Söylenen sözlerin akla gelmesi

E beyniniz var ve çalışıyor. Normal yani. Aklınıza bir şey gelmemesi anormal olurdu. Mesela aklıma sözler gelmiyor deseydiniz nöroloğa gidin bir araştırın öylece duruyor mu beyin orada derdim ama geliyormuş neyse ki.

Arkadaşlar beni korkutuyorsunuz.
Kafada kurup kendi kendine kavga etmek,
ona onu demeseydim,böyle söyleseydim diye durmadan düşünmek ne kadar yıpratıcı.
Meşgul edin kendinizi,
boş kalmaktan hep bunlar.
Arada aklından geçer insanın böyle düşünceler, üzerinde fazla durmamak lazım.

Ben pek kapılmıyorum böyle düşüncelere.
Bunda,yakın çevremde,sorunlu insan olmamasının da etkisi var elbette.
İş ortamındaki sorunlara da alıştım,
çok takılmıyorum.
Yaşarım,biter.
Hatalıysam özür diler,hatamdan ders almaya bakarım.
Hatasız yere kırılıp,üzüldüysem,
o insandan uzak dururum

E böyle olunca da duyarsız diyorlar yahu. Kimseyi önemsemiyorsun diyorlar hatta. Gerçi benim özür dileme konusunda sıkıntım var ondan oluyor hep :)

E böyle olunca da duyarsız diyorlar yahu. Kimseyi önemsemiyorsun diyorlar hatta. Gerçi benim özür dileme konusunda sıkıntım var ondan oluyor hep :)
İdrakcim senin olayları algılama ve tepki verme kapasiten,yakın çevrene göre fazla gelişmiş,
sorun yaşamanın bir sebebi de bu.
Bir diğer sebep azıcık sivri dillisin.
Üzerine özür dilemekte de zorlanıyorum diyorsun.
Daha ne olsun?

Niye oluyor ki bunlar? Mesela siz çok sosyal biri misiniz yoksa o aklımıza gelen olaylardan sonra çok fazla şey yaşamadık da o yüzden mi onlar aklımıza geliyor?

Benim de olur. Ama olay yeniyken olur, öyle çok geçmişe gitmem. Tekrar tekrar oynatılan film şeridi gibi dönüp durur kafamda, artık ne olduysa. Duygusu neyse; öfke, sevinç, o hafifleyene kadar o anı aynen yaşayabiliyorum. Bir yandan kendi kendimin eleştirmeni gibiyim. Ne söylendi, ne oldu analiz ederim. Bu esnada kendi kendime söylenebiliyor, gülebiliyorum. Hepimiz biraz deliyiz, boş verin. Nirvanaya ulaşana kadar aynen devam.

Bir şey dicem ben düşünmüyorum herkes normal demiş yoksa beynin yoktur filan demiş ben tuvalete giderken tuvaleti su içmeye giderken su içmeyi düşünüyorum. Sanırım benimki duruyor bazen kafasına göre

Niye oluyor ki bunlar? Mesela siz çok sosyal biri misiniz yoksa o aklımıza gelen olaylardan sonra çok fazla şey yaşamadık da o yüzden mi onlar aklımıza geliyor?
Bekarlığıma nazaran şuan orta derecede sosyalim diyebilirim.Dediğiniz çok mantıklı geldi bana bir süreden sonra yaş aldıkça ve evlilik yaşayınca eskiye nazaran yaşadıklarımız çok azalıyor.Beynimiz arada sırada şey diyo bize herhalde bak bunu sen yaptın bunu da sen yaptın gibisinden seni gidi seni az şapşal değilsin diyen bir beyne sahipsek demek ki

Reactions: mb1

Ben de sürekli bu sözler olaylar aklıma gelince farklı şeylerle uğraşırsam beyinin farklı yerleri de çalışır aklıma gelmesi azalır belki diye dünden beri daha önce dinlemediğim müzikleri dinliyorum. Bu gün, o aklıma gelen olaylardan birinde daha önceden farkında olduğum bir detayı hatırladım.. Aklıma gelen olayın daha önemli bir nedeni yani.. Müzik işe yarayabilir ya da farklı bişeylerle uğraşmak..

Kendi kendime kavga bile ediyorum bazen biriyle bir tartışma yasadiysam ona dediklerimi düşünüyorum, sonra onun bana verdiği ve verebileceği cevapları dusunup, seslendirip kavga ediyorum normal normal

Gayet normal akla gelmesi. Önemli olan düşünmeden konuşup pişman olunan sözlerin sürekli kafada dönmemesi gerisi önemli değil.

ister istemez oluyor bazen sonra geçiyor çok şükür :)

Tavsiyem tuvalette banyoda çok durmayın insana kurduruyorlar sonuçta üç harflilerin evleri tuvalet banyo insanı oyalatıkça oyalıyorlar korkmanız için değil bilginiz olsun diye söylüyorum diğer yerlerde aklınıza gelirse vesvese kabilinden düşünün çünkü insanını aklına iyi kötü her düşünce gelir üstünde durmayın işsiz kalmayın açık havada gezin sosyalleşin düşünceler azalacaktır

Bende dediğini denedim canım müzik açıyorum ya da kendime iş çıkarıyorum ama sonrasında bir başka birşeyi hatırlayıveriyorum.18/19 yaşımdan beri çok sık bu hatırlama işleri

Oo hergün, özellikle sabahları o onu niye dedi, ben bunu niye demedim der dururum kendi kendime Akşama toparlanıyorum ama geçiyor, bir de yoğun olduğum zaman düşünmeye fırsat kalmıyor, iyi geliyor biraz.

Normal degil mi bu durum benimde her an hersey gelir aklima.. banyoda yururken calisirken mutfakta namazda biseyler okurken hatta..surekli dusunuyorum.

Ha genelde dusundugumu soylerim.. soylediklerim icin pisman oldugum olmadi pek ama birseyi soylemediysem of anam of

Valla ben obsesif oldugumdan aklima
Pek hayirli seyler gelmiyor genelde. Ozellikle oglumun etrafindaki arkadaslariyla ilgili acaba hasta miydi acaba ogluma bulasir mi tarzinda salakca seyler dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…