- 3 Eylül 2010
- 1.461
- 3.839
- 658
Ben 3 4 aydır filan sosyal medya kullanmıyorum bir ara instgaram açtım ve geri sildim onu da kullanmamın nedeni insanlar ne yazık ki sosyal medya da kolaylıkla yalan bilgi küfür hakaret ediyorlar hepsi bir profilin arkasına gizlenip oraya güveniyorlar bu yüzden kullanmıyorum TikTok Instagram Twitter hiçbirini kullanmıyorum telagram var oradan da haber takip ediyorum ve kpss ait şeyler var örneğin grup arkadaşlarımla oturken instgaramimi istiyen arkadaşım oluyor kullanmıyorum dediğim zaman garipsiyor ve yalan söylediğimi düşünüyor ama öyle değil ben Sadece gerçek yaşamın tadını çıkarmak ve sosyal medya herkesin ne yaptığını görmek istemiyorum
Artik sosyal medyayla ilgisi olmayana uzayli gozuyle bakiliyor. Cunku benim dedem bile instagramda tiktikta takiliyor (yas 91)Ben 3 4 aydır filan sosyal medya kullanmıyorum bir ara instgaram açtım ve geri sildim onu da kullanmamın nedeni insanlar ne yazık ki sosyal medya da kolaylıkla yalan bilgi küfür hakaret ediyorlar hepsi bir profilin arkasına gizlenip oraya güveniyorlar bu yüzden kullanmıyorum TikTok Instagram Twitter hiçbirini kullanmıyorum telagram var oradan da haber takip ediyorum ve kpss ait şeyler var örneğin grup arkadaşlarımla oturken instgaramimi istiyen arkadaşım oluyor kullanmıyorum dediğim zaman garipsiyor ve yalan söylediğimi düşünüyor ama öyle değil ben Sadece gerçek yaşamın tadını çıkarmak ve sosyal medya herkesin ne yaptığını görmek istemiyorum
Boşverin herkesin ne düşündüğünü, bende yıllardır kullanmıyorum, her yeni girdiğim ortamda da kullanıyorum da onlarla paylaşmak istemiyorum saniyorlar, eksikliğini de hissetmiyorum, gereksiz şeylere vakit harcamadığımı düşünüyorumBen 3 4 aydır filan sosyal medya kullanmıyorum bir ara instgaram açtım ve geri sildim onu da kullanmamın nedeni insanlar ne yazık ki sosyal medya da kolaylıkla yalan bilgi küfür hakaret ediyorlar hepsi bir profilin arkasına gizlenip oraya güveniyorlar bu yüzden kullanmıyorum TikTok Instagram Twitter hiçbirini kullanmıyorum telagram var oradan da haber takip ediyorum ve kpss ait şeyler var örneğin grup arkadaşlarımla oturken instgaramimi istiyen arkadaşım oluyor kullanmıyorum dediğim zaman garipsiyor ve yalan söylediğimi düşünüyor ama öyle değil ben Sadece gerçek yaşamın tadını çıkarmak ve sosyal medya herkesin ne yaptığını görmek istemiyorum
Kuzeninize çok imrendim.. Halâ gazete dergi okuyor olması ve kitap okuması..Hayranım böyle insanlara..En güzelini yapıyor..benim kuzenimde (81li genc) hicbir sosyal medya yok, ustelik telefonu bozuldu diye gitti cok eski bir telefon aldi , tuslu degil ama küçük bir ekrani var. sosyal medyaha girebilen telefonlardan degil eski telefonlardan.
iletisim kurmasi gerektiginde telefon açıyor, bulusuyoruz konusuyoruz. kedi mamasi falan siparis edecekken benden rica ediyor (kredi karti yok) , bulusunca ben aliyorum birkac ayda bir o bana nakit veriyor. Haberleri Tvden takip ediyor, otobus bileti alacakken yazihaneye gidiyor, online siparis vermiyor da gidip aliyor. Hala duzenli dergi gazete alir mesela:) evinde cok buyuk bir kutuphanesi var kitap okumayi cok sever.
ben garipsemiyorum sahsen o da kendini garipsemiyor çünkü dogma büyüme boyle. hic sosyal medya acmadi , hep nasil yaşıyorsa hala ayni yaşıyor.
