- 4 Aralık 2013
- 2.414
- 309
- 198
- 35
keşke ben senin yerinde olsaydım uzun süreli bi ilişkim olsaydı herkes bilseydi ama yinede sözlenmeseydim.inan bana senin durumun cok daha kolay..pot kırsalar da ne olcakki önceki erkek arkadasımdı dersin ..en azından benim gibi sözlenip ayrılmadınki.inan cok fark var.
Herkes neler yasiyor canım , sen ailenin izniyle sözlenmissn tanimaya çalışmışsn olmamış yoluna devam etmişsin .. Erkekler neler görüyor söz atmaya takılacagini sanmam zaten erkekler yaşantıya önem veriyor eskiyi unuttun mu , geçmişteki insan senin peşinde mı neler yaşadın vs
Senin vicdanın rahat , karşına biri çıkarsa da dürüst davran gizlenecek utanılacak birşey değil bu , benim arkadaşlarımın da başına geldi çok daha iyi insanlarla evlendiler masallah çok da mutlular hakkında hayirlisi olsun
senin ne yaşadığını bilmiyorum ama benim yaşadığımda o kadar basit bi şey değildi.zaten uzun süreli bi ilişki yaşayınca tmm bunlar evlenecek diyorsun bütün akrabalar bilmiş oluyo işin ciddiyetini.öyle erkek arkadaşımdı deyip işin içinden çıkmak en kolayı.kestirip atmak o kadar kolay olmuyo inan ki.nerdeyse bi buçuk sene oldu halen bana onu soran akrabalarım var.alttan alta laf söyleyen var.onları geçtim arada annem bile bişiler söyler ki ben onu hatırlamayı bırak isminin baş harfini bile duymaya tahammül edemiyorum artık bide akrabaların yaptıklarına bakhem ortada 4 sene yaşanmışlıklar var.bana göre tek fark biz yüzük takmadık o kadar.yüzük olayına girince de işler değişiyo ama sonuçta evlenmedin.belki de evleneceğin kişi de senden önce nişanlandı yada evlenip boşanmış bile olabilir.hayattın bize ne getireceğini bilemeyiz.
ne kadar geri bir yerde yaşarsanız yaşayın sözlenip ayrılanı kabul etmeyecek medeniyette bir insan veya halk olamaz diye düşünüyorum
mümkünse bundan sonra görücü usulü tanışıp, sözlenmeyin yani yüzük takmayın
tabiki senide anlıorum herkesin yasadıgı kendine zordur..ya zaten varya bizi bize bıraksalar hiçbişi takmıcaz kafaya ama yook illa laf atacaklar illa sırf moralimiz bozulsun die soracaklar..gercekden ben yasadıgımı bile hissedemiorum ki bu stresden o kadar ki mutsuzum ..benim 2.5 3 ay sürdü işte ama millet buna deil sözlenip ayrılmaya bakıor ..ve bu benim canımı cok sıkıor acaip mutsuzum sürekli evdeyim dısardıda cıkmıorum patlama derecesindeyim.ben eğer senin yerinde olsaydım hiiçç ama hiiçç takmazdım .kimeneymiş benim erkek arkadasımdan.ama sözlülük öle olmuor ne yazıkki
nişanlandım ayrıldım 3 seneyi geçti. şu an erkek arkadaşım var, bikaç ay sonra da nişanımız olacak nasipsebi kere anlatmak istedim " geçmişte ne yaşadıgının hiç önemi yok, ben bundan sonrasında varım, bundan sonrasını yaşayacagız beraber " dedi. demem odur ki, yaşadıgın şey ne olursa olsun ister söz, ister beraber olmak.. karşına seni sen oldugun için seven, başkalarının kalıplarını umursamayan bir adam çıkarsa hiç önemi kalmıyor hee bu yuzden arıza çıkartacak adama da yol verirsin olur biter, insan geçmişini değiştiremez, Allah bunu anlayabilecek insan çıkarsın karşına bundan sonra
akrabalar öğrendikten sonra öyle olmuyor malesef.şu an bile söylenenlere engel olamıyorum ilerde söylenen şeylere nasıl engel olacam ki?aslında yaşanılan yere de bağlı bu tarz şeyler.eğer küçük bi şehirde yaşıyorsan orda laf çıkar bilmem ne fln diye korkuyoruz malesef.inan sözlü olup ayrılmak o kadar canını sıkmasın daha neler neler var.evlenip boşanmış sonra tekrar evlenmiş olanlar var.yada evlendiği kişinin önceki evliliğinden çocuğu olup da ona bakanlar var.Rabbim bizi bu duruma düşürmesin.kendini böyle motive et.biz bu dünyaya elelem ne der diye yaşamak için gelmedik.hem senin hayatın sonuçta ister sözlenirsin ister ayrılırsın.sonuçta ayrılmak için sözlenmedin.
