dedigim gibi mutlaka cinsellim sorununu asmaniz lazim. Dedgimi yapin burdaki kocasinin isteksizliginden yakinan kadinlarin konularini okuyun. Esleri melek bile olsa yetersiz cinsel yasam onlari eslerinden de evliliklerinden de nasil sogutuyor gorun. Bir sure sonra hicbir sey yapmak istemez hale geliyorlar ve bunu anlatiyorlar. Belki sorunun ciddiyetini bu sekilde anlarsiniz.

siz de ten uyumu olmadığını düşünüyo musunuz. eşler arasında uyum çok önemli,ilgi alanları,hobiler,müzik ve film zevkkeri sopr alişkanlığı. Bunlardan bikaç tanesini birlikte yapmak gerek kii ilişki paylaşımı ve dinanizmi artsın

İki yanlış insan, yanlış bir evlilik yapmış. E arada cinsellik de yok. Eski konunuza baktım, bunu düzeltmek için çaba da sarfetmiyorsunuz. Hatta bir açıdan bakınca eşinize acıyorum.

ten uyumu ne tam olarak onunda ne olduğunu bilmiyorum.cinsellikten keyif almadığım onun hatrı için yaptığım da bir gerçek itiraf etmek gerekirse.ortak alan olarak beraber yaptığımız fazla bir paylaşım yok

Biri bana kocamı anlatıyor gibi geldi. Gerçi benimki iş yapıyor mecburen, dışarı da gitmek istiyor ama aynı sorunlar bizde de var. Ten uyumu problemi mesela. Ya da bilmiyorum eşimin utangaçlığı, geçmişte yaşadığım ilişkilerin daha farklı oluşu falan etkiliyordur belki beni. Bilemiyorum ama boşanacak bir sebep de bulamıyorum. Hamile olduğum için bu meseleleri erteledim. Eşimle konuşmuyorum ama bitince konuşacağım. Eğer olmazsa biter gibi. Ten uyumsuz evliliği kadın sürdürmese de, erkek cidden sürdürmek istemiyor. İnsan öyle evlilikten keyif almıyor yani. Boşanmak istemiyorsanız ilişkinizi canlandıracak bir şeyler yapın bence. Sonuçta cinsellik önemli.

Olaylara cok sert tepkiler veriyorsunuz. Yani devam ettirmek istiyorsaniz once kendinizi degistirmeniz şart. Siz degisirseniz bence eşiniz de degisecek. Ama şuan bu hırçınliginiz karsinizda kim olursa olsun o kisiyi sizden uzaklaştirir. Burada tavsiyeler vermeye calistik ama mesela benim onerilerime bir cevabiniz bile olmadi. Sonucta sizin fikir almak istemeniz uzerine yazdik. Kendinizle yuzlesmek zor tabi ki ama olaya disardan bakan kisiler olarak durumu bu sekilde gorduk. Kendinizi degistirmezseniz bu hircinliginizi esiniz degil baskalari da cekmez. Durum bu yani...

Her birey cinselligi once kendisi icin yasamali, normal şartlarda da sizin de keyif almaniz beklenir yoksa cinsellik sadece erkekler tatmin olsun diye yok ki. Bu yuzden bir cinsel terapist size yardimci olabilir. Bircok kadin sadece eşi için eşiyle birlikte oluyor ancak bu çok yanlis. Cunku cinsellik de eşler arasinda bir paylaşimdir. İşini yap da bitsin gibi bir tavirla yaşanan cinsellikten erkegin de memnun olacagini sanmiyorum. Cunku erkek de eşini mutlu etmek ister...

Adam haklı arkadaşım.

Bir evlilik mutlu bir şekilde yürümüyorsa düzgünce bitirmek en mantıklısı.
Sinirlenerek kendinizide çok yıpratmışsınız, sizede yazık değil mi?Anladığım kadarıyla sizin ki karakter meselesi, eşinizlede uyuşmamış.Çok normal ve evlenmeden bilemeyeceğiniz bir mevzu.
Yıllarınızı heba edip boşanmanız bence çok daha kötü olur, sonradan sihirli bir değnek deymiyor evliliklere..
Eşiniz mantıklı konuşmuş bence, ama yatışmanız için zamana ihtiyacınız var.

Eşiniz haklı
Durumunuz müsaitse kadın tutun bunu problem haline getirmeniz bile başlı başına problem.
Cinsellik konusunda bişey diyemem diğer konularda lütfen ya çabalayın yada birbirinizi yıpratmadan bitirin.
Anladığım kadarı ile seviyorsunuz ve bitirmek istemiyorsunuz.
Yolun başında değişmek zor gelebilir, ama sizde daha mutlu olacaksınız aslında.
Sadece niyetine koymak ve biraz çaba.
Dışarı çıkmıyorsa siz çıkın, evde birlikte sizinde mutlu olacağınız aktiviteler bulun mutlaka bir B planı olsunki canınız sıkılmasın boşta kalmayın.
Düşüncelerinizi ifade ederken daha sakin daha ince düşünerek konuşun.
İsterseniz mutlaka yapacak değişecek bişeyler bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…