Sosyal medyanın tuhaflaştırdığı insanlar..

Niye kız ben bayılırım foto paylaşmaya
Yemeklerimin çiçeklerin gezdiğim yerlerin fotoğraflarını koymak isterim
Koydukça mutlu oluyorum..
Blog açmak istiyorum aslında ama şimdi değil..
Seyahat blogu tadında olacak..

Ama yo valla ki görgüsüz değilim.
Ama bele çeken de var

Eki Görüntüle 1874782
Aaa benim fotoğrafım buraya da gelmiş.

Gezilen yerlerin,fikirlerin paylaşılması hoşuma gidiyor ama eşiyle olan bazı özel durumlar hatta yatak odasında çekilen resimler bana aşırı geliyor .İnsanın özelide kendinde kalsın bi zahmet

Bence sosyal medya hesabı zaten bu paylaşımlar için var. Bazılarına ben de anlam veremiyorum mesela mezarlıkta insan niye yer bildirir? Ama tatilde bildirebilir. Atıyorum ameliyat olmuşsundur iyiyim mesajı vermek için bir poz paylaşırsın ama şimdiki hamileler var istifra ettiği için acilde serum takılıyor zırt hemen paylaşmışlar bebiş huysuzlanıyor bulantım var bilmem ne. Bazıları da cidden görgüsüz, kocam 25 binlik set almış diye paylaşanları gördüm. caps filan değil gerçek

Ben not defteri olarak kullanıyordum tarihe not diye anı olsun diye paylaşırdım özel anları vs

Dert mi bilmiyorum ama ortada son zamanlarda sürekli yorum yaptığım bir durum bu..

İnsanlar çıldırmış gibi sosyal medyanın her türlüsünde yaptığı herşeyi,gittiği her yeri (buna hastane dahil),yediği,içtiği,uyandığı anı,tatilde boy boy fotoğraflarını,arabasını,kendisini, sürekli fotoğraflayıp paylaşıyor. Ve insanların,listesindeki arkadaşlarının sürekli kendilerini takip ettiklerini,onlarin ne yaptığını merakla bekledikleri gibi bir egoya kapılıyorlar.

Bence tüm bunlar üzeri;görgüsüzlükle,gösteriş budalası olmakla,beğenilme ve cool olma hevesi ile örtülü şeyler.. Üzeri diyorum çünkü altına saklamaya çalışıyolar ama bi şekilde bi yerden üzerine fırlıyo işte..
Özetinin,sahip oldukları şeylerin onları ele geçirdiği insanlar topluluğu toplumun bir kesimi..

Özel hayat denilen şeyin,fotoğraf çekmenin ve anıların ne kadar değersizlestirildigini ibretle izliyorum valla..

Kısa bir süre önce tüm sosyal medya hesaplarımı kapatıp kendimi ifrit olmaktan kurtardığım için mutluyum. :KK49::halay:

Sadece ben mi böyle düşünüyorum bu kadar katı? Benim gibi düşünen var mı merak ediyorum..
Aynen canım inan sanki aklımı okumuşsun ..çok çok abartı ....hersey tadında güzeldir ..diyecek birşey bulamıyorum sen çok güzel anlatmışsın zaten .

İyi tarafından bak telefon rehberinde kayıtlı olup da ya da bir şekilde hayatına dahil olmus adı soyadından hesabına eklenmiş insanların ne kadar BOŞ olduğunı görüp eğleniyorum ve olan saygımda bitiyor kendilerine.

Ben bayramda mezarlık ziyaretini ve mezarlığın fotolarını gördükten sonra pes dedim
Aynen en çok bu durum beni şaşırtıyor ne gerek var yahu senin acin herkes görmek şahit olmak zorunda mı ?
Bide o mezarda yatan insana da üzülürüm ne hacet var bi anlasam ?

Konuya katılıyorum ama böyle aşağılayıcı tepkileri, yorumları, ay benim hiç hesabım yok hallerini görünce bir sana ne diyesim geliyor, kusura bakmayın.

Birincisi; hesabım yok demedim,vardı kapattım. Çünkü anladım ki bana göre değil insanların hayatını dikizlemek,özel hayatımı gözler önüne sermek..Ve tüm bu gösteriş heveslerini görmek bana göre değil..

Ikincisi; aşağılamadım sadece yapılan şeylerin kendimce hangi sıfata karşılık geldiğini dile getirdim.

Üçüncüsü; bana sanane demekte özgürsün..Kusurabakmadım yani..

Yaşı geçkin kilolu kadınlarda estetik durmuyor sırıtıyor . Sanat her vücuda yakışmıyor ama yapanda yakıştı sanıyor , hüzünlü ama kendine göre polyanacılık yapıyor artık hangi artisti kopyaladıysa onun yaşantısını hayalinde yaşıyor
Ema şurayı anlayamadım, ne alaka koca kadınlar vücutlarında dövme?