umarım cok mutlu olursun rabbim bozmasınayy ne güzel ya erkek dediğin böle olur işte.amiiin inşallah beni yargılamaycak biri çıkar karşıma..hani anlatmak istedim dediniz ya yani anlatmadınız mı yoksa anlattınız mı öle dedi?
aynen bende küçük bi ilçede yaşadıgım için herkesde birbirini tanıdıgı için konusan konuşana..amiiinnn inşallah öle biri çıkar ki karşımıza tüm herşeyi bize unutturur ve destek olur.doğru dünyaya elalem ne der die gelmedik ama biz hariç herkes hayatımızda söz sahibi..nefret ediorum dedikodumu yapan herkesden.inşallah karsına öle biri çıkar ki deil akrabaların annenin bile sana tek kelime etmesine izin vermez..
aynen bende küçük bi ilçede yaşadıgım için herkesde birbirini tanıdıgı için konusan konuşana..amiiinnn inşallah öle biri çıkar ki karşımıza tüm herşeyi bize unutturur ve destek olur.doğru dünyaya elalem ne der die gelmedik ama biz hariç herkes hayatımızda söz sahibi..nefret ediorum dedikodumu yapan herkesden.inşallah karsına öle biri çıkar ki deil akrabaların annenin bile sana tek kelime etmesine izin vermez..
Karşınızdaki insanın tepki vermesinden mi korkuyorsunuz ?
Ne var ki bunda Allah aşkına ?
'' Söz attım nişan attım veya boşandım'' diyince karşımdaki insanın bana hal ve hareketlerinde değişiklikler olup , değişik davranıp , bana farklı gözle bakacaksa s.ktrs.n gitsin yani..
Yarının ne olacağını hiç birimiz bilmiyoruz..
bizim durum biraz farklı şöyle ki şu anki sevgilim benm 7 sene önceki sevgilimdi, yani nişanlanmadan önce beraberdik, sonra beni terk etmişti. onun arkasından eski nişanlımla tanışmıştım vs.
bigun zamanında beni terk etmesinden konuşuyorken dedim anlatmam gereken şeyler var sana geçen yıllarla ilgili dedim. o da dedi ki " eğer arada hayatına giren insanlarla ilgili bişey söyleyeceksen hiç zahmet etme, mutlaka anlatacakların hoşuma gitmeyecektir ama seninle ilgili düşüncelerimi de etkileyemecektir, bu sebeple ben duymak istemiyorum " dedi. " ileride neden bana anlatmadın diye karşıma çıkma dedim, benden öncesi beni ilgilendirmiyor ben bundan sonra varım dedi ve konu kapandı. kendisi ilgilenmedi yani bu konuyla.
he ama eski sevgilim olmasaydı da aynı tepkiyi verirdi bana diye düşünüyorum. ondan öncesi onu ilgilendirmez, onunla olduktan sonrası ilgilendirir sadece
çok haklısın aynen öyle demeliyiz.ama malesef insanlar olaya böyle yaklaşmıyo.küçük şehirlerde 'namus' gözüyle bakılıyo.ama inanın büyük şehirlerden farkı yok.bizzat ben tanık oldum ve şok yaşadım.ama dışarda başkasına bakılınca da kötü görürler.bu insanları anlamak gerçekten çok tuhaf.