Demek ki siz o nedenle kullanıyorsunuz hanımefendi ben orada şiir kitap alıntıları paylaşan bir kanalı takip ediyorum haberleri ve PDF kanallarını takip ediyorum.Telegram zaten sosyal medya aracı değil bildiğin kötü amaçla kullanılan mesajlaşma programı instadı olmayıpta telegram kullananda ne bileyim
Övmek amaçlı açmadım Instagramda sirkeli yorumlara bakan biriyim insanların fikrini ama ne yazık ki bu çağda ırkçılık ve kara mizah altında din dil ırk aşağılama gibi mizah yapılıyor bunları özel bireylere de yapıyorlar üzücü olanı keşfette yine de çıkıyor bu durum bu yüzden ben instgarami sildim ve instgaramda olan güzellik algısı yapılan yorumlar insanların hayatlarına özenme gibi olaylardan hep kendimi yetersiz gördüğüm için ve neden size inanmayim ki?Şikayet değil de sizi övelim diye açmışsınız gibi duruyor. Sosyal medyam yok diyen hele de erkekse inanmam ben, ya fake profili var ya bana vermek istemiyor derim. Bir de kitap okuma filan demişsiniz ama sosyal medyayı sorumsuzca kullanmıyorsanız , oto kontrol eksikliği çekmiyorsanız kitap okumayı engelleyecek bir durum yok. İnstagramı olan biri olarak inanmıyorsanız kütüphanemin fotoğrafını atayım ?
Övmek amaçlı açmadım Instagramda sirkeli yorumlara bakan biriyim insanların fikrini ama ne yazık ki bu çağda ırkçılık ve kara mizah altında din dil ırk aşağılama gibi mizah yapılıyor bunları özel bireylere de yapıyorlar üzücü olanı keşfette yine de çıkıyor bu durum bu yüzden ben instgarami sildim ve instgaramda olan güzellik algısı yapılan yorumlar insanların hayatlarına özenme gibi olaylardan hep kendimi yetersiz gördüğüm için ve neden size inanmayim ki?Şikayet değil de sizi övelim diye açmışsınız gibi duruyor. Sosyal medyam yok diyen hele de erkekse inanmam ben, ya fake profili var ya bana vermek istemiyor derim. Bir de kitap okuma filan demişsiniz ama sosyal medyayı sorumsuzca kullanmıyorsanız , oto kontrol eksikliği çekmiyorsanız kitap okumayı engelleyecek bir durum yok. İnstagramı olan biri olarak inanmıyorsanız kütüphanemin fotoğrafını atayım ?
Kesinlikle çok doğru ben öyle yapmak için ilk adımımı böyle attım ama yine de az olsa etkileniyorum kendimi dış görünüş olarak yetersiz görüyorum ya da biri çıkıyor keşfette bir kız dünyayı geziyor bir kız tip okuyor kendi başarılarımi görmüyorum ne kadar güzeller ne kadar başarılılar diyorum kendimi hep yetersiz görüyorumBen de kullanmıyorum, hem de uzun süredir. İnsanların ne düşündüğünü önemsemeyi bırakıp hayatınızın güzelliklerine odaklanın.
Ben kendimi farklı görmüyorum ki? Böyle bir cümle bile kullanmadım ben neden bu şekil atar yaptınız? Yanlış anlamayın merak ediyorumÇayı şekersiz içenlerin kendilerini farklı ve üstte gördükleri bir şey gibi geliyor bu sosyal medya kullanmayanların tavırları. Waaoow tamam en farklı sensin dostum
Harikasınız bahsetmek istediklerimi dökmüşsünüz resmenBen de kullananları garipsiyorum.