Ben not defteri olarak kullanıyordum tarihe not diye anı olsun diye paylaşırdım özel anları vs
Bunu bende yapıyorum ama gizlilik bildirimlerinde sadece kendimi seçerek kimseye yayınlamadan kendimce gezdiğim yerler tarihleri ile ajandamda kalsın niteliğinde. Söz uçar yazı kalır misali.

Yaşı geçkin kilolu kadınlarda estetik durmuyor sırıtıyor . Sanat her vücuda yakışmıyor ama yapanda yakıştı sanıyor , hüzünlü ama kendine göre polyanacılık yapıyor artık hangi artisti kopyaladıysa onun yaşantısını hayalinde yaşıyor
İyi de insanlar hayatlarını sizin estetik zevkinize hitap etmek için mi yaşayacak?
Dövmesini seviyorsa yaptırır size ne ki bundan?

O dövme kalıcı biliyorsunuz, 25 yaşında yaptırdıysa geçkin yaşında da duruyor, "aa yaşım geçti dur sildireyim" demiyor kimse.

Hele dövme yaptıranları artist kopyalamakla falan ilişkilendirmişsiniz ya inanın tespitinize hayran kaldım :)

Ben de sosyal medya üzerinden gönderme yapanlara ve hastanede olduğunu bildirenlere kıl oluyorum.Adamın kolu kırılmış bunu paylaşmış karısı geçmiş olsun aşkım yazıyor adam da teşekkür ederim canım diyor.Yan yanasınız işte ne diye bu saçmalık.Hep bi bak ben hastayım, seninle yolda görsem selamlaşmam ama bana geçmiş olsun de, ilgi göster ki sevildiğimi bileyim halleri.Sinir oluyorum.Bir de eften püften şeyler yazanlar var.Bu grupta etrafındaki herkesin kendini kıskandığını, çekemenlerinin çok olduğunu,kendinin ne kadar deli,çılgın bir insan olduğu anlatan tayfa.

Evime temizliğe gelen bayan bile telefonunu elime verip bu odada hatta şu koltuğun önünde siye özellikle belirterek fotoğrafını çektirdi bana inanması güç az sonra mola verdiğinde ise wifi şifresini istedi. Devamında sosyal ağlar da paylaştı kim bilir temizlik değil de misafirliğe geldim die de etiketlemiş olabilir işte herkes hayalini bir foto karesinde de olsa yaşıyor

insomnia41 insomnia41 aslında bunun bi dozu var bi çizgisi var hem de çok ince bi çizgi, o çizgiyi geçmeden o dozu kaçırmadan yapılan paylaşımları seviyorum. mesela hastanede yapılan bildirim bana hep samimiyetsiz ve itici gelmiştir. yahu hastaneye gitmişsin serumla fotoğraf atmak nedir? bi de diyor ki görmüşüz de arayıp sormamışız. neyini sorayım zaten yorumlarda her şeyi yazmışsın, e paylaşım yapabildiğine göre gayet iyisin de.

bi de şu yedikleri yemekleri paylaşanları hiç sevmiyorum. ya da sürekli vücudunu çekip atanları sevmiyorum. hep bi övgü alma çabasında oluyorlar. onun dışında gezdikleri bi yerde fotoğraf atabilir, ya da bi saz kursuna gidiyorsa saz çalıp videosunu atabilir, gösteriş yapma çabasına girmeden, arkadaşlarıyla paylaşmak istediğini, samimi olduğunu hissedersem takip ediyorum.

Ben de sosyal medya üzerinden gönderme yapanlara ve hastanede olduğunu bildirenlere kıl oluyorum.Adamın kolu kırılmış bunu paylaşmış karısı geçmiş olsun aşkım yazıyor adam da teşekkür ederim canım diyor.Yan yanasınız işte ne diye bu saçmalık.Hep bi bak ben hastayım, seninle yolda görsem selamlaşmam ama bana geçmiş olsun de, ilgi göster ki sevildiğimi bileyim halleri.Sinir oluyorum.Bir de eften püften şeyler yazanlar var.Bu grupta etrafındaki herkesin kendini kıskandığını, çekemenlerinin çok olduğunu,kendinin ne kadar deli,çılgın bir insan olduğu anlatan tayfa.

"Çekemeyenlere inat" konulu foto:rapci::rolleyes::KK70:

Zaten bir yakışana birde çirkin olana bakarsın insanın bedenide yaşlandığın ten gergin değil kırışık dövmede solgun duruyor
İyi de insanlar hayatlarını sizin estetik zevkinize hitap etmek için mi yaşayacak?
Dövmesini seviyorsa yaptırır size ne ki bundan?

O dövme kalıcı biliyorsunuz, 25 yaşında yaptırdıysa geçkin yaşında da duruyor, "aa yaşım geçti dur sildireyim" demiyor kimse.

Hele dövme yaptıranları artist kopyalamakla falan ilişkilendirmişsiniz ya inanın tespitinize hayran kaldım :)

Back
X