sağ ol canım annem zaten kötü bişi söylemez ama gene de imalarda bulunur zaten annemi dinlemediğim için öyle oldu şimdi keşke o zamanlar annemin sözünü dinleseymişim diyorum ama iş işten geçti.gene de bi hayat tercrübesi oldu bana bu yaşadıklarım.ömrüm boyunca şu yaşadıklarımı kolay kolay unutacağımı sanmıyorum Rabbim hatırlatmasın inşallah.insan gerçekten içinden kalbinden geleni bi gün mutlaka buluyo yani ben ona inanıyorum Rabbim de zamanı gelince bize bu insanla tanışma fırsatı verecek.zaten Rabbim evleneceğimiz kişiyi gördüğümüz anda iki tarafında kalbine hissettriyormuş bunu.belki biz farkına sonradan varıyoruz.o yüzden kafana takma bu kadar canım.zaten dedikodu yapan insanın da bi gün kınadığı şey başına gelir mutlaka.o yüzden onlara diyecek sözüm yok.sen kendi hayatına bak.bi tecrübe oldu kime güvenmem gerektiğini öğrendim de.ters bişi söyleyenleri de bi iki defa tatlı sert çık bi süre sonra unuturlar zaten.Rabbim gönlündekini verir inşallah
bu bence bi avantaj olmus:)benimde eski sevgilim tel numaramı aramıs bulmuş bana senle konusacagım cok önemli bişi var ddi.ama halada sölemedi..işte normal arkadas gibi konusurken bana sana bişi sorcam dedi.tabi dedim.sözlendinmi sen ddi.dedim öle olmusdu ama ayrıldım.neden dedi aileler ne ddi falan sordu işte..sonra bana ben seni unutmadım dedi..ama tabi normal konusuoz böle sonra bi anda yok ben seni mutlu edemem yok bilmem ne üzerim seni zarar veririm gibi laflar etti.3 gündürde sesi çıkmıo.ama zaten hiç sağlam biri deil aklı fikri kızlarda olan biri.bu böle yapınca bende bunu sözlenip ayrılmama bağladım ve o yüzden dahada takdım kafama..senin adına cok sevindim cidden.ne güzel anlayışlı bi sevgilin var rabbim bozmasınn
bu arada insanlar konuşur onu engelleyemezsin, ama sen karşılarında ezilip büzüldükçe daha çok knuşurlar. benim üzüldüğümü herkes gördüğü için bana kimse bişey diyemedi ama sonradan öğrendim annemle babama lafını yapmaya çalışmışlar, nişanlandı ayrıldı hayatı mahvoldu gibi, annem de babam da hepsinin agzının payını vermiş bi güzel" o bizim kızımız, hayat onun hayatı, mahvolmuş bişey yok. onu nişanlanıp ayrıldı diye kabul etmeyecek adam zaten kızımdan uzak dursun, eğer ki kızımda istemiyorum ben bundan sonra evlenmek derse ömrüm yettigince bu evde onun da yeri var, o nasıl isterse o " deyip herkesi susturmuş babam
Bak karşındaki insan seni sevip değer veriyorsa zaten böyle mevzulara takılmaz..
Biliyorum o tarz düşünenleri..
Çok yakın bir tanıdığımın başına geldi aynı mevzu..
Kız evlenip boşandı iki çocuğu var.Ama ayaklarının üzerinde duruyor kendi..
Yeni bir birlikteliği oldu.Sevgilisi sorun etmedi.Tam iş ciddiye bineceği zaman çocuk ailesine böyle böyle biri var dediğinde çocuğun ailesi ''hayır olmaz vs'' gibilerinden tepkiler göstermiş..
Sonra kızı tanıdılar ..
Bu ön yargı ortadan kalktı gitti..
Şimdi maşallah çok güzel gidiyor ilişkileri..
insanların önyargılarını parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur ne kadar da dğru.o kız istermiydi ki evlenip boşanmayı.neden çocuklarını babasından ayırsın ki.sonradan tanıdığı çocuk zaten karşısına o zaman çıkmış yani her şeyin yeri ve zamanı var.o yüzden insanın düşünceleri çok önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?