Yani para kazanma amaçlı kullanmıyorsa acaba nasıl problemi var da her hareketini her yaptığını insanların beğenisine sunma gereği duyuyor diye düşünüyorum. Genelde ozguven problemi ile ilgili olduğunu araştırmalar gösteriyoYani milyon filtre ile güzel göründüğünün onayını birilerinden almazsa kendini iyi hissedemiyor mu? Ya da bir tatile gittiğinde anın tadını çıkarmak yerine onu herkesle paylaşmazsa insanlar ne der, tatile gittiğini bilmezler diye dusunmek filan. Bunlar ne kadar yorucu şeyler. Keşke insanlar mutlu olduğunu etrafına kanıtlama ihtiyacı duymadan da biseylerin tadını ckarabilseler. Bi ara instagram yasaklandi diye düğününü iptal eden bile oldu ya Yani bu şimdi eziklik değil de nedir Allah aşkına.
Ben uzun zamandır yurtdışındayım. Eskiden sosyal medyayı arkadaşlarin kuzenlerin vs hayatından haberdar olmak için kullanırdım. Sonra dedim ki yani birisi evlendiyse, bebeği olduysa vs ve ben onunla bunu telefonda öğrenecek derecede samimi değilsem neden ilgilendiriyo ki beni hayatındaki gelişmeler?
Bi de birden fazla arkadaşım instagramda çok harika evlilikleri varken bir anda boşandılar. Hiç kimsenin beklemediği çiftlerdi bunlar. Çünkü haftada bir alınan çiçek fotosu paylaşılır. Tatiller yemekler vs. Sonra hop bir anda boşanma. Yani işte demek ki kız evliliğiyle ilgili iyi hissetmek için onları paylaşıyormuş.
Sonra tüm bunları düşününce kapattım artık. O kadar da kafam rahat ki. Bunun adı yaslanmaksa çok şükür yaşlandım aklım başıma geldi diyebiliriz
Kadınlar Kulübüm var deyin siz deİnsanların instgaramim yok dediğim zaman garipsemesi nasıl iletişim kuruyorsun insanlarla demesiçok şükür WhatsAppım var oradan kuruyorum diyorum yaşlı mısın? Diyorlar
Benim sorunum sessiz kalamamak aslında örneğin bir yorum görüyorum özellikle kadın aşağılama yorumları aşırı var direkt cevap veriyorum boş veremiyorum zaten çoğu reşit bile değil yorum yapanların ama çok sinirlendirme gibi özellikleri var veletlerinInstagramım var ama çoğu storye bakmam baktığım kişiler bellidir hatta sürekli kahve fotosu paylaşanlar sessizdedir sevmediğim insanları da sildim faydalı içerikler için kullanıyorum yoksa bir sürü storyleri izlesek boş vakit kaybı
Bak hemen ifşa oldum tühDemek ki siz o nedenle kullanıyorsunuz hanımefendi ben orada şiir kitap alıntıları paylaşan bir kanalı takip ediyorum haberleri ve PDF kanallarını takip ediyorum.
Bir dahakine öyle diyeyimKadınlar Kulübüm var deyin siz de
Ablacım çok izlemeBak hemen ifşa oldum tüh
Bazen niyetler cümlelerin içinde gizlidir açık açık söylemeye gerek kalmaz. Yani sosyal medya kullanmıyorum insanlar inanmıyor diye dertlenip konu açmak bana saçma geldi.Ben kendimi farklı görmüyorum ki? Böyle bir cümle bile kullanmadım ben neden bu şekil atar yaptınız? Yanlış anlamayın merak ediyorum
Tg da veledin birine tutulduk az kalsın asık oluyodum kurtardım kendimiTelegram zaten sosyal medya aracı değil bildiğin kötü amaçla kullanılan mesajlaşma programı instadı olmayıpta telegram kullananda ne bileyim
Yorumları çok okurum ama hiç kimseye kolay kolay cevap yazmam annesinin babasının eğitemediğine sosyal medyada bir şeyler öğretmek benim haddim değil ki siz cevap yazsanız dahi onlara kendi fikirlerinden vazgeçiremezsiniz üstüne hakaret yersiniz sinir olursunuz gerek yokBenim sorunum sessiz kalamamak aslında örneğin bir yorum görüyorum özellikle kadın aşağılama yorumları aşırı var direkt cevap veriyorum boş veremiyorum zaten çoğu reşit bile değil yorum yapanların ama çok sinirlendirme gibi özellikleri var veletlerin